patka napisao:
Beetlejuice ja sam i reagovao da bih sprecio trovanje teme jer je ona i meni bila od velike koristi pre 4 godine kad sam se informisao o leku. Tad je bilo jos gore po pitanju lupetanja i neznanja oko ovog leka, cak i lekari uglavnom nisu znali za njega. Pominjes da su tvoj primarni problem bili mitiseri, za to se Roaccutane i ne koristi i nije za ocekivati da ce oni nestati od njega. Ali mitiseri su banalan problem u odnosu na nodulocisticne ili acne conglobata.
Ma ok, pročitala sam skoro celu temu ali nisam zapamtila sve korisnike.

Samo ga iskuliraj. Baš mi je drago što ti je sve super i posle toliko vremena.
Ja nemam cistične akne, to sam i rekla na početku. Dakle nemam najteži oblik već srednji. Akne sam imala po celim leđima, gornjem delu ruku, ramenima...Bilo je jako upaljeno i procedura lečenja je bila klasična. Dakle od benzoil peroksida, preko hemomicina. I traje godinama. Ništa nije davalo rezultate na dug period pa je zato jedina opcija bila Roki. Da, Roakutan se prepisuje za najteži oblik akni
ili za umerene akne koje ne odgovaraju na druge tretmane (kao kod mene). Koristi se i za folikulitis i još neka stanja koja nisu bitna za ovu priču. Roakutan utiče na lojne žlezde, smanjuje mašćenje, samim tim izbacuje mitesere i sužava pore. Moram da napomenem da nemam klasične mitesere već kao neke čepove (izvinjavam se na gadnom opisu unapred:D ) koji se teže cede i sa njima izlazi i dlaka. Čak mi je u početku dijagnoza bila folikulitis, pa folikulitis sa aknama (što ja mislim da je zapravo slučaj). Meni su miteseri problem jer mi od njih i nastaju akne i ako nijh ne uništim opet će se vratiti kapiraš? I samo zato što nemam ciste doktorka neće da mi da da pijem punu dozu, već sam ispila samo pola. Pa ako se vrate od oktobra idem do kraja. A stanje mi je mnoooogo bolje nego što je bilo baš zato što utiče na mitesere. Pola njih je samo poispadalo, akne nemam i to je znak da deluje. Da me neko ne shvati pogrešno (a znala sam da će tako biti čim sam napisala prethodni post).....znam ja da su ciste mnogo gore od mitesera, i ja sam zadovoljna
sadašnjim stanjem, ali se plašim da će se sve to vratiti baš iz razloga što nije sve potamanjeno. No, videću do oktobra kako će se odvijati situacija.
Rat i mir ispisah.