Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Roaccutan!

Post od Predrag78 »

Beetlejuice napisao:ArtInna Ne znam da li je radila na VMA. Nisam upoznata sa tim. Moguće je i da si je videla na televiziji pošto se pojavi tako ponekad.
dana85 :D I jesi li zadovoljna terapijom? Ti si beše završila sa rokijem?
ivan0 Slušam je...sve kako ona kaže....i samo je nešto zapitkujem :) Jesi li i ti bio kod nje?

Izvinite sad što pitam verovatno ste već pisali o tome, pročitala sam skoro celu temu pre nekoliko meseci ali više ne mogu ni da pohvatam ko je kad počeo a ko završio sa terapijom.

Ja sam poceo 23. decembra , pijem 50 mg dnevno , imam 76 kg, jos deset dana do zavrsetka terapije :))
ArtInna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Apr 11, 2013 12:12 am

Post od ArtInna »

dana85 napisao:Doktorka je radila na VMA, to je tacno.
Ja sam jako zadovoljna rezultatima. Imala sam neverovatno pogorsanje tokom terapije, skoro sve do samog kraja. Terapija mi je trajala 7 meseci, popila sam ukupno malo vise od 120mg/kg. Mozda bih i jos pila mesec dana, ali je doktorka odlucila da ipak prekinem sa terapijom zbog ozbiljnih bolova u ledjima i da nema potrebe da pijem lek jer je donja granica 100 mg/kg.
Sad ce skoro mesec dana od kad sam prestala i imam jos nekih sitnih mitisera koji izlaze ali sve se brzo povlaci. U narednom periodu mislim da ce najveci problem biti crvenilo i fleke najvise na obrazima. Uskoro cu na kontrolu pa vam se javljam.
Dano , znaci i ti imas bolove u ledjima?

U pocetku sam mislila da umisljam da je od leka, ali sada vidim da nisam jedina... imam osecaj kao da imam upalu misica ( a smanjila sam treninge, ne znam da li i treniranje utice na to).

Kada ti se pojavilo crvenilo i fleke? - ja pijem 2 meseca lek, jos uvek nemam takvih simptoma, ali plasim se da se ne pojave..

SRECNO NA KONTROLI! :)
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

Sve je individualno, nema pravila, jer svaki organizam drugacije reaguje. Kako sam ja imala ozbiljno pogorsanje koje je pocelo negde oko drugog meseca terapije, mislim da sam vrhunac pogorsanja imala u 3em u 4om mesecu i oba obraza su mi bila u cvorovima bukvalno. Posle se to povuklo ali je ostalo crvenilo i fleke, nije strasno, ali mi smeta. Ja sam cak i jedno vreme terapije isla u teretanu. Medjutim, kako mi je doza povecavana (prva 2 meseca 30mg, druga 2 meseca 40mg i do kraja 50mg) sve mi je bilo gore i prestala sam. A sto se tice bola u ledjima, poceo je lagano, i to prvo donji deo ledja a onda bukvalno cela ledja...
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

ArtInna napisao:
dana85 napisao:Doktorka je radila na VMA, to je tacno.
Ja sam jako zadovoljna rezultatima. Imala sam neverovatno pogorsanje tokom terapije, skoro sve do samog kraja. Terapija mi je trajala 7 meseci, popila sam ukupno malo vise od 120mg/kg. Mozda bih i jos pila mesec dana, ali je doktorka odlucila da ipak prekinem sa terapijom zbog ozbiljnih bolova u ledjima i da nema potrebe da pijem lek jer je donja granica 100 mg/kg.
Sad ce skoro mesec dana od kad sam prestala i imam jos nekih sitnih mitisera koji izlaze ali sve se brzo povlaci. U narednom periodu mislim da ce najveci problem biti crvenilo i fleke najvise na obrazima. Uskoro cu na kontrolu pa vam se javljam.
Dano , znaci i ti imas bolove u ledjima?

U pocetku sam mislila da umisljam da je od leka, ali sada vidim da nisam jedina... imam osecaj kao da imam upalu misica ( a smanjila sam treninge, ne znam da li i treniranje utice na to).

Kada ti se pojavilo crvenilo i fleke? - ja pijem 2 meseca lek, jos uvek nemam takvih simptoma, ali plasim se da se ne pojave..

SRECNO NA KONTROLI! :)

I ja povremeno imam bolove , sto u donjem delu ledja - sto generalno , nisi jedina , sve je to izdrzljivo , a treninge ili smanji ili ukini dok ne zavrsis sa roakutanom jer si osetljiva na povrede sada. Ja sam imao uzasan bol u stopalu , kao da sam ga iskrenuo .... jedva sam izgurao 2 nedelje shepanje i nemogucnost da se oslonim na levu nogu ... ali izgleda , sve to ide u rok sluzbe :) Moramo to izgurati i to je to:)
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

I to sto kazes Pedja ! :)

Smanjicu treninge, ali yogu ne mogu da izbacim, pa poludela bih! :lol:

Tebi jos malo istice "Roki Rok" , javi obavezno kako je prosla kontrola. :)
Jesi ti generalno zadovoljan rezultatima?

DANO, meni je doktorka rekla da 2 meseca nakon korscenja roaccutane-a mogu da uradim laser i jos neku terapiju (zaboravila sam kako se zove) i da ce nestati oziljci ( verovatno isto vazi i za fleke). Kao da ne brinem za to.

Ljudi, hvala Vam sto ste tu da odgovorite na svaku moju neodumicu i oprostite ako nekad smaram.. znate i sami kako se osecam ..
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

ArtInna napisao:I to sto kazes Pedja ! :)

DANO, meni je doktorka rekla da 2 meseca nakon korscenja roaccutane-a mogu da uradim laser i jos neku terapiju (zaboravila sam kako se zove) i da ce nestati oziljci ( verovatno isto vazi i za fleke). Kao da ne brinem za to.

Ljudi, hvala Vam sto ste tu da odgovorite na svaku moju neodumicu i oprostite ako nekad smaram.. znate i sami kako se osecam ..

Ja sam i vise nego zadovoljan rezultatima , samo me brine ono sto brine i sve vas - da li smo uspeli na duge staze ili na god - dve samo :) Ja sam jedan od retkih ili mozda jedini koji u toku terapije nije dobio niti jednu novu aknu , a par starih koje su bile aktivne prvog dana terapije - nestale su nakon 3 dana ! Moguce da ima veze sa dozom ( 50 mg na mojih 76 kg ) , ja sam se raspisao , ali definitivno sam zadovoljan :)
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Predrag78 napisao:
ArtInna napisao:I to sto kazes Pedja ! :)

Ja sam i vise nego zadovoljan rezultatima , samo me brine ono sto brine i sve vas - da li smo uspeli na duge staze ili na god - dve samo :) Ja sam jedan od retkih ili mozda jedini koji u toku terapije nije dobio niti jednu novu aknu , a par starih koje su bile aktivne prvog dana terapije - nestale su nakon 3 dana ! Moguce da ima veze sa dozom ( 50 mg na mojih 76 kg ) , ja sam se raspisao , ali definitivno sam zadovoljan :)
Ja se nadam da je ovo na duge staze, doktorka ( bar moja) tvdri da ako imamo dobru dozu da se nece vratiti 100%, njen sin je pio i nista mu se nije vratilo, tako kaze. A jos je pio to u pubertetu.
Ja pijem 40 na 56kg , tako da tu smo :D haha
Jesu ti ostali oziljci mozda ili je roki sve resio?
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Pa znas sta , ja sam imao samo neke plitke male oziljke , i njih vise i ne vidim , ali ono sto je super , je sto nemam vise nijednu fleku ! Flekama treba i do godinu dana da se skole same od sebe , a kod mene je roakutan to enormno ubrzao.....perutalo mi se lice uzasno , sto je neka vrsta pilinga , i meni lice izgleda kao da u zivotu jednu bubuljicu nisam imao !

I moj dermatolog kazhe da se ne vracaju uglavnom , on prepisuje roakutan od 2008 god i nije imao nijednog pacijaneta kome je zatrebao ponovo , mada kazhe da kod nekih pacijenata - treba ponoviti jos jednom ...
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

Jaoooo ljudi što me nervira ovaj Predrag bez ijedne bubuljice.....uhhhh. Ti si muško! Šta će tebi porculanski ten?!!! Život stvarno nije fer. :lol: Šalim se malo :wink:

Nego...ovaj Lip Repair je odličan! :)
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Predrag78 napisao:Pa znas sta , ja sam imao samo neke plitke male oziljke , i njih vise i ne vidim , ali ono sto je super , je sto nemam vise nijednu fleku ! Flekama treba i do godinu dana da se skole same od sebe , a kod mene je roakutan to enormno ubrzao.....perutalo mi se lice uzasno , sto je neka vrsta pilinga , i meni lice izgleda kao da u zivotu jednu bubuljicu nisam imao !

I moj dermatolog kazhe da se ne vracaju uglavnom , on prepisuje roakutan od 2008 god i nije imao nijednog pacijaneta kome je zatrebao ponovo , mada kazhe da kod nekih pacijenata - treba ponoviti jos jednom ...
Nadam se da cu i ja to moci da kazem za koji mesec! :)
Koliko dugo ti je trajala terapija? -verovatno si vec rekao negde u ranijim postovima...
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Predrag78 napisao:Pa znas sta , ja sam imao samo neke plitke male oziljke , i njih vise i ne vidim , ali ono sto je super , je sto nemam vise nijednu fleku ! Flekama treba i do godinu dana da se skole same od sebe , a kod mene je roakutan to enormno ubrzao.....perutalo mi se lice uzasno , sto je neka vrsta pilinga , i meni lice izgleda kao da u zivotu jednu bubuljicu nisam imao !

Koliko dugo ti je trajala terapija? -verovatno si vec rekao negde u ranijim postovima...
ArtInna
Stalni član
Stalni  član

Post od ArtInna »

Beetlejuice napisao:Jaoooo ljudi što me nervira ovaj Predrag bez ijedne bubuljice.....uhhhh. Ti si muško! Šta će tebi porculanski ten?!!! Život stvarno nije fer. :lol: Šalim se malo :wink:

Nego...ovaj Lip Repair je odličan! :)

REKLA SAM TI JA! :)
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

ArtInna napisao:

4 meseca , zavrsavam za 8 dana , rekao mi je doca kao aj da ti psoel toga ostavimo jos jednu kutiju , smanjimo dozu na 2o mg , psoto dobro podnosis , kao eto , da potvrdimo skroz uspeh , ali veruj mi da necu ! Jedva cekam da zavrsim ovo , i finansijski a i nezeljena dejstva su u prilicnoj meri tu !
Mil0s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 13, 2013 8:02 pm

Post od Mil0s »

Evo ja da se javim opet..
Danas mi je poceo treci mesec od kako pijem roaccutane. AST mi je 151, tako da mi je doktor rekao da 7 dana pravim pauzu i ne uzimam lek. :S
Lice mi je bilo u veoma losem stanju do pre par dana, taman je pocelo malo da se smiruje i sad se javio problem oko jetre. :x
Da podsetim prva dva meseca sam pio po 40mg dnevno stim da sam od prvog dana terapije smrsao oko 7-8kg i sad imam 77kg.
Znam da je u predhodnim postovima neko spominjao da je prekidao terapiju pa sam hteo da vas pitam koliko to zapravo moze da utice na dejstvo celokupne terapije?
Izvinjavam se na velikom postu i ako smaram sa pitanjem na koje je vrv vec odgovoreno.. :D

VELIKI POZDRAV SVIMA :D
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

Mogu da se prave pauze tokom terapije, jer lek otprilike mesec dana, a nekome i vise ostaje u organizmu. Koliko su u kumulativu popio?
Odgovori