Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Re: Roaccutan!

Post od Beetlejuice »

bassivity91 Koliko znam drugi krug terapije može da počne četiri meseca posle prvog. Baš bezveze što ti se vratilo.

Leia Super što si se javila. Puno znači kad se s vremena na vreme javi neko ko se izlečio i kome je takvo stanje i ostalo. :)

Mislim da može sve normalno da se maže posle roakutana.

Ja sam danas bila na kontroli. Nalazi su mi dobri. Nastavljam terapiju još ovaj mesec i onda prekidam. Neću ispuniti kumulativnu dozu jer nemam tako težak oblik akni.
Ako opet počnu bubuljice da izlaze moraću od oktobra i drugi krug....što mi se uopšte ne dopada. Iskreno, volela bih kada bih odmah mogla da završim sa tim. Nisam baš u potpunosti zadovoljna trenutnim stanjem i nešto sumnjam da će se to promeniti za samo mesec dana ali dobro....videću već.
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

aa_aca napisao:Триглицериди немају узрок у масној храни.

Bas si me iznenadio ovom konstatacijom :roll: :o Naravno da je jedan od uzroka povecanog nivoa triglicerida - HRANA !!!
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Beetlejuice napisao:Nisam ni rekla da roakutan ne utiče već da je konstatacija da trigliceridi nemaju veze sa masnom hranom netačna.
Dečko je lepo rekao da je veče pre nalaza preterao i verovatno je zato.
Čak i da je od leka vratiće mu se brzo u normalu.
Da da , vratice se , u toku terapije , svakog drugog meseca su bili uvecani , tako da , sve je to u roku sluzbe... tj roakutana :D
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Beetlejuice napisao:^Naravno da imaju.

Peđa blago tebi! Nadam se da ćeš se javljati i posle terapije. :)

Ja super napredujem. Baš je vidno poboljšanje što se bubuljica i mitesera tiče. Samo da mi prođe ovaj jezivi ekcem na rukama. :roll: Sutra ću vaditi krv a prekosutra idem na kontrolu pa javljam šta je bilo.

Ima li neko preporuku koju kremu da koristim kao zaštitu od sunca?
Hvala na lepim zeljama , javljacu se naravski , bicu solidaran sa drugarima :)

Za ekcem , slobodno stavljaj pantenol krem , par puta dnevno , u debljem sloju , meni je pomoglo !

Zelim tebi i ostalima da sto lakse pregurate sva propratna sra** koja daje roakutan :))

Obzirom da si na terapiji , moras da koristis kremu sa faktorom 50 + , i ja sam sada u potrazi , ali cu uzeti manji faktor jer mi koncentracija leka u krvi naravno opada , ne znam ni ja koju cu , idem kod dermatologa sledece nedelje - podseti me da ti kazem sta mi je preporucio :))
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

bassivity91 napisao:Blago tebi...ja sam takodje bio super tokom veceg dela terapije pa sve do sada (5 meseci od kraja) i krece napast ponovo, a mesecima nisam imao nijednu...bas bedak, a da bih eventualno isao jos jedan krug Roakutanom mora da prodje 1 god. od zavrsetka prethodne terapije :/
jbg brate , bas mi je krivo - ti si jedan od onih kojima je potreban drugi krug , ja mislim da je potrebna pauza od 4-5 meseci , vidi sa lekarom , ustvari , u svakom slucaju , krenes na jesen , negde u novembru . . .
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Pa ono, ne naravno u istoj meri kao pre, ali se pojave, tesim se da je mozda samo prolazno nesto i da ce se opet sve smiriti i biti kao po zavrsetku terapije..inace mazem effaclar mat kremu iz La Rosh Posay kolekcije uvece pred spavanje, kao za negu koze, tako mi dr. rece :) ...svakako ne bih kretao preko leta, jer sam proslo leto izgubio i ovo hocu da uzivam :)
Leia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 24, 2013 9:18 pm

Post od Leia »

Sada je meni bedak sto sam se javila, onako srecna, idemooooo!
Bas mi krivo sto ti se vraca...mada znas kako, ja sam prestala da ih pijem pre 2 godine, i kada mi se pojavi poneka, istripujem se i ja, pa nekako imam i utisak da mi je bas lose lice, dok drugi to ne primecuju...Ne mogu bre vise da se opterecujem time, dragoceno vreme sam provela sedeci kuci, plakajuci itd...Sada cete imati utisak da nisam normalna, ali kada mi iskoce ove sitne, ja svakoj dam ime, i gledam ih kao nesto svoje, pozdravim ih i od srca pozelim brz nestanak..nasmejem se i nekako skroz zaboravim na njih, posle dan - dva vise ih nema..Mozda su isfrustrirane, jer ne dobijaju dovoljno paznje kao pre :)))
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Hahahahah koja si legenda :D e to je i kod mene problem, istripujem da je bas lose i onda keva zapreti da ce me poslati kod psihijatra :D
Leia
Novi član
Novi član

Post od Leia »

Pa ista prica kao i sa mojima, ali oni kao da ne kapiraju da je meni bas lose bilo, psihicki, ja sam se bukvalno krila..znas ono, gledam devojke, pogledam sebe i imam trip kao da sam nakaza o.O samopouzdanje mi je skroz otislo..
Mil0s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2013 8:02 pm

Post od Mil0s »

Sto se tice samopouzdanja itd. Isti problem, bukvalno mesecima nisam izlazio iz kuce, secam se da mi je psihicki bilo najteze kad moram u skolu da idem. Ljudi koji nikada nisu imali slicnih problema to ne gledaju iz naseg ugla tako da ostajemo neshvaceni. Evo i sad od kako pijem roaccutane, skoro ce treci mesec kako ga pijem a lice mi je i dalje katastrofalno tako da je izolacija jos u toku. :D

Jedno pitanje za sve, pravio sam pauzu nedelju dana zbog jetre ali sad mi je holesterol skocio 0,21 vise nego sto je normalno. Koliko je to zapravo alarmantno? :S

I koliko se treba sklanjati sa sunca predvece kad je mnogo slabije i polako zalazi?

Pozdrav :D
Leia
Novi član
Novi član

Post od Leia »

Upravo to, kada mi je lice bilo bas katastrofa jedna doktorka mi je rekla u fazonu : Sta te briga, to je pubertet, i treba da izlaze..nesto tako..a ja o.O? Od tada, nisam ni vise otisla kod nje..pazi ti njenu reakciju, pa se onda zapitaj zasto ljudi bez problema koji mi imamo ne mogu da nas razumeju..
A za ove analize stvarno ne znam sta da ti kazem, meni su nalazi uvek bili ok i to me bas cudi..Citam vase postove i ne mogu da verujem, mene bre, recimo brufen drma kada popijem, a roakutan nista..nalazi su mi uvek bili ok, sada mi je cisto lice, tokom terapije mi je uvek bilo ok, cak nisam ni imala preterano isusivanje koze o.O
Mil0s
Novi član
Novi član

Post od Mil0s »

Da, to je pubertet i sta te biga, svako to kaze :D Ranije kad bi se lice malo primirilo odmah izadjem negde srecan ko malo dete sto se bar malo smirilo stanje i ko za baksuz uvek naletim na nekog ko mi ne namerno kroz jednu recenicu prokomentarise lice, kako nije bas u najboljem redu, u tom trenutku mislim da mi pritisak skoci na 200 :D

Ja bas nikakve promene ne vidim za ovih da kazem otp 2 meseca i dve nedelje. I sto se tice lica, koze bas bas nikakve promene ne vidim, nit se stanje popravlja, nit je koza suva, usne jednom u 10 dana mozda namazem i to je to. :S Jedino se na nalazima krvi ponekad nesto pojavi npr jetra je bila problem, a sad je holesterol malo povisen. Ostalo bas nista. A to je polako vec pocelo da me brine :S
Leia
Novi član
Novi član

Post od Leia »

Stvarno ne znam kako da ti pognem za te nalaze..sta kaze doktorka na sve to?Pokusaj da si pod sto manjim stresom tokom terapije, ne opterecuj se previse oko lica, radi nesto drugo..ja recimo, ako nisam imala obaveze na fakultetu i ako nisam radila, sedela sam kuci, i oplela sve moguce igrice :) cepam PES, profesionalac sam na bilijaru ;)..jbg, snalazila sam se..
Mil0s
Novi član
Novi član

Post od Mil0s »

Doktor mi kaze samo opusteno docice to sve na svoje, i da ce biti sigurno rezultata samo da pijem lek kako mi je rekao :D

Hvala na savetima :)
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

Peđa Hvala ti. Mažem pantenol ko luda al ništa ne pomaže. Nema veze povlači se polako.....jako polako....pa mi to smeta. Meni je rečeno da mažem spf 30. I mislim da je to dovoljno. A uzeću najverovatnije Uriage. To mi je nekako sigurica.

Hahahahah Leia carice :lol:

Mil0s Što se tiče sunca-ja sam pre neki dan bila na najgorem suncu, samo malo pre izlaska stavila spf 50, ali bzvz čisto da kažem da sam kao nešto stavila. I imala sam reakciju. Ali kažem baš sam dugo bila napolju, po najgorem suncu, bez neke zaštite, još sam svetla (čitaj kasper :D). Znači i nisam se baš nešto pazila. Tako da mislim da možeš opušteno na sunce samo nemoj baš da se izležavaš sad sa namerom da pocrniš ili tako nešto. Ni ja nisam videla neke promene u drugom mesecu i prve polovine trećeg. Ali ne brini se, lek radi. A za nalaze-0,21 holesterol iznad normale ti je oko 5,21 jel? To nije ništa strašno. Malo je povišen, ali mislim da ne treba da brineš dok ne pređe 6. Povedi samo više računa o ishrani i piću i biće to ok. :wink:

A to za samopouzdanje....svima je tako. Mislim, realno, da nam ne smeta i ne utiče na psihu ne bismo ni započinjali terapiju. I tačno je da neko ko nema ovaj problem ne razume. Znam jer sam bila jedna od tih. :)
Odgovori