Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
makki
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 15, 2005 10:43 am

Post od makki »

vigilant napisao:boli me nesto stomak zadnjih dana pogotovo posle obroka krene da boli... neznam shta je to ... da li da prekidam sa akutanom? jeli ozbiljno?
ma samo rokaj akutan i pici :lol:

Idi proveri krv, nema shta da trazish ovde savete, idi na kontrolu kod doktora koji ti je i prepisao lek, lek je opasan za jetru, a poshto te stomak boli, to je znak da reagujesh hitro. Mozda nije uopshte do leka, ali analize krvi ce dati najsigurniji odgovor.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 29, 2006 12:50 am

Post od nisam_luda »

moze li doktor opste prakse prepisati lek???
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

nisam_luda napisao:moze li doktor opste prakse prepisati lek???

Ne, koliko ja znam.
zola89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 5:18 pm

Post od zola89 »

^Može.
Pre svega da se predstavim, ja sam Lazar i koristim roakutan već 2 meseca.
Zaista nemam vremena da čitam svih 30 strana pa vas zato molim da mi odgovorite da li je moguće da trnu prsti na rukama i nogama od ovog leka. U zadnjih par dana mi se ovo dešava, pa bih da znam jel roakutan uzrok tome.
Pozrav.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

lazare, jel moze malo opisrniji odgovor od toga ‚‚moze‚‚ ? :o :o :o
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

Evo da podnesem izvjestaj o mojoj terapiji koja traje vec cca. 60 dana.
Stanje je puuuno bolje nego prije 2 mjeseca.
Kod kozmeticarke idem svakih 2 tjedna, ali sad nisam bio mjesec dana.
Obavit cu jos jedno ciscenje i ja se nadam tek iduce opet za mjesec dana...to mi je nekako podnosljivo i "normalno".
Bitno mi je i sto su drugi promjetili znatno poboljsanje...znaci ide na bolje definitivno!
Jedino sto sam na terapiji jos sigurno 4 mjeseca na ovoj dozi a onda jos par mjeseci na postepeno smanjenoj dozi...imam osjecaj da ce to sve trajati do kasnog proljeca.
Ali nema veze, ako bude uspjeha, nije mi ni malo zao.
Nuspojava za sada nema, osim suhoce usana ali nekako se borim s tim.
Krv vadim svakih mjesec dana i za sada je i to pod kontrolom.

E sad, zanima me jedna stvar...
Poslije umivanja lica, stavljam samo termalnu vodu koja mi stvarno smiri iritacije i crvenilo, ali nikakvu kremu (na sunce ne idem tak da ne zelim kremu zbog zastite od sunca)...lice bude malo suho, ali ne jako...zapravo ni sam ne mogu procijeniti kakvo je stanje, ali definitivno bolje nego kad imam bilo kakvu kremu.
Da li je bas neophodno stavljati nesto na lice zbog hidratacije ili ako nije strasno moze i bez toga?!

A moram priznati da se totalno lose hranim, dosta pusim, a i alkohola nekad cugnem...ne znam sta mi je, al kao da sam malo pop*z*io!
Vjerojatno zato sto sam zeljan zivota kojeg bas i nisam imao u zadnje 2 godine! Zato cu si jos malo dopustiti to!
makarije
Novi član
Novi član

Post od makarije »

Imam jedno pitanje.
U posljednje vrijeme mi se lice strasno peruta, bez obzira koliko Apaisaka stavljam.
Sta da radim?
Kupio sam termalnu vodu, pa kontam da nju naprskam prije stavljanja Apaisaka...
Stanje sa licem je inace znatno bolje, dok se ledja jos ne predaju, ali za njih treba vise vremena. Valjda...
fic1984hr napisao:A moram priznati da se totalno lose hranim, dosta pusim, a i alkohola nekad cugnem...ne znam sta mi je, al kao da sam malo pop*z*io!
Vjerojatno zato sto sam zeljan zivota kojeg bas i nisam imao u zadnje 2 godine! Zato cu si jos malo dopustiti to!
Odlicno receno! Mene najvise ubi pretjerivanje sa pivom... Sta da radim kad sam se uzelio akcije?! :D :D :D
vigilant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:29 am

Post od vigilant »

uzmi brate liv52 zastitu za jetru imas u svakoj apoteci na biljnoj je bazi odlicno radi.stim nemas brige
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

vigilant napisao:uzmi brate liv52 zastitu za jetru imas u svakoj apoteci na biljnoj je bazi odlicno radi.stim nemas brige
Ajd molim te napisi nesto vise o tom.
Imao sam jako neugodnih iskustava sa nekim proizvodima na biljnoj bazi.
A ja kao da sam zaboravio da sam na terapiji Roaccutanom koliko se gazim od cuge...po 2-3 tjedno! Ma strasno!
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 5:37 pm

Post od mrphVlada »

Mislim da se tema potpuno otela kontroli. Alkohol je apsolutno kontraidikovan u bilo kojoj vrsti terapije, i ovakvi postovi su apsolutno neozbiljni. Koristiti praparate koji "čuvaju" jetru, pa reći kako su "super" je neozbiljno i neodgovorno. Preporučujem zaključavanje teme.
stručni saradnik na www.*
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Ova se tema nece ugasiti, to je definitivno.
Druga stvar, svi iznosimo svoje dojmove za vrijeme terapije, te se govorilo vec o tome sta koristiti od krema, sta jesti i sta piti.
Napisao sam da sam bio neodgovoran i popijo nesto alkohola.
Nitko nije trazio savjet kako i dalje nastaviti piti i traziti rijesenje da se bude na Roaccutanu i istovremeno se gaziti od alkohola!!!

Uostalom, pogledaj stranicu www.acne.org i njihov forum.
Svrati i na ovaj link
http://www.acne.org/messageboard/index. ... hl=alcohol
Tu se isto govori o svemu...e sad vidite sta si sve ljudi dopuste dok su na ovoj drogi (roaccutan), onda jos malo pomijesaju onu ilegalnu i evo vatre.

Stvarno je bezveze pricati o tome da li je to ok raditi ili ne...ali svi smo ljudi i svi grijesimo.
Treba uzeti u obzir da neki, kao npr. zelim to odraditi do kraja i kako treba, sto ce trajati cca 8-9 mjeseci.
A u tom vremenu si smijem dopustiti mali kiks...
Iako cu nastojati to izbjegavati.
mrphVlada
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Sep 20, 2006 5:37 pm

Post od mrphVlada »

fic1984hr napisao: koliko se gazim od cuge...po 2-3 tjedno! Ma strasno!
fic1984hr napisao:A u tom vremenu si smijem dopustiti mali kiks...
Mali kiks?
Svaka terapija je ozbiljna i njen uspeh zavisi u velikoj meri od toga kako je pacijent poštuje, da li na vreme uočava prateće i neželjene efekte i da li se pridržava propisa o ishrani i korišćenju drugih lekova.
Svako ima pravo na "kiks", ali se korišćenje alkohola pominje u poslednjih nekoliko postova.
Ovu terapiju, uglavnom, koriste adolescenti koji su zbog problema koje imaju sa aknama dovoljno nesigurni i emotivno nestabilni. Ne mislim da im ovakvi postovi pomažu.
stručni saradnik na www.*
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Evo danas sam dobio nalaze, odnosno krvne pretrage.
Dosta lose...ako se ne promjeni uskoro situacija, morat cu prestati sa terapijom (moja slobodna procjena), jos se trebam konzultirati sa dr. opce prakse pa cemo vidjeti.
Ne znam koliko je sad bitno da pisem o tim parametrima jer dosta ljudi to ne shvaca jer nema potrebu. Ali ako netko od "roakutanaca" zatrazi to radi usporedbe sa svojim nalazima, odmah pisem!

Definitivno od danas mijenjam nacin prehrane.
Samo ne znam u kojem pravcu krenuti!? Sta jesti!? Imate savjet?!
Vise necu piti kavu, a mozda ni caj...nista gaziranog i alkohol ni u kojem slucaju.
Nadam se poboljsanju u iducih mjesec dana.

Sto se tice tableta, one dobro rade svoj posao...zadovoljan sam...za sada...iako uvijek zelimo vise i bolje!

I tema je odkljucana. Ne znam sta je bilo, ali ovo bi bio veliki promasaj da se zakljuca! Pogledajte broj posjeta i stranica! I uvijek nesto novo!
makarije
Novi član
Novi član

Post od makarije »

Ajde ljudi spustite malo loptu.
Kakvo zakljucavanje, kakvo propagiranje koriscenja alkohola?!
Jednostavno, svi mi smo se uzelili normalnog zivota i to je to. Samo smo srecni zato sto terapija daje rezultate.
nisam_luda
Aktivan član
Aktivan član

Post od nisam_luda »

za fic1984hr:

napisi nam kako si se to ‚‚lose‚‚ hranio, navedi nam sta si najvise jeo u prethodnom periodu. najbolje bi bilo da nam navedes primer obroka koje si unosio uz lek, kako bismo znali sta treba izbegavati. ako ti nije tesko mozes i da napises svoje rezultate, kako bismo mogli da ih uporedimo. hvala unapred
:wink:
Odgovori