Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
bella
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 15, 2006 4:24 pm

Post od bella »

APAISAC-hidratantni balzam za usne,upotrebljava se kod izrazene suvoce usana nastale tretmanom roakutanom,takoder imas i APAISAC-hidratantnu emulziju za kozu koja je iziritirana upotrebom roakutanom(spominje se u ranijim postovima).Dermatoloska kuca URIAGE.
Da li je i koza lica pocela da se susi i peruta ili samo usne?Cime sad negujes lice?
Pozdrav :wink: .
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od fic1984hr »

Imam Apaisac i za usne i za lice.
Dermatolog mi je preporucio Bepanthen za usne.
Ne znam sad vise sta je bolje?!

Usne mi se dosta suse dok lice ne bas...prije mi se vise perutalo.
Cak vise ni ne mazem onom kremom, mozda svaki 2-3 dan.
Ali kad se pocne perutati odmah namazem i za sada vrlo loako vratim u ravnotezu dok sa usnama bas i ne mogu.

Sta kazete, kako da mazem...ne precesto!?
A sad mogu reci da sam ih malo vratio u normalu, znaci onaj osuseni dio se isperutao i trebam samo odrzavati...iako ih osjetim, kao neku upalu i osjetim vrlo tanak sloj usana.
Ne znam kako cu s tim iducih par mjeseci?!...isto ko` i vi!!!
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

I meni se usne najvise suse! Ja sam mazao Labelo, ali cu morati preci na Apaisak za usne.

Inace, doktorka mi je smanjila dnevnu dozu poslije mjesec terapije(mada se ne moze reci da je nastupilo neko poboljsanje ?!) i rekla da je suvoca usana (jer se lice manje peruta, otprilike samo obrazi i malo brada) najbolji indikator da je doza dobra.
Kontam da sam sad u onom najgorem periodu, pa se nadam da ce uskoro dugo ocekivani boljitak.

Idemo dalje.
kneginja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od kneginja »

nemojte da trosite pare na apaisac
ili bar pre toga probajte nesto sto se zove labiale, prodaje se u svakoj drzavnoj apoteci i kosta oko 40 dindzi :wink:
meni je to bilo odlicno
mislim da je osnovni sastojak vitamin e, a prodaje se u varijanti beo i rozikast
uzdravlje!
8)
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Sto se tice Apaisaca, meni je ok. Kombiniram ga sa Bepanthenom.
Kad se radi o takvim stvarima ne stedim ni kunu, ni dinar ni euro!

Evo danas opet bio kod kozmeticarke.
Osjetim da mi je koza osjetljivija nego prije.
Ali...opet se drzim svoje teorije da sve to sto se napunilo u porama mora nekako izaci.
E sad hocemo mi sami se petljati kozmeticarkama u posao i napraviti jos veci problem ili ce one odraditi strucno, smatram da je druga opcija bolja!
Pokusat cu to smanjiti, te intervale ciscenja lica koliko budem mogao.
Iskreno se nadam da ce uskoro prestati izlaziti!!!
Moram reci da sam/smo primjetio/li veliko poboljsanje od kad sam na Roaccutanu, bez obzira na ciscenje...cak mislim da je to uvelike pridonijelo poboljsanju.

Evo ja sam otprilike ponovio istu pricu kao od neki dan...samo zelim jos koji komentar na to.
Nadam se da ne grijesim!

E sad ti oziljci sto ih vecina spominje...
Da li mislite na fleke i mrlje ili bas oziljke na licu da mogu ostati!?
A kad jednom akne produ i crvenilo i fleke se povlace...s vremenom.

Kad je vecini prestalo (vecina toga izbijati...jer uvijek nesto) ?
Citao sam da nakon mjesec dana Roaccutan zaustavlja rad lojnih zlijezda za 80-95%?
Istina ili je u praksi drugacije?
Isto tako, znate da se to skuplja cca 28 dana (ne znam odakle mi taj podatak ali tak je) i onda tek izlazi na povrsinu!
iguana
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Sep 19, 2006 12:53 pm

Post od iguana »

fic1984hr napisao:
iguana napisao:Meni je moj spec.dermatolog rekao da je ovaj lek bas krajnje resenje i da se ne preporucuje da se cesto pribegava njemu osim ako to nije zadnja slamka...
Dobro, jesi ti sta sad pametno rekla!?
Ova tema ima preko 36700 posjeta i svima nam je to jasno.
Vjeruj mi, ovdje vecina nas nije "pribjeglo" Roaccutanu nakon godinu dana, nego nakon visegodisnjeg (dobro, mozda 2-3 god) rijesavanja problema neuspjelim terapijama.
Ako imas blagi oblik koji se moze lokalno "kontrolirati", onda ovo nije tema za tebe...
A ako si jedan od slucajeva da i nakon kratkog vremena su tvoje akne krenule u losem pravcu (realno losem, jer svima je vlastiti problem najveci), onda se raspitaj i procitaj sve stranice, iako sumnjam da jesi...a mozda i hoces.
A ako uopce nemas akne i probleme s tim, bolje idi na temu nutricionizam...haha

Nemoj me krivo shvatiti, ali imam osjecaj da nisi sve procitala i ne znas nista o tome. Pa nije to otrov - tako moj spec. derm. kaze

Zaista nisam imala losu nameru da nekom solim pamet niti mi je to cilj,ja takodje imam problem i dosta sam se raspitivala o svim solucijama do resenja ali te ni u jednom trenutku nisam uvredila niti bila ironicna.Svi mi imamo problem i ja znam da nisam nista novo rekla, to su moje namere kao sto bih rekla rodjenoj sestri ili bratu,da pomognem i da ne pogresite pri izboru.I ja imam ovaj problem par godina,i zato sam ovde. Nisam mislila zaista nikome da odmognem,niti bilo sta lose.
Cuda ipak traju nesto duze ... :D
alekbg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 4:07 pm

Post od alekbg »

fic1984hr napisao:Vise ne znam sta da radim sa usnama!
Jako su mi suhe bez obzira sto cijeli dan mazem kremom!
I jako me peku, bas se perutaju...
Sta kazete...imate kakav savjet!?
Mozda nakon 3 dana ovako sto budem vise mazao vratim u neku normalu!? I onda samo odrzavati!?
Kupi u apoteci pantenol krem , to ce te povratiti za 3 dana u normalu , posle svaki dan mazi dvaput dnevno , i bice ok.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Koliko je bivsih "Roaccutanaca" ispunilo onu kumulativnu dozu od 120-150 mg/kg ili su ranije prestali sa terapijom?
Koliko nas sadasnjih planira to odraditi?
Jos nisam bio kod dermatologa jer je proslo "tek" mjesec dana ali bas me zanima sta ce on predloziti.
Iako ide na bolje...
Osobno bi vise htio duze uzimati pa makar mi smanjio na 20 mg nego pjacati dozu pa ranije zavrsiti.
Da prisjetim, imam cca 70 kg i uzimam 30 mg dnevno - jednokratno.

I kako lojek utjece na zatvorene pore i mitesere i komedone...
Imam vise s tim problema nego sa onako cisticnim aknama...ma zapravo imam svega!

@Iguana
Ma ja sam malo pretjerao...eto sad to mozemo i zaboraviti.
Ako kazes da i ti imas problema s tim, onda znam kako se osjecas, kao sto svi mi ovdje znamo.
Dobro je da si tu i pomoci cemo ti svi sa svojim savjetima i iskustvima jer bar tog imamo ako nista drugo!
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Odmah da napomenem, nemojte zaboraviti odgovoriti na prethodni post!

Htio sam samo reci da sam nakon 35 dana primjetio znatno poboljsanje na nekim dijelovima tijela bez obzira sto tamo nije problem nego se tek nekada nesto pojavilo.
Na dijagnozi mi pise: "simetricno brojne papule koje su izrazene po vratu i po ledjima ali u manjoj mjeri nego na licu"
Moram vam reci da DOSLOVNO nema vise nista!!!
Sve se povuklo!
Eto...mozda se varam, ali ne mora sve ni izaci...nesto se moze i povuci!!!
Sta vi mislite o tome...da li se na Roaccutanu to moze povuci samo od sebe!
Pokusat cu da u iducih 3-4 tjedna ne idem na ciscenje pa cu vidjeti!
vigilant
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 10:29 am

Post od vigilant »

evo i ja sam poceo da pijem roakutan i isprepadan sam totalno ovim efektima ali shta cu mora se. nos mi se vec pocheo sushit osjecam to, mozhe li se desit da mi nedje na ulici ili na fakultetu dok polazhem ispit krene krv iz nosa??? a za ovo sushenje ochiju,ocu li ja osjetit nekako kad mi budu suve i mogu li onda da zaplachem oce li to rijeshit problem (poshto se mogu nacerat vazda da plachem) ??
vigilant
Novi član
Novi član

Post od vigilant »

ima li nekoga?
kako da sprijechim krvarenje iz nosa?
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

vigilant napisao:ima li nekoga?
kako da sprijechim krvarenje iz nosa?
Nemoj ga iritirati, pa nece biti ni krvarenja. Ne vjerujem da ce samo od sebe nastupiti. Bar kod mene nije.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član

Post od fic1984hr »

Za sada (bar jos ne) nisam imao problema s tim.
Dobro ti je rekao, nemoj dirati i trebalo bi biti u redu.
A ako ne, napisem ti za koji dan sta mi je doktor prepisao za nos u slucaju tog.
vigilant
Novi član
Novi član

Post od vigilant »

ja cu da uzmem vazelin ako budem imo problema,cuo sam da pomaze za vlazenje nosa.
inace bole me glava i oci preko dana...valjda nije strasno..
vigilant
Novi član
Novi član

Post od vigilant »

boli me nesto stomak zadnjih dana pogotovo posle obroka krene da boli... neznam shta je to ... da li da prekidam sa akutanom? jeli ozbiljno?
Odgovori