Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai

Odgovori
B0jan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2012 11:14 pm

Re: Roaccutan!

Post od B0jan »

Pozdrav svima!
Poceo sam da koristim ovaj lek pre 7 dana, i za sada imam samo blago ispucala usta i peruta mi se koza oko brkova i nosa.. Pijem 40mg na dan, i zanima me koju kremu da mazem za perutanje koze i sta da stavljam na usta sem labela? Doktor mi je prepisao bariderm balzam za usta, kosta soma i nesto dinara, pa sam batalio kupovinu toga..
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Predrag78 »

B0jan napisao:Pozdrav svima!
Poceo sam da koristim ovaj lek pre 7 dana, i za sada imam samo blago ispucala usta i peruta mi se koza oko brkova i nosa.. Pijem 40mg na dan, i zanima me koju kremu da mazem za perutanje koze i sta da stavljam na usta sem labela? Doktor mi je prepisao bariderm balzam za usta, kosta soma i nesto dinara, pa sam batalio kupovinu toga..

Poz , evo ja sam usao polako u trecu nedelju terapije , sve tvoje simptome imam , za usta koristim onaj beli labello , ne obican , ali mazem na svakih pola sata , i zavrsava mi posao , cim malo preskocim , sushe se usne , jedan dan nsiam bio kod kuce i nsiam bio u prilici da mazem , i skroz su mi ispucale bile. Samo ti mazhi labello , bele boje , spf 15 pise , i bices ok ali moras non stop da mazhesh, ostali balzami su bacanje para, nista bolji nisu a mnogo su skuplji.

Sto se kreme tice , ja sam zadovoljan sa La roch kremom za aknoznu kozhu.
delajla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2012 1:59 am

Post od delajla »

Da li neko ovdje ima iskustva sa pojacanom maljavoscu, mislim na cure?
Meni kao da su se pojavile neke dlacice koje nisam imala prije, a pijem lijek nesto vise od mjesec dana.

Pomoglo bi mi necije iskustvo :)
dana85
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 14, 2012 10:16 pm

Post od dana85 »

meni na bradi.. pre sam imala dve koje su mi se pojavljivale, a sad 4-5.. tako da ne brini
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Kupis Pantenol mast (nije vise od 1,5 EUR-150 dinara) i rijesio si problem.
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

ivan0 napisao:
Ok je to kad je kod kuce , ali gde ce na faxu / poslu / napolju ... prljavim rukama da macka usta :))) Ako bude imao suve usne u meri u kojoj ja imam - morace da stavlja na pola sata - sat vremena !!
ivan0
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 31, 2011 9:16 pm

Post od ivan0 »

Predrag78 napisao:
ivan0 napisao:
Ok je to kad je kod kuce , ali gde ce na faxu / poslu / napolju ... prljavim rukama da macka usta :))) Ako bude imao suve usne u meri u kojoj ja imam - morace da stavlja na pola sata - sat vremena !!
Pa brate,ima labela,raznih,sto kostaju par eura i odlicni su.

Ja sam jedno vrijeme koristio cini mi se labelo "Melem" i mislim da je kostalo oko 3 eura.
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Ja sam na tvoju preporuku jurio zagrebacki melem ali u 2 apoteke nisam nasao , ali u jednoj sam nasao " beogradski melem " kazhe apotekarka da je odlican , i ona ga koristi , kad istrosim ovo , probacu pa javljam , pritom na usni mi je izasla kao neka gromuljica , fistulica , ne znam ni ja , ne znam jel ima veze sa svim ovim , ali nikad to ranije nsiam imao
delajla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 30, 2012 1:59 am

Post od delajla »

A meni su se pojavile neke dlacice po licu, uglavnom sa strane blize kosi...uvijek sam imala po malo ali su bile svijetle i to mi se nije primjecivalo a sad ili su mi se nove pojavile ili su mi potamnjele pa sad imam i crnih, cini mi se da mi se bas vide sad i tako se nerviram jer znam da to ne smije da se dira ali mi smeta strasno :( da li bi smjela da se koristi ona krema za izbjeljivanje dlacica na licu, dok se pije lijek? i da li ce to da mi otpadne kad zavrsim sa terapijom? heeelp :wink:
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

delajla napisao:A meni su se pojavile neke dlacice po licu, uglavnom sa strane blize kosi...uvijek sam imala po malo ali su bile svijetle i to mi se nije primjecivalo a sad ili su mi se nove pojavile ili su mi potamnjele pa sad imam i crnih, cini mi se da mi se bas vide sad i tako se nerviram jer znam da to ne smije da se dira ali mi smeta strasno :( da li bi smjela da se koristi ona krema za izbjeljivanje dlacica na licu, dok se pije lijek? i da li ce to da mi otpadne kad zavrsim sa terapijom? heeelp :wink:
Pogledaj da li se medju nezeljenim afektima nalazi i pojacana maljavost , meni to nesto nije poznato. Pogledaj u uputstvu .Vodi racuna jako sta koristis od bilo kakvih medikamenata i kozmetickih proizvoda dok si na roakutanu.
nadamseboljem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2013 11:02 pm

Post od nadamseboljem »

Evo ovako: posle raznih tretmana, krema, antibiotika, pocela sam da uzimam roakutan , a usput pijem i diane 35 zbog ustanovljenih policisticnih jajnika...Ovo mi je poslednja sansa da se sredim, ali sam optimista i strpljivo cu izgurati terapiju :D
Videla sam dosta pozitivnih komenatara o roakutanu, sto me jako raduje! :D
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Deco moja evo i mene...znači evo 10 dana kako sin pije Roacutane i jedino što ima od nuspojava je ispucale usne i peckanje u očima tako da žmirka kao semafor...za lice na nekim predelima maže Pantenol kremu,za usne Labelo ali neznam za oči šta da mu uzmem...
Danas je opet išao da ponovi laboratoriju i holesterol 5.1 ..trigliceridi 1.65...
AST 21..ALT 22..znači bolje je nego pre 10 dana tada je bio holesterol 6.2..uglavnom nastavljamo dalje..
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član

Post od Predrag78 »

Poz , imas u apotekama vestacke suze , ja za sada nemam taj problem , a nadam se da necu ni imati , ali dermatolog mi je rekao da to kupim ako se ta nus - pojava javi .
kuki :)
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2012 7:45 pm

Post od kuki :) »

ljudi kako ste kako napreduje terapija?bassivity ivane dano kako je kod vas stanje?
Sto se tice usana probajte sledece-umesto silnih labela balzama i sl.probajte najobicniji vazelin!imate u apoteci za 150-200din necete se pokajati mene je to spasilo a probala sam i eucerine ona oba u tubici i s crvenim i s plavim poklopcem i razne balzame i sl.koje moras da stavljas bukvalno svakih pola sata,narocito sto terapija vise odmice,a s ovim ste mirni par sati sigurno

takodje sto se tice dlacica po licu i meni se ucinilo isto ali je poenta u sledecem-koza je tanja suvlja i belja i automatski se one vise vide, blize su povrsini a i kad je koza suva mnogo vise se vide probaj da hidriras necim lice povremeno nemoj sad maltretirati kozu kremama za izbeljivanje ni slicno. Ja se raspisah :)
Korisnikov avatar
Stejsi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 06, 2010 2:52 pm

Post od Stejsi »

Da vas pitam dali ima neka kontraindikacija tipa kočenja i žiganja desne strane kao u predelu srca sad zamislite da je na desnoj srce e tamo ga koči i ne može da udahne vazduh...naravno javi mi to a on u školi ja sad treba da svisnem..
Dali je neko imao to neko žiganje i nedostatak vazduha ili je to u pitanju prehlada?
Odgovori