Roaccutan!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai
Eureka!!!
Ljudi, citam ovu temu temeljno i hteo bih da pitam.
Meni su se bubuljice pojavile tek u 19.god. posle depresije koju je izizvalo studiranje.Elem ja sam taj faks napustio fala Bogu:o)))
Imam sada 29 godina.
Inace nemam kratere na licu kako ih mi popularno zovemo.
Lecio sam se 10 god, na VMA,privatne klinike,radio cak autovakcinu na Torlaku i nista.Prijatelj mije rekao za ovo i ne mogu da verujem da sam 10 god bio u bunilu a za doktore da ne pricam.
Ja nemam bubuljice po ledjima imam samo po licu deo ispod nosa i brada.
1. Vi pominjete neke fleke???
2. Kakve su to fleke????
3. Recite mi gde se sada lek kupuju ili uzima?
Ja sam u Novom Sadu ako nesto znaci.
4. Kada je idealno vreme krenuti sa terapijom???
Hvala unapred
Meni su se bubuljice pojavile tek u 19.god. posle depresije koju je izizvalo studiranje.Elem ja sam taj faks napustio fala Bogu:o)))
Imam sada 29 godina.
Inace nemam kratere na licu kako ih mi popularno zovemo.
Lecio sam se 10 god, na VMA,privatne klinike,radio cak autovakcinu na Torlaku i nista.Prijatelj mije rekao za ovo i ne mogu da verujem da sam 10 god bio u bunilu a za doktore da ne pricam.
Ja nemam bubuljice po ledjima imam samo po licu deo ispod nosa i brada.
1. Vi pominjete neke fleke???
2. Kakve su to fleke????
3. Recite mi gde se sada lek kupuju ili uzima?
Ja sam u Novom Sadu ako nesto znaci.
4. Kada je idealno vreme krenuti sa terapijom???
Hvala unapred
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni su problemi isto tako krenuli u tim godinama, oko 20.
Ne mogu vjerovati da nisi prije razmisljao o terapiji Roaccutanom!?
Ja sam za to znao ali sam godinu dana pokusavao sve i svasta i odlucio se zapoceti, u dogovoru sa dermatologom.
O nuspojavam se treba pricati ali ne i plasiti ljude...pa nije to otrov!!!
Ako je toliko ljudi spasio od tog zla moze i nas.
Znate i samo kako je to imati velike probleme s tim...
Ako vas ne ubije fizicki unisti vas psihicki - sto je jos gore!
Vrijeme je upravo sad...i ne odugovlaci!
Provjeri sve sto treba prije nego zapocnes, OBAVEZNO!!!
Sto se tice "fleka" meni one za sada bolje prolaze nego prije, kao da se prije posuse i puno bolje izgleda!
Meni su vec nakon 2 tjedna dali toliko komplimenata da se odmah bolje osjecas...znaci vrijedi i radi!
Samo da tako nastavi...
Vec sam rekao da ga u HR dobijemo na recept ali netko je napisao da i kod vas isto tako da ne financiras sam...dosta je skup a brzo se trosi.
Nadji dobrog dermatologa koji ce sve to pratiti i izracunati koliko mg dnevno uzimas!
Vjeruj mi nakon 10 godina borbe...nema razloga da ti ga ne prepise!
Dovoljan razlog su tvoje perzistentne akne...kao i moje, koje ipak traju "samo" 2 godine.
Ja nemam ciste i tezak oblik kao neki ali ne mogu ih se rijesiti...opet dovoljno da se lijecim Roaccutanom!
Ne mogu vjerovati da nisi prije razmisljao o terapiji Roaccutanom!?
Ja sam za to znao ali sam godinu dana pokusavao sve i svasta i odlucio se zapoceti, u dogovoru sa dermatologom.
O nuspojavam se treba pricati ali ne i plasiti ljude...pa nije to otrov!!!
Ako je toliko ljudi spasio od tog zla moze i nas.
Znate i samo kako je to imati velike probleme s tim...
Ako vas ne ubije fizicki unisti vas psihicki - sto je jos gore!
Vrijeme je upravo sad...i ne odugovlaci!
Provjeri sve sto treba prije nego zapocnes, OBAVEZNO!!!
Sto se tice "fleka" meni one za sada bolje prolaze nego prije, kao da se prije posuse i puno bolje izgleda!
Meni su vec nakon 2 tjedna dali toliko komplimenata da se odmah bolje osjecas...znaci vrijedi i radi!
Samo da tako nastavi...
Vec sam rekao da ga u HR dobijemo na recept ali netko je napisao da i kod vas isto tako da ne financiras sam...dosta je skup a brzo se trosi.
Nadji dobrog dermatologa koji ce sve to pratiti i izracunati koliko mg dnevno uzimas!
Vjeruj mi nakon 10 godina borbe...nema razloga da ti ga ne prepise!
Dovoljan razlog su tvoje perzistentne akne...kao i moje, koje ipak traju "samo" 2 godine.
Ja nemam ciste i tezak oblik kao neki ali ne mogu ih se rijesiti...opet dovoljno da se lijecim Roaccutanom!
Ne mozes daverujes da nisam znao???
Prijatelju ja sam informaticar po struci a ne dermatovenerolog!!!
Oni ne znaju, to je problem.Kako da znam ja?????
Kazem da mi niko nije od doktora ni rekao za to,tek sam pre par meseci cuo za to.
Da dodam jos imam bubuljice i po glavi po kosmatom delu,pozadi prema temenu.
Pitam kada je najbolje vreme zbog sunca!!!
Pomazite
Prijatelju ja sam informaticar po struci a ne dermatovenerolog!!!
Oni ne znaju, to je problem.Kako da znam ja?????
Kazem da mi niko nije od doktora ni rekao za to,tek sam pre par meseci cuo za to.
Da dodam jos imam bubuljice i po glavi po kosmatom delu,pozadi prema temenu.
Pitam kada je najbolje vreme zbog sunca!!!
Pomazite
-
- Aktivan član
Nije ni meni dermatolog rekao za to nego sam trazio rjesenje...
Znas koliko je bilo promasaja...ali opet na internetu se lakse informiras!
Opet ti kazem...sad je vrijeme da krenes!
Sunca vise ni nema, mislim onak jakog...uostalom imas kreme sa npr. faktorom 30 i to je to!
Savjetujem ti to, jer nema smisla da se vise mucis!
Ja sam krenio sa terapijom i nakon 15ak dana sam vec zadovoljan kako ide!
Nemas sta vise ako si puno toga probao, a vjerujem da jesi!
Ajd neka ga jos netko uvjeri da se rjesi tog jednom zauvijek!
Sve sto pomaze protiv akni traje sporo...ni ovo ne ide brzo ali definitivno puuuno brze nego ostale stvari!
Znas koliko je bilo promasaja...ali opet na internetu se lakse informiras!
Opet ti kazem...sad je vrijeme da krenes!
Sunca vise ni nema, mislim onak jakog...uostalom imas kreme sa npr. faktorom 30 i to je to!
Savjetujem ti to, jer nema smisla da se vise mucis!
Ja sam krenio sa terapijom i nakon 15ak dana sam vec zadovoljan kako ide!
Nemas sta vise ako si puno toga probao, a vjerujem da jesi!
Ajd neka ga jos netko uvjeri da se rjesi tog jednom zauvijek!
Sve sto pomaze protiv akni traje sporo...ni ovo ne ide brzo ali definitivno puuuno brze nego ostale stvari!
-
- Aktivan član
Vadis samo krv...trazi se provjera ovih vrijednosti:
SE, KKS, GUK, jetrene probe, kolesterol, trigliceridi.
To je osnovno.
Ja sam odradio nesto slozenije pretrage.
Uglavnom jako je bitno AST, ALT, GGT (jetrene probe) te kolesterol i trigleciridi koju cesto (skoro uvijek) porastu, nekom manje a nekom vise.
Ja cu sad ici nakon mjesec dana na kontrolu i onda cu svakih 3 tjedna!
SE, KKS, GUK, jetrene probe, kolesterol, trigliceridi.
To je osnovno.
Ja sam odradio nesto slozenije pretrage.
Uglavnom jako je bitno AST, ALT, GGT (jetrene probe) te kolesterol i trigleciridi koju cesto (skoro uvijek) porastu, nekom manje a nekom vise.
Ja cu sad ici nakon mjesec dana na kontrolu i onda cu svakih 3 tjedna!
Zdravo Roakutanci,
evo mene posle duze pauze od roakutana i svega sto sa aknama ima veze. ja sam sa terapijom prestala pre tacno godinu dana, a trajala je 8 meseci, da napomenem da nisam uopste bila tezak slucaj, s obzirom da je jedan od dermatologa s kojim sam se prethodno konstatovala rekla da je roakutan samo za teze slucajeve i da ja "topom gadjam vrapca". ipak, ja se s tim nisam slozila, i isposatvilo se da sam bila u pravu. Meni je lek resio probleme, ali samo na odredjeno vreme. verovala sam da je njegovo dejstvo malo duze. ne poricem pouzdanost i efikasnost roakutana, ali priznajem da mi nije jasno kako to da samo posle godinu dana ja moram ponovo da ga uzimam, doduse samo 7 dana u mesecu i tako 4 meseca, dozu od 40mg dnevno (imam 60 kg). a sve ovo i pored toga sto sam se pridrzavala svih pravila, u smislu da sam koristila celu kolekciju eucerin, sve do jednog raspolozivog proizvoda,koji su trebali da sprece formiranje mitisera i nove upale. ipak to se nije desilo.
eto ja cu nastaviti s terapijom i nije mi drago zbog toga. bas za koji dan treba da pocnem da radim, po prvi put u zivotu, i ovo mi je samo dodatan teret. ima li iko iskustva sa ponovnim pojavljivanjem akni? a ako ne, kako ste uspeli da sprecite to?
veliki pozdrav!
i svima zelim puno uspeha!
evo mene posle duze pauze od roakutana i svega sto sa aknama ima veze. ja sam sa terapijom prestala pre tacno godinu dana, a trajala je 8 meseci, da napomenem da nisam uopste bila tezak slucaj, s obzirom da je jedan od dermatologa s kojim sam se prethodno konstatovala rekla da je roakutan samo za teze slucajeve i da ja "topom gadjam vrapca". ipak, ja se s tim nisam slozila, i isposatvilo se da sam bila u pravu. Meni je lek resio probleme, ali samo na odredjeno vreme. verovala sam da je njegovo dejstvo malo duze. ne poricem pouzdanost i efikasnost roakutana, ali priznajem da mi nije jasno kako to da samo posle godinu dana ja moram ponovo da ga uzimam, doduse samo 7 dana u mesecu i tako 4 meseca, dozu od 40mg dnevno (imam 60 kg). a sve ovo i pored toga sto sam se pridrzavala svih pravila, u smislu da sam koristila celu kolekciju eucerin, sve do jednog raspolozivog proizvoda,koji su trebali da sprece formiranje mitisera i nove upale. ipak to se nije desilo.
eto ja cu nastaviti s terapijom i nije mi drago zbog toga. bas za koji dan treba da pocnem da radim, po prvi put u zivotu, i ovo mi je samo dodatan teret. ima li iko iskustva sa ponovnim pojavljivanjem akni? a ako ne, kako ste uspeli da sprecite to?
veliki pozdrav!
roaccutan
kneginja napisao:Zdravo Roakutanci,Zdravo! Ja sam takodje jedna od tih koja je uzimala roaccutan pre 10 godina, rezultat je u pocetku bio fenomenalan! posle terapije bilo je fenomenalno jos nekih 6 meseci ali posle toga skoro isti problem! Od toga je proslo skoro 8 godina i ja evo danas ponovo pijem roaccutan u nadi da cu pobediti monstruma a da nepricam sta sam sve izmedju pokusavala i koliko sam para dala i na kraju se vratila ponovo na roaccutan. Evo vec druga nedelja kako ga pijem 40 mg. Koza je opet mnogo bolja vide se promene i to velike ali? sta kad prestanem terapiju? nije valjda da cu morati do kraja zivota da ga pijem nebili izgledala koliko toliko normalno! Eto to je moje iskustvo, neznam sta da ti kazem..... toliko hvaljen a opet drzi vodu dok majstori odu! puno pozdrava
![]()
veliki pozdrav!

Re: roaccutan
mirja napisao:kneginja napisao:Zdravo Roakutanci,Zdravo! Ja sam takodje jedna od tih koja je uzimala roaccutan pre 10 godina, rezultat je u pocetku bio fenomenalan! posle terapije bilo je fenomenalno jos nekih 6 meseci ali posle toga skoro isti problem! Od toga je proslo skoro 8 godina i ja evo danas ponovo pijem roaccutan u nadi da cu pobediti monstruma a da nepricam sta sam sve izmedju pokusavala i koliko sam para dala i na kraju se vratila ponovo na roaccutan. Evo vec druga nedelja kako ga pijem 40 mg. Koza je opet mnogo bolja vide se promene i to velike ali? sta kad prestanem terapiju? nije valjda da cu morati do kraja zivota da ga pijem nebili izgledala koliko toliko normalno! Eto to je moje iskustvo, neznam sta da ti kazem..... toliko hvaljen a opet drzi vodu dok majstori odu! puno pozdrava
![]()
veliki pozdrav!

-
- Aktivan član
Ajoooj...meni se to ne svida!
Ja sam mislio da ce to rijesiti moje probleme s aknama...jos kad procitam da si uzimala 8 mjeseci!!!
Ajd bar za utjehu, jel si bila zadovoljna tokom terapije, jel islo na bolje!?
Ja sam negdje na 3. tjednu, malo vise...
Bio sam kod kozmeticarke da mi ocisti jos ovo sto ima da ono pocetno pogorsanje bude sto manje.
Zena stvarno dobro radi svoj posao i ne mogu reci da je nestrucna i losa kao velika vecina, ali primjetio sam da dolazi do veceg ostecenja koze prilikom ciscenja, odnosno dosta perutanja okolne koze...
A mozda bolje i ovako, prezivjet nekoliko dana dok se ne smiri, nego cekati da "prirodno" izadu, odnosno da se upale, ja ih nestrucno vadim i mucim i opet sam na istom.
A u te price kako one same dodu i odu, ja ne vjerujem!
Sto se tice "odrzavanja" nakon terapije, mislim da cu odmah poceti s necim, kao sto je Differin...ako bude opet krenulo na lose, mozda uzmem nesto lakse, neki antibiotik...pa pustiti malo organizam preko ljeta (iduceg) da se odmori i onda opet ako bude trebalo!
Ali ne brini, ja mislim da ce biti sve u redu!
Iako nisam jos cuo za takav nacin - jedan tjedan u mjesecu!
Ja sam mislio da ce to rijesiti moje probleme s aknama...jos kad procitam da si uzimala 8 mjeseci!!!
Ajd bar za utjehu, jel si bila zadovoljna tokom terapije, jel islo na bolje!?
Ja sam negdje na 3. tjednu, malo vise...
Bio sam kod kozmeticarke da mi ocisti jos ovo sto ima da ono pocetno pogorsanje bude sto manje.
Zena stvarno dobro radi svoj posao i ne mogu reci da je nestrucna i losa kao velika vecina, ali primjetio sam da dolazi do veceg ostecenja koze prilikom ciscenja, odnosno dosta perutanja okolne koze...
A mozda bolje i ovako, prezivjet nekoliko dana dok se ne smiri, nego cekati da "prirodno" izadu, odnosno da se upale, ja ih nestrucno vadim i mucim i opet sam na istom.
A u te price kako one same dodu i odu, ja ne vjerujem!
Sto se tice "odrzavanja" nakon terapije, mislim da cu odmah poceti s necim, kao sto je Differin...ako bude opet krenulo na lose, mozda uzmem nesto lakse, neki antibiotik...pa pustiti malo organizam preko ljeta (iduceg) da se odmori i onda opet ako bude trebalo!
Ali ne brini, ja mislim da ce biti sve u redu!
Iako nisam jos cuo za takav nacin - jedan tjedan u mjesecu!
Fic1984hr hvala ti na odgovoru i nastavi da nas obavestavas o napretku lecenja.Ja sam za Roakutan cula jos pre mnogo godina,mom prijatelju je resio problem,otisla sam kod dermatologa koji je njemu prpoisao terapiju,ali on je procenio da ja nisam slucaj za Roakutan,dao mi neku drugu terapiju koja mi naravno nije pomogla.Tako da ja i dan danas muku mucim sa mojim licem,a moj prijatelj je to resio vec odavno.
Bas mi je zao Kneginja sto ti terapija nije u potpunosti pomogla.Da li se sve vratilo na staro ili je ipak lice bolje nego pre uzimanja Roakutana?Sta na sve to kaze dermatolog?Nakon koliko vremena ti je pocelo pogorsanje?Ja sam u fazi kad ozbiljno razmisljam da krenem sa terapijom,samo da nadem dermatologa koji ce sve to da vodi.Puno pozdrava svima.
Bas mi je zao Kneginja sto ti terapija nije u potpunosti pomogla.Da li se sve vratilo na staro ili je ipak lice bolje nego pre uzimanja Roakutana?Sta na sve to kaze dermatolog?Nakon koliko vremena ti je pocelo pogorsanje?Ja sam u fazi kad ozbiljno razmisljam da krenem sa terapijom,samo da nadem dermatologa koji ce sve to da vodi.Puno pozdrava svima.
Ja sam pri kraju cetvrte sedmice...
Da nije ona dva cuda na celu, bio bih pravo zadovoljan. Ma, ni ovako nije lose. Neki dan malo bolje, neki malo losije, ali opsti zakljucak je da na bradi (koja mi je primarni problem) nema vise onih strasnih. Ledja i dalje divljaju. Jos je ovo onaj klimavi period, tako da ... samo strpljenja. Bice bolje.
Propratni efekti su za sada smijesni. Jedina novina koju cu sebi ubaciti u terapiju su vjestacke suze (poslije konsultacije sa doktorom). Imam utisak da su mi oci nekako napete. Ko je igrao pc igre zna o cemu pricam. Osjecaj je slican kao kod dugog vremena provedenog ispred monitora.
Inace, ja sam na 40 mg dnevno (75 kg). Nadam se da ce analize krvi poslije mjesec terapije pokazati da je sve ok i da idemo dalje!
@fic1984hr
Cini mi se da sto vrijeme vise prolazi, koza je sve osjetljivija. Pogotovu ovu posljednju sedmicu. Ranije se to manifestovalo pojacanim perutanjem, sada lakim guljenjem koze i jakim crvenilom, pa nista ne diram. Ovo ti govorim zbog tih tretmana. Mada, vidices i sam sta je najbolje za tebe.
Moji utisci o Roakutanu su za sada takvi da i ako se problemi ponovo vrate poslije terapije, eto mene sljedece jeseni ponovo. Tu se potpuno slazem s tobom.
No, polako, sacekajmo da vidimo rezultate.
Pozdrav svima.
Da nije ona dva cuda na celu, bio bih pravo zadovoljan. Ma, ni ovako nije lose. Neki dan malo bolje, neki malo losije, ali opsti zakljucak je da na bradi (koja mi je primarni problem) nema vise onih strasnih. Ledja i dalje divljaju. Jos je ovo onaj klimavi period, tako da ... samo strpljenja. Bice bolje.
Propratni efekti su za sada smijesni. Jedina novina koju cu sebi ubaciti u terapiju su vjestacke suze (poslije konsultacije sa doktorom). Imam utisak da su mi oci nekako napete. Ko je igrao pc igre zna o cemu pricam. Osjecaj je slican kao kod dugog vremena provedenog ispred monitora.
Inace, ja sam na 40 mg dnevno (75 kg). Nadam se da ce analize krvi poslije mjesec terapije pokazati da je sve ok i da idemo dalje!
@fic1984hr
Cini mi se da sto vrijeme vise prolazi, koza je sve osjetljivija. Pogotovu ovu posljednju sedmicu. Ranije se to manifestovalo pojacanim perutanjem, sada lakim guljenjem koze i jakim crvenilom, pa nista ne diram. Ovo ti govorim zbog tih tretmana. Mada, vidices i sam sta je najbolje za tebe.
Moji utisci o Roakutanu su za sada takvi da i ako se problemi ponovo vrate poslije terapije, eto mene sljedece jeseni ponovo. Tu se potpuno slazem s tobom.
No, polako, sacekajmo da vidimo rezultate.
Pozdrav svima.