Zelim da iznesem svoju pricu posto se ona u jednoj stavki razlikuje od ostalih i da postavim neka pitanja, volela bih da se javi i neko od doktora...
U pubertetu sam imala bubuljice kao i svi mi, ali to nije predstavljalo veci problem. Sada imam 23 godine i vec nesto vise od 3 godine se intenzivno lecim od akni. Napomenucu da sam akne dobila godinu dana pre pocetka lecenja, ali nije bilo tako drasticno i mislila sam da uz pomoc kvalitetne kozmetike mogu sama da ih se resim. Medjutim, sitacija se samo pogorsala i morala sam kod lekara.
Moj problem se razlikuje od tome sto mi akne izbijaju ne na licu, vec u predelu stidnih dlacica, a povremeno i debelog mesa pa cak i oko anusa. Nije potrebno da pominjem koliko to grozno izgleda, da je bolno i mucno i koliko jedna mlada pa uz to i zenska osoba moze imati muka oko toga.
Sve psihicke krize sam vec pregurala; imala sam decka koji me je razumeo i podrzavao u odlucnosti da se toga resim. Spisak svih krema, losiona, antibiotika ne moram ni da nabrajam. Dugotrajno nista nije resilo problem, a neki od preparata su dovodili i do pogorsanja. Lecila sam se u Dzordza V., zatim u Studentskoj, i na kraju sam poslednjih godinu dana u Avalskoj gde mi ni bolne intrvencije nisu trajno resile problem. Isla sam i u solarijum i na elektroforezu, ali nista. Doktorka je predlozila roakutan, za koji sam od ranije znala, ali sam zelela prvo sve da probam. Krv sam kontrolisala i zdrava sam, tako da je dato zeleno svetlo, sada samo trazim nekoga ko moze da mi prepise recept, jer oni u Avalskoj ne mogu.
Ono sto mene zanima jeste, da li je iko cuo za slican problem ili je imao u svojoj lekarskoj praksi, i koliko se uspesno pokazalo lecenje roakutanom, kada se radi o aknama na ovako specificnom mestu? Dodacu i to da su mi se pocele javljati u manjem obimu i u kosi, po ramenima, a na licu imam bubuljice cije stanje zavisi od ciklusa...
Drugo pitanje, iako se o tome vec govorilo, jeste: da li je minimum posle terapije u kome devojka ne sme da ostane u drugom stanju 1-3 meseca kako je meni receno, ili pune 2godine kako sam procitala ovde i da li je definitivno sigurno da posle tog perioda prethodno lecenje nema posledica na zdavlje deteta?
Puno pozdrava svima, citacemo se jos, jer cu se najverovatnije pridruziti vasem jatu u ovoj borbi