Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od ivan0 »

Roakutann napisao:
bassivity91 napisao:I jos nesto, pitao sam je da li joj se desavalo u praksi da se njenom pacijentu vrati problem...rekla je da se desilo dva puta od brdo pacijenata, i to, naglasila mi je, zbog nedovoljno unesene kolicine leka...mora se popiti minimum 120mg po 1kg...
Koliku si ukupnu dozu ovog lijeka ti unio, i koliko ti je tacno trajala terapija. i ako ti nije crnjak da obimno pises, da mi kazes kako su ti se kretale doze iz mjeseca u mjesec?
Kad zavrsite terapiju Roakutanom nerealno je ocekivati da vam se nikad nece pojaviti po koja manja akna i sitna bubuljicica, koliko svakodnevno sretam ljudi koji imaju po neku bubuljicu ili aknu a "potpuno su zdravi" tako da ih nazovem, za razliku od nas koji imamo malo dublje probleme.
Ako te interesuje od mene,ovako je to kod mene bilo :)

Poceo sam terapiju 15 Novembra 2011,trajala je do 15 Maja 2012 (6 mjeseci),imao sam oko 70 kg,poceo sam sa 60 mg dnevno,prva dva mjeseca sam pio 60 mg dnevno,naredna dva mjeseca 40 mg dnevno i preostala dva mjeseca 20 mg dnevno,ukupno sam unio oko 125-130 mg po kg.
Ja sam pio sve doze odjednom tj. nisam imao raspored 20 mg ujutro,20 mg popodne,20 mg uvece,vec mi je dermatolog rekao da svih 60 mg posle rucka.U pocetku mi je bilo to strasno pogotovo kada sam imao tablete od 10 mg pa kad odjednom popijem 6 tableta posle rucka :)
Naravno meni sada cesto izadju neke sitne bubuljice ali to je bas sitno i nije vidljivo,al dobro ja sam u pubertetu 16 godina,pa valjda i to doprinosi :)..ne moze biti bez ijedne bubuljice 100% cisto kod mene,valjda :)
Poslednja izmena od ivan0 u Pet Dec 21, 2012 12:39 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Baco napisao:Dobar dan.. moja sestra ima 19 god ima 56kg,i dermatolog mu je dao da koristi roaccutan ali na zna sta tacno mu je rekao kako se koristi.. molimo vas moze te li nam pomoci kako se koristi koliko puta dnevno treba uzeti i kako dodje to kako treba 2 mjeseca da koristim??? u izvjestaj mi pise roaccutan caps. 20+10mg uz jelo, ali ja ne znam sta to znaci? molimo vas moze te li nam pomoci???
Kazes sestra obracas se u muskom rodu,malo si me zbunio :D..
Prvo trebali ste malo vise da se raspitate kod dermatologa,ne vjerujem da vam je samo to napisao a nije nista rekao.2 mjeseca je previse malo tako da ne vidim svrhu koriscenja Roakutana 2 mjeseca,minimum 4,5 mjeseci na bas velikim dozama,a na srednjim i manjim dozama,minimum pola godine.
To 20+10 mg pretpostavljam da je ukupna dnevna doza 30 mg,to i nije neka velika doza,ali vi se drzite uputstva.
To je mozda malo zeznutno jer morate kupiti jednu kutiju od 20 mg i drugu kutiju od 10 mg kako bi mogli piti kao sto je doktor prepisao.
Znaci uzmete jednu tabletu od 20 mg na primjer posle rucka,a drugu tabletu od 10 mg posle vecere,uglavnom da bude posle jela,a kad ce biti to je nebitno,tako svaki dan.
Da li vam je doktor rekao kada da dodjete na kontrolu i da vadite krv? (zbog kontrole organizma)
Kada pocnu usne,lice uopste koza da se susi mozete koristiti Pantenol mast za usne i lice.
Baco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2012 10:21 pm

Post od Baco »

hvala vam puno,ne pricam bas dobro srpski pa zato sam pogresio :oops: ...nije da joj nista drugo nije rekao nego nije se mogla koncentrisat sto mu je rekao kako se koristi.. jer on mu je rekao da terapija ce trajati 5 mjeseci,i da ne smije da ostane trudna,i da ce joj biti suvo usne itd sve sto se moze dogoditi popricali su o tome nekoliko puta,samo ovo kako da koristi nije mogla da se koncentrise i da pamti sto mu je rekao doktor jer nije bila nesto dobro...posle 2 meseca ima na kontrolu.i tada mora da odnese neke analize sto mu je u izvjestaj napisao.. jos nije pocela da pije jer mu je doktor rekao da ceka 10 dana pa da pocne da ih pije jer 3 mjeseca do juce je pila dovicin pa sada mu je dao ove roaccutan... sto kazete vi da li ce joj se maci sve akne i crvenilo i oziljci od ove tablete?? i da li mogu da skode sto ove tablete?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Baco napisao:hvala vam puno,ne pricam bas dobro srpski pa zato sam pogresio :oops: ...nije da joj nista drugo nije rekao nego nije se mogla koncentrisat sto mu je rekao kako se koristi.. jer on mu je rekao da terapija ce trajati 5 mjeseci,i da ne smije da ostane trudna,i da ce joj biti suvo usne itd sve sto se moze dogoditi popricali su o tome nekoliko puta,samo ovo kako da koristi nije mogla da se koncentrise i da pamti sto mu je rekao doktor jer nije bila nesto dobro...posle 2 meseca ima na kontrolu.i tada mora da odnese neke analize sto mu je u izvjestaj napisao.. jos nije pocela da pije jer mu je doktor rekao da ceka 10 dana pa da pocne da ih pije jer 3 mjeseca do juce je pila dovicin pa sada mu je dao ove roaccutan... sto kazete vi da li ce joj se maci sve akne i crvenilo i oziljci od ove tablete?? i da li mogu da skode sto ove tablete?
Akne oce,crvenilo i oziljci bas nece.Roakutan nema dejstvo na oziljke i fleke,medjutim fleke vremenom prolaze.Postoje razne vrste pilinga koje se mogu raditi posle terapije Roakutanom za otklanjanje fleki i prilicno oziljaka.
Tablete mogu naravno da skode,medjutim jako rijetko su neki ozbiljniji problemi,evo ovdje na forumu koliko je bilo ljudi i mislim da niko nije imao ozbiljnije probleme.
Ja sam prosao terapiju sa 15 godina pa eto kazem kad nije mene bilo nece nikome,ali dobro,to i nema velike veze sa koliko godina je neko pio Roakutan.
Ja bih preporucio da ona na mjesec dana ide da izvadi te nalaze (nalaze krvi) jer mislim da je 2 mjeseca dosta duzi period,barem jednom mjesecno je potrebno vaditi nalaze krvi,da se vidi da li Roakutan steti u nekoj vecoj mjeri.A vas to nista ne kosta da izvadite nalaze,znate vjerovatno proceduru podjete kod izabranog doktora i kazete da trebate uput za vadjenje krvi.Dermatolog je vjerovatno napisao da prekontrolise AST,ALT,Holesterol i Trigliceride,medjutim ja sam trazio da mi se uradi i sve ostalo cisto zbog predostroznosti.
Roakutann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 9:18 pm

Post od Roakutann »

ivan0 napisao:
Roakutann napisao:
bassivity91 napisao:I jos nesto, pitao sam je da li joj se desavalo u praksi da se njenom pacijentu vrati problem...rekla je da se desilo dva puta od brdo pacijenata, i to, naglasila mi je, zbog nedovoljno unesene kolicine leka...mora se popiti minimum 120mg po 1kg...
Koliku si ukupnu dozu ovog lijeka ti unio, i koliko ti je tacno trajala terapija. i ako ti nije crnjak da obimno pises, da mi kazes kako su ti se kretale doze iz mjeseca u mjesec?
Kad zavrsite terapiju Roakutanom nerealno je ocekivati da vam se nikad nece pojaviti po koja manja akna i sitna bubuljicica, koliko svakodnevno sretam ljudi koji imaju po neku bubuljicu ili aknu a "potpuno su zdravi" tako da ih nazovem, za razliku od nas koji imamo malo dublje probleme.
Ako te interesuje od mene,ovako je to kod mene bilo :)

Poceo sam terapiju 15 Novembra 2011,trajala je do 15 Maja 2012 (6 mjeseci),imao sam oko 70 kg,poceo sam sa 60 mg dnevno,prva dva mjeseca sam pio 60 mg dnevno,naredna dva mjeseca 40 mg dnevno i preostala dva mjeseca 20 mg dnevno,ukupno sam unio oko 125-130 mg po kg.
Ja sam pio sve doze odjednom tj. nisam imao raspored 20 mg ujutro,20 mg popodne,20 mg uvece,vec mi je dermatolog rekao da svih 60 mg posle rucka.U pocetku mi je bilo to strasno pogotovo kada sam imao tablete od 10 mg pa kad odjednom popijem 6 tableta posle rucka :)
Naravno meni sada cesto izadju neke sitne bubuljice ali to je bas sitno i nije vidljivo,al dobro ja sam u pubertetu 16 godina,pa valjda i to doprinosi :)..ne moze biti bez ijedne bubuljice 100% cisto kod mene,valjda :)
Ovaj net mi crk'o vec treci put kucam poruku i nece da se posalji, pa pukne konekcija :D
Naravno da doprinosi pubertet jer hormoni divljaju i normalno je da se pojavi po koja bubuljica, vazno je da si rijesio "dublji problem" koji je izazivao akne. Ja do svoje 17-18 godine bukvalno nisam znao sta znaci bubuljica ali bukvalno, i mislim da mi je za taj period izaslo samo 2-3 bubuljice i to posle svog prvog brijanja. Dok evo zadnjih skoro pa 3 godine ja pokusavam da se izborim sa ovim napastima, antibioticu su dobri samo kad ih pijes i na neki kratak vremenski period tako da sa njima nema nekog izlecenja bar iz mog' iskustva. Nadam se da ce Roakutan napokon uspjeti da me oslobodi. :)
Baco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2012 10:21 pm

Post od Baco »

A koliko kostaju roaccutan u eurovima? i koliko dana traje jedna kutija za 30mg dnevno?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Baco napisao:A koliko kostaju roaccutan u eurovima? i koliko dana traje jedna kutija za 30mg dnevno?
Kada sam ja pio,to je bilo ovako (cijene se odnose na Srbiju,jer znam da je tamo najeftinije,u C.G je duplo skuplje)

Roakutan 20 mg 30 tableta - 22 eura

Roakutan 10 mg 30 tableta - 12 eura

Jedna kutija (ova prva,od 20 mg) traje 20 dana (u tvom slucaju-30 mg dnevno)
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Ja sam popio 130mg po kg, terapija mi trajala 5 i po meseci, prvi mesec 50mg dnevno, naredna 4 meseca po 60mg dnevno, i poslednjih mesec i po opet 50mg dnevno, eto :)
dragan80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2012 5:13 pm

Post od dragan80 »

Ovaj net mi crk'o vec treci put kucam poruku i nece da se posalji, pa pukne konekcija :D
Naravno da doprinosi pubertet jer hormoni divljaju i normalno je da se pojavi po koja bubuljica, vazno je da si rijesio "dublji problem" koji je izazivao akne. Ja do svoje 17-18 godine bukvalno nisam znao sta znaci bubuljica ali bukvalno, i mislim da mi je za taj period izaslo samo 2-3 bubuljice i to posle svog prvog brijanja. Dok evo zadnjih skoro pa 3 godine ja pokusavam da se izborim sa ovim napastima, antibioticu su dobri samo kad ih pijes i na neki kratak vremenski period tako da sa njima nema nekog izlecenja bar iz mog' iskustva. Nadam se da ce Roakutan napokon uspjeti da me oslobodi. :)[/quote]

Pozdrav,

Vidio sam da si iz Podgorice a i ja sam. Za desetak dana zavrsavam terapiju Roakutanom koja je trajala 7 i po mjeseci. Ukoliko su ti potrebni bilo kakve informacije u vezi Roakutana, nezeljnih dejstava i sl. ili zelis da cujes moje iskustvo uvijek mi se mozes obratiti
Roakutann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 9:18 pm

Post od Roakutann »

Hvala milo mi je sto mi se javio moj sugradjanin. Ako nesto zagusti znam kome da se javim za savjet. Uglavnom cucemo se preko pp. Pozdrav.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Vi ste iz PG? Ja sam 30 km od vas :)
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

Poz ljudi , evo da vam se pridruzim :) Imam 33 god , pokusavao sam sve , od benzoin peroxida , adapalen gela , krecnih mleka - kada je to bilo moderno , i da ne nabrajam dalje. Dermatolog mi je prepisao roakutan , doza 20 +20+10 , imam 76 kg , poceo sam pre 4 dana i krenule su prve nus pojave , ali nista strashno ( crvenilo lica , zateze me lice i pocinje da se peruta ). Video sam neki prethodni post , lik kazhe unosili ga u kucu koliko se odvaljivao od alkohola i ziv je ..... msm , drago mi je da je ziv i zdrav , ali to se nikako ne preporucuje , ja sam sa terapijom krenuo nakon rodjendana ( bas iz tog razloga ) a ovo pisem ,ako neko bude imao dilemu da li je ok da cirka u toku terapije ili ne. Ne radi se samo o alkoholu , bilo sta gazirano , ili bilo sta sto i inac lose utice na jetru - treba izbegavati.
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Poz ljudi , evo da vam se pridruzim :) Imam 33 god , pokusavao sam sve , od benzoin peroxida , adapalen gela , krecnih mleka - kada je to bilo moderno , i da ne nabrajam dalje. Dermatolog mi je prepisao roakutan , doza 20 +20+10 , imam 76 kg , poceo sam pre 4 dana i krenule su prve nus pojave , ali nista strashno ( crvenilo lica , zateze me lice i pocinje da se peruta ). Video sam neki prethodni post , lik kazhe unosili ga u kucu koliko se odvaljivao od alkohola i ziv je ..... msm , drago mi je da je ziv i zdrav , ali to se nikako ne preporucuje , ja sam sa terapijom krenuo nakon rodjendana ( bas iz tog razloga ) a ovo pisem ,ako neko bude imao dilemu da li je ok da cirka u toku terapije ili ne. Ne radi se samo o alkoholu , bilo sta gazirano , ili bilo sta sto i inac lose utice na jetru - treba izbegavati.
TomicNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 29, 2011 2:32 am

Post od TomicNS »

Zna li neko dobrog.,ali zaista dobrog doktora u NS sa kojim bi se moglo razgovarati i analizirati potencijalna upotreba ovog leka i naravno,ako se taj proces pokrene,na pravi nacin kontrolisati sve to i dovesti do uspesnog kraja...
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Poz , evo da se javim nakon 2 nedelje terapije ovim lekom. Klasicne nus pojave su tu - crvenilo lica , ljusti mi se kozha na licu , temenu glave i rukama , pucaju usne , ali to je sve u granicama normale za sada. Neko je u ranijim psotovima napisao da roakutan uopste ne deluje na fleke koje ostaju od akni , sto je u mom slucaju netacno , jer , meni se npr ljusti lice , i nakon 2 nedelje terapije , fleke su maltene jedva vidljive. Moje iskustvo za sada je pozitivno , jos 15 dana je ostalo do kontrole krvi , pa cemo da vidimo , da podsetim , ja imam acne vulgaris a ne acne conglobata koje su inace indikacija za roakutan :)
Odgovori