Ma nije to zbog ubijanja dejstva leka, nego sto lek nepogodno moze da utice na jetru, a alkohol bi jos dodao loseg efektaB0jan napisao:Zavisi ko sta podrazumeva pod normalnom ishranom... Normalna ishrana je 4-5 puta na dan, 3 glavna obroka (dorucak, rucak, vecera) izmedju toga 2x uzina. Poenta je da kolicina hrane koju unosimo svakodnevno bude rasporedjena u vise obroka kako bi se podstaklo ubrzavanje metabolizma. A dobar metabolizam znaci bolje reagovanje na lek
Sto se tice alkohola meni je doktor rekao ovako: "pij lek uz rucak, jer racunam da ponekad uvece ides sa drustvom da popijes po koju..."
Nije roaccutane antibiotik pa da sa alkoholom ubijas njegovo dejstvo, ali ipak ne bi trebalo konzumirati alkohol bez obzira na sve..
Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm
Re: Roaccutan!
Hello drugarice i drugari 
Ja danas izvadio rezultate,zanimljivo je da se jetra vratila na pola opsega ( opseg 0 - 40,moj rezultat 21 ) a 2 dana pre pocetka terapije je rezultat bio 55... za sada pijem 0.5mg dnevno i od simptoma jedino imam susenje usana i suvu sluzokozu nosa,ponekad mi krene vrlo malo krvi na nos ali se vrlo brzo osusi i ne iscuri nista napolje i da,mala alergija po rukama,ali vise kao ispucala koza,to mi se inace zimi desava.
Ove glavobolje,bolovi u zglobovima,problemi sa ocima.... nista od toga
Od sutra povecavam dozu pa cemo da vidimo za 20 dana sta kazu rezultati

Ja danas izvadio rezultate,zanimljivo je da se jetra vratila na pola opsega ( opseg 0 - 40,moj rezultat 21 ) a 2 dana pre pocetka terapije je rezultat bio 55... za sada pijem 0.5mg dnevno i od simptoma jedino imam susenje usana i suvu sluzokozu nosa,ponekad mi krene vrlo malo krvi na nos ali se vrlo brzo osusi i ne iscuri nista napolje i da,mala alergija po rukama,ali vise kao ispucala koza,to mi se inace zimi desava.
Ove glavobolje,bolovi u zglobovima,problemi sa ocima.... nista od toga

Od sutra povecavam dozu pa cemo da vidimo za 20 dana sta kazu rezultati
Pozdrav svima 
Evo i ja se pridruzujem vasem forumu a ujedno i krecem danas terapiju sa Roaccutan-om.
Ukratko, imam 20 godina, probleme imam od osmog razreda ali nije bilo toliko strasno kao od osamnaeste godine. Generalno, problem je samo lice, brojne papule, ciste, nodusi i oziljci. Koristio sam sve i svasta, kreme, losione, antibiotike, isao sam na pilinge, neka ciscenja organizma i sinusa. Posle 2 godine lecenja kod lokalnih i privatnih dermatologa otisao sam na VMA. Doktor sa VMA mi je rekao da uradim analizu krvi i da krenem sa Roaccutan-om.
Rezultati krvi su mi odlicni tako da danas krecem sa terapijom, 40 mg dnevno.

Evo i ja se pridruzujem vasem forumu a ujedno i krecem danas terapiju sa Roaccutan-om.
Ukratko, imam 20 godina, probleme imam od osmog razreda ali nije bilo toliko strasno kao od osamnaeste godine. Generalno, problem je samo lice, brojne papule, ciste, nodusi i oziljci. Koristio sam sve i svasta, kreme, losione, antibiotike, isao sam na pilinge, neka ciscenja organizma i sinusa. Posle 2 godine lecenja kod lokalnih i privatnih dermatologa otisao sam na VMA. Doktor sa VMA mi je rekao da uradim analizu krvi i da krenem sa Roaccutan-om.
Rezultati krvi su mi odlicni tako da danas krecem sa terapijom, 40 mg dnevno.
Narode koliko kostaju ove tablete? Imam 19 god i koristio bi protiv akni/bubuljica.
Jel ima kakvih efekata negativnih?
Jel moram vaditi krvnu sliku posto vidim gore momak spominje da je dobio rezultate krvi.
I ako jos sta treba da znam? Hvala unaprijed
Jel ima kakvih efekata negativnih?
Jel moram vaditi krvnu sliku posto vidim gore momak spominje da je dobio rezultate krvi.
I ako jos sta treba da znam? Hvala unaprijed
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Poz Zeko , radices krvnu sliku pre pocetka terapije , pratices odredjene parametre na svakih mesec dana , lek dobijas tek nakon pregleda drmatologa , ne mozes a i ne treba da ga pijes na svoju ruku , nije bezopasan 

Posto sam tek poceo sa terapijom, kad se obicno pojavljuju prva dejstva leka, suve usne i koza? Unapred hvala
-
- Aktivan član
Meni vec nakon 48 h krenulo crvenilo lica , nakon 72 sata - perutanje kozhe glave i lica , 4-5 dana suve usne itd ...
Pozdrav svima! Vjerovatno me se sjecate, mada vidim dosta novih clanova.
Uglavnom, proslo je 2 i po mjeseca otkada pijem Roakutan. Prvih mjesec i po sam pio 80mg dnevno, sada pijem 60mg. Imam folikulitis po kozi glavi. Akne po glavi su se znatno povukle, medjutim i dalje su vidljivi pecati i upale. Nadam se kako budem odmicao sa terapijom da ce se stanje jos vise poboljsati.
Medjutim kod mene su trigliceridi skocili 3 puta vise nego sto bi trebali da budu tako da cu terapiju piti do 3 mjeseca kada uz savjet lekara moram da prekinem 7 dana kako bi se organizam malo vratio u normale tokove. Da li je imao ko ovakvo iskustvo, i kako vi stojite sa trigliceridima?
Terapiju podnosim dosta dobro, voleo da sve ide malo brzim tokom, ali valjda moram biti istrajn i strpljiv.
Uglavnom, proslo je 2 i po mjeseca otkada pijem Roakutan. Prvih mjesec i po sam pio 80mg dnevno, sada pijem 60mg. Imam folikulitis po kozi glavi. Akne po glavi su se znatno povukle, medjutim i dalje su vidljivi pecati i upale. Nadam se kako budem odmicao sa terapijom da ce se stanje jos vise poboljsati.
Medjutim kod mene su trigliceridi skocili 3 puta vise nego sto bi trebali da budu tako da cu terapiju piti do 3 mjeseca kada uz savjet lekara moram da prekinem 7 dana kako bi se organizam malo vratio u normale tokove. Da li je imao ko ovakvo iskustvo, i kako vi stojite sa trigliceridima?

Terapiju podnosim dosta dobro, voleo da sve ide malo brzim tokom, ali valjda moram biti istrajn i strpljiv.
Ja sam nasla efikasno sredstvo za holesterol i trigliceride. Omega 3 kapsule pijem redovno, svaki dan i dosta su mi pomogli da oba parametra odrzim, a na terapiji sam vec 6 meseci, a bicu jos 2 meseca.
Koliko zapravo treba da se vodi racuna o unosu vitamina A? Citao sam po internetu da treba izbegavati vitamin A. Ja sam navikao da skoro svakodnevno jedem 200-300g ELLA sira i 5-6 odroka tunjevine ili neke druge ribe nedeljno. Posto su riba i mlecni proizvodi bogati vitaminima A da li da smanjim unos tih namirnica ili je to vezano samo za upotrebu vitamina A u tabletama? Doktor mi je rekao da smanjim unos belih test, u kojoj meri onda smeju da se jedu integralne i posne testenine?
Dano hvala ti puno na savjetu. Evo kuci imam punu kutiju omege 3 nego nikad ne nadjem za shodno da pocnem da ih pijem. Koliko kapsula ti pijes dnevno. Mislim bih ja trebalo po 3 dnevno impak strasno velike trigliceride imam. Mada i moj kozni doktor je poceo sa ubitacnom terapijom k'o da sam ja terminator.dana85 napisao:Ja sam nasla efikasno sredstvo za holesterol i trigliceride. Omega 3 kapsule pijem redovno, svaki dan i dosta su mi pomogli da oba parametra odrzim, a na terapiji sam vec 6 meseci, a bicu jos 2 meseca.
ja ih pijem tri puta dnevno, posle obroka.
Ono sto je meni poznato jeste da nikakve tablete sa dodatkom vitamina A ne dolaze u obzir. Sto se tice ishrane, vec 6 meseci jedem bukvalno sve, tako da ne mislim da bi trebao da postavljas sebi neka velika ogranicenja.Mil0s napisao:Koliko zapravo treba da se vodi racuna o unosu vitamina A? Citao sam po internetu da treba izbegavati vitamin A. Ja sam navikao da skoro svakodnevno jedem 200-300g ELLA sira i 5-6 odroka tunjevine ili neke druge ribe nedeljno. Posto su riba i mlecni proizvodi bogati vitaminima A da li da smanjim unos tih namirnica ili je to vezano samo za upotrebu vitamina A u tabletama? Doktor mi je rekao da smanjim unos belih test, u kojoj meri onda smeju da se jedu integralne i posne testenine?
Ok, hvala na pomoci..
-
- Aktivan član
Mil0s napisao:Ok, hvala na pomoci..
Nema na chemu , tu smo da podelimo svoja iskustva jedni sa drugima