Roaccutane
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Re: Roaccutane
Чуо сам и ја за Гугл.
Мени не треба текст са Википедије и слично, него баш сајт произвођача и оригинално упутство. Нисам успео да га нађем и зато питам да ли ко шта зна. Коментаре сам читао али желим да видим шта произвођач пише.

otkucas ovo
http://lmgtfy.com/?q=sta+je+roaccutane
i nadjes u rezultatima ovo
http://www.alims.gov.rs/ciril/files/201 ... ijente.pdf

i nadjes u rezultatima ovo

http://www.alims.gov.rs/ciril/files/201 ... ijente.pdf
patka,
пуно ти хвала на труду. Међутим то је текст Агенције за лекове, а не произвођача. Хајде бар погледај на кутији ко је произвођач Роакутана. Може и неко други да напише ко производи Роакутан који лично користи.
пуно ти хвала на труду. Међутим то је текст Агенције за лекове, а не произвођача. Хајде бар погледај на кутији ко је произвођач Роакутана. Може и неко други да напише ко производи Роакутан који лично користи.
Nije potrebna kutija i to se moze naci na internetu jako jednostavno... U danasnje vreme se stvari jako lako mogu proveriti ili saznati
Odes na sajt Republickog fonda za zdrav. osiguranje, tacnije ovde http://rfzo.rs/index.php/lekovi-actual/ ... ste-lekova
potrazis roaccutane i vidis podatke pod kojima je registrovan lek kod nas tj. ovo:
Lista A1
JKL: 1155442
ATC: D10BA01
Zasticeno ime: ROACCUTANE
Pakovanje i jacina: blister, 30 po 10 mg
Cena na malo za pakovanje (din) 1,308.91
INN: izotretinoin
АТЦ АТЦ назив
D10BA Retinoidi za lecenje akni
D10B Preparati protiv akni za sistemsku primenu
D10 Preparati protiv akni
Листа ФО Произвођач, држава
A1 kapsula, meka F. Hoffmann-La Roche Ltd., Švajcarska
Партиципација 108.21 25%
Индикација:
1. Akne conglobata ( L70.1).
Напомена: Samo za decu do 19 godina starosti. Lek se uvodi u terapiju na osnovu mišljenja dermatologa.

Odes na sajt Republickog fonda za zdrav. osiguranje, tacnije ovde http://rfzo.rs/index.php/lekovi-actual/ ... ste-lekova
potrazis roaccutane i vidis podatke pod kojima je registrovan lek kod nas tj. ovo:
Lista A1
JKL: 1155442
ATC: D10BA01
Zasticeno ime: ROACCUTANE
Pakovanje i jacina: blister, 30 po 10 mg
Cena na malo za pakovanje (din) 1,308.91
INN: izotretinoin
АТЦ АТЦ назив
D10BA Retinoidi za lecenje akni
D10B Preparati protiv akni za sistemsku primenu
D10 Preparati protiv akni
Листа ФО Произвођач, држава
A1 kapsula, meka F. Hoffmann-La Roche Ltd., Švajcarska
Партиципација 108.21 25%
Индикација:
1. Akne conglobata ( L70.1).
Напомена: Samo za decu do 19 godina starosti. Lek se uvodi u terapiju na osnovu mišljenja dermatologa.
Хвала.
Толико беспотребног текста, уместо да је неко само преписао тих неколико слова назива произвођача Roche са кутије коју користи.
Или га нико не користи?! 
Толико беспотребног текста, уместо да је неко само преписао тих неколико слова назива произвођача Roche са кутије коју користи.

Ево зашто га нема нигде: http://www.roche.com/products/product-d ... duct&id=88
Продаје се само у Бразилу, Русији и Шпанији, при чему шпански сајт не функционише:

Продаје се само у Бразилу, Русији и Шпанији, при чему шпански сајт не функционише:

O bespotrebnom tekstu je suludo pricati sa tobom koji si za 5 meseci napisao preko 2500 postova (to vec lici na patologiju), reklamirajuci svoj sajt i pišući razne nebuloze.
Vidis kako si pametno primetio ga ima samo u Brazilu i Rusiji, nije mi bilo usput da svratim do Moskve kad si pitao za upustvo pa sam se namucio sa copy/paste-om (znas to je ona opcija u Windows-u koju zbog koje ne bi morao da reklamiras svoj sajt i krsis uslove koriscenja foruma).
p.s. Ako te nervira to sto ocigledno ne znas da koristis google bas najbolje, savetujem 3-4 komovice i stres ce nestati
p.p.s. Predlazem da shodno tvojim saznanjima hitno obavestis La Roche da se u nasoj zemlji moze kupiti lek u apoteci i zamisli jos na recept... Oni ce ceniti savet strucnjaka tvog kalibra.
Vidis kako si pametno primetio ga ima samo u Brazilu i Rusiji, nije mi bilo usput da svratim do Moskve kad si pitao za upustvo pa sam se namucio sa copy/paste-om (znas to je ona opcija u Windows-u koju zbog koje ne bi morao da reklamiras svoj sajt i krsis uslove koriscenja foruma).
p.s. Ako te nervira to sto ocigledno ne znas da koristis google bas najbolje, savetujem 3-4 komovice i stres ce nestati

p.p.s. Predlazem da shodno tvojim saznanjima hitno obavestis La Roche da se u nasoj zemlji moze kupiti lek u apoteci i zamisli jos na recept... Oni ce ceniti savet strucnjaka tvog kalibra.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 1:20 am
Patka, ako nisi pročitao na prethodnoj strani, u prvom odgovoru njemu, na pitanje:

...ja napišem u prvoj rečenici:Il Fenomeno je napisao:
.....(Roaccutane je isotretinoin, derivat vitamina A)...
aa_aca je napisao:
Дериват бензина је пластика од које се праве судови. Дериват бензина је петролеј. То што је нешто дериват нечега, не значи да има икакве везе с њим.
Да ли ико има ишта о Роакутану - сајт, упутство? На интернету могу да нађем само веома лоша искуства с њиме по питању последица по организам и здравље.
Kada neko ne želi da vidi nešto, on ga neće ni videti...verovatno će na kraju početi da piše kako kuju neku zaveru protiv nas sa Roakutanom...To piše na samom leku, i u uputstvu leka, a to mi je i dermatolog rekao. Sada, kada sam krenuo da pijem i kapsule od 20mg (na kapsulama od 10mg je upustvo iz 2006 čini mi se), na njima je uputstvo iz 2010, na kojem piše i učestalost neželjenih efekata. Tipa, za neke malo ozbiljnije posledice po zdravlje piše da se Mogu pojaviti kod jednog od 10 000 pacijenata.

Као што рекох, гомила беспотребног текста. Нисте морали да паметујете. Било је довољно само да неко препише назив произвођача са кутије лека који наводно користи.
Боље би било да послушате понеки савет, него што исмевате ствари које очигледно не познајете.
Боље би било да послушате понеки савет, него што исмевате ствари које очигледно не познајете.
Covek je pitao o konkretnom leku a ti mu objasnjavas da ne zvace zvake, da je derivat benzina petrolej, da pije vitamin C i da se pomenuti lek prodaje u samo 3 zemlje na svetu...
Ne znam zasto si se uopste javio na temi o kojoj realno nemas pojma, ako nemas nista pametno da napises vezano za temu (u ovom slucaju Roaccutan) onda je preskoci, imas svoj sajt pa tamo piskaraj.
Ne znam zasto si se uopste javio na temi o kojoj realno nemas pojma, ako nemas nista pametno da napises vezano za temu (u ovom slucaju Roaccutan) onda je preskoci, imas svoj sajt pa tamo piskaraj.
О Роакутану не знам ништа и зато сам покушавао да дођем до упутства о леку, али видим да су неки веома агресивни када неко покушава да добије конкретне информације. Осим тога, изгледа да неки само пишу да га користе а не знају ни ко је произвођач истог.
За разлику од Роакутана, знам шта изазива акне и зато препоручујем неке здраве методе за проналажење узрока проблема. Коме то смета, нека мало поразмисли о својим мотивима.
За разлику од Роакутана, знам шта изазива акне и зато препоручујем неке здраве методе за проналажење узрока проблема. Коме то смета, нека мало поразмисли о својим мотивима.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 1:20 am
I treba biti agresivan prema osobama kao što si ti. Ti jedan od mnogih što se rodio pametan, i svi ostali su idioti, uključujući i ljude koji su pola života proveli izučavajući šta izaziva akne.aa_aca napisao:О Роакутану не знам ништа и зато сам покушавао да дођем до упутства о леку, али видим да су неки веома агресивни када неко покушава да добије конкретне информације. Осим тога, изгледа да неки само пишу да га користе а не знају ни ко је произвођач истог.
Meni se lice poboljšava od Roakutana, i studiram i treniram dok pijem veliku dozu leka, i osećam se veoma zdravo, a i rezultati to pokazuju (ovo je za ljude koji stvarno žele da sebi pomognu, da ih ne obeshrabre ljudi kao što je aa_aca). E da, aa_aca ne bi trebao da pije Roaccutan, na njemu piše da se veoma retko pojavljuju znaci psihoze (možda 1 od 10 000 pacijenata) - gubitak dodira sa realnošću, što i bez uzimanja istog pokazuje.
Imate posebnu grupu o ovom leku, zaista ne znam ko je otvorio novu podgrupu kad je to bespotrebno.
Особе које су пола живота провеле проучавајући обичне акне, изгледа имају озбиљних проблема.
Пола живота?!
А тек ти ликови што пију "велике дозе лека" и осећају се "веома здраво", посебна су прича за себе.
Још увек ништа нисам негативно рекао о Роакутану јер га не познајем. Понашање неких корисника форума који унапред осуђују моје будуће обесхрабривање, очигледно упућује на нечисту савест. Боје се да ћу нешто лоше рећи о њиховом драгом леку који здушно рекламирају. Мислим да то све говори само за себе.

А тек ти ликови што пију "велике дозе лека" и осећају се "веома здраво", посебна су прича за себе.
Још увек ништа нисам негативно рекао о Роакутану јер га не познајем. Понашање неких корисника форума који унапред осуђују моје будуће обесхрабривање, очигледно упућује на нечисту савест. Боје се да ћу нешто лоше рећи о њиховом драгом леку који здушно рекламирају. Мислим да то све говори само за себе.
To nisu likovi nego su ljudi. Ocito su prica za tebe oni ljudi koji vode racuna o sebi, ali su pri tome jako dobro informisani o roakutanu. Dakle, ako nisi dovoljno informisan postedi nas svojih gluposti na ovom forumu vec jednom. Totalno si nebitan ovde veruj mi, i nisi vredan nijedne reci, ali necu da dozvolim da lupetas gluposti tamo gde ja pisemaa_aca napisao:Особе које су пола живота провеле проучавајући обичне акне, изгледа имају озбиљних проблема.Пола живота?!