Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od ivan0 »

Predrag78 napisao:Poz , evo da se javim nakon 2 nedelje terapije ovim lekom. Klasicne nus pojave su tu - crvenilo lica , ljusti mi se kozha na licu , temenu glave i rukama , pucaju usne , ali to je sve u granicama normale za sada. Neko je u ranijim psotovima napisao da roakutan uopste ne deluje na fleke koje ostaju od akni , sto je u mom slucaju netacno , jer , meni se npr ljusti lice , i nakon 2 nedelje terapije , fleke su maltene jedva vidljive. Moje iskustvo za sada je pozitivno , jos 15 dana je ostalo do kontrole krvi , pa cemo da vidimo , da podsetim , ja imam acne vulgaris a ne acne conglobata koje su inace indikacija za roakutan :)
Roakutan nema dejstva na fleke,tako da to sto su fleke manje vidljive nema nikakve veze sa Roakutanom,fleke vremenom same nestaju,sve zavisi do osobe,nekome brze nekome sporije...i meni je bila terapija acne vulagris....srecno dalje :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Predrag78 napisao:Poz , evo da se javim nakon 2 nedelje terapije ovim lekom. Klasicne nus pojave su tu - crvenilo lica , ljusti mi se kozha na licu , temenu glave i rukama , pucaju usne , ali to je sve u granicama normale za sada. Neko je u ranijim psotovima napisao da roakutan uopste ne deluje na fleke koje ostaju od akni , sto je u mom slucaju netacno , jer , meni se npr ljusti lice , i nakon 2 nedelje terapije , fleke su maltene jedva vidljive. Moje iskustvo za sada je pozitivno , jos 15 dana je ostalo do kontrole krvi , pa cemo da vidimo , da podsetim , ja imam acne vulgaris a ne acne conglobata koje su inace indikacija za roakutan :)
Roakutan nema dejstva na fleke,tako da to sto su fleke manje vidljive nema nikakve veze sa Roakutanom,fleke vremenom same nestaju,sve zavisi do osobe,nekome brze nekome sporije...i meni je bila terapija acne vulagris....srecno dalje :)
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

Ma znam da nema direktnog dejstva na fleke , ali posto mi se ljusti kozha lica od roakutana , samim tim fleke brze nestaju , u tom smislu - ima dejstva :)))
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Ma znam da nema direktnog dejstva na fleke , ali posto mi se ljusti kozha lica od roakutana , samim tim fleke brze nestaju , u tom smislu - ima dejstva :)))
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Deco moja pomagajte..ja sam već pisala ali tada je bio početak školske godine i bila još jaka vrućina da bipočeo sin sa roacutanom...

Eto nas sada na raspustu..uradili krvnu sliku..holesterol skoro 6..šećer isto na gornjoj granici ..trigliceridi 1.5 ..jetrini nalazi su u redu...e sad kad sam podigla lek i pročitala kontraindikacije ja sam se skamenila....psihoze..samoubitstva...šećerna bolest jao majko moja celo pismo nuspojava :o ja se užasno bojim..kažite mi dali neko ima te simptome koje su navedene?
Drugo on trenira aktivno a tamo piše da treba izbegavati fizičke aktivnosti....Šta da radim?
Da sutra krene sa njim? ima 16 godina 60 kg i dobio je da pije 3x1 po 10mg za početak :-? a baš ima izražene bubuljice po celom licu i ledjima :(

Bojim se..pomagajte napišete mi šta da radim...
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Stejsi napisao:Deco moja pomagajte..ja sam već pisala ali tada je bio početak školske godine i bila još jaka vrućina da bipočeo sin sa roacutanom...

Eto nas sada na raspustu..uradili krvnu sliku..holesterol skoro 6..šećer isto na gornjoj granici ..trigliceridi 1.5 ..jetrini nalazi su u redu...e sad kad sam podigla lek i pročitala kontraindikacije ja sam se skamenila....psihoze..samoubitstva...šećerna bolest jao majko moja celo pismo nuspojava :o ja se užasno bojim..kažite mi dali neko ima te simptome koje su navedene?
Drugo on trenira aktivno a tamo piše da treba izbegavati fizičke aktivnosti....Šta da radim?
Da sutra krene sa njim? ima 16 godina 60 kg i dobio je da pije 3x1 po 10mg za početak :-? a baš ima izražene bubuljice po celom licu i ledjima :(

Nisam strucnjak,ali da probam da dam odgovor na neka pitanja..
Ne znam koliko je holesterol gornja granica,ali mislim da je tu oko 6 i nesto,ne znam ne treba se igrati sa tim vecim holesterolom i secerom,mislim ja ne znam,ali obavezno morate dostaviti te nalaze dermatologu pa ce on vidjeti.Ja bih barem tako,da se ne igrate,jer ionako od Roakutana holesterol ce vjerovatno skociti.
Da,svasta je napisano u kutiji,ali to su simptomi koji se javljaju u 0,1%,evo ovdje koliko je bilo ljudi niko nije imao nikakvih problema.
Sto se tice treniranja,on moze naravno da trenira,znam da pise tamo i ja sam bio u nedoumici,takodje sam bio na terapiji Roakutanom sa 15 god.,treninzi fudbala svakodnevno,doktor mi je rekao da mogu slobodno da treniram.Istina mozda ce se malo brze zamarati ali nista strasno.Naravno to mora vidjeti s obzirom da vec ima malo povecan Holesterol,pa u slucaju da se jos poveca onda neka vidi da li moze trenirati,sve u skladu sa nalazima.Sto se secera tice to ne znam,pise tamo u uputstvo ali se secer ne kontrolise,samo Holesterol,Trigliceridi,AST i ALT...pogledajte to sa Dermatologom,siguran sam da vam ovdje niko nece dati pravi odgovor,jer ovdje nema doktora...
Roakutann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 9:18 pm

Post od Roakutann »

Stejsi napisao:Deco moja pomagajte..ja sam već pisala ali tada je bio početak školske godine i bila još jaka vrućina da bipočeo sin sa roacutanom...

Gospodjo, nema razloga da se brinete u vezi nus pojava. U svijetu postoji bas aktivna kampanja protiv ovog lijeka upravo iz razloga sto farmaceutske kompanije gube dosta novca, nikom iz tih kompanija nije u interesu da se mi trajno oslobodimo akni vec im je cilj da sto duze nas vuku u zacaranom krugu i uzimaju pare. Zato je firma Roche se ogradila maksimalno od svih vrsta tuzbi i slicno i otuda toliki papir sa nus pojavama. Te nus pojave se dogode 0.1% pacijenata.
Evo ja pijem dnevno 80mg pa svakodnevno treniram, jedina stvar sto sam izmijenio je ishrana jedem po 6-7 puta dnevno nekad i na silu, ipak snaga na usta ulazi :)
Konsultujte se sa dermatologom i neka pocne terapiju!
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Hvala vam puno svima...jeste u pravu ste napiše se svašta kao kontraindikacija ali ipak kad ja pijem neki lek a kad treba moje dete tu već i taj 0,1% me plaši i paničim.

U utorak prosledjujem nalaze faxom dermatologu i ako on kaže da može onda krećemo dok je još hladno vreme...samo me još jedno interesuje pošto piše da se pije 3x1 a uz jelo znači uz doručak jednu,ručak i večeru...jeli vam muka od njih neke vrtoglavice ili nešto? jer to bi značilo da dve tablete bi trebalo u školi da popije...
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Nisam siguran da li postoje nus pojave kao vrtglavica i mucnina.Ne bi trebalo to.Inace mislim da nije bitno kada pije te tablete,iako je doktor rekao tako 3x1,ja kada sam poceo pio sam 60 mg dnevno,sa 15 godina i 70 kg i pio sam 6 tableta ODJEDNOM posle rucka,onda sam kasnije kupio od 20 mg jer mi je nekako lakse popiti 3 nego 6...
Roakutann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 9:18 pm

Post od Roakutann »

Nista ne brinite, nema nikakvih vrtoglavica i mucnine. Neka samo dobro jede, meni se nekako otvara sve vise apetit, to mi dobro dodje da dobijem koju kilu :) Sve zavisi od doktora kako ce on da odredi da se pije, meni je moj rekao 4 tablete posle rucka i to je to. Mislim da nema razloga neka velika buka da se dize oko ovoga lijeka, samo pratiti upustva ljekara i to je to.
Peguy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 06, 2013 11:03 pm

Post od Peguy »

Pozdrav svima.
Pijem Roaccutan od 23. septembra. Imam 87-88 kg. Prvi mjesec sam pio 50mg, a od drugog mjeseca pijem 60mg. E sad me muči to što vidim da neću moći ispuniti kulmativnu dozuu za 6 mjeseci. Stalno se nerviram oko toga i osjetim da to nerviranje utiče na moje lice :( . DA li bi bilo glupo da trazim od dermatologa da mi zadnja dva mjeseca poveća terapiju na 70mg ?
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Peguy napisao:Pozdrav svima.
Pijem Roaccutan od 23. septembra. Imam 87-88 kg. Prvi mjesec sam pio 50mg, a od drugog mjeseca pijem 60mg. E sad me muči to što vidim da neću moći ispuniti kulmativnu dozuu za 6 mjeseci. Stalno se nerviram oko toga i osjetim da to nerviranje utiče na moje lice :( . DA li bi bilo glupo da trazim od dermatologa da mi zadnja dva mjeseca poveća terapiju na 70mg ?
Roakutan se da je po kilazhi , tako da , ako je to sto biste vi hteli - u skladu sa preporukama - on ce vam da ti , ako ne - to ce biti NE :) Odete kod dermatologa sa nalazima krvi , konsultujte se oko ovoga .
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član

Post od Stejsi »

Počeo da pije danas roacutan..dr radi tek od 10-tog tako da ću mu dostaviti posle rezultate a neka izbegava sad prženo i masno..više će jesti kuvano i milsim da je on mlad da sad ima taj holesterol.Preterao on sa prženim ,pohovanim,coca colom i pomfritom jer u septembru imao 4.8 holesterol i baš mu skočio mora malo da pazi na hranu...

Pišem sutra opet.Hvala vam!! :)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Peguy napisao:Pozdrav svima.
A stani brate,kako ti to racunas?

Ja sam rekao da je kumulativna doza od 100 do 150 mg po kg tezine.Ako ispijes i 100 mg ispio si kumulativnu dozu! Ajde sad malo da racunamo:

Prvi mjesec si pio 50 mg,sto znaci: 50 mg x 30 dana=1500 mg
Narednih 5 mjeseci pijes 60 mg,sto znaci: 60 mg x 150 dana (toliko dana ima 5 mjeseci) = 9000 mg

1500 mg+9000 mg= 10500 mg

10500 mg : 87 ili 88 kg = 120 mg

Znaci popices 120 mg po kg i ti si vec daleko ispio kumulativnu dozu ;)
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

'de ste roakutanci? :wink:
ja uskoro ulazim u sesti mesec, doduse imam jos bar 2 meseca da pijem kako bih ispila kumulativnu dozu. lice mi se dosta ocistilo, ali mi izlaze jos uvek i imam dosta belih potkoznih... kako vi napredujete?
Odgovori