Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
MilanBL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 12, 2005 2:14 am

Post od MilanBL »

Pa ljudi, sta se desava, necete valjda dopustiti da jedna od najposjecenijih tema ovako brzo dozivi slom?? :roll: 8) Sarah, Dragane itd, jeste li zivi? Imam osjecaj da smo ovu temu posjecivali samo za vrijeme terapije, a sada kada je terapija zavrsena i kada smo svi ok "pa-pa"... ne zaboravite da ima jos onih nedovoljno upucenih koji imaju problema sa aknama i koji su u dilemi da li koristiti roaccutane, kao sto smo i mi bili...! Meni je ova tema mnogo pomogla, nadam se da ce i ostalima....

*Shpi* Ja sam konzumirao alkohol za vrijeme citave terapije, naravno, u normalnijim kolicinama, i nije mi stvaralo nikakve nezeljene efekte... bar sto se tice vina i piva, za ostalo ne znam... pozdrav svima! :wink:
Shpi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 17, 2005 12:31 pm

Post od Shpi »

Milane hvala puno na odgovoru,vec sam videla sebe kako jedina za Novu godinu pijem sok u cosku dok svi uzivaju :-?
Procitala sam sve vase postove t.j sve 23 strane i moram priznati da sam izmedju ostalog zahvaljujuci tome odlucila da pocnem da uzimam lek....tako da hvala jos jednom jer su mi vasa iskustva puno znacila.
SARAH
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 06, 2004 2:00 am

Post od SARAH »

:D Zdravo narode :)

I pored puno obaveza koje imam u poslednje vreme nikad ne zaobilazim ovaj forum, jer me zaista zanima kako su nasi ex i sadasnji Roaccutanci.

Sta da vam kazem ljudi,ja ovaj lek zaboraviti ne mogu,spasao je moju kozu a pre svega moju licnost,vratio mi je samopuzdanje i veru da lek za akne postoji.
Evo mene citavih 14 meseci nakon terapije,ne samo da nemam vise akne,ja ni obicnu bubuljicu na licu nisam videla dug dug period,a nadam se da nikada i necu.

Uradila sam u oktobru i jedan TCA piling,35% i moje flekice se skoro vise i ne vide,samo ako neko bas zagleda i ima dobar vid moze da ih uoci,ali kad pocrnim sledece leto mislim da ce sve nestati,jer ne bih vise radila piling,ipak je meni ovaj jedan dosta.
Svakom novo Roaccutancu zelim puno uspeha,pa tako i tebi Shpi,budi strpljiva i drzi se uputstva ,a sto se tice alkohola i ja sam ga konzumirala i nista mi nije falilo,samo mi je u pojedinim situacijama prijalo da se opustim.Ipak redovno kontrolisi krv i bez brige,na dobrom si putu da se resis akni.

I ja bih Milane volela da se jave stari clanovi,bilo bi mi drago da cujem da su i oni dobro kao mi.

Kneginja koja je otvorila ovaj topik bi takodje mogla da se javi,bas me zanima kako je.

Oki doki,eto ja sam se javila,i do sledeceg pisanja velkiki pozdrav svima :wink:[/b]
sacramento
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Okt 19, 2005 8:49 pm

Post od sacramento »

Moze li neko da napise ,ali za muske osobe da li taj lek ima neki kontraefekat i ako ima koji?
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

O sporednim efektima mozes citati na prethodnim stranicama, i njih obicno ima i obicno su u blazoj formi ako se slede sva uputstva. Ono sto je tebi najvaznije je cinjenica da se skoro niko (bar ne na ovom forumu) nije pokajao posle terapije.

Pozdrav
suzana_volim_te
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 03, 2006 11:54 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od suzana_volim_te »

e vidim da ste i na ovom mestu se dotakli teme vezane za Kotodermu? vec sam spomenuo Solcoseryl, bas taj gel su mi prepisali u Kotodermi?
I ima li neko iskustva sa tim. da podsetim, gel je preporucen za uklanjanje oziljaka!!!!
bez muke se pjesna ne ispoja
bez muke se sablja ne sakova
sbbkbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 5:26 am

Post od sbbkbb »

Moze li neko da napise ,ali za muske osobe da li taj lek ima neki kontraefekat i ako ima koji?

na mene bar nije imalo skoro nijedan sporedni efekat u negativnom smislu
sa predhodnih strana
malo sam se uplasio u pocetku sta ce mi biti kad pocnem
ali mislim malo su te price nabudzene
jedine dve stvari sto kada se recimo istusiram, okupam ili na bazenu koza mi se malo kao trosi,
prestvara u kao neki prasak i zedan sam jako svaki dan moram da popijem minimalno 10l i do 20L tecnosti, hladne
ali to i nije nesto sto mi mnogo smeta
inace ovde sam prvi put cuo za Roaccutane na ovoj temi
hvala svim ucesnicima
taj lek mi je preokrenuo zivot za 180 stepeni, konacno!

I love Roaccutane :)
sbbkbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 5:26 am

Post od sbbkbb »

one price o depresiji su totalna glupost, cini mi se,
nikad se bolje u zivotu nisam osecao nego sad!
dekac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 21, 2005 2:12 pm

Post od dekac »

Ljudi...ajd'da ozivimo temu...da li neko zna nacin...tj kako i ko moze da napise recept-konkretno?Lekar opste prakse?Dermatolog ?Psihijatar?Kakva su iskustva ljudi koji su ga uzimali na recept ?
Pearl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 05, 2006 11:44 am

Post od Pearl »

zdravo,

koristila sam Roaccutan prije par godina, nisam bila pretjrano zadovoljna, mozda sam previse ocekivala, posto imam probleme sa aknama od puberteta(vec nekih 12 godina). u periodu kad sam ga uzimala sam imala grozne akne na licu, koji su, bar meni, izgledale kao cirevi- velike, crvene, bolne na dodir i nikad nisu "sazrijevale"... Roaccutan mi je tu pomogao ali par mjeseci nakon prestanka koristenja su mi se akne ponovo pocele javljati,ali srecom ne u istom obliku.. od tad sam probala sve i svasta, slabo sta pomaze... akne se javljaju s vremena na vrijeme, vjerovatno zbog stresa i nervoze, ali su oziljci ostali...

posto sam se tek sad prijavila, nadam se da cu procitati svih 20 i kusur strana vasih iskustava..:)

pozdrav
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Post od dragan »

Mozda nisi unela ukupnu dozu koja je dovoljna u tvom slucaju, ona se krece od 120 do 150 mg/kg tt. Ponekad jer potrebno i ponoviti terapiju i pretpostavljam da bi ti bilo jos bolje sa ponovljenom posto ti je i posle prve tarapije bilo znacajno bolje. Nekako mi lici da nisi unela dovoljnu kumulativnu dozu, ali mozda i gresim...

pozdrav
lexx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 01, 2006 8:33 pm

pitanje

Post od lexx »

ljudi recite mi molim zas da li se sme ROACCUTANE mesati sa alkoholom???

Molim vas odgovorite mi,jako mi je hitno
Pearl
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 05, 2006 11:44 am

Post od Pearl »

dragan napisao:Mozda nisi unela ukupnu dozu koja je dovoljna u tvom slucaju, ona se krece od 120 do 150 mg/kg tt. Ponekad jer potrebno i ponoviti terapiju i pretpostavljam da bi ti bilo jos bolje sa ponovljenom posto ti je i posle prve tarapije bilo znacajno bolje. Nekako mi lici da nisi unela dovoljnu kumulativnu dozu, ali mozda i gresim...

pozdrav
mozda, ali sad je stanje takvo da se akne jave povremeno, najvise u stresnim situacijama ili pred menastrualni ciklus.. veci problem su oziljci koji su mi ostali od akni, cak i ako ih nisam istiskala.. i flekice poslije roaccutana..
makarije
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 28, 2006 6:02 pm

Post od makarije »

Iscitao sam sve 24 strane o roaccutane-u i nista mi nije jasno!
Koliko sam upratio svi su u pocetku primjene bili odusevljeni, dok je to splasnulo pri kraju terapije ili po okoncanju iste (osim u slucaju SARAH).
Interesuje me u kom obimu se problemi vracaju? Isto kako je i bilo, u manjem obimu ili u vecem obimu?

Dalje, pominjano je da treba paziti zglobove i kosti (?!). Sta to znaci?
Ja sam prije godinu lomio nogu i za oko godinu bih trebao na vadjenje sipke. Jel' to znaci da ne bih mogao zapoceti terapiju roaccutane-om?
Naravno, po ovom pitanju najvise bi mi znacilo misljenje doktora koji su vec pisali na temi.

Pozdrav svima i ako jos uvijek ovu temu posjecuju oni koji su prosli kroz kompletnu terapiju, neka nam ostave krajnje utiske.
fic1984hr
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 26, 2005 4:58 pm

Post od fic1984hr »

Evo, napokon smo i ja i doktor odlucili da je vrijeme za Roacutan.
Ide i sestra na to, zato sto joj se javljaju isti problemi kao i meni.
Iduci tjedan ce nam prepisati sve i onda cemo dogovoriti terapiju.
Kad ce poceti - ne znam!? Mozda sad i sredinom 8.
Imatcu sigurno pitanja pa bi volio da se ova tema osvjezi novim postovima.
Moje stanje trenutno je lose...nema toliko upala koliko ima zatvorenih i otvorenih komedona i mitesera po cijelom licu. Bas me zanima kako ce lijek djelovati na takav tip. Ne mogu reci da nema upala ali manje ih imam, dok sestra malo previse!
Idem i kod kozmeticarke svakih 20ak dana ali ni ona ne moze to sve ocistiti...
Probao sam skoro sve u zadnjih godinu dana, ali to drugom prilikom, sad bi se previse raspisao.
Nekako imam nadu u taj lijek...kako ce sve to biti vidjet cemo.
Svakako cu izvjestavati ovdje!

Ako ova tema ne zazivi ponovo, informirajte se ovdje:
www.acne.org/messageboard/
Odlicna stranica!
Javim se iduci tjedan da vam kazem kakav je plan!
Odgovori