Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Re: Roaccutan!

Post od Beetlejuice »

Ma imam sve to :D I otvorene i zatvorene (mnogo manje). Ali ovi su skroz čudni...bukvalno kao čep (crne boje) koji teeeško može da se istisne. Dešava se da se upali, bude pod kožom crno a kad se na kraju istisne izlazi sa sve kratkim, belim dlačicama. Bljak :-? Nisam nigde videla išta slično.
I razmišljala sam od oktobra da uradim neki piling, neki tretman, bilo šta, bar da probam. Definitivno moram.
Hvala ti puno na savetima. :)
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

Beetlejuice napisao:Ma imam sve to :D I otvorene i zatvorene (mnogo manje). Ali ovi su skroz čudni...bukvalno kao čep (crne boje) koji teeeško može da se istisne. Dešava se da se upali, bude pod kožom crno a kad se na kraju istisne izlazi sa sve kratkim, belim dlačicama. Bljak :-? Nisam nigde videla išta slično.
I razmišljala sam od oktobra da uradim neki piling, neki tretman, bilo šta, bar da probam. Definitivno moram.
Hvala ti puno na savetima. :)
Nema razloga za brigu, ista situacija i kod mene. Dr mi je rekla da je to sve u redu i da nema razloga za brigu. Koristim acnefug ujutru i skinoren uvece upravo za to po preporuci dr.
Beetlejuice
Novi član
Novi član

Post od Beetlejuice »

E Dano hvala ti. Znači mi. :) Samo mi reci...jel to dođe kao klasična terapija posle rokija? I jel postoji neki period do kada koristiš te preparate ili ne? Ja sam koristila aknefug i on mi je prilično blag, nije mi ne znam ni ja koliko pomagao. Više mi je bio za kontrolisanje situacije....da ne nastane haos.
ArtInna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:12 am

Post od ArtInna »

Beetlejuice napisao:
ArtInna
Gde nalaziš Heliocare? I gde radiš tretmane?
Heliocare sam nasla u Somboru, kada sam bila kod roditelja.
A tretmane radim u KiM Cosmetc salonu, gde radi i moja doktorka, tako da je svaki tretman odradjen uz njenu preporuku i konsultaciju sa njom.
Stvarno su super. Pijem Roki 3 meseca i 14 dana i uz 3 tretmana, meni je koza skoro cista, vratio mi se oblik lica u normalu :) (sto je meni bilo jako bitno).

Kozmeticarka se zove Maja, doktorka je Dusica. :)

Ako jos nekako mogu da pomognem, vici! :)
tebra :D
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2012 8:01 pm

Post od tebra :D »

Sta ste se ucutali....kako napreduju terapije... :D :D :D ja jos malo pa gotov...a zanima me...oko tih terapija..koliko kostaju...i cemu sluze(da li uklanjaju oziljke ) :D :D
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

tebra :D napisao:Sta ste se ucutali....kako napreduju terapije... :D :D :D ja jos malo pa gotov...a zanima me...oko tih terapija..koliko kostaju...i cemu sluze(da li uklanjaju oziljke ) :D :D
Tu sam ja nego nemam nista novo da kazhem - mesec i nesto nakon rokija - sve OK :)
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

tebra :D napisao:Sta ste se ucutali....kako napreduju terapije... :D :D :D ja jos malo pa gotov...a zanima me...oko tih terapija..koliko kostaju...i cemu sluze(da li uklanjaju oziljke ) :D :D
'ej pa sto se terapija tice, zavisi kako koja... ja sam radila prvu i platila je 5500, druge dve sam placala cini m se oko 2500...
Prva su bili RTL, druge dve hidratacija i blage kiseline....
Ovo poslednje sto sam radila, tacno se guli taj povrsinski sloj koze na osetljivom delu, i kozmeticarka je rekla da bi trebalo da ublazava oziljke koliko toliko...
Lasere radim od septembra i oni uklanjaju oziljke , a cena tretmana je oko 4500 po tretmanu. :)
Novi član
Novi član

A gde radis tretmane....i koliko treba tih tretmana..da bi se oni uklonili koliko toliko :D
Abraksas.j
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 30, 2013 1:32 pm

Post od Abraksas.j »

Cao! :)
Javljam se prvi put, procitala sam sta sam stigla i sada bih da pitam nesto..
Pijem roacc. 4 meseca, doslo je do poboljsanja posle prvog meseca, lice se iscistilo i osusilo od tada nisam imala potkoznih bolnih akni.
Sada se odjednom na obrazima javljaju neke sasvim drugacije povrsinske bubuljice, vise vodene (ne znam kako bih drugacije objasnila)
Da li se nekom lice poboljsalo pa ponovo pogorsalo?
I da li je dobio neke nove vrste akni koje do tada nije imao?
PS: Taman sam bila srecna zbog poboljsanja i mirna bar 1 mesec, a sada opet.. :(
Hvala.. :)
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Abraksas.j napisao:Cao! :)
Javljam se prvi put, procitala sam sta sam stigla i sada bih da pitam nesto..
Pijem roacc. 4 meseca, doslo je do poboljsanja posle prvog meseca, lice se iscistilo i osusilo od tada nisam imala potkoznih bolnih akni.
Sada se odjednom na obrazima javljaju neke sasvim drugacije povrsinske bubuljice, vise vodene (ne znam kako bih drugacije objasnila)
Da li se nekom lice poboljsalo pa ponovo pogorsalo?
I da li je dobio neke nove vrste akni koje do tada nije imao?
PS: Taman sam bila srecna zbog poboljsanja i mirna bar 1 mesec, a sada opet.. :(
Hvala.. :)
Ja sam posle poboljsanja imao te "vodene" ..to je samo kratak period, sredice se...
Beetlejuice
Novi član
Novi član

Post od Beetlejuice »

ArtInna Hvalaaaa :D

Pre neki dan sam otkrila da i ja imam nekoliko nodusa. Sreća, radost. Stajali su jaaaako dugo, mesecima, možda i godinu. Mislila sam da su to ožiljci od akni, jer znam da mogu takvi da nastanu. Kad ono međutim. Izgleda da ih je Roki malo isterao na površinu. Dobih sad lokalnu terapiju za njih narednih pet dana. I takooo.
Pozdrav. :)
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

tebra :D napisao:A gde radis tretmane....i koliko treba tih tretmana..da bi se oni uklonili koliko toliko :D
Rekoh to pre neki dan, ali hajde opet! :)
Tretmane radim u KiM Cosmetic studio, koji se nalazi u Beogradu na Terazijama. :)

Sto se tretmana tice, sve zavisi koliki je nivo ostecenja koze i kako ce tvoja koza da reaguje na to, ali doktorka kaze da se tretmani laserom ne smeju raditi u toku terapije Roaccutaneom, niti mesec do dva nakon prestanka terapije.

Sto se toga tice, radujem se septembru! :D

P.S
Ljudi, jos 12 dana i ulazim u 5. mesec! :D
Abraksas.j
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 30, 2013 1:32 pm

Re: bassivity91

Post od Abraksas.j »

Hvala bassivity91! Nadam se da ce tako biti! :)
Novi član
Novi član

Cini mi se...da mi je koza nekako tanka i kako svaki malo jaci kontakt ili bilo sta dovodi do posekotine...prvi put mi se desilo da se brijem i posecem kako nzm...al dobro resice pantenol to... :D jos maloooo jaooo...zavrsavam do 15 juna...koliko mi prija kad mi ljudi kazu koliko boolje izgledam... :D :D :D
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

tebra :D napisao:Cini mi se...da mi je koza nekako tanka i kako svaki malo jaci kontakt ili bilo sta dovodi do posekotine...prvi put mi se desilo da se brijem i posecem kako nzm...al dobro resice pantenol to... :D jos maloooo jaooo...zavrsavam do 15 juna...koliko mi prija kad mi ljudi kazu koliko boolje izgledam... :D :D :D
Blago tebi, ja jos 2 meseca gulim, jun i jul! :/

Hehe, mislim da ti komplimenti sve nas odrzavaju koliko toliko normalnim na ovoj terapiji! :D

Je l' sve nestalo? Zadovoljan si?

P.S
So se tretmana tice, moci ces da ih radis, ako pricamo o laseru, tek za 2 meseca.... i to da konsultujes doktora pre toga... ali bice to sve fuL! :) PA da hrabrimo nove vojnike!
Odgovori