Stejsi napisao:Deco moja pomagajte..ja sam već pisala ali tada je bio početak školske godine i bila još jaka vrućina da bipočeo sin sa roacutanom...
Eto nas sada na raspustu..uradili krvnu sliku..holesterol skoro 6..šećer isto na gornjoj granici ..trigliceridi 1.5 ..jetrini nalazi su u redu...e sad kad sam podigla lek i pročitala kontraindikacije ja sam se skamenila....psihoze..samoubitstva...šećerna bolest jao majko moja celo pismo nuspojava

ja se užasno bojim..kažite mi dali neko ima te simptome koje su navedene?
Drugo on trenira aktivno a tamo piše da treba izbegavati fizičke aktivnosti....Šta da radim?
Da sutra krene sa njim? ima 16 godina 60 kg i dobio je da pije 3x1 po 10mg za početak

a baš ima izražene bubuljice po celom licu i ledjima
Bojim se..pomagajte napišete mi šta da radim...
Nisam strucnjak,ali da probam da dam odgovor na neka pitanja..
Ne znam koliko je holesterol gornja granica,ali mislim da je tu oko 6 i nesto,ne znam ne treba se igrati sa tim vecim holesterolom i secerom,mislim ja ne znam,ali obavezno morate dostaviti te nalaze dermatologu pa ce on vidjeti.Ja bih barem tako,da se ne igrate,jer ionako od Roakutana holesterol ce vjerovatno skociti.
Da,svasta je napisano u kutiji,ali to su simptomi koji se javljaju u 0,1%,evo ovdje koliko je bilo ljudi niko nije imao nikakvih problema.
Sto se tice treniranja,on moze naravno da trenira,znam da pise tamo i ja sam bio u nedoumici,takodje sam bio na terapiji Roakutanom sa 15 god.,treninzi fudbala svakodnevno,doktor mi je rekao da mogu slobodno da treniram.Istina mozda ce se malo brze zamarati ali nista strasno.Naravno to mora vidjeti s obzirom da vec ima malo povecan Holesterol,pa u slucaju da se jos poveca onda neka vidi da li moze trenirati,sve u skladu sa nalazima.Sto se secera tice to ne znam,pise tamo u uputstvo ali se secer ne kontrolise,samo Holesterol,Trigliceridi,AST i ALT...pogledajte to sa Dermatologom,siguran sam da vam ovdje niko nece dati pravi odgovor,jer ovdje nema doktora...