meni je proslo 3 meseca od zavrsetka terapije

prezadovoljna sam rezultatom i sada je sve odlicno

na terapiji sam akne fug, skinoren uvece, i exoliac reparativni krem
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Super, bas mi je drago!dana85 napisao:dragi roakutanci, evo da sam pozdravim.
meni je proslo 3 meseca od zavrsetka terapije![]()
prezadovoljna sam rezultatom i sada je sve odlicno![]()
na terapiji sam akne fug, skinoren uvece, i exoliac reparativni krem
Otrilikeu isto vreme zavrsavamo terapiju...CherryBlossom napisao:Zdravo. Ja sam do 15.jula na terapiji, kada cu zavrsiti sa dozom 120 mg /kg. Poboljsanje je vidljivo, ali rezultati su daleko od ocekivanih. Kako reagujete na ove vrucine? Meni je koza poludela i masti se obilno.
Tacno je to za sporije zarastanje rana, zato ne kopajteCherryBlossom napisao:@ArtInna Imam Eff.Mat i Duo (uvece mazem), ali najvise koristim kreme sa SPF preko dana (Heliocare 90 i Uriage hyseac 50), ali i kad stavim Eff.mat samo bude isto. Kad je pocelo sunce mislila sam samo da mi se koza znoji od SPF kreme, ali isto je i kad provedem dan unutra sa Eff. mat kremom ili kad ne namazem nista. Bas se plasim da se ne desi neka preterana reakcija koze, da sad jos jace luci sebum.![]()
Razmisljam da kupim Heliocare puder sa SPF faktorom, kazu u apoteci da ne bi trebalo da zapusava pore. Sigurna sam da bi mi vise odgovarala SPF zastita u prahu, ali ne znam koliko je to efikasno i ne bih rizikovala da igorim + zapusim pore. Ako je neko koristio bila bih zahvalna da podeli utiske.
Sad sam procitala da si pitala za neki savet za jacanje kose. Ja bih ti preporucila obicno ricinusovo ulje da kupis u apoteci, dobro umasiras u koren dlake i ostavis da stoji 2-3 h pre pranja kose, lako se ispira, prirodno je, pa mozes da kombinujes sa jos nekim samponom.
Kako ces ti prekinuti terapiju? Ja pijem 50 mg/dnevno, sto je ista doza koju pijem vec 3-4 meseca, necu smanjivati dnevnu dozu, vec samo prestajem.
Pitanje za sve: da li ste primetili otezano zarastanje rana, ogrebotina i sl.?
Pozdrav svima
CherryBlossom napisao:@ArtInna Imam Eff.Mat i Duo (uvece mazem), ali najvise koristim kreme sa SPF preko dana (Heliocare 90 i Uriage hyseac 50), ali i kad stavim Eff.mat samo bude isto. Kad je pocelo sunce mislila sam samo da mi se koza znoji od SPF kreme, ali isto je i kad provedem dan unutra sa Eff. mat kremom ili kad ne namazem nista. Bas se plasim da se ne desi neka preterana reakcija koze, da sad jos jace luci sebum.![]()
Razmisljam da kupim Heliocare puder sa SPF faktorom, kazu u apoteci da ne bi trebalo da zapusava pore. Sigurna sam da bi mi vise odgovarala SPF zastita u prahu, ali ne znam koliko je to efikasno i ne bih rizikovala da igorim + zapusim pore. Ako je neko koristio bila bih zahvalna da podeli utiske.
Sad sam procitala da si pitala za neki savet za jacanje kose. Ja bih ti preporucila obicno ricinusovo ulje da kupis u apoteci, dobro umasiras u koren dlake i ostavis da stoji 2-3 h pre pranja kose, lako se ispira, prirodno je, pa mozes da kombinujes sa jos nekim samponom.
Kako ces ti prekinuti terapiju? Ja pijem 50 mg/dnevno, sto je ista doza koju pijem vec 3-4 meseca, necu smanjivati dnevnu dozu, vec samo prestajem.
Pitanje za sve: da li ste primetili otezano zarastanje rana, ogrebotina i sl.?
Pozdrav svima
Hvala Vam mnogo... evo na sajtu sam cula za takav recept sa kosilijem, a i od par ljudi, kao i od apotekarke juce ,samo niko nije znao da mi da tacnu razmeru... recite mi, ako isto napravim samo sa kosilijem, da li je ucinak isti? i da li znate koja je srazmera za kosili?Stejsi napisao:Evo nešto zaista dobro za kosu i vaše probleme ja to koristim već godinu i više dana..sada mi se pridružili i moji.Zaista mi se kosa preporodila...
http://www.uveklepa.com/sampon-za-brzi-rast-kose
Potrebni sastojci za šampon za brži rast kose:
Šampon od koprive (običan litarski)
Pantenol 100 ml (vodeni rastvor)
Kapi od koprive 30 ml (jedna bočica)
AD kapi, vodeni rastvor (jedna bočica)
Ricinus ulje 50ml
U 750 ml šampona od koprive, umešati celu bočicu pantenola 100 ml, celu bočicu koprivinih kapi 30ml, celu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje (ko ima prirodnu, netretiranu kosu neka stavi pola bočice ricinusa, a ko ima farbanu suvu kosu, neka stavi celu bočicu).
Kako deluje ovaj šampon:
Verovali ili ne ovaj šampon je prava vitaminska bomba za vašu kožu glave, a samim tim i za vašu kosu.
Kopriva: ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbovati.
Pantenol: pantotenska kiselina (vitamin B5) deluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regeneratvnih procesa.
Ricinusovo ulje: Jača kutikulu vlasi. Bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava dejstvo slobodnih radikala i njihovih štetnih uticaja na kožu glave i koren dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava deluje antifugicido (uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti). Na kožu skalpa deluje zaštitno, umirujuće i zaceljujuće , dok svojom gustom i lepljivom konzistencijom uklanja izumrele ćelije kože glave sprečavajući ih da zapuše folikul dlake što bi uticalo na usporen rast kose.
AD kapi: vitamin A deluje na različite fiziloške funkcije u ljudskom organizmu, ono što je značajno za kosu je njegovo regenerativno dejstvo na skalp glave tj. diferencijacija epitelnog tkiva.