Kuc kuc,cao drugari,evo i ja od danas u klubu
Pratim odavno forum samo zbog ove teme ali nikako da se registrujem,ne znam dal' treba u nekoj posebnoj temi da se predstavljam,ako treba admin ce to da sredi
Elem,roakutan sam poceo da koristim,uz konsultaciju dermatologa,pre tacno 12 dana i to u dnevnoj dozi od 0.5mg po kilogramu telesne tezine,medjutim,doktor nije bio bas najsrecniji kada je cuo sta nameravam pa je pokusao na sve nacine da me odgovori,ali sam ja samojom tvrdoglavoscu pobedio. Predlagao mi je covek sve moguce preparate koje sam ja inace pre koristio,cak pokusavao da mi da i nesto sto mi je on licno prepisivao pre 5-6 godina ali uzalud,otisao sam do bolnice,izvadio rezultate i krenuo sa terapijom.
E sad,prvi put sam neke podatke o roakutanu nasao davne 2008 godine,mislim da je to bilo bas na ovom forumu i nakon par konsultacija sam odustao jer se ispostavilo da to nije najsrecnije resenje,tako su mi barem rekli,da li su lagali jos ne znam,znacu kada prodje jos neko vreme

u medjuvremenu sam pokusavao na sve nacine da se izborim sa problemom akni koje imam jos od puberteta ( sada imam 25 godina ) medjutim bezuspesno,u pocetku su to bile one pubertetske bubuljice ali kako je vreme prolazilo stanje je postajalo sve gore i gore,zanimljiva stvar je da to kod mene nije konstantno vec se ponekad povuce i onda samo preko noci ponovo bukne. Poslednje 2 godine sam bio na antibiotiku Panklav koji mi je itekako pomagao,ali samo kratkorocno,od dana kada krenem da ga pijem,posle 3 dana mi je cisto lice i nekih 10-15 dana nakon prestanka uzimanja,ali se nakon 15 dana bukvalno sve preko noci vrati i bude jos gore nego pre....
Sto se roakutana tice raspitao sam sve na svim mogucim mestima i uglavnom su komentari svih doktora koje poznajem negativni...
Neko je u prethodnim postovima pitao da li se daje na recept,daje se,ali samo ako osoba koja ga koristi ima ispod 19 godina i tada kosta 4x manje nego obicno
E sad ono sto sam prosao u ovih par dana koriscenja roakutana :
Kao prvo rezultati mi nisu bili bas najbolji,imam za nijansu povecan holesterol ( doktor je dosao do zakljucka da je to zbog toga sto sam vecerao kasno ) ali sam se bacio sada na vegetarijansku ishranu koliko mogu,jedem neku travu po ceo dan...
drugi rezultat koji nije ok je jetra,opseg je od 0-40 a moj rezultat je 50,doktor kaze da bi moglo da bude zbog antibiotika koji sam koristio 2 godine 2 puta mesecno
Svakako za 10 dana ponovo idem po rezultate pa cemo da vidimo sta kazu
Moram napomenuti da od kako sam krenuo sa roakutanom koristim seba med sapun za lice koji isusuje kozu,cak imam i neku glazuru po lutzu ali i pored svega toga sada mi je lice katastrofalno,jos uvek nije kao sto je bilo pre nekih 20 dana kada sam poslednji put pozvao u pomoc antibiotik ali vec sutra ce biti i gore od toga
Nus pojava od roakutana jos uvek nemam ( susenje usana,aritmija srca,umor,bol u zglobovima,krvarenje nosa..... ) ali mi je lice katastrofa,cak mi je potiljak katastrofalan,mnogo gori nego lice trenutno
Ono sto me zanima,posto vidim da ovde ima dosta ljudi koji su koristili roakutan,da li je normalno da se toliko pogorsa stanje ( u principu isto tako mi je bilo i pre nego sam krenuo sa roakutano,pa sam u zabludi sada ) i kada od prilike mogu da ocekujem neka poboljsanja??
Eto,ja ukratko
Pisemo se jos