Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od dana85 »

Da li vam se desi posle terapije da vam izadje poneka bubuljica?
Meni je juce izasla jedna malo veca... samo se iskreno nadam da se nisu vratile
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Desava se i desavace se :) ali fazon, jedna pa 10-15 dana prazno, pa opet jedna...mahom su neke sitne, prolaze za dan-dva
johnmcclane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 03, 2013 4:19 pm

Post od johnmcclane »

Totalno sam zaboravio na forum. Verovatno zato sto je stanje odlicno. Zavrsio sam terapiju posle punih 6 meseci i od tad je proslo mesec dana. Rezultati su odlicni,ostali samo oziljci ne tako strasni. Mazem onu eucerin reparativnu kremu ili kako se god zove. Uvece sebamed sapun i to je to.
Mozda sam se malo ulenjio,posto sam 3-4 puta bas izgoreo, a bio sam bez faktora po ceo dan na suncu. Tek se u pola dana setim da sam trebao da namazem faktor...
Nego, recite mi , kakvi nezeljeni efekti mogu da se dese zbog sunca ? Totalno sam zaboravio pricu, posto se razmisljam da l da idem na more ili ne.
Pozdrav
Grasshopper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 07, 2013 6:02 pm

Post od Grasshopper »

Zanima me kakav sapun ste koristili u toku terapije ? i koliko cesto da se umivam ? hvala :D
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

Ja nisam koristio sapun, ni za vreme terapije ni posle terapije...dr mi je rekla da nema potrebe
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

johnmcclane Koža je osetljivija, nekom i tanja. Brže i lakše se gori. Moguće su iritacije, crvenilo, svrab, alergije, opekotine i fleke. ne znam kad planiraš na more da ideš. Ja isto planiram negde u avgustu, a završila sam terapiju pre mesec ipo. Posle otprilike 2 meseca bi trebalo da ti se smanji osetljivost kože, tako da tada ne bi trebalo da bude problema. Naravno spf moraš da mažeš. Nema toga zaboravio sam. :)
Ovi neželjeni efekti su više za one koji su još na leku i da bi se i posle terapije mazao zaštitini faktor.

Grasshopper Mislim da je dovoljno da se umivaš ujutru i uveče. Ja sapun ne bih koristila pa za to ne mogu da ti pomognem. :D
johnmcclane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 03, 2013 4:19 pm

Post od johnmcclane »

Beetlejuice
Primetio sam osetljivost koze, brzo izgorim , ali nikakvih nezeljenih dejstva nema. Juce sam nasao faktor 20, sto je malo za moj tip koze , ali posle celog dana provedenog na suncu nisam cak ni izgoreo :) Uskoro imam kontrolu , pa cu pitati doktora kako i sta za more...
_______

Imam jos jedno pitanje , posto nisam ispio onu propisanu dozu , mislim da nisam ni pola od toga, ali stanje je odlicno (1 mesec je prosao od kraja terapije). Je l ima neke sanse da posle nekog vremena ponovo krene da izlazi ? :)

Pozdrav svima.
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

Minimanlna propisana doza je 100mg, a najvisa je 150mg po 1kg. Sanse da se akne povrate postoje uvek bez obzira koja se doza popije, ali ukoliko se popije propisana doza sansa za ponovno vracanje akni se smanjuje.
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

Imam jedno pitanje ako je neko imao slicnu dilemu.
Ja sam zavrsila terapiju pre 4 meseca, pa me zanima da li bih smela da koristim neku kremu za samopotamljivanje lica. Iskreno imam trip jos uvek i generalno izbegavam sunce jos uvek, a htela bih da pocrnim malo. Koristila bih Dove kremu, pa me zanima ali je neko imao slicno iskustvo neka se javi.
tebra :D
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2012 8:01 pm

Post od tebra :D »

Ja sam popio 130mg/kg.....ako bude bilo potrebe popicu u septembru....do kraja...al daj boze da nece biti potrebe :D :D :D

I koza vam mnogo brze crni....samo da znate...ja sam zavrsio terpaiju pre dve nedelje... :D :D
Ivka3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 19, 2013 1:20 am

Post od Ivka3 »

cao svima :)
imam 21god i upravo danas posjetila doktora Karadaglica koji mi je dijagnostikovao acne conglobata i dao 40mg Roaccuatna dnevno na mojih 66kg kao pocetnu terapiju za 6 ned (koja ce inace trajati 5mjeseci). Prvo da se zahvalim clanovima foruma jer da se nisam informisala ranije o ovom lijeku citajuci vase postove sumnjam da bih uz danasnju pridiku i popis nuspojava ikad u snu pristala da pijem taj lijek.Sad sam vec spremnija da povratim svoje poljuljano samopouzdanje i lice koje je u pubertetu bilo cisto kao papir.
Zanima me da li trebam da koristim neke dodatne kreme zbog isusivanja i sl kada pocnem terapiju,jer mi je sam doktor rekao da za sada ne koristim nista osim Pantenola.Vidim da je dosta vas koristilo neke kremice i sl. da li na svoju ruku ili..?
Pocinjem 1og avg,i pristala sam da se odreknem ovog ljeta samo da se rijesim ove napasti koja traje evo 6mj. Do sada je nisam ovako dozivljavala i nisam se nadala ovoj dijagnozi,ali nadam se da cu se izboriti sa njima. Srecno i ostalima i nadam se da je tema jos aktivna :)
Pozz
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Ivka3, када си већ кренула тим путем, држи се Карабабића, овај, хтедох рећи Карадаглића. :D
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

Aktivna je tema naravno. Pitaj sve sto te zanima i ne zanima :) U pocetku ne moras nista koristiti sem Pantenola, eventualno neki zastitni faktor ako planiras izlaganje suncu (sto nije pozeljno)...Samo izguraj do kraja, Roki je prava stvar ;)
Mil0s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2013 8:02 pm

Post od Mil0s »

Pozdrav svima!
Nije me bilo odavno na forumu pa reko da se javim i postevim jedno pitanje.. Terapija napreduje super, lice se skroz ocistilo. :D
Ne mogu da stupim u kontakt sa mojim dermatologom posto je na odmoru, pa mi treba mala pomoc..
Holesterol i trigliceridi su mi poviseni
Holesterol 5.27
Trigliceridi 1.77
Koliko je to alarmantno? :S
Ivka3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 19, 2013 1:20 am

Post od Ivka3 »

Pa prema njemu to je i jedini put :) sta da radim, samo zelim da mi se lice vrati u normalu i da izdrzim terapiju.
Javljam se cim prodje prva nedjelja koriscenja da podijelim neke utiske ako ih bas tako rano i bude :D
Ono sto vidim je da se vecini u prvih nekoliko nedjelja vec pocne cistiti lice, mada sam procitala negdje da zna biti i mnogo gore.?.
Ja tih potkoznih upalnih imam nekoliko samo po ivicama brade, i mozda 2,3 po obrazima, ostalo su vise neke papule i sitne kvrzice mada ne u tolikoj mjeri zato sam se i iznenadila da odmah startujem s Roaccutanom.
Ono sto me je preplasilo jeste jedna medicinska sestra, porodicni prijatelj koja kaze da ni u snu ne koristim te tablete zbog mogucih posledica nakon par god.
Ipak,mislim da je dokt taj koji ga ne bi masovno prepisivao pogotovo mladim ljudima da je tako strasno.
Vjerovatno ljudima koji su koristili sad i zvuci ovo smijesno, ali sam jos uvijek pomalo u iscekivanju i nadanju :)
Cujemo se skoro ;)
Odgovori