Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Roaccutan!

Post od Predrag78 »

bassivity91 napisao:E meni sad treba neko iskusan...ja sam terapiju zavrsio pre dva meseca i poslednjih dana mi se pojavilo nekoliko sitnih sitnih belih bubuljica po licu koje ne mozes opipati, jel se desavalo nekome to, i zanima me jel se zna koliko posle zavrsetka terapije lek radi u organizmu? Ja sam zesce istripovan da mi se ne vrati problem.

Cujem da je cak i vreme zadrzavanja leka u organizmu individualno , ali 3-4 meseca sigurno ostaje. Jel ti se ne masti kozha nakon terapije?
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

I ja sam imala alergiju na sakama. Prosla mi je za par dana, koristila sam pantenol mast. Sto se tice zadnje loze, ja imam tih problema u poslednje vreme. Uvek me dr prvo pita da li imam problema sa ledjima.. Ja bol najvise osetim kad legnem na ledja, posebno uvece. Nisam primetila da me prolazi vec neko vreme, ali mi i ne smeta toliko.
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Predrag78 napisao:
bassivity91 napisao:E meni sad treba neko iskusan...ja sam terapiju zavrsio pre dva meseca i poslednjih dana mi se pojavilo nekoliko sitnih sitnih belih bubuljica po licu koje ne mozes opipati, jel se desavalo nekome to, i zanima me jel se zna koliko posle zavrsetka terapije lek radi u organizmu? Ja sam zesce istripovan da mi se ne vrati problem.

Cujem da je cak i vreme zadrzavanja leka u organizmu individualno , ali 3-4 meseca sigurno ostaje. Jel ti se ne masti kozha nakon terapije?
Umereno, pre terapije je bila previse masna, tokom terapije previse suva, a sada je u nekoj normali :)
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

bassivity91 napisao:
Predrag78 napisao:

Umereno, pre terapije je bila previse masna, tokom terapije previse suva, a sada je u nekoj normali :)
Ne brini onda , polako , bice to ok !!
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

dana85 napisao:I ja sam imala alergiju na sakama. Prosla mi je za par dana, koristila sam pantenol mast. Sto se tice zadnje loze, ja imam tih problema u poslednje vreme. Uvek me dr prvo pita da li imam problema sa ledjima.. Ja bol najvise osetim kad legnem na ledja, posebno uvece. Nisam primetila da me prolazi vec neko vreme, ali mi i ne smeta toliko.

Meni je bas smetalo , pogotovo ujutro , jbt treba mi 10 min da lepo ko covek prohodam, ali da kucnem u drvce - to je samo nestalo .... onako samo od sebe !!

Alergija na shakama se smiruje
Favela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2013 1:14 pm

Post od Favela »

Moze li mi neko reci, misljenje o masturbiranju za vreme terapije sa roaccutanom.I zanima me da li smeta alkohol za vreme terapije roaccutan ??
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Favela napisao:Moze li mi neko reci, misljenje o masturbiranju za vreme terapije sa roaccutanom.I zanima me da li smeta alkohol za vreme terapije roaccutan ??
Ne znam kakve to uopste ima veze sa Roakutanom,glupo pitanje....alkohol smeta naravno
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

Alkohol smeta zbog jetre, tako da nije preporucljivo tokom terapije.
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

bassivity91 napisao:
Predrag78 napisao:Da da , znam , svaciji organizam drugacije odreaguje , ja kad sam rekao doktoru da me boli zadnja loza , on je odma' zapisao to , jer tu reakciju kod svojih pacijenata nije imao , a tu nus pojavu sam nasao kod mnogih pacijenata u SAD !!

Izasla mi je i neka vrsta alergije na ruci , mazem neki kortiko - steroid , smiruje se to lagano ..
To je normalna alergija u toku terapije, imao sam je i ja, pojavljuje se zbog suvoce koze.
Prestao sam sa kortiko steroidom , kupio sam danas pantenol krem , jel tebe peklo kad namazes pantenol a isprovicirana ti je kozha od alergije ? Mene bas peche !!
dana85
Aktivan član
Aktivan član

Post od dana85 »

Da, par dana je i meni tako bilo. Peri ruke sa nekim blazim sapunom najbolje i stalno mazi pantenol.
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Ma da , koristim sad onaj seba - med za bebe , taj mi je preporucen , ali nadam se sad da ce pantenol da odradi posao , samo me zanima da li vas je pekao kad ga mazete na ovakvu kozhu ?
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

Predrag78 napisao:Ma da , koristim sad onaj seba - med za bebe , taj mi je preporucen , ali nadam se sad da ce pantenol da odradi posao , samo me zanima da li vas je pekao kad ga mazete na ovakvu kozhu ?
Peckalo me i kad sam mazao i kad nisam :) bez brige, nista oko cega bi trebao da se opterecujes.
B0jan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2012 11:14 pm

Post od B0jan »

Pozdrav ljudi!
35 dana koristim Roaccutane, 40mg dnevno.
Vukao sam 7 godina folikulitis, imao sam bubuljice po kosi, pored toga izlazile su mi i po bradi, grudima, ledjima, ispod pazuha, prepone, gde god sam imao malo ostrije dlake tu su izlazile. Bio sam ocajan! Nisam mogao da se brijem posto mi lice bukne isti dan i dlake krecu da mi urastaju i gnoje, nisam mogao da se sisam kod svakog frizera zbog gnojavih bubuljica po glavi itd..
Treniram u teretani 9 godina, pa sam mislio da sam to navukao od prljavih sprava i slicno, sve dok nisam saznao da je to ustvari hormonski poremecaj.
Doktor me pitao da li koristim steroide ili bilo koje suplemente, odgovor je naravno negativan posto sam ceo zivot trenirao "na suvo", pa mi je prepisao roaccutane.
Par meseci pratim svoje fizicko stanje i uporedio sam rezultate sa onaima pre koriscenja ovog leka. 188cm, 84.6kg, 11.6% sala, 43.6% misica, BMI 23.9 (indeks gojaznosti), visceral fat 5 (unutrasnja mast - oko organa). Rezultati su isti kao i pre par meseci, cak sam dobio jos koji kilogram cistih misica. Hocu da kazem da ova doza leka ne utice na fizicke sposobnosti, osecam se isto kao i pre, nisam izgubio volju za treniranjem, hranim se zdravo itd..
PREZADOVOLJAN sam sa rezultatima! Bubuljice su se 99% povukle, izadje po koja sitna na ramenima ili ledjima i to je to! Koza mi je bila masna, neravna, sa mitiserima i sirokim porama a sada je neverovatno cista, sjajna i glatka, pore su mi se suzile i skoro da uopste nemam mitisere! Prve dve nedelje mi se perutala koza najvise na licu, mazao sam hidrantnu kremu i resio problem, sada kremu mazem 1-2 puta dnevno. Jedino sto su mi usta jos uvek suva ali sam to lako sredio sa najobicnijim labelom od 90 dinara :)
Danas su mi rezultati krvi, nadam se da je sve ok!

Drzite mi palceve :D
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član

Post od bassivity91 »

Samo guraj buraz! :D
delajla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2012 1:59 am

Post od delajla »

Meni se bila pojavila ta alergija po rukama, ali trajala je samo 3,4 dana i mazala sam neuteogenu za suvu kozu i proslo je. a sto se bolova ledja tice, mene boli povremo gornji dio i ramena, a takodje mi se javlja bol geudnog kosa, kao stiskanje neko...
Odgovori