Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
ArtInna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:12 am

Re: Roaccutan!

Post od ArtInna »

Stejsi napisao:Hvala vam na odgovorima ..zaista sam zabrinuta jer je to lek koji spada u grupu kortikosteroida.Mada kako mu bilo lice tvrdo i bolno sad je to nestalo vide se čvorići ali upala se drastično smanjuje.Tako to odjednom bilo sve čudo dok se lice i ledja čistili bilo baš puno tih upaljenih ja sam ih zvala čir bombe jer je to bilo strašno koliko je uvek izašlo..sestra mu kozmetičarka i uvek mu to lepo sredila ali sad to se smirilo kao da je već izašlo iz tih kanala sve ali opet sad to otvrdnulo.Baš mi ga žao kaže dermatolog da ima najgori oblik akni i da nismo došli bilo bi dete unakaženo jer bi mu to sigurno ostavilo duboke ožiljke po licu. Ledja su mu čista ..čelo se skroz očistilo jedino sa strane na obrazima ,baš ću vam javiti šta će biti za mesec dana samo da mu ne naškode zdravlju ovi lekovi :(
Da li je proveravao krvnu sliku pre pocetka te nazovimo "nove" terapije?
Ako jeste, uradite je obavezno i posle ...

Sto se kozmeticara tice, najiskrenije vam preporucujem da se tretmani nikad ne rade bez preporuke lekara i uz njegov nadzor. Jer koliko god kozmeticari bili dobri, nisu svi upuceni u dubinu delovanja nase terapije, niti sta sme sa cim da ide , a sta ne... tako da i to iz najbolje namere moze da proizvede lose rezultate...

Citala sam i americke forume sto se tice leka, i gleladala i slusala sta lekari pricaju... kazu da se nekome tek taj poslednji i pretposlednji mesec totalno pogorsa koza, pa da se onda cisti. Kako su to nazvali "poslednje ciscenje". -moguce je da je i to u pitanju.

Samo verujte i hrabrite ga, jer dokle god on ima veru i nadu i to ce ici dobro, cim posustane i pocne da misli crno i koza ce se pogorsati. Mozda zvuci kao sujeverje neko, ali zaista je tako.
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Ziasta ste divni vaša podrška mi ovde jako puno znači..On gubi već svaku nadu malo malo klone..Naravno svi mu u kući pričamo da će to biti sve u redu,takodje sam mu baš te reči ponovila da to je poslednje čišćenje ipak je imao jako težak oblik akni i smiri se on ali vidim kad dodje da izlaze negde sa društvom odmah klone i opadne mu samopouzdanje...

Redovno radimo laboratoriju i sve je u redu i pre početka i svaki mesec ide na kontrole uz labolatorijski nalaz i za sada je bilo sve u redu videćemo sad 17 jula kad imamo kontrolu malo nam se ova pomerila jer nam dr na odmoru.
Grasshopper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 07, 2013 6:02 pm

Post od Grasshopper »

Pozdrav svima. :) Sta je bilo bilo je, nakon toliko kreme, maske, losione dermatolog mi je preporucio roaccutan. Od sutra pocinjem sa 50mg. Pomalo se plasim od negativne efekte o koji pricaju kao depresiju, stresa, nervozu ali sta je tu je, ionako to sam doziveo milion puta u poslednje 4 godine, nista do sad nije uspelo da mi pomogne, smetam da i ja zasluzujem da bolje da budem kao svi ostali. Znaci, imam nekoliko pitanja, doktor mi je rekao da kupim labelo ali nije mi konkretno preporucio, spored vama sta je najbolje da uzmem ? takodje zanima me nesto o ishrani, rekao mi je da ne smem da jedem cokoladu i sir, sta ste vi jeli dok ste bili na terapiju ? hvala vam svima od srca!!
Grasshopper
Novi član
Novi član

Post od Grasshopper »

Takodje ne znam zasto ali citam da svi dobiju 0,5/kg a ja imam oko 60kg a dobio sam 50mg a imam blagi oblik akne :-?
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Grasshopper napisao:Pozdrav svima. :) Sta je bilo bilo je, nakon toliko kreme, maske, losione dermatolog mi je preporucio roaccutan. Od sutra pocinjem sa 50mg. Pomalo se plasim od negativne efekte o koji pricaju kao depresiju, stresa, nervozu ali sta je tu je, ionako to sam doziveo milion puta u poslednje 4 godine, nista do sad nije uspelo da mi pomogne, smetam da i ja zasluzujem da bolje da budem kao svi ostali. Znaci, imam nekoliko pitanja, doktor mi je rekao da kupim labelo ali nije mi konkretno preporucio, spored vama sta je najbolje da uzmem ? takodje zanima me nesto o ishrani, rekao mi je da ne smem da jedem cokoladu i sir, sta ste vi jeli dok ste bili na terapiju ? hvala vam svima od srca!!
Cao , dobro dosao :)

Ovako sto se labela tice , iskreno preporucujem EUCERIN LIP REPAIR.
Nakon nekog vremena ce verovatno doci do isusivanja koze na rukama ili nekim drugim delovima tela pa ti preporucujem kremu od NEVENA ili PANTENOL KREM/GEL.
S obzirom da pocinjes sa terapijom u letnje vreme, moras da mazes zastitni faktor na lice i kozu kada izlazis napolje... preporuka LA ROCH POSAY , ima i za telo, i za lice. ili za lice sto sada koristim HELIOCARE spf 50, mozes i 30.
Cula sam da i eucerin ima dobre, ali jos ih nisam isprobala i ne planiram dok god ove rade posao.
Ne znam koju kremu koristis za lice, ali cula sam da je pantenol dobar i za to, ali ja ga staljam samo na predeo oko usana kad mi budu "losiji dani", a koristim kremu za lice LA ROCH POSAY Effeclar H. I sve naravno na preporuku doktorke.

Sto se ishrane tice - ROaccutane je bogat vitaminom A, tako da dodatno unosenje vitamina A treba svesti na minimum, konzervirana hrana ne dolazi u obzir , pa ni ono kao skuvas i stavis uu frizider, pa jedes u naredna 2 dana ( tako se taloze bakterije koje nama stete), gazirano izbaci, cokoladu ne moras da izbacis, vec jednostavno da ne preterujes. Mleko ne bi trebali kao da pijemo, tj treba da se svede na neki minimum , ali se preporucuje jogurt i da se sa istim popiju tablete. Smanji unos pohovane hrane i przene u ulju ... znaci ne izbaciti ako ne mozes, vec samo smanjiti. Povecati unos svezeg voca i povrca. Lubenica je dobra za lice! ;)

To su neki saveti moje doktorke i neka moja ranija istrazivanja opet potvrdjena od strane doktorke, pa se nadam da ce i tebi posluziti. :)

A moj savet ti je da na terapiju gledas kao na nesto sto ce te uciniti srecnim. Gore od ovoga trenutno ne moze da bude i bice samo bolje. Ne mora da znaci da ces imati depresivne faze, ali raspolozenje se moze menjati, pa menja se i u normalnom stanju, a kamoli pod hormonima, Vazno je da imas podrsku svoje okoline i da verujes da ce sve biti dobro i bice . ;)

E sad sto se doziranja tice, ja poslednja , skoro 2 meseca pijem 50mg na 54kg, dok sam na pocetku pila 40 na 56, pa na 58kg. A sad imam 4kg manje i 10mg vecu dozu, tako da ne brini . :D
Doziranje ne mora da bude isto tokom cele terapije. Meni je povecana doza da bih se resila svega pre paklenog avgusta! :)

Srecno!
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

Evo i mene :)

Ajde da i ja iznesem svoje iskustvo:) U principu jedino sam gledao da ne jedem previse hrane sa vitaminom a , ali nsiam se ni suzdrzavao. Jeo sam prezheno , zacinjeno , keks i mleko svakog dana za dorucak , nikakvih problema nije bilo, u principu jeo sam SVE sto jedem i inace.

Sto se labela tice , probao sam ih vise , Eucerin je ok ali MELEM zagrebacki je vrh , "neva" ga radi - ima ga u liliju :)
Grasshopper
Novi član
Novi član

Post od Grasshopper »

Hvala vam, puno mi znaci :) nadam se da bice bolje, ako ima neke promene izvestit cu vas.
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Predrag78 napisao:Evo i mene :)

Ajde da i ja iznesem svoje iskustvo:) U principu jedino sam gledao da ne jedem previse hrane sa vitaminom a , ali nsiam se ni suzdrzavao. Jeo sam prezheno , zacinjeno , keks i mleko svakog dana za dorucak , nikakvih problema nije bilo, u principu jeo sam SVE sto jedem i inace.

Sto se labela tice , probao sam ih vise , Eucerin je ok ali MELEM zagrebacki je vrh , "neva" ga radi - ima ga u liliju :)
Peeedjaaaaaaa :D Pa ti si ziv!? :)))
Kakvo je stanje ? Sve okay?
Grasshopper
Novi član
Novi član

Post od Grasshopper »

Drugari zanima me kakav sapun da koristim u toku terapije ? probao Becutan, ali previse susi :-?
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

ArtInna napisao:
Predrag78 napisao:Evo i mene :)

Peeedjaaaaaaa :D Pa ti si ziv!? :)))
Kakvo je stanje ? Sve okay?

ziv ziv :)))) Sve je ok , sve pod kontrolom , evo sad ce 2 meseca od poslednjeg rokija , kako si ti ? :))
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

ziv ziv :)))) Sve je ok , sve pod kontrolom , evo sad ce 2 meseca od poslednjeg rokija , kako si ti ? :))
Super! :)
Ja sam odlicno , super napredujem! Danas sam usla u 5. mesec i nadam se da ce se u naredniih mesec i po' dana resiit bas bas sve. :)
OStale su kao neke male na levom obrazu, pa se sad zasusuju, ali su neprimetne,jedino ih ja osetim pod rukom. U ponedeljak imam kontrolu i konacni sud! ;p
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Grasshopper napisao:Drugari zanima me kakav sapun da koristim u toku terapije ? probao Becutan, ali previse susi :-?
La Roch Posay penu ja koristim i neki prirodni sapun koji kupujem kod kozmeticarke.
ALi doktorka kaze da je i dove 1/4 mleka super! :) Ja imam i taj soft.
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

[/quote]

Super! :)
Ja sam odlicno , super napredujem! Danas sam usla u 5. mesec i nadam se da ce se u naredniih mesec i po' dana resiit bas bas sve. :)
OStale su kao neke male na levom obrazu, pa se sad zasusuju, ali su neprimetne,jedino ih ja osetim pod rukom. U ponedeljak imam kontrolu i konacni sud! ;p[/quote]

Odlicno , aj bas mi je drago da to cujem , to sto osetis samo pod prstima - to je dobar znak , lagano i GOOTOOVOOOOOO :)
Mil0s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2013 8:02 pm

Post od Mil0s »

Evo i meni je poceo peti mesec. Rezultati su ok jedino mi je AST povisen tako da cu morati krv opet da kontrolisem za dve nedelje. Rezultatima na kozi sam prezadovoljan.
Da naglasim da mi u cetvrtom mesecu bukvalno nije izasla ni jedna bubuljica, za ne poverovati :D
Juce su mi izasle dve ali nista strasno, verujem da ce za par dana ponovo sve ok da bude.
Pozdrav svima! :)
Grasshopper
Novi član
Novi član

Post od Grasshopper »

Drugari mislim da cu morati da prestanem s terapijom, desilo mi se to od cega sam se najvise plasio, vec 5 ti dan a poceo sam da dozivljavam golemo neraspolozenje i depresiju (i pre sam imao probleme), sad vidim i da na upustvo pise za to... lek je perfektan bez sumlje ali valjda necu moci jos dugo :cry: :cry: :cry: :cry:
Odgovori