Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Beetlejuice napisao:ArtInna Ne znam da li je radila na VMA. Nisam upoznata sa tim. Moguće je i da si je videla na televiziji pošto se pojavi tako ponekad.
dana85 I jesi li zadovoljna terapijom? Ti si beše završila sa rokijem?
ivan0 Slušam je...sve kako ona kaže....i samo je nešto zapitkujem Jesi li i ti bio kod nje?
Izvinite sad što pitam verovatno ste već pisali o tome, pročitala sam skoro celu temu pre nekoliko meseci ali više ne mogu ni da pohvatam ko je kad počeo a ko završio sa terapijom.
Ja sam poceo 23. decembra , pijem 50 mg dnevno , imam 76 kg, jos deset dana do zavrsetka terapije )
dana85 napisao:Doktorka je radila na VMA, to je tacno.
Ja sam jako zadovoljna rezultatima. Imala sam neverovatno pogorsanje tokom terapije, skoro sve do samog kraja. Terapija mi je trajala 7 meseci, popila sam ukupno malo vise od 120mg/kg. Mozda bih i jos pila mesec dana, ali je doktorka odlucila da ipak prekinem sa terapijom zbog ozbiljnih bolova u ledjima i da nema potrebe da pijem lek jer je donja granica 100 mg/kg.
Sad ce skoro mesec dana od kad sam prestala i imam jos nekih sitnih mitisera koji izlaze ali sve se brzo povlaci. U narednom periodu mislim da ce najveci problem biti crvenilo i fleke najvise na obrazima. Uskoro cu na kontrolu pa vam se javljam.
Dano , znaci i ti imas bolove u ledjima?
U pocetku sam mislila da umisljam da je od leka, ali sada vidim da nisam jedina... imam osecaj kao da imam upalu misica ( a smanjila sam treninge, ne znam da li i treniranje utice na to).
Kada ti se pojavilo crvenilo i fleke? - ja pijem 2 meseca lek, jos uvek nemam takvih simptoma, ali plasim se da se ne pojave..
Sve je individualno, nema pravila, jer svaki organizam drugacije reaguje. Kako sam ja imala ozbiljno pogorsanje koje je pocelo negde oko drugog meseca terapije, mislim da sam vrhunac pogorsanja imala u 3em u 4om mesecu i oba obraza su mi bila u cvorovima bukvalno. Posle se to povuklo ali je ostalo crvenilo i fleke, nije strasno, ali mi smeta. Ja sam cak i jedno vreme terapije isla u teretanu. Medjutim, kako mi je doza povecavana (prva 2 meseca 30mg, druga 2 meseca 40mg i do kraja 50mg) sve mi je bilo gore i prestala sam. A sto se tice bola u ledjima, poceo je lagano, i to prvo donji deo ledja a onda bukvalno cela ledja...
dana85 napisao:Doktorka je radila na VMA, to je tacno.
Ja sam jako zadovoljna rezultatima. Imala sam neverovatno pogorsanje tokom terapije, skoro sve do samog kraja. Terapija mi je trajala 7 meseci, popila sam ukupno malo vise od 120mg/kg. Mozda bih i jos pila mesec dana, ali je doktorka odlucila da ipak prekinem sa terapijom zbog ozbiljnih bolova u ledjima i da nema potrebe da pijem lek jer je donja granica 100 mg/kg.
Sad ce skoro mesec dana od kad sam prestala i imam jos nekih sitnih mitisera koji izlaze ali sve se brzo povlaci. U narednom periodu mislim da ce najveci problem biti crvenilo i fleke najvise na obrazima. Uskoro cu na kontrolu pa vam se javljam.
Dano , znaci i ti imas bolove u ledjima?
U pocetku sam mislila da umisljam da je od leka, ali sada vidim da nisam jedina... imam osecaj kao da imam upalu misica ( a smanjila sam treninge, ne znam da li i treniranje utice na to).
Kada ti se pojavilo crvenilo i fleke? - ja pijem 2 meseca lek, jos uvek nemam takvih simptoma, ali plasim se da se ne pojave..
SRECNO NA KONTROLI!
I ja povremeno imam bolove , sto u donjem delu ledja - sto generalno , nisi jedina , sve je to izdrzljivo , a treninge ili smanji ili ukini dok ne zavrsis sa roakutanom jer si osetljiva na povrede sada. Ja sam imao uzasan bol u stopalu , kao da sam ga iskrenuo .... jedva sam izgurao 2 nedelje shepanje i nemogucnost da se oslonim na levu nogu ... ali izgleda , sve to ide u rok sluzbe Moramo to izgurati i to je to:)
Smanjicu treninge, ali yogu ne mogu da izbacim, pa poludela bih!
Tebi jos malo istice "Roki Rok" , javi obavezno kako je prosla kontrola.
Jesi ti generalno zadovoljan rezultatima?
DANO, meni je doktorka rekla da 2 meseca nakon korscenja roaccutane-a mogu da uradim laser i jos neku terapiju (zaboravila sam kako se zove) i da ce nestati oziljci ( verovatno isto vazi i za fleke). Kao da ne brinem za to.
Ljudi, hvala Vam sto ste tu da odgovorite na svaku moju neodumicu i oprostite ako nekad smaram.. znate i sami kako se osecam ..
DANO, meni je doktorka rekla da 2 meseca nakon korscenja roaccutane-a mogu da uradim laser i jos neku terapiju (zaboravila sam kako se zove) i da ce nestati oziljci ( verovatno isto vazi i za fleke). Kao da ne brinem za to.
Ljudi, hvala Vam sto ste tu da odgovorite na svaku moju neodumicu i oprostite ako nekad smaram.. znate i sami kako se osecam ..
Ja sam i vise nego zadovoljan rezultatima , samo me brine ono sto brine i sve vas - da li smo uspeli na duge staze ili na god - dve samo Ja sam jedan od retkih ili mozda jedini koji u toku terapije nije dobio niti jednu novu aknu , a par starih koje su bile aktivne prvog dana terapije - nestale su nakon 3 dana ! Moguce da ima veze sa dozom ( 50 mg na mojih 76 kg ) , ja sam se raspisao , ali definitivno sam zadovoljan
Ja sam i vise nego zadovoljan rezultatima , samo me brine ono sto brine i sve vas - da li smo uspeli na duge staze ili na god - dve samo Ja sam jedan od retkih ili mozda jedini koji u toku terapije nije dobio niti jednu novu aknu , a par starih koje su bile aktivne prvog dana terapije - nestale su nakon 3 dana ! Moguce da ima veze sa dozom ( 50 mg na mojih 76 kg ) , ja sam se raspisao , ali definitivno sam zadovoljan
Ja se nadam da je ovo na duge staze, doktorka ( bar moja) tvdri da ako imamo dobru dozu da se nece vratiti 100%, njen sin je pio i nista mu se nije vratilo, tako kaze. A jos je pio to u pubertetu.
Ja pijem 40 na 56kg , tako da tu smo haha
Jesu ti ostali oziljci mozda ili je roki sve resio?
Pa znas sta , ja sam imao samo neke plitke male oziljke , i njih vise i ne vidim , ali ono sto je super , je sto nemam vise nijednu fleku ! Flekama treba i do godinu dana da se skole same od sebe , a kod mene je roakutan to enormno ubrzao.....perutalo mi se lice uzasno , sto je neka vrsta pilinga , i meni lice izgleda kao da u zivotu jednu bubuljicu nisam imao !
I moj dermatolog kazhe da se ne vracaju uglavnom , on prepisuje roakutan od 2008 god i nije imao nijednog pacijaneta kome je zatrebao ponovo , mada kazhe da kod nekih pacijenata - treba ponoviti jos jednom ...
Jaoooo ljudi što me nervira ovaj Predrag bez ijedne bubuljice.....uhhhh. Ti si muško! Šta će tebi porculanski ten?!!! Život stvarno nije fer. Šalim se malo
Predrag78 napisao:Pa znas sta , ja sam imao samo neke plitke male oziljke , i njih vise i ne vidim , ali ono sto je super , je sto nemam vise nijednu fleku ! Flekama treba i do godinu dana da se skole same od sebe , a kod mene je roakutan to enormno ubrzao.....perutalo mi se lice uzasno , sto je neka vrsta pilinga , i meni lice izgleda kao da u zivotu jednu bubuljicu nisam imao !
I moj dermatolog kazhe da se ne vracaju uglavnom , on prepisuje roakutan od 2008 god i nije imao nijednog pacijaneta kome je zatrebao ponovo , mada kazhe da kod nekih pacijenata - treba ponoviti jos jednom ...
Nadam se da cu i ja to moci da kazem za koji mesec!
Koliko dugo ti je trajala terapija? -verovatno si vec rekao negde u ranijim postovima...
Predrag78 napisao:Pa znas sta , ja sam imao samo neke plitke male oziljke , i njih vise i ne vidim , ali ono sto je super , je sto nemam vise nijednu fleku ! Flekama treba i do godinu dana da se skole same od sebe , a kod mene je roakutan to enormno ubrzao.....perutalo mi se lice uzasno , sto je neka vrsta pilinga , i meni lice izgleda kao da u zivotu jednu bubuljicu nisam imao !
Koliko dugo ti je trajala terapija? -verovatno si vec rekao negde u ranijim postovima...
Beetlejuice napisao:Jaoooo ljudi što me nervira ovaj Predrag bez ijedne bubuljice.....uhhhh. Ti si muško! Šta će tebi porculanski ten?!!! Život stvarno nije fer. Šalim se malo
4 meseca , zavrsavam za 8 dana , rekao mi je doca kao aj da ti psoel toga ostavimo jos jednu kutiju , smanjimo dozu na 2o mg , psoto dobro podnosis , kao eto , da potvrdimo skroz uspeh , ali veruj mi da necu ! Jedva cekam da zavrsim ovo , i finansijski a i nezeljena dejstva su u prilicnoj meri tu !
Evo ja da se javim opet..
Danas mi je poceo treci mesec od kako pijem roaccutane. AST mi je 151, tako da mi je doktor rekao da 7 dana pravim pauzu i ne uzimam lek. :S
Lice mi je bilo u veoma losem stanju do pre par dana, taman je pocelo malo da se smiruje i sad se javio problem oko jetre.
Da podsetim prva dva meseca sam pio po 40mg dnevno stim da sam od prvog dana terapije smrsao oko 7-8kg i sad imam 77kg.
Znam da je u predhodnim postovima neko spominjao da je prekidao terapiju pa sam hteo da vas pitam koliko to zapravo moze da utice na dejstvo celokupne terapije?
Izvinjavam se na velikom postu i ako smaram sa pitanjem na koje je vrv vec odgovoreno..