Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Re: Roaccutan!

Post od dana85 »

Roakutann napisao:
ivan0 napisao:Kad sam ja bio na terapiji prije pola godine cijena Roakutana je u C.G bila 35 eura u Srbiji 22 eura (pricam o kutiji od 20 mg,30 tab.)

Inace evo da se javim zavrsio sam terapiju oko 20 maja (znaci blizu 7 mjeseci je proslo) imam 16 god. imao sa ogromne probleme,danas da kucnem nista,fleke su ostale,vidjecu da ih nekako sredim pilinzima..
Da i ja pricam o kutiji od 20mg. Ova informacija je iz prve ruke jer sam obisao skoro sve apoteke u Podgorici i u Valjevu.
Fleke neka te ne opterecuju vrijeme ce da ucini svoje kroz godinu/dvije to ce se dosta povuci, ne brini nista.
Takodje, cula sam da u Valjevu kutija rokija moze da se nadje jeftinije za 200-250 din.
Korisnikov avatar
Dulee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 04, 2011 8:00 pm

Post od Dulee »

Da li je neko imao problema sa suvoćom očiju? Meni evo posle dva meseca se pojavilo to, jako me muči. Ujutru su mi oči jako suve a preko dana mi non-stop suze i natečene su, imam podočnjake. Jel imaju neke kapi, nešto?

Btw Roakutan u Švajcarskoj (pošto su mi rekli da tamo imaju velika pakovanja i da je jeftinije) od 100 komada po 10mg košta 100 franaka. 100 komada od 20mg je 150 franaka.
U oba slucaja je skuplje nego kod nas :/
Roakutann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 9:18 pm

Post od Roakutann »

Dulee napisao:Da li je neko imao problema sa suvoćom očiju? Meni evo posle dva meseca se pojavilo to, jako me muči. Ujutru su mi oči jako suve a preko dana mi non-stop suze i natečene su, imam podočnjake. Jel imaju neke kapi, nešto?

Btw Roakutan u Švajcarskoj (pošto su mi rekli da tamo imaju velika pakovanja i da je jeftinije) od 100 komada po 10mg košta 100 franaka. 100 komada od 20mg je 150 franaka.
Da imas kapi za oci, meni je moj dermatolog rekao ako budem imao problem sa suvicom ociju da ga kontaktiram da mi kaze koje da koristim kapi, medjutim jos nisam imao tih problema. Mozes otici i apoteku pa pitaj nekog farmaceuta koje kapi su najbolje za to.
Da u inostranstvu je skuplji, drug iz Njemacke kaze da je bas skuplji nego kod nas ovdje u Crnoj Gori i Srbiji.
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Dulee napisao:Da li je neko imao problema sa suvoćom očiju? Meni evo posle dva meseca se pojavilo to, jako me muči. Ujutru su mi oči jako suve a preko dana mi non-stop suze i natečene su, imam podočnjake. Jel imaju neke kapi, nešto?

Tada se obavezno koriste kapi,pitaj svog dermatologa ili se raspitaj u apoteci,koje su kapi najbolje u ovom slucaju
Arcibald Rajs
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 03, 2012 11:52 pm

Post od Arcibald Rajs »

Pozdrav braco i sestre po rokiju :D .. Pre svega zelim da se zahvalim svima na ovom forumu, jer ste mi dali veliku nadu i odgovore na mnoga pitanja. Danas je 20 dan kako pijem ovaj lek, 30mg dnevno i mogu vam reci da osecam blago poboljsanje, ali crvenilo je izrazeno.. Od nuspojava imam isperutano lice, ispucale usne i desava mi se to da nemam zelju da izlazim iz kuce, a inace sam vise vremena provodio sa prijateljima .. Imam jedno pitanje za starije korisnike rokija da li sme da se koristi alkohol(u granicama normale), gazirana pica i tk to.. Ide Nova Godina pa red je da se popije koja casica... Inace, pre 3 dana sam bio na kontrolu i doktorka mi je rekla da to nije problem .

Hvala unapred
CherryBlossom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 13, 2011 11:59 am

Post od CherryBlossom »

Zdravo svima :)
Tri godine sam razmisljala da li da pocnem da koristim lek jer su saveti dermatologa u mom slucaju biti suprotni (znate vec: 3 lekara, 10 misljenja). Sa aknama se borim preko 15 godina, isprobane su razlicite metode sa nikakvom ili delimicnom efikasnoscu. R. sam kupovala par puta i svaki put odustajala zbog navedenih kontraindikacija.
Ove sezone sam prelomila i vec 2 meseca sam na terapiji. Bila sam na dve kontrole, krvna slika je jos uvek u granicama normale, ali postoji rast vrednosti enzima jetre i holesterola.
Simptomi koji me ne brinu: suve usne, nozdrve, oci i kosa, nesanica, pojacano znojenje.
Simptomi koji me zabrinjavaju: ubrzan rad srca, bol u ledjima i zglobovima, mucnina i povremeno neki veoma los osecaj u stomaku: snazna neprijatnost, ponekad bol, kao da sam progutala neke tegove koji nikako da prodju, jako crvenilo lica. Kako vi podnosite lek? Meni je trenutna doza 40 mg dnevno, pocetna je bila 20 mg.
Znacajni rezultati za sada izostaju. Koza mi je mozda za nijansu manje masna, ali su se pojavile ogromne akne - ciste, koje su bas duboko pod kozom. Taj problem nisam imala 5-6 godina, a tada je bio resavan tako sto je dermalog to bockao iglom i ubrizgavao lek (antibiotik ili kortikosteroid). Da li su je neko imao te ciste i da li su mu prosle bez intervencija, samo uzimanjem leka?
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

U vezi ovoga da si razmisljala da li da pocnes,nisi pogrijesila i bice sve ok.Meni je Roakutan prepisan sa 15 godina i ja sam odmah poceo bez razmisljanja,isto kao i svaki drugi lijek,ja sam poceo sa velikim dozama 60 mg dnevno.
Akne i ciste su dva razlicita pojma.Ciste su posledica akni.Ja sam u toku terapije kako su akne prolazile tako su se stvarala poneka zadebljanja (ciste) medjutim vremenom su iscezavala,nisu nestale 100% jos uvijek se osjete pod prstom ali vazno da nije vidljivo.
Ne mozes ocekivati neki napredak za 2 mjeseca pogotovo ako si pila jedan period samo 20 mg...pogorsanje je normalna pojava,meni su u toku terapije izlazile akne na svakakvim mjestima gdje ih nikad u zivotu nisam imao,pogorsanje lica je bilo katastrofalno ali to se sve sredilo.Mora proci jedan period od minimum 5-6 mjeseci.
To za nus pojave koje te brinu neke su normalne a neke i ne,bolovi u ledjima i kostima su normalne,mucnina bolovi u stomaku to vec nije bas normalno,jeste u nekim granicama ali ako te bas boli i ako ti je bas mucnina trebala bi reci dermatologu.Ubrzan rad srca mozda si umislila...uglavnom ako si ti nalazi u redu ne bi trebalo da bude problema..pretpostavljam da kontrolises AST,ALT,Holesterol i Trigliceride,mada za svaki slucaj ja sam uvijek vadio i sve ostalo KKS (kompletna krvna slika)
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Arcibald Rajs napisao:Pozdrav braco i sestre po rokiju :D .. Pre svega zelim da se zahvalim svima na ovom forumu, jer ste mi dali veliku nadu i odgovore na mnoga pitanja. Danas je 20 dan kako pijem ovaj lek, 30mg dnevno i mogu vam reci da osecam blago poboljsanje, ali crvenilo je izrazeno.. Od nuspojava imam isperutano lice, ispucale usne i desava mi se to da nemam zelju da izlazim iz kuce, a inace sam vise vremena provodio sa prijateljima .. Imam jedno pitanje za starije korisnike rokija da li sme da se koristi alkohol(u granicama normale), gazirana pica i tk to.. Ide Nova Godina pa red je da se popije koja casica... Inace, pre 3 dana sam bio na kontrolu i doktorka mi je rekla da to nije problem .

Hvala unapred
To ti ne moze niko reci,jer niko ne zna kako ce tvoj organizam reagovati :D ...mozes popiti ali ne sada da se "odvalis" :D ...vjerovatno znas da je alkohol kao i gazirana pica zabranjeni ne zbog toga sto ce imati neki negativan uticaj na akne vec zato jer predstavljaju dodatan teret za organizam.Ja bih savjetovao ako vec popijes da izvadis nalaze tamo posle Nove godine :)
Nikolica86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 01, 2012 7:53 pm

Post od Nikolica86 »

Da se i ja javim nakon 3 mj. poslje roaccutana, akne se vracaju na mjestima gdje prije nikad nisam imao i po neka na mjestima gdje sam imao.
Necu ici opet na roaccutane, odlucio sam probati sa vitaminom A.
Sto se tice alkohola ja sam pio ko lud, ljudi su me unosili u kucu i ziv sam jos.
Sretno
ivan0
Aktivan član
Aktivan član

Post od ivan0 »

Nikolica86 napisao:Da se i ja javim nakon 3 mj. poslje roaccutana, akne se vracaju na mjestima gdje prije nikad nisam imao i po neka na mjestima gdje sam imao.
Necu ici opet na roaccutane, odlucio sam probati sa vitaminom A.
Sto se tice alkohola ja sam pio ko lud, ljudi su me unosili u kucu i ziv sam jos.
Sretno
Meni su se pojavljivale akne mjesec-2 posle terapije na mjestima gdje nikada prije nisu,medjutim vremenom je sve nestalo
Korisnikov avatar
Dulee
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 04, 2011 8:00 pm

Post od Dulee »

Ljudi hvala vam na savetima, čuo sam se doktorkom i uzeo kapi za oči. Već mi je bolje mnogo. Inače osećaj je grozan bio.
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

Ljudi, ja sam juce bio na prvoj kontroli po zavrsetku terapije. Dr. je zadovoljna, prepisala mi je neku hidratantnu kremu koja regulise proizvodnju sebuma. Nju cu koristiti u narednom periodu dokle god "Roki" bude radio u organizmu. I rekla mi je da ako izadje neka bubuljica u skorije vreme da je to ok jer lek jos nije zavrsio sta je imao.
bassivity91
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 3:59 pm

Post od bassivity91 »

I jos nesto, pitao sam je da li joj se desavalo u praksi da se njenom pacijentu vrati problem...rekla je da se desilo dva puta od brdo pacijenata, i to, naglasila mi je, zbog nedovoljno unesene kolicine leka...mora se popiti minimum 120mg po 1kg...
Roakutann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 27, 2012 9:18 pm

Post od Roakutann »

bassivity91 napisao:I jos nesto, pitao sam je da li joj se desavalo u praksi da se njenom pacijentu vrati problem...rekla je da se desilo dva puta od brdo pacijenata, i to, naglasila mi je, zbog nedovoljno unesene kolicine leka...mora se popiti minimum 120mg po 1kg...
Koliku si ukupnu dozu ovog lijeka ti unio, i koliko ti je tacno trajala terapija. i ako ti nije crnjak da obimno pises, da mi kazes kako su ti se kretale doze iz mjeseca u mjesec?
Kad zavrsite terapiju Roakutanom nerealno je ocekivati da vam se nikad nece pojaviti po koja manja akna i sitna bubuljicica, koliko svakodnevno sretam ljudi koji imaju po neku bubuljicu ili aknu a "potpuno su zdravi" tako da ih nazovem, za razliku od nas koji imamo malo dublje probleme.
Baco
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2012 10:21 pm

Post od Baco »

Dobar dan.. moja sestra ima 19 god ima 56kg,i dermatolog mu je dao da koristi roaccutan ali na zna sta tacno mu je rekao kako se koristi.. molimo vas moze te li nam pomoci kako se koristi koliko puta dnevno treba uzeti i kako dodje to kako treba 2 mjeseca da koristim??? u izvjestaj mi pise roaccutan caps. 20+10mg uz jelo, ali ja ne znam sta to znaci? molimo vas moze te li nam pomoci???
Odgovori