Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
Pozdrav. Pijem roaccutan 2 nedelje, sutra idem na kontrolu. Pijem 20 mg uz ručak, za početak. Imam 87 kg i 20 godina.
Na nalazima je
WBC 4.6 a donja granica 4.8
MPV 5.7 a granica donja 6.8
Sedimentacija 16 a gornja je 15 (doduše bolešljiv sam bio kad sam vadio krv, pa mozda ima veze i sa tim)
Trigliceridi 2.6 a gornja je 1.7
ALT u serumu 50.2 a gornja je 41
Da li treba da imam razloga za brigu što se tiče ove krvne slike?
Na nalazima je
WBC 4.6 a donja granica 4.8
MPV 5.7 a granica donja 6.8
Sedimentacija 16 a gornja je 15 (doduše bolešljiv sam bio kad sam vadio krv, pa mozda ima veze i sa tim)
Trigliceridi 2.6 a gornja je 1.7
ALT u serumu 50.2 a gornja je 41
Da li treba da imam razloga za brigu što se tiče ove krvne slike?
mislim da nema razloga za brigu, ako si bio bolestan nije ni cudno otkud ovakvi nalazi.. jedino trigliceridi sto su ti poviseni pa obrati paznju sledeci put
sto se tice enzima jetre, od leka su uvek budu oba parametra povisena, a u situaciji kada je samo jedan znak je nekog virusa
sto se tice enzima jetre, od leka su uvek budu oba parametra povisena, a u situaciji kada je samo jedan znak je nekog virusa
Hvala na brzom odgovoru. Zanima me na koje načine mogu ja da pazim na trigliceride, da li ishranom?
Uglavnom ishranom, trigliceride povecava masna i przena hrana, testenine, hrana puna secera. Dana85 je spomenula da je pila Omega 3. To su esencijalne masne kiseline koje pozitivno uticu na holesterol i trigliceride.
Ako sam nesto pogresio neka me neko od iskusnijih clanova ispravi
Ako sam nesto pogresio neka me neko od iskusnijih clanova ispravi

Neko je pitao za cenu, pa evo odgovora 
Od skorije se može kupiti bez recepta a najjeftiniji je u:
Apoteka Srbotrade
Sinđelićeva 3, Beograd (blizu Vukovog spomenika)
(0)11 2437989
apoteka-srbotrade.rs
ja imam recept i kada sam išao da kupim lek nije mi niko ništa tražio sem novca
1089 dinara 30 x 10mg

Apoteka Srbotrade
(0)11 2437989
apoteka-srbotrade.rs

1089 dinara 30 x 10mg
Opet ja. Bio sam juce kod doktorice, i rekla mi je da moram da pazim na ishranu, da nadjem dijetu za trigliceride, a holesterol mi je 5.1, granica 5.2.
Ja na internetu nisam mogao da nadjem, ako je neko imao slicnih problema, da li postoji lista namirnica koje smeju, odnosno one koje ne smeju.
Takodje, doktorica mi je ostavila dozu od 20 mg dnevno. Sta se desava ako se trigliceridi ne smanje, da li se terapija obustavlja?
Pitao sam je i da li se akne vraćaju posle terapije, ona je rekla ne, ako se primi puna doza, što neće biti moguće ako budem imao problema i dalje sa trigliceridima.
Hvala unapred
Ja na internetu nisam mogao da nadjem, ako je neko imao slicnih problema, da li postoji lista namirnica koje smeju, odnosno one koje ne smeju.
Takodje, doktorica mi je ostavila dozu od 20 mg dnevno. Sta se desava ako se trigliceridi ne smanje, da li se terapija obustavlja?
Pitao sam je i da li se akne vraćaju posle terapije, ona je rekla ne, ako se primi puna doza, što neće biti moguće ako budem imao problema i dalje sa trigliceridima.
Hvala unapred
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koliko ja znam terapija se ne obustavlja dok trigliceridi ne skoce 4 puta preko dozvoljene granice , ali proveri to sa dermatologom , ne lekarom opste prakse. I, trebalo je da ti lekar preporuci neku dijetu , tj da ti kazhe na sta konkretno da obratis paznju kada je ishrana u pitanju. Probaj da pojacas fizicku aktivnost , nece ti Bog zna koliko pomoci , ali smanjice ti malo vrednosti triglicerida .
http://www.lekar-savetnik.com/analiza/k ... eridi.aspx
Pogledaj ovaj link, tu imas ukratko o trigliceridima.
Pogledaj ovaj link, tu imas ukratko o trigliceridima.

Brate Roakutan se oduvijek mogao kupiti bez recepta.B0jan napisao:Neko je pitao za cenu, pa evo odgovora
Apoteka Srbotrade
(0)11 2437989
apoteka-srbotrade.rs
1089 dinara 30 x 10mg
P.S Imao si recept? auu pa sto nisi posao tamo u drzavnoj apoteci,kostalo bi te 200,300 eventualno 400 dinara.Roakutan oduvijek kosta toliko koliko si napisao i ima ga u bilo kojoj apoteci,a ako posjedujes recept za Roakutan placas ga troduplo manje
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ima neka fora da se recept dobija samo do 19 te godine , posel toga psotoji blokada za izdavanje , a sto se tice kupovine - vecina apoteka trazi izvestaj dermatologa na uvid. Ne sve ali vecina.
Predrag78 napisao:Ima neka fora da se recept dobija samo do 19 te godine , posel toga psotoji blokada za izdavanje , a sto se tice kupovine - vecina apoteka trazi izvestaj dermatologa na uvid. Ne sve ali vecina.
Do 19 godine se dobija recept to je vazda bilo,ali dzabe ako ti privatnik prepise,ja sam sa 15 godina kupovao svaku kutiju jer sam bio kod privatnika.
To nisam znao,ja u svaku koju sam bio odmah daju Roakutan bez ikakvog ispitivanja
Ja sam iz Panceva, pocetkom januara sam poceo sa terapijom, lek kosta 1300 dinara u svim apotekama ovde, 1100 je u bgd najjeftiniji. Imam izvestaj lekara, recept mogu da dobiju samo oni sto imaju tezak oblik akni, nesto "r5 ili r7" tako mi je apotekarka rekla... Probao sam preko nekog klinca da uzimam za 400 dinara, on isti lek koristi za taj tezi oblik akni i nije moglo posto oni vode evidenciju koliko je i kada uzimao... Ako neko zna foru kako da prodjem jeftinije od 1100 dinara neka javiivan0 napisao:Brate Roakutan se oduvijek mogao kupiti bez recepta.B0jan napisao:Neko je pitao za cenu, pa evo odgovora
Apoteka Srbotrade
(0)11 2437989
apoteka-srbotrade.rs
1089 dinara 30 x 10mg
P.S Imao si recept? auu pa sto nisi posao tamo u drzavnoj apoteci,kostalo bi te 200,300 eventualno 400 dinara.Roakutan oduvijek kosta toliko koliko si napisao i ima ga u bilo kojoj apoteci,a ako posjedujes recept za Roakutan placas ga troduplo manje

B0jan napisao:Ja sam iz Panceva, pocetkom januara sam poceo sa terapijom, lek kosta 1300 dinara u svim apotekama ovde, 1100 je u bgd najjeftiniji. Imam izvestaj lekara, recept mogu da dobiju samo oni sto imaju tezak oblik akni, nesto "r5 ili r7" tako mi je apotekarka rekla... Probao sam preko nekog klinca da uzimam za 400 dinara, on isti lek koristi za taj tezi oblik akni i nije moglo posto oni vode evidenciju koliko je i kada uzimao... Ako neko zna foru kako da prodjem jeftinije od 1100 dinara neka javiivan0 napisao:Brate Roakutan se oduvijek mogao kupiti bez recepta.B0jan napisao:Neko je pitao za cenu, pa evo odgovora
Apoteka Srbotrade
(0)11 2437989
apoteka-srbotrade.rs
1089 dinara 30 x 10mg
Ja sam iz Crne Gore,prosao sam terapiju sa 15 godina,sada imam 16,znaci poceo sam sredinom Novembra 2011 godine,zavrsio sredinom Maja 2012 godine.Nabavljao sam lijek iz Beograda,donosio mi je prijatelj,kupi 5 kutija odjednom,pa je tako kupovao nekoliko puta,nikada nije imao problema niti mu je neko pravio probleme.A sad da li je kosta 1200 dinara ili 1300 dinara (ili ti 10,11 ili 12 eura) stvarno ne znam,jer nikad nisam gledao da li ce biti skuplje ili jeftinije 100-200 dinara (ili 1,2 eura )
Samo sto sam ja kupovao vece kutije 30 tableta od 20 mg,to kosta oko 22 eura (ne sjecam se tacno)
Ne mozes proci jeftinije od 1100 dinara nikako,barem nema jeftinije da se kupi od toga
P.S Kod nas kosta u C.G kutija od 20 mg kosta 35 eura,znaci 10-15 eura skuplje nego u Srbiji,zbog toga sam nabavljao iz Beograda

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm
Treba mi preporuka za balzam posle brijanja...jel ok koristiti NIVEA SENSITIVE za osetljivu kozu, sa dodatkom kamilice? Sta vi koristite?
Ja sam dugo koristio 70% alkohol, to mi je najbolje odgovaralo posle brijanja.. Od kad sam poceo da pijem roaccutane posle brijanja samo pantenol kremu stavljam..bassivity91 napisao:Treba mi preporuka za balzam posle brijanja...jel ok koristiti NIVEA SENSITIVE za osetljivu kozu, sa dodatkom kamilice? Sta vi koristite?