Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Pozdrav,
Pijem Roaccutane oko mesec i po dana i rezultati su itekako vidljivi. Sad je ostalo samo crvenilo tamo gde su bile bubuljice... To bi trebalo da nestane u skorije vreme. Rade mi neki piling sa azotom...
Jedino imam problem sa heilitisom, mazem pantenol , al nije nesto extra efikasan. i ne mogu da namazem kad idem negde
Doktorka mi je prepisala i neki eucerin mast za suve usne, to cu uskoro da probam.
Da li neko ima neki savet ?
Razultate krvi nisam ni proveravao, a proslo je mesec i po ... nista ne spominje doktorka.
bassivity91 napisao:Treba mi preporuka za balzam posle brijanja...jel ok koristiti NIVEA SENSITIVE za osetljivu kozu, sa dodatkom kamilice? Sta vi koristite?
Ja sam dugo koristio 70% alkohol, to mi je najbolje odgovaralo posle brijanja.. Od kad sam poceo da pijem roaccutane posle brijanja samo pantenol kremu stavljam..
Kuku, ja ne bih smeo to na lice I ja sam u toku terapije pantenol koristio posle brijanja, sad se plasim uzeti bilo sta plasim se da ne napravim nesto
bassivity91 napisao:Treba mi preporuka za balzam posle brijanja...jel ok koristiti NIVEA SENSITIVE za osetljivu kozu, sa dodatkom kamilice? Sta vi koristite?
Ja koristim vec duze vrijeme Nivea sensitive,odlicno je...u sustini vazno je samo da nema alkohola
Ja koristim vec duze vrijeme Nivea sensitive,odlicno je...u sustini vazno je samo da nema alkohola
Pedja kako ledja?
Ja u poslednje vreme imam dosta jake bolove u ledjima.
Prvo je poceo donji deo ledja a onda bukvalno cela ledja.
Moguce da cu morati da prekinem terapiju.
johnmcclane napisao:Pozdrav,
Pijem Roaccutane oko mesec i po dana i rezultati su itekako vidljivi. Sad je ostalo samo crvenilo tamo gde su bile bubuljice... To bi trebalo da nestane u skorije vreme. Rade mi neki piling sa azotom...
Jedino imam problem sa heilitisom, mazem pantenol , al nije nesto extra efikasan. i ne mogu da namazem kad idem negde
Doktorka mi je prepisala i neki eucerin mast za suve usne, to cu uskoro da probam.
Da li neko ima neki savet ?
Razultate krvi nisam ni proveravao, a proslo je mesec i po ... nista ne spominje doktorka.
Kakav piling radis? Nisam znala da je to tokom terapije dozvoljeno.
I meni je crvenilo prisutno, ali ja pre mislim da su to fleke koje ce same proci posle nekog vremena
dana85 napisao:Pedja kako ledja?
Ja u poslednje vreme imam dosta jake bolove u ledjima.
Prvo je poceo donji deo ledja a onda bukvalno cela ledja.
Moguce da cu morati da prekinem terapiju.
Trenutno nemam nikakav bol u ledjima , samo u tetivama , ujutro najvise osecam. Probaj da izdrzis jer ako ti bude kao i meni , nestace ti bol sam od sebe , uopste ne mora da znaci da ce ostati do kraja terapije. Meni je taj bol doalzio i odlazio , kao i jos neke nus pojave. Npr trenutno mi je uzasno suva kozha svugde po telu ali najvise lice i usne.
Probaj da iskuliras jos dan dva , jer mislim da ce ti proci taj bol.
Pozdrav ljudi. Sutra idem na drugu kontrolu, proslo je 4 nedelje od kako sam krenuo da pijem tablete. Jos uvek je doza svega 20mg iz razloga sto su mi na poslednjem vadjenju krvi trigliceridi bili preko granice. Juce sam ponovo vadio krv, i holesterol je dobar kao i trigliceridi, medjutim ALT u serumu je 83 (granica 41), a AST 134 (granica 37). Koliko shvatam to su jetreni enzimi, i malo sam uplasen sto se tice ovoga. Da li je moguce da roacutane osteti jetru, i da li se terapija nastavlja sa ovim rezultatima AST i ALT? Da li je jos neko imao ove probleme?
Roakutan negativno utice na jetru, to je neizbezno,sad kod nekoga manje, kod nekoga vise...Ne trebas ti jos pridodavati gaziranim picima, alkoholom tek! I postoje neki preparati za takve slucajeve, cuo sam da su neki paralelno sa Rokijem pili jos nesto zbog regulacije jetrenih enzima. Dano, kako kod tebe tece terapija, izuzimajuci taj bol koji osecas?
neoplanta napisao:Pozdrav ljudi. Sutra idem na drugu kontrolu, proslo je 4 nedelje od kako sam krenuo da pijem tablete. Jos uvek je doza svega 20mg iz razloga sto su mi na poslednjem vadjenju krvi trigliceridi bili preko granice. Juce sam ponovo vadio krv, i holesterol je dobar kao i trigliceridi, medjutim ALT u serumu je 83 (granica 41), a AST 134 (granica 37). Koliko shvatam to su jetreni enzimi, i malo sam uplasen sto se tice ovoga. Da li je moguce da roacutane osteti jetru, i da li se terapija nastavlja sa ovim rezultatima AST i ALT? Da li je jos neko imao ove probleme?
Jel ti dermatolog video ove rezultate ? Posle 4 nedelje terapije , ovo je malo previse da ovoliko skoce enzimi jetre !! Kakvi su bili pre roakutana ? U svakom slucaju , sa ovim rezultatima pravac kod dermatologa !!
neoplanta napisao:Pozdrav ljudi. Sutra idem na drugu kontrolu, proslo je 4 nedelje od kako sam krenuo da pijem tablete. Jos uvek je doza svega 20mg iz razloga sto su mi na poslednjem vadjenju krvi trigliceridi bili preko granice. Juce sam ponovo vadio krv, i holesterol je dobar kao i trigliceridi, medjutim ALT u serumu je 83 (granica 41), a AST 134 (granica 37). Koliko shvatam to su jetreni enzimi, i malo sam uplasen sto se tice ovoga. Da li je moguce da roacutane osteti jetru, i da li se terapija nastavlja sa ovim rezultatima AST i ALT? Da li je jos neko imao ove probleme?
Roakutan najvise utice na jetru,zbog toga ti lagano prekidaj terapiju,tj. odma kod dermatologa!...nesto mi je nevjerovatno da za 4 nedjelje mogu da skoce ovoliko AST i ALT ako pretpostavimo da su prije pocetka terapije bili u normali jer inace se i ne pocinje terapija ako je AST i ALT povisen prije pocetka terapije.
bassivity91 napisao:Roakutan negativno utice na jetru, to je neizbezno,sad kod nekoga manje, kod nekoga vise...Ne trebas ti jos pridodavati gaziranim picima, alkoholom tek! I postoje neki preparati za takve slucajeve, cuo sam da su neki paralelno sa Rokijem pili jos nesto zbog regulacije jetrenih enzima. Dano, kako kod tebe tece terapija, izuzimajuci taj bol koji osecas?
Lice mi je mnogo bolje (da ne ureknem sad ). Ima jos da se ocisti nesto mitisera i sitnih potkoznih, ali verujem da ce sve biti ok. Imala sam neverovatno pogorsanje tokom terapije i to najvise na obrazima. Tu mi je sad ostalo crvenilo ili su to u stvari fleke, ali mislim da ce se povuci. Moracu da popijem ukupnu kumulativnu dozu od 150mg/kg za svaki slucaj, i kraj terapije 19og aprila (ukupno 8 meseci)... Kakvo je stanje kod tebe?
bassivity91 napisao:Roakutan negativno utice na jetru, to je neizbezno,sad kod nekoga manje, kod nekoga vise...Ne trebas ti jos pridodavati gaziranim picima, alkoholom tek! I postoje neki preparati za takve slucajeve, cuo sam da su neki paralelno sa Rokijem pili jos nesto zbog regulacije jetrenih enzima. Dano, kako kod tebe tece terapija, izuzimajuci taj bol koji osecas?
Lice mi je mnogo bolje (da ne ureknem sad ). Ima jos da se ocisti nesto mitisera i sitnih potkoznih, ali verujem da ce sve biti ok. Imala sam neverovatno pogorsanje tokom terapije i to najvise na obrazima. Tu mi je sad ostalo crvenilo ili su to u stvari fleke, ali mislim da ce se povuci. Moracu da popijem ukupnu kumulativnu dozu od 150mg/kg za svaki slucaj, i kraj terapije 19og aprila (ukupno 8 meseci)... Kakvo je stanje kod tebe?
E pa dobro je kod mene, hvala Bogu. Fleke ce se povlaciti po prestanku terapije jer je lice mnogo vise crveno dok pijes lek. Brzo ce to Dano, istraj!