Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Roaccutan!
E ovako , sutra je mesec dana kako sam na roakutanu , zaboravio sam da dodam da imam laganebolove u misicima i tetivama , a to je opisano kao moguca nus pojava , susenje usana i perutanje lica se ozbiljno smanjuje , cak i crvenilo na faci !
Na primer, kod mene je drugacija situacija, ja perutanje lica nisam uopste imala, tek je u petom mesecu pocelo da mi se peruta i to najvise na bradi i obrazima jer su mi tu jedino ostale akne..a ledja me bole najvise i to donji deo, to najvise primetim kad legnem na ledja..crvenilo sam imala veoma malo.. znaci, sve zavisi kako ko reaguje..
-
- Aktivan član
E vidis , i ja imam bolove u donjem delu ledja , i to u nekim momentima , pogotovo ujutro - jedva pravim neke pokrete. Sto se tice bolova u misicima - slabiji su , vise kao neka iscrpljenost , i mogu da prisijem roakutanu to sto malo teze ustajem ujutro , ali to opet ima veze sa tim osecajem opste iscrpljenosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm
Ljudi moji, nema me dugo a? Znam, nemam net vec dva meseca, 'naciiii nista me ne pitajte
Ja sam zavrsio terapiju pre otprilike dva meseca, super sam za sada (kuc-kuc)
Bio sam na poslednjoj kontroli i dr mi je rekla da se mogu javiti eventualno po potrebi...Koristim uvece pred spavanje kremu EFFACLAR MAT iz La Rose kolekcije zbog hidriranja koze i regulacije proizvodnje sebuma...Eto toliko od mene za sada, Kuki, Dano kakvo je stanje? 

-
- Aktivan član
E , kazes da koristis nesto za regulaciju lucenja sebuma , jel ti to potrebno nakon roakutana? Ja kao kapiram da ce lojne zlezde da nam atrofiraju i da necemo morati nista vise da koristimo u tom smislu ?
-
- Aktivan član
Analiza krvi nakon meseca dana terapije - SVE OK !!
)) Samo su trigliceridi minimalno poviseni , ali to je to .... eto , laknulo mi je , i reko da se pohvalim
)

-
- Aktivan član
Pa ja sad nemam pojma, dr mi je tako rekla, ona najbolje zna zasto je to tako, mogu je pitati kada je budem zvao ili se konsultuj sa svojim lekarom...Predrag78 napisao:E , kazes da koristis nesto za regulaciju lucenja sebuma , jel ti to potrebno nakon roakutana? Ja kao kapiram da ce lojne zlezde da nam atrofiraju i da necemo morati nista vise da koristimo u tom smislu ?
-
- Aktivan član
bassivity91 napisao:Pa ja sad nemam pojma, dr mi je tako rekla, ona najbolje zna zasto je to tako, mogu je pitati kada je budem zvao ili se konsultuj sa svojim lekarom...Predrag78 napisao:E , kazes da koristis nesto za regulaciju lucenja sebuma , jel ti to potrebno nakon roakutana? Ja kao kapiram da ce lojne zlezde da nam atrofiraju i da necemo morati nista vise da koristimo u tom smislu ?
Pitao jutros dermatologa , roakutan smanjuje lucenje lojnih zlezda , prakticno se smanje i na taj nacin regulise lucenje sebuma , pa kapiram da je sve individualno , ali u velikoj vecini slucajeva se smatra da posle roakutana nije potrebno bilo sta drugo koristiti. Rece mi doktor da mu se od 2008 nijedan pacijent nije javio sa ponovljenim manifestacijama akni , sto je prilicno ohrabrujuce

-
- Aktivan član
Kapiram da je ovo cisto za neko odrzavanje bar neki period posle terapije...Jeste, dobro zvuci 

Verovatno ima ovakvih pitanja koliko hocete na ovoj temi, ali stvarn one mogu da citam 200 strana, nemojte mi zameriti na ponavljanju.
Posle duge istorije akni i oziljaka od njih, raznih lecenja sto privatno, sto drzavno, sto laserima, kozmeticarima, pre 3 meseca sam krenuo na Polikliniku u NS, mazuci Airol, exfoliac acno mega 200 i sebamed sapun. Da napomenem da sam za fleke krenuo da koristim melascreen kremu, koja je krenula da deluje po licu nakon nesto vise od 2 meseca koriscenja. Lice se smirilo, akni ima malo, fleke se smanjuju. Medjutim, na grudima je druga prica, kao i na rukama podlakticama i nadlakticama. Danas mi je dermatolog prepisao Roacutan.
E sad, mene zanima par stvari.
Da li ima nekih nuspojava?
Koliko obično traje lečenje (svestan sam da je za svakog posebna priča, ali okvirno)?
Rečeno mi je da se stanje pogoršava znatno u prvih mesec, dva - zanima me koliko je to pogorsanje, i da li će stvarno biti toliko strašno?
Da li moze da se uzme na recept, i da li se time uštedi koji dinar, pošto je terapija nimalo jeftina kada se sračuna sve.
Da li se sme izlaziti na sunce, kako zimi, a kako na proleće i leto?
Hvala puno unapred
Posle duge istorije akni i oziljaka od njih, raznih lecenja sto privatno, sto drzavno, sto laserima, kozmeticarima, pre 3 meseca sam krenuo na Polikliniku u NS, mazuci Airol, exfoliac acno mega 200 i sebamed sapun. Da napomenem da sam za fleke krenuo da koristim melascreen kremu, koja je krenula da deluje po licu nakon nesto vise od 2 meseca koriscenja. Lice se smirilo, akni ima malo, fleke se smanjuju. Medjutim, na grudima je druga prica, kao i na rukama podlakticama i nadlakticama. Danas mi je dermatolog prepisao Roacutan.
Koliko obično traje lečenje (svestan sam da je za svakog posebna priča, ali okvirno)?
Rečeno mi je da se stanje pogoršava znatno u prvih mesec, dva - zanima me koliko je to pogorsanje, i da li će stvarno biti toliko strašno?
Da li moze da se uzme na recept, i da li se time uštedi koji dinar, pošto je terapija nimalo jeftina kada se sračuna sve.
Hvala puno unapred
I jos jedna stvar, sto se tice fleka, koliko nakon terapije je preporucljivo da krenem sa pilinzima za fleke i oziljke ?
Da ti odgovorim prvo na ovo zadnje pitanje,sa pilinzima je neka granica da prodje vremena posle terapije Roakutanom oko 3 mjeseca,ali dermatolozi to razlicito odredjuju pa tako moj Dermatolog kaze da on radi cak odmah posle kraja terapije (samo da sto prije pare uzmeneoplanta napisao:Verovatno ima ovakvih pitanja koliko hocete na ovoj temi, ali stvarn one mogu da citam 200 strana, nemojte mi zameriti na ponavljanju.
Hvala puno unapred

Nuspojava ima mali milion,ali ne bi trebalo da imas ikakve sem ovih sto se podrazumijevaju,suvoca ustiju,lica,uopste koze,eventualno neki bol u zglobovima,mozda ti se desi krv iz nosa kada iziritiras nos

Terapija prosjecno traje 6 mjeseci.
Pogorsanje mozes a i ne moras da imas,ja sam citao da ga mali broj ima,koliko se sjecam samo 30% ljudi dobije pogorsanje,tako da ga vjerovatno neces imati i ja se nadam da neces,jer ja sam ga imao i ne da je lose nego je katastrofalno,ne mozes ni zamisliti kakvo je,barem kod mene kakvo je bilo,ne mora da znaci da ce kod nekog drugog,ali ja sam imao zaista gadno pogorsanje vec posle ispijenih mozda 300 mg Roakutana.
Smije se izlaziti ali sa zastitom,posebno sada na proljece i ljeti,sada bas i ne moras koristiti zastitu,barem ja nisam u ovom periodu,kada pocne jace sunce da grije onda zastitu i ne moras uopste izbjegavati sunce.
Valjda sam ti na sve odgovorio

-
- Aktivan član
neoplanta napisao:I jos jedna stvar, sto se tice fleka, koliko nakon terapije je preporucljivo da krenem sa pilinzima za fleke i oziljke ?
Ako budes imao srece kao ja - piling ti nece ni trebati , jer se meni od roakutana , toliko susi i peruta lice - da mi fleke dosta brzo nestaju

Prvo veliko hvala obojici na odgovorima. Ma meni se fleke vuku vec 4/5 godina, na grudima nisam ni imao, ali eto sad se i tu pojavljuju pa mi to predstavlja problem, sto pre bih da se resim toga.
Koliko vas izadje mesecno terapija, i kolika je cena tableta? U apoteci gde sam ja pitao je oko 2500 din 30 x 20mg.
Koliko vas izadje mesecno terapija, i kolika je cena tableta? U apoteci gde sam ja pitao je oko 2500 din 30 x 20mg.