Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Roaccutan!

Post od Predrag78 »

Da da ,uzasno mi se perutalo lice prva 2 i po meseca , sada minimalno . Pantenolom sam to resio , ekcem na rukama i stopalu takodje , mada sam i ja malo kreme od nevena stavljao , poenta je samo da bude masna i hranljiva krema :)
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

Pozdrav rokijevci :)

Prekosutra zavrsavam sa terapijom , stigli rezultati krvi - sve je ok ! Trigliceridi malo povecani ( 2.3 ) ali klopalo se jako masno veche pre vadjenja krvi , tako da je ovo nebitno , eto reko samo da javim .... kako ste vi ? 8)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Триглицериди немају узрок у масној храни.
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

^Naravno da imaju.

Peđa blago tebi! Nadam se da ćeš se javljati i posle terapije. :)

Ja super napredujem. Baš je vidno poboljšanje što se bubuljica i mitesera tiče. Samo da mi prođe ovaj jezivi ekcem na rukama. :roll: Sutra ću vaditi krv a prekosutra idem na kontrolu pa javljam šta je bilo.

Ima li neko preporuku koju kremu da koristim kao zaštitu od sunca?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

..... glavni razlog zbog chega izbegavaju roakutan je taj shto on upravo mozhe da "podigne" trigliceride, holesterol, itd... a ti sa vec radikalno povecanim trigliceridima nikako ne bi smeo tako neshto da previdish.......
Read more: http://www.doktor.rs/forum/dermatologij ... z2RIH7UxMT
Beetlejuice
Novi član
Novi član

Post od Beetlejuice »

Nisam ni rekla da roakutan ne utiče već da je konstatacija da trigliceridi nemaju veze sa masnom hranom netačna.
Dečko je lepo rekao da je veče pre nalaza preterao i verovatno je zato.
Čak i da je od leka vratiće mu se brzo u normalu.
ArtInna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:12 am

Post od ArtInna »

Ishrana i te kako utice na povecanje triglicerida, kao i sam roaccutane zato se i savetuje da se pripazi na ishranu dok traje terapija, kao i izbegavanje namirnica kojeu sebi imaju Vitamin A!

A sto se tice krene za zastit tice, meni je preporucena La Roch Posay, ili Eucerin. :)

A za ekcem na rukama, napisala sam vec gore, krema od nevena ( ja koristim 100% Nemacku) i kroz 3-4dana prolazi! SIGURNO! :)
Meni su ruke opet lepe :)))
Beetlejuice
Novi član
Novi član

Post od Beetlejuice »

I meni je to preporučeno + avene, uriage i nemam pojma šta od toga da uzmem. Imam za lice Avene i nije me oduševila. Eucerin mi je super ali ta koja mi odgovara za telo ima samo spf 25. Videću LRP ili Uriage ili nešto treće.
Gde nalaziš tu kremu od nevena? Ja imam balea neven mast i ok je ali mi trenutno ne pomaže mnogo.

Tek sad vidim koliko će mi zapravo biti komplikovano da provodim vreme na suncu uz roki.
ArtInna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:12 am

Post od ArtInna »

Savetujem ti LRP , ja imam svu kozmetiku njihovu i super mi je.
Ne znam odakle si, ja sam na Vozdovcu kupila u apoteci nekoj, ali mislim da ima u svakoj apoteci ... nacicu slicicu na netu, pa cu ti postaviti da vidis koja je! :) I nije skupa, oko 300din...

Ovo ti je jedinstvena prilika da nosis sesire :D hehehe
Beetlejuice
Novi član
Novi član

Post od Beetlejuice »

Ma ja sam na Banovom brdu ali sam često na Voždovcu. Hajd molim te ako nađeš kači sliku. Baš bi mi značilo, a verujem i nekom drugom ko dođe ovo da čita.
Mada meni se ovaj ekcem sada već malo povukao. Jednog dana je super a drugog bukne.
Leia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 24, 2013 9:18 pm

Post od Leia »

Drugari, pre nekoliko godina sam bila aktivna na ovoj temi..Posetila sam sajt iz nekih drugih razloga pa rekoh da svratim i ovde :)
Pila sam roakutan, terapija je bila uspesna iako sam na pocetku iste mislila da mi spasa nema...
Zelim vam svima uspesnu terapiju i ako imate nekih pitanja, rado cu vam pomoci.. :D
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Leia napisao:Drugari, pre nekoliko godina sam bila aktivna na ovoj temi..Posetila sam sajt iz nekih drugih razloga pa rekoh da svratim i ovde :)
Pila sam roakutan, terapija je bila uspesna iako sam na pocetku iste mislila da mi spasa nema...
Zelim vam svima uspesnu terapiju i ako imate nekih pitanja, rado cu vam pomoci.. :D
Kazes spasila si se :D znaci li to da uopste nisi imala bubuljice od kraja terapije? :D
Leia
Novi član
Novi član

Post od Leia »

Kazes spasila si se :D znaci li to da uopste nisi imala bubuljice od kraja terapije? :D[/quote]

Dok sam bila mladja (mislim na pubertet) nisam imala problematicno lice..Onda su pocele da izlaze kao nenormalne, i to kao 2-3 na jednom mestu,potkozne..koje su strasno bolele..uglavnom na obrazima..E kada su pocele da se sire, i po ramenima, ledjima itd onda bukvalno iz kuce nisam izlazila..Ne mogu da kazem da je bilo stanje slicno depresiji, ali nocu nisam mogla da spavam zbog bolova, kada ustanem, nekoliko novih mi pozele 'dobro' jutro..Isla sam na razna ispitivanja, pila i pilule za kontracepciju, bila na antibioticima, a o mazalicama i da ne pricam..
Sasvim slucajno sam cula za roakutan, kosultovala se sa doktorkom, uradila analize..pocela sa terapijom..Prvih mesec dana lice mi je bilo jos gore, bas je buknulo..a onda..RAJ! bukvalno..nisam se preterano opterecivala da li ce mi biti bolje ili ne, moj drug je mozda mesec dana pre mene poceo da ih pije, i znam da ih je pio uporedo sa nekim antidepresivima..ja sam bila laganica za razliku od njega..
Elem, da ne davim vise, izadje mi bukvalno jedna -dve i to kad su 'oni' dani..ali nikada potkozna..one sitne bele, od kojih ne ostaju ni flekice..Sada, tokom umivanja koristim onaj bebi sapun, ponekad neki losion i kremu koja mi prva padne pri ruci..puderisem se, idem u solarijum, nekoliko puta su me sminkali profesionalnom sminkom..ma nista!Tako da..da, definitivno sam se spasila..Roaccutan rules!
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Blago tebi...ja sam takodje bio super tokom veceg dela terapije pa sve do sada (5 meseci od kraja) i krece napast ponovo, a mesecima nisam imao nijednu...bas bedak, a da bih eventualno isao jos jedan krug Roakutanom mora da prodje 1 god. od zavrsetka prethodne terapije :/
Leia
Novi član
Novi član

Post od Leia »

Pa jel izlaze u istoj meri kao i pre ili?Jel mazes sada nesto?..Ne znam ni da li sme posle terapije, zato i pitam..ja posle roakutana, nista vise nisam mazala..
Odgovori