Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
marksss
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 07, 2013 6:29 pm

Re: Roaccutan!

Post od marksss »

Zdravo svima :D uskoro zavrsavam terapiju Roakutanom, i zelim da sa vama podelim svoje iskustvo. Imam problem sa aknama jos iz srednje skole. Preko deset godina se mucim sa ovim napastima :evil: , i pokusavao sam sve zivo, od odlaska dermatologu, preko uzimanja antibiotika i raznih vitamina, mazanja razlicitih krema iz apoteke, inostranstva ( apsolutno sve preparate koji postoje protiv akni i bubuljica ), do mazanja sode bikarbone, meda, cimeta, i raznih gluposti koje "deluju" . nista mi nije pomoglo, smirilo bi se stanje na nekoliko dana, i onda ustanem i ponovo primetim ogromnu bubuljicu, i tako u krug. Najgore akne IKADA su mi nastale nakon upotrebe Proaktiv proizvoda ( pre sedam godina ) i od tada imam cisticne akne od kojih mi ostaju oziljci. Dermatolog mi je preporucio da koristim roakutan, i ja sam zeleo da razmislim malo o ovom leku, jer sam dosta citao na internetu o njemu i iskreno da vam kazem preznojavao sam se kad sam citao nezeljene efekte :o , ali sam na kraju ipak odlucio da krenem sa terapijom. U toku prvog meseca sam imao strahovite glavobolje ( retko se javljaju ), ali mi se tokom prvog meseca stanje nije pogorsalo kao svima, onda je usledio taj strahovit period ( nisam izlazio iz kuce osim ako nesto nije bilo hitno ), period drugog i treceg meseca kada sam izgledao uzasno, izlazile su mi akne svuda po licu ( bukvalno jedna do druge ) lice me je bolelo i bilo zazareno, ali sam se odlucio da nastavim terapiju, i da izdrzim svih sest meseci ( kasnije sam produzio terapiju zbog kumulativne doze ) , jer sam se nadao da ce mi se sva ta muka isplatiti. U tom periodu sam izbegavao ogledala po kuci i jako sam se lose osecao zbog svog izgleda :x . Tokom cetvrtog meseca mi se lice smirivalo, da u petom mesecu nisam imao niti jednu bubuljicu :D . Imam jos jedan mesec terapije i jako sam zadovoljan, dva meseca mi se nije pojavila ni jedna bubuljica, a oziljci polako blede. Ne mogu da vam opisem koliko sam srecan, kada prodjem rukom preko lica, a ono ravno bez i jedne akne :D . Moje skromno misljenje je da je roakutan najbolji lek protiv akni, i da je vredelo muciti se jedan period za ovakve rezultate. Inace sam tokom terapije koristio Eucerin kremu sa 5% uree, seba med sapun i Aknefug oxid wash uvece . Izvinjavam se zbog duzine posta, ali sam morao ovo da podelim sa svim ljudima koji pate od ovog uzasnog problema koji moze da razume samo onaj ko ima akne. :)
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

Hvala sto si podelio svoje iskustvo sa nama!
I cestitam na izlecenje od napasti koje sve nas ovde muce.
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

Proslo je 2 i po meseca od kad sam na terapiji , stigli veceras rezultati krvne slike - SVE relevantno je OK !! Prosli put su mi trigliceridi samo bili blago poviseni ( 2.2) od dozvoljenih 1.7 , ali sad je i to ispod gornje granice!

Suvoca lica , pojedinih delova tela , usana , temena glave , bolovi u tetivama i ponekad misicima , krvarenje sluzokozhe nosa , ekcem na shakama - i dalje su tu , ali guramo dalje !! 8)
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

E da ne zaboravim , citajuci vase postove - izgleda da sam ja jedini kome nijedna akna nije izasla od prvog dana terapije , to je cudno malo ali svakako se ne bunim :D
johnmcclane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 03, 2013 4:19 pm

Post od johnmcclane »

dana85 napisao:
johnmcclane napisao:Pozdrav,
Pijem Roaccutane oko mesec i po dana i rezultati su itekako vidljivi. Sad je ostalo samo crvenilo tamo gde su bile bubuljice... To bi trebalo da nestane u skorije vreme. Rade mi neki piling sa azotom...
Jedino imam problem sa heilitisom, mazem pantenol , al nije nesto extra efikasan. i ne mogu da namazem kad idem negde :D
Doktorka mi je prepisala i neki eucerin mast za suve usne, to cu uskoro da probam.
Da li neko ima neki savet ? :)
Razultate krvi nisam ni proveravao, a proslo je mesec i po ... nista ne spominje doktorka.
Kakav piling radis? Nisam znala da je to tokom terapije dozvoljeno.
I meni je crvenilo prisutno, ali ja pre mislim da su to fleke koje ce same proci posle nekog vremena

Piling tecnim azotom valjda. Neam pojma zasto se to radi, valjda da ovo crvenilo od oziljaka smanji. Je l koristite neku hidratantnu kremu? , posto kad ustanem izgledam ko duh :D skroz mi suvo lice pa se peruta...

Pozdrav
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

ja samo pantenol gel krem i odlican je
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

dana85 napisao:ja samo pantenol gel krem i odlican je
I meni je pantenol krem sredio fino ovaj ekcem na shakama koji mi se pojavljuje od roakutana.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Uff,pa vama i nije koza suva kad problem resavate sa Pantenol kremom,ja sam jedva uspijevao da donekle drzim pod kontrolom lice i kozu sa Pantenol mast
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Ja sam isto uspevao sa pantenolom, suvoca lica nije mogla da mi se poredi sa suvocom usana, nisam mogao da zinem kad hocu nesto vece da zagrizem, niti da se normalno smejem, odmah bi pukla usna i krenula krv, za to nisam imao leka...
Beetlejuice
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 11, 2013 2:50 am

Post od Beetlejuice »

Evo i ja da vam se pridružim :)

Pijem roakutan već nekih 50 dana isključivo zbog problema sa kožom tela. Imam bubuljice i mitesere po leđima, ramenima, dekolteu, gornjem delu ruku...haos. Zanimljivo je što sa licem i nemam nekih problema.
Nemam najteži oblik akni već srednji. Dijagnoza je acne vulgaris mada je tu pre par godina bio i folikulitis u priči ali na kraju mi u izveštaju piše samo AV.
Po rečima dermatologa za tri meseca bi trebalo sve to da se isčisti....što mi deluje mnogo dobro da bi bilo istinito al 'ajde. I koliko sam shvatila terapija neće ni trajati duže od četiri meseca.
Dnevna doza mi je 20mg na 45kg.
Od nuspojava najteže što sam imala je probadanje u predelu grudnog koša. Javilo se nedelju dana od početka terapije i trajalo je par dana. Bol uopšte nije bio zanemarljiv, srećom prošao je. :) Nesnosan svrab sluzokože nosa sam imala ali brzo je prošlo.
Za usta koristim uriage bariederm...fenomenalan je. Skup ali vredi.
Za lice mi je ok dr. wolff linola fett. Da napomenem da mi se i pre terapije perutala koža na licu sada je samo suva ništa specijalno. Namažem se kremom i bude ok.
E sad...koža tela. I pre terapije sam imala ekcem tako da sam očekivala pogoršanje. Pre par dana je bilo najgore. Koža na zglobu ruke mi je bukvalno popucala samo zato što sam jedan dan preskočila da namažem kremu. :x Uglavnom, ako vam je problem rešen sa pantenol kremom vi ga nemate :D Meni je to preslabo. Pantenol mast je super. A dobra je i baleina neven mast. Za dva-tri dana se smiri situacija.
Dozvoljen mi je alkohol (ipak ga izbegavam), ali su mi gazirani sokovi zabranjeni.
Holesterol i trigliceridi mi se posle mesec dana smanjili!! :D I tako...nadam se da će se sve ovo isplatiti.
Izvinjavam se na dugom postu.
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Beetlejuice napisao:Evo i ja da vam se pridružim :)

Pijem roakutan već nekih 50 dana isključivo zbog problema sa kožom tela. Imam bubuljice i mitesere po leđima, ramenima, dekolteu, gornjem delu ruku...haos. Zanimljivo je što sa licem i nemam nekih problema.
Nemam najteži oblik akni već srednji. Dijagnoza je acne vulgaris mada je tu pre par godina bio i folikulitis u priči ali na kraju mi u izveštaju piše samo AV.
Po rečima dermatologa za tri meseca bi trebalo sve to da se isčisti....što mi deluje mnogo dobro da bi bilo istinito al 'ajde. I koliko sam shvatila terapija neće ni trajati duže od četiri meseca.
Dnevna doza mi je 20mg na 45kg.
Od nuspojava najteže što sam imala je probadanje u predelu grudnog koša. Javilo se nedelju dana od početka terapije i trajalo je par dana. Bol uopšte nije bio zanemarljiv, srećom prošao je. :) Nesnosan svrab sluzokože nosa sam imala ali brzo je prošlo.

Za usta koristim uriage bariederm...fenomenalan je. Skup ali vredi.
Za lice mi je ok dr. wolff linola fett. Da napomenem da mi se i pre terapije perutala koža na licu sada je samo suva ništa specijalno. Namažem se kremom i bude ok.
E sad...koža tela. I pre terapije sam imala ekcem tako da sam očekivala pogoršanje. Pre par dana je bilo najgore. Koža na zglobu ruke mi je bukvalno popucala samo zato što sam jedan dan preskočila da namažem kremu. :x Uglavnom, ako vam je problem rešen sa pantenol kremom vi ga nemate :D Meni je to preslabo. Pantenol mast je super. A dobra je i baleina neven mast. Za dva-tri dana se smiri situacija.
Dozvoljen mi je alkohol (ipak ga izbegavam), ali su mi gazirani sokovi zabranjeni.
Holesterol i trigliceridi mi se posle mesec dana smanjili!! :D I tako...nadam se da će se sve ovo isplatiti.
Izvinjavam se na dugom postu.
Mavkakvo izvinjenje , hvala na postu , mnogima ce znaciti :)
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

ivan0 napisao:Uff,pa vama i nije koza suva kad problem resavate sa Pantenol kremom,ja sam jedva uspijevao da donekle drzim pod kontrolom lice i kozu sa Pantenol mast
Kljuch je u konstantnom mazanju , tj bar 3 puta dnevno :)

Shake sam mazao i do 5 - 6 puta dnevno
tabbywrc
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 01, 2013 12:32 pm

Post od tabbywrc »

Samo da pozdravim drustvo i kraci komentar

Danas 50-ti dan na roaccutane-u,sada sam na 80mg a imam 100kg,bubuljica po licu nema,eventualno se pojavi jedna mala ali nestane preko noci,osecaj je fenomenalan,nesto malo po ledjima ali prolazi,suve usne resavam pantenol kremom i to jedno mazanje dnevno,ekcem na rukama sam resio takodje pantenolim i to namazao jednom :) sluzokoza nosa je skoro pa ok,malo peku oci,bol zglobovima je poceo pre par dana ali izdrzavam,rezultati jetre su ok,trigliceridi i holesterol malo poviseni,sto je i logicno jer u sva 3 obroka jedem meso,u sustini sam samo izbacio gazirano ( nisam ni pre pio gazirano :) ) alkohol pijem cisto da ne povucem vazduh :D :D :D

Neko je pitao sta posle brijanja,ja licno nista vec par godina,samo se umijem ledeno hladnom vodom :)
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

Da li je normalno da na vec unetih 125mg izlaze po dve tri malo vece bubuljice... meni juce izasle
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

dana85 napisao:Da li je normalno da na vec unetih 125mg izlaze po dve tri malo vece bubuljice... meni juce izasle
Nzm koliko imas kg, tj. koliko bi jos trebala da pijes da ispunis dozu koju ti je dr rekla, ja sam pio lek pet i po meseci...ali kada sam vec navrsio 5. mesec meni su izsle 2 veelike, koje su bile takve da nisu mogle da se iscede, vec su stajale tu vise od nedelju dana, malo je reci da sam bio u soku kada su se pojavile, tako da ocekuj da su to poslednji trzaji.
Odgovori