Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
dana85 napisao:Kakav piling radis? Nisam znala da je to tokom terapije dozvoljeno.johnmcclane napisao:Pozdrav,
Pijem Roaccutane oko mesec i po dana i rezultati su itekako vidljivi. Sad je ostalo samo crvenilo tamo gde su bile bubuljice... To bi trebalo da nestane u skorije vreme. Rade mi neki piling sa azotom...
Jedino imam problem sa heilitisom, mazem pantenol , al nije nesto extra efikasan. i ne mogu da namazem kad idem negde
Doktorka mi je prepisala i neki eucerin mast za suve usne, to cu uskoro da probam.
Da li neko ima neki savet ?
Razultate krvi nisam ni proveravao, a proslo je mesec i po ... nista ne spominje doktorka.
I meni je crvenilo prisutno, ali ja pre mislim da su to fleke koje ce same proci posle nekog vremena
I meni je pantenol krem sredio fino ovaj ekcem na shakama koji mi se pojavljuje od roakutana.dana85 napisao:ja samo pantenol gel krem i odlican je
Mavkakvo izvinjenje , hvala na postu , mnogima ce znacitiBeetlejuice napisao:Evo i ja da vam se pridružim![]()
Pijem roakutan već nekih 50 dana isključivo zbog problema sa kožom tela. Imam bubuljice i mitesere po leđima, ramenima, dekolteu, gornjem delu ruku...haos. Zanimljivo je što sa licem i nemam nekih problema.
Nemam najteži oblik akni već srednji. Dijagnoza je acne vulgaris mada je tu pre par godina bio i folikulitis u priči ali na kraju mi u izveštaju piše samo AV.
Po rečima dermatologa za tri meseca bi trebalo sve to da se isčisti....što mi deluje mnogo dobro da bi bilo istinito al 'ajde. I koliko sam shvatila terapija neće ni trajati duže od četiri meseca.
Dnevna doza mi je 20mg na 45kg.
Od nuspojava najteže što sam imala je probadanje u predelu grudnog koša. Javilo se nedelju dana od početka terapije i trajalo je par dana. Bol uopšte nije bio zanemarljiv, srećom prošao je.Nesnosan svrab sluzokože nosa sam imala ali brzo je prošlo.
Za usta koristim uriage bariederm...fenomenalan je. Skup ali vredi.
Za lice mi je ok dr. wolff linola fett. Da napomenem da mi se i pre terapije perutala koža na licu sada je samo suva ništa specijalno. Namažem se kremom i bude ok.
E sad...koža tela. I pre terapije sam imala ekcem tako da sam očekivala pogoršanje. Pre par dana je bilo najgore. Koža na zglobu ruke mi je bukvalno popucala samo zato što sam jedan dan preskočila da namažem kremu.Uglavnom, ako vam je problem rešen sa pantenol kremom vi ga nemate
Meni je to preslabo. Pantenol mast je super. A dobra je i baleina neven mast. Za dva-tri dana se smiri situacija.
Dozvoljen mi je alkohol (ipak ga izbegavam), ali su mi gazirani sokovi zabranjeni.
Holesterol i trigliceridi mi se posle mesec dana smanjili!!I tako...nadam se da će se sve ovo isplatiti.
Izvinjavam se na dugom postu.
Kljuch je u konstantnom mazanju , tj bar 3 puta dnevnoivan0 napisao:Uff,pa vama i nije koza suva kad problem resavate sa Pantenol kremom,ja sam jedva uspijevao da donekle drzim pod kontrolom lice i kozu sa Pantenol mast
Nzm koliko imas kg, tj. koliko bi jos trebala da pijes da ispunis dozu koju ti je dr rekla, ja sam pio lek pet i po meseci...ali kada sam vec navrsio 5. mesec meni su izsle 2 veelike, koje su bile takve da nisu mogle da se iscede, vec su stajale tu vise od nedelju dana, malo je reci da sam bio u soku kada su se pojavile, tako da ocekuj da su to poslednji trzaji.dana85 napisao:Da li je normalno da na vec unetih 125mg izlaze po dve tri malo vece bubuljice... meni juce izasle