Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Prevulgarne akne
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 24, 2012 12:53 am

Re: Roaccutan!

Post od Prevulgarne akne »

Drugari Roakutanci ,
upravo zavrsio sa terapijom! Sve se mnogo procistilo, prilicno sam zadovoljan,jer nisam ni sanjao da nesto moze zaista pomoci, posle toliko neuspesnih tarapija raznim preparatima i antibioticima..No,toga vise ne zelim ni da se secam.
Sada mi ostaje da mazem kozu nekim zajebancijama,da mi se povrati zivost ,no najgore je proslo ,zauvek -nadam se! :)
Pitanja glase : Da li ste pili ikakve vitamine posle terapije ? Koliko dugo nakon terapije treba izbegavati sunce ,jer planiram more ? Prilikom poslednjih analiza,dok sam jos bio na Roaccutanu,trigliceridi i holesterol su bili blago poviseni..Da li je to stasno i da li je to delo Roaccutana ?
Pozdrav svima ,budite istrajni !
meh
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 02, 2013 7:31 pm

Post od meh »

pozdrav svima, zanimaju me vaša iskustva

što se tiče ozbiljnijeg tipa akni, da li je i nakon terapije neophodno koristit nešto (lokalna terapija npr) kako bi se akne na licu držale pod kontrolom ili se akne znatno povuku i tako ostaje bez potrebe za daljnjim tretmanima, znači samo eventualno umivanje vodom i to je to, ne da samo ne bude ozbiljno kao prije već da bude zadovoljavajuće, recimo par sitnih i možda jedna veća u mjesec dana, zanima me isključivo lice iako ih imam i drugdje to mogu zanemarit

i da, jel nakon terapije ostane dubljih ožiljaka (ne mislim na fleke i mrlje to nisu ožiljci) s obzirom da se koža suši tokom iste i teže se regenerira, jesul ožiljci uglavnom zanemarivi il su baš toliko očiti da ih je neophodno kasnije tretirat
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Pozdrav roakutanci,malo da se vratim na temu:).
Nega posle terapije zavisi od stanja koze,obicno to prvi mesec bude neka regenerativna krema da se koza malo oporavi.Kasnije se obicno uvede nesto od terapije za odrzavanje,opet zavisi od stanja koze.
Sto se tice oziljaka,ostace oni oziljci koji su bili pre pocetka terapije,novi,ukoliko se terapija pravilno vodi ne bi trebalo da ostanu,jedio sto moze da ostane jesu fleke.
Za oziljke su,jos uvek,svakako najbolji dobro uradjeni TCA pilinzi.
* REKLAMA * moze da bude dobra dopuna.
Lasere vam svima preporucujem da izbegavate,jer je TCA znacajno bolji od trenutno popularnog fraxel lasera:)
Postoje i druge,agresivnije procedure poput dermoabrazije,koja moze da da odlican efekat,ali je znatno skuplja i neprijatnija po pacijenta.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Prevulgarne akne napisao:Drugari Roakutanci ,
upravo zavrsio sa terapijom! Sve se mnogo procistilo, prilicno sam zadovoljan,jer nisam ni sanjao da nesto moze zaista pomoci, posle toliko neuspesnih tarapija raznim preparatima i antibioticima..No,toga vise ne zelim ni da se secam.
Sada mi ostaje da mazem kozu nekim zajebancijama,da mi se povrati zivost ,no najgore je proslo ,zauvek -nadam se! :)
Pitanja glase : Da li ste pili ikakve vitamine posle terapije ? Koliko dugo nakon terapije treba izbegavati sunce ,jer planiram more ? Prilikom poslednjih analiza,dok sam jos bio na Roaccutanu,trigliceridi i holesterol su bili blago poviseni..Da li je to stasno i da li je to delo Roaccutana ?
Pozdrav svima ,budite istrajni !
Sunce ce biti dovoljno da izbegavas dva meseca.Mozes ici na more uz adekvatnu zastitu,npr Antihelois fliud spf50.
Sto se tice holesterola i triglicerida,ukoliko nisu bili poviseni pre terapije,onda su sada poviseni zbog Roakutana.To ne treba puno da te brine,jer ako je zbog leka,cim on nestane iz organizma,vrlo brzo ce se i to normalizovati.
A sto se tice vitamina,konkretno zbog Roakutana ne,ali ako imas obicaj da pijes neke vitamine koji ti prijaju,mozes.
Mozes da ih uneses i prirodno, zitarice od celog zrna kao izvor b vitamina i citrusi kao izvor c vitamina mogu prijati kozi:).
Naravno sve drugo voce i povrce je super i treba ih unositi dosta:)
tebra :D
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 24, 2012 8:01 pm

Post od tebra :D »

@Artina :)

Jako sam zadovoljan ostale su mi neke fleke..ali to ce prilikom izlaska na sunce nestati...desava mi se da posle nekog sporta kad se okupam budem jedno 20 minuta crveniji..ali prodje... :D Nisam ni planirao te Tlc pilinge..pre oktobra....kad izlazim na sunce koristim 50 faktor..i stvarno ne pamtim da sam u zivotu bio crnji a da je tek pocetak juna...kao cigan :D :D :D

P.S.Meni bas znaci,kad mi neko pohvali kakvo mi je sada lice.... :D
Smeskica :D
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 16, 2013 4:12 pm

Post od Smeskica :D »

hej ljudi :) mene zanima da li ste tokom terapije radili pilinge lica,ali ove klasicne,kod kuce,piling gelovima? iskreno ja se ne mazem kremicama ,mada sad ni nije suncano ,zanima me kakve nus pojave mogu dobiti zbog toga?
Novi član
Novi član

Kod mene je slucaj...da i kad pocrvenim od sunca, namazem se pantenolom i on to pretvori u crno... :D :D :D sad nzm kako je kod drugih :D
ArtInna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:12 am

Post od ArtInna »

Tako je i meni :))) Cim mi neko pohvali lice, zadovoljna sam narednih par dana i samo se smejem! :D Kao na lakim drogama :p lol

Ja imam kontrolu 12.06 i ne mogu da docekam da vidim sta ce doktorka da kaze!
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Smeskica :D napisao:hej ljudi :) mene zanima da li ste tokom terapije radili pilinge lica,ali ove klasicne,kod kuce,piling gelovima? iskreno ja se ne mazem kremicama ,mada sad ni nije suncano ,zanima me kakve nus pojave mogu dobiti zbog toga?

Sto se pilinga tice, ukoliko pijes roaccutane ne smes nista da radis na svoju ruku. Najbolje bi bilo da se konsultujes sa svojim dermatologom.
Sve sto sam radila, radila sam kod njih i uz konsultacije sa doktorkom.

A sto se kremica tice... isto tako, ukoliko si na roaccutane-u kreme nisu tu samo kao zastitni faktor, vec i kao dodatna hidratacija kozi. Jer se tokom terapije koza znatno isusuje. tako da bi u svakom slucaju trebala da stavljas kremu bar kad se probudis i pred spavanje.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Da se i ja javim,nisam bas odavno...a nemam ni potrebu :)

Zavrsena terapija prije godinu i 15 dana,sve je i dalje vrhunski :)
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Evo i mene ..mi 5 meseci na roacutane i sad je terapija 60 mg na dan 40 mg posle ručka a 20 mg uveče..Medjutim pojavili mu se tvrde neke kvrgice ispod kože na čelu i obrazima sve to upaljeno tvrdo i dermatolog mu pored roacutana ubacio i nyripan tablete 10 dana 18 mg pa 7 dana 12mg pa 7 dana 8 mg i 7 dana 4 mg pa kontrola.Nadam se da će mu se smiriti jer već gubi svaku nadu ipak 6 meseci već je trebalo da se vidi nekog baš poboljšanja.A sve ovo je baš ništa..inače crvenilo lica se isto javlja povremeno..suva koža,usne,oči..ali tu koristi pantenol a za kupanje samo Eucerin kupka.

Dali je neko od vas uzimao nyripan?
Novi član
Novi član

Ja nisam....i mislim da je bas bas retko ko ovde na forumu...uzimao to....
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Stejsi napisao:Evo i mene ..mi 5 meseci na roacutane i sad je terapija 60 mg na dan 40 mg posle ručka a 20 mg uveče..Medjutim pojavili mu se tvrde neke kvrgice ispod kože na čelu i obrazima sve to upaljeno tvrdo i dermatolog mu pored roacutana ubacio i nyripan tablete 10 dana 18 mg pa 7 dana 12mg pa 7 dana 8 mg i 7 dana 4 mg pa kontrola.Nadam se da će mu se smiriti jer već gubi svaku nadu ipak 6 meseci već je trebalo da se vidi nekog baš poboljšanja.A sve ovo je baš ništa..inače crvenilo lica se isto javlja povremeno..suva koža,usne,oči..ali tu koristi pantenol a za kupanje samo Eucerin kupka.

Dali je neko od vas uzimao nyripan?
Ja nisam uzimala...
Nisam imala bas takav problem, ali meni je doktorka radila terapiju radio talasima, ne bi li se te cistice otvorile ... terapiju sam platila 5500, naravno doktorka mi je radila zajedno sa kozmeticarkom.
Pitajte vaseg lekara sta misli o tome.
Licno ja ulazim u 5. mesec za 4 dana , i bas se vidi poboljsanje, ciste su nestale, pijem 50mg dnevno , ne pre i posle jela , nego UZ jelo, ujutru i uvece. Ali radila sam RTL i jos 2 tretmana , za hidrataciju koze i jos nesto...

Nadam se da ce uskoro sve biti okay.
Abraksas.j
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Maj 30, 2013 1:32 pm

Post od Abraksas.j »

Cao svima,

Vec sam se javljala ali da ponovim moju pricu.
Trenutno mi je 5. mesec terapije roac., vec nakon 10ak dana lice se iscistilo, osusilo i od tada nisam imala pogorsanja (inace imam srednji oblik akni, izrazito svetao ten i osetljivu kozu).

Sada su mi se javile sitne bubuljice koje svrbe, peckaju i sire se veoma brzo.
Ne smiruju se i izludjuju me. :-?
Meni se cini da to nisu akne vec neka infekcija.
Da li je neko imao neku infekciju u toku terapije??
Hvala. :)
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Hvala vam na odgovorima ..zaista sam zabrinuta jer je to lek koji spada u grupu kortikosteroida.Mada kako mu bilo lice tvrdo i bolno sad je to nestalo vide se čvorići ali upala se drastično smanjuje.Tako to odjednom bilo sve čudo dok se lice i ledja čistili bilo baš puno tih upaljenih ja sam ih zvala čir bombe jer je to bilo strašno koliko je uvek izašlo..sestra mu kozmetičarka i uvek mu to lepo sredila ali sad to se smirilo kao da je već izašlo iz tih kanala sve ali opet sad to otvrdnulo.Baš mi ga žao kaže dermatolog da ima najgori oblik akni i da nismo došli bilo bi dete unakaženo jer bi mu to sigurno ostavilo duboke ožiljke po licu. Ledja su mu čista ..čelo se skroz očistilo jedino sa strane na obrazima ,baš ću vam javiti šta će biti za mesec dana samo da mu ne naškode zdravlju ovi lekovi :(
Odgovori