Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
Da, to je i meni rekla doktorka...
Ne znam , da li neko od vas pije OMEGU 3 uz rokija?
Popio sam 30mgdana85 napisao:Mogu da se prave pauze tokom terapije, jer lek otprilike mesec dana, a nekome i vise ostaje u organizmu. Koliko su u kumulativu popio?

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am
Da znaš da sam ga i kupila zbog tebe. Hvala ti.ArtInna napisao: REKLA SAM TI JA!

Izgleda da ću i ja morati da pauziram par dana jer nisam uspela da zakažem kontrolu na vreme.
Mozes da pijes Omegu,rekla mi je dr.ArtInna napisao:Da, to je i meni rekla doktorka...
Ja mislim da ne moras da pauziras, ako su ti nalazi uredni?Beetlejuice napisao:Da znaš da sam ga i kupila zbog tebe. Hvala ti.ArtInna napisao: REKLA SAM TI JA!![]()
Izgleda da ću i ja morati da pauziram par dana jer nisam uspela da zakažem kontrolu na vreme.
Drago mi je ako sam pomogla

Hvalaivan0 napisao:Mozes da pijes Omegu,rekla mi je dr.ArtInna napisao:Da, to je i meni rekla doktorka...

Evo i da vas obavestim - danas sam imala terapiju Radio Talasima.
Nije bilo nista strasno , malo je peckalo, ali to je normalno. Lice je to dobro podnelo, za sada nisam ni toliko crvena, a nisam ni natecena. Videcemo sutra!

Dobila sam uz to antibakterijski puder u prahu, to stavljam u narednih 7dana , par puta dnevno, da se lice ne upali.
Moguce je da ce mi povecati dozu na 50mg, da bi mi roki brze delovao, odlucice za 2 nedelje kad mi je i kontrola.
I taaakooo...

Imam nekoliko pitanja...tj da li je neko imao iskustva sa prekidanjem terapije zbog leta...ja sam planirao da ga pijem do kraja maja..i popicu do tog trenutka 8000mg na mojih 75 kg ...i tu sam planirao da prekinem...vec sada da kucnem u drvo...nema pojave novih,posle leta bih popio do kraja..lice mi mnogo bolje izgleda...i ono dosta lakse mi je...ljudi primecuju da mi se lice bas iscistilo,opet da kucnem u drvo...
Drugo pitanje sta koristete za zastitu od sunca...ja imam tamniji ten ,tacnije jako brzo crnim..i izgledam ko ganci na leto
,i sad sam vec u ovih par dana dobio malo na boji...
Sto se tice ishrane(uopste,bez obizra na roaccutane)dolazi ljudi leto....i vec je lepo vreme...manite se slatkisa i teske hrane...cepajte,sveze voce i povrce(salate)....laku hranu,pre svega osvezavajuce...

Drugo pitanje sta koristete za zastitu od sunca...ja imam tamniji ten ,tacnije jako brzo crnim..i izgledam ko ganci na leto

Sto se tice ishrane(uopste,bez obizra na roaccutane)dolazi ljudi leto....i vec je lepo vreme...manite se slatkisa i teske hrane...cepajte,sveze voce i povrce(salate)....laku hranu,pre svega osvezavajuce...
Pa nemas potrebe ici vise,dosta je 8000 mg na 75 kg,to dodje 106 mg/kg,to je ok.tebra :D napisao:Imam nekoliko pitanja...tj da li je neko imao iskustva sa prekidanjem terapije zbog leta...ja sam planirao da ga pijem do kraja maja..i popicu do tog trenutka 8000mg na mojih 75 kg ...i tu sam planirao da prekinem...vec sada da kucnem u drvo...nema pojave novih,posle leta bih popio do kraja..lice mi mnogo bolje izgleda...i ono dosta lakse mi je...ljudi primecuju da mi se lice bas iscistilo,opet da kucnem u drvo...![]()
![]()
![]()
![]()
Drugo pitanje sta koristete za zastitu od sunca...ja imam tamniji ten ,tacnije jako brzo crnim..i izgledam ko ganci na leto![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm
Voleo bih da se javi neko ko je odavno prekinuo tetapiju, bez obzira bila ona uspesna ili ne, da kaze kako je i sta je...ja u pocetku ne obracah previse paznju ali meni malo malo pa jedna sitna, ali ono, bas sitna, vidljiva samo kad se nabijem uz ogledalo poceo sam da se brinem da to nisu prvi znaci vracanja ne daj Boze, stvarno mi je dosta! 

ivan0 napisao:Pa nemas potrebe ici vise,dosta je 8000 mg na 75 kg,to dodje 106 mg/kg,to je ok.tebra :D napisao:Imam nekoliko pitanja...tj da li je neko imao iskustva sa prekidanjem terapije zbog leta...ja sam planirao da ga pijem do kraja maja..i popicu do tog trenutka 8000mg na mojih 75 kg ...i tu sam planirao da prekinem...vec sada da kucnem u drvo...nema pojave novih,posle leta bih popio do kraja..lice mi mnogo bolje izgleda...i ono dosta lakse mi je...ljudi primecuju da mi se lice bas iscistilo,opet da kucnem u drvo...![]()
![]()
![]()
![]()
Drugo pitanje sta koristete za zastitu od sunca...ja imam tamniji ten ,tacnije jako brzo crnim..i izgledam ko ganci na leto![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da je najbolje da se konsultujes sa svojim lekarom oko prekidanja terapije, jer samo lekar koji je pratio razvoj situacije zna sta je najbolje po tebe.
Ja sad pijem lek 3. mesec, i doktorka me je pitala da li sam mozda planirala da prekinem terapiju dok prodje leto i podvukla mi je da ona to ne savetuje , jer je lice bas pocelo da se cisti. Ja sam odlucila da nastavim sa terapijom i da sto pre resim ovaj problem do kraja. E sad sve je do tebe i tvog lekara.
Sto se zastite tice , meni je savetovala da koristim La Roch Posay , faktor 50, a ako nema onda Eucerin isto 50 ...
ivan0 napisao:Pa nemas potrebe ici vise,dosta je 8000 mg na 75 kg,to dodje 106 mg/kg,to je ok.tebra :D napisao:Imam nekoliko pitanja...tj da li je neko imao iskustva sa prekidanjem terapije zbog leta...ja sam planirao da ga pijem do kraja maja..i popicu do tog trenutka 8000mg na mojih 75 kg ...i tu sam planirao da prekinem...vec sada da kucnem u drvo...nema pojave novih,posle leta bih popio do kraja..lice mi mnogo bolje izgleda...i ono dosta lakse mi je...ljudi primecuju da mi se lice bas iscistilo,opet da kucnem u drvo...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da je najbolje da se konsultujes sa svojim lekarom oko prekidanja terapije, jer samo lekar koji je pratio razvoj situacije zna sta je najbolje po tebe.
Ja sad pijem lek 3. mesec, i doktorka me je pitala da li sam mozda planirala da prekinem terapiju dok prodje leto i podvukla mi je da ona to ne savetuje , jer je lice bas pocelo da se cisti. Ja sam odlucila da nastavim sa terapijom i da sto pre resim ovaj problem do kraja. E sad sve je do tebe i tvog lekara.
Sto se zastite tice , meni je savetovala da koristim La Roch Posay , faktor 50, a ako nema onda Eucerin isto 50 ...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pa cool , ona ti ne savetuje da prekines terapiju zbog suncevog zracenja koje polako krece , ali ne kapiram sto ti onda nije dala jacu dozu , kao meni , i da zavrsis sve do leta?! Ili , sto ti nije prepisala terapiju 2 meseca ranije ?! Koliko god da koristis 50 + - kozha ti je u povecanom riziku , ali dobro sad , sta je - tu je ..
Pa doktorka mi je to i savetovala da prekinem zbog leta(ako vise ne budu izlazile,sto se nadam da nece).....ali ona hoce da popijem 130kg/mg.....hocu da pitam da li je neko zavrsavao terapiju..sa 100mg/kg....i da posle nije morao da se dopunjuje...tj da mu se nije vracalo?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
tebra :D napisao:Pa doktorka mi je to i savetovala da prekinem zbog leta(ako vise ne budu izlazile,sto se nadam da nece).....ali ona hoce da popijem 130kg/mg.....hocu da pitam da li je neko zavrsavao terapiju..sa 100mg/kg....i da posle nije morao da se dopunjuje...tj da mu se nije vracalo?
Druze , to je sve individualno , nije bitno koliko si mg pio pa pravio pauzu , nego je fora da se izbegne pauza generalno. Gleda se da se terapija ispije u cugu , prave se male pauze samo u slucaju da rezultati krvi nisu ok.
Naravno , ako tvoj dermatolog misli da je to ok - uradices kako on / ona kazhe i to je to

Pedja, je l' se tebi bese lice perutalo bas bas?
Meni je moja doktorka povecala terapiju sa 40 na 50mg, ne bi li se sve iscistilo do velikih vrucina. Sto bi znacilo da pijem 50mg na 56kg. I nemam ni jednu novu aknu. a ovo mi je treci mese. Sve u svemu, ja sam zadovoljna.
P.S
SAVET - ko ima problema sa ispucalom kozom na rukama , krema od nevena je spas!
Ona 100% Nemacka , moja preporuka! 
Meni je moja doktorka povecala terapiju sa 40 na 50mg, ne bi li se sve iscistilo do velikih vrucina. Sto bi znacilo da pijem 50mg na 56kg. I nemam ni jednu novu aknu. a ovo mi je treci mese. Sve u svemu, ja sam zadovoljna.
P.S
SAVET - ko ima problema sa ispucalom kozom na rukama , krema od nevena je spas!