pozdrav
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
dekac napisao: Sapuna nigde nema po BGD-u
dekac napisao:Ozbiljno razmisljam...vec sam kupio 2 kutije za pocetak ali nikako da pocnem iz dva razloga-ide leto tj jako sunce a cuo sam da to treba maximalno izbegavati a drugo...holesterol je ok i sve ostalo ali imam dosta povecane trigliceride.Ne dosta vec previse.Posle savetovanja s lekarkom koja o roakutanu zna manje od mene odlucili smo da odaberem momenat kad da krenem ali uz redovnu i veoma cestu kontrolu krvce junacke.
Moja lepsa polovina mi kaze da nema potrebe da uzimam tako nesto jer nemam akne ali do ludila me dovode mitiseri koji se stvaraju na bukvalno nekoliko dana i koza koja se sija sat vremena posle umivanja
povodom holesterola i triglicerida bilo bi pametno da konsultujesh nekog nutricionistu da ti odredi neku dijetu... i obavezno ! neki sport... u to sam siguran...dekac napisao:Sve se tesim da je holesterol ok ali...videcu.Imas li neki drugi predlog prijatelju po muci?Sta moze da isusi ''na duze''kozu ?
SARAH napisao:Ja sam Roaccutane pila cak i koji dan duze od 6 meseci,a imala sam blazi oblik akni.Uzimala sam ga u periodu od aprila do oktobra,i jednostavno se klonila sunca (pa tolika borba leba mu nije teska valjda),u slucaju da se iz kuce mora napolje namaze SPF faktor,nabije kacket i vozi Misko.Trud mora da se ulozi,bolje paziti ishranu i nacin zivota tih par meseci ,nego tugovati sa aknama,kojima sunce i ovako steti kad bolje razmislite.
Inace,trajanje terapije zavisi od oblika akni,ja sam u mom slucaju insistirala kod Doktora da to bude 6 meseci kako bi bila sigurna da ce svaka pora da se iscisti do maximuma,I bila sam u pravu.
Ne bi da davim,postoji tema o Roaccutanu na kojoj sam puno iznosila o svojoj terapiji,toliko od mene!
Vasa je odluka,samo vodite racuna o zdravlju,i kontrolisite stalno krvnu sliku!
Pozdrav
sarah, kakva je situacija sa roakutanom i sportom... to jest da li se sme praktikovati sport u toku terapije...?SARAH napisao:Zelim ti srecu i istrajnost u terapiji,svakako sam sigurna da ces poboljsanje videti,ali ne ocekuj to odmah u prvih mesec dana dok se lek tek zahuktava!!!!![]()
A ono da si sve probao i nista od toga ne pomaze je vecini ljudi koji imaju muke sa aknama poznati scenario,kod Roaccutane-a ces primetiti zasto je toliko specifican u svojoj nameri da iskoreni akne..samo mu daj vremena...za mene on ima neprocenljivu vrednost,i dokle god mogu delicu moje iskusto sa drugima!
Poz
ok, znachi sve zavisi od "tela do tela"SARAH napisao:Fedja,
Tokom terpije ces sam osetiti koliko i sta mozes,sve zavisi od organizma,i kod svakog je drugacije.
Kao side effects se naglasava mucnina i bolovi u kicmi (tacnije- kosti bole),to je ono sto mozes osetiti prilikom sportskih aktivnosti.Videces i sam da li ti uopste imas te spoljasnje efekte ,pa ako ih nemas vezbanje ti nece predstavljati problem,a ako ih budes imao onda izbegavaj sport dok si na terapiji.Mnogi pominju da kicma boli pri lezanju,pa ako to osetis znaces sta je!
Ja sam zaista imala srecu da nikakvih problema nije bilo,ne bih da poredim,ali kao da sam pila najobicnije vitamine,eto bukvalno tako,jako sam se dobro osecala,narocito u peridu kada su akne nestajale...to mi je davalo nadu da cu ih se potpuno resiti.Znaci,nikakve promene nisam osecala da bi covek rekao "aha to je od Roaccutana",ma nista.
Moram naglasiti da su mi od te kolicine doze vitamina A nokti i na rukama i nogama brze rasli i bili potpuno jaki i lepi,cak su se one bele linijice izgubile,i dan danas su ostali lepi.