Čuo sam se danas po prvi put od kad sam krenuo sa Roaccutanom sa dermatolog/kozmetičarkom kod koje sam bio na tretmanima neposredno pre ove terapije i rekla mi je da je, što se tiče crvenila, najbolje da koristim Toleriane Ultra od La Roche-Posay... to neka nova krema na tržištu, koja je idealna za išušenu, crvenu kožu. Kaže da La Roche uopšteno ima najbolje preparate. Pored toga, naglasila mi je da obavezno koristim zaštitu od sunca, i da zaštitnu kremu stavljam uvek NAKON rekonstruktvine (ako i nju stavljam). Ja razmišljam da uzmem neku zaštitnu od La Roche sa spf50, ali koja dovoljno hidrira da ne moram još neku kremu da stavljam. Ako ima neko preporuku (a pisali ste da koristite njihove preparate) nek napiše. Što se tiče ove prve kreme, protiv crvenila i za hidrataciju, verovatno neću da je uzimam, jer ipak još malo završavam terapiju (ja mislim najviše mesec dana, znaću sutra/prekosutra posle kontrole), a i ona mi je rekla da crvenilo nestaje posle terapije.
Pitao sam je i za savet oko nekog preparata kojim bih prikrio crvenilo i fleke na maturi, rekla je da uzmem neki puder od Loreala, da samo pogodim nijansu, i kaže da se ništa neće primećivati. Videću još šta ću povodom toga, iskreno muka mi je da se cimam sa puderima, ali mi je isto tako muka da budem crven...
Ovo što kažete da vam i dalje iskaču bolne akne, kod mene to na sreću nije slučaj, izađe ponekad nešto na licu, ali dosta su male i brzo prolaze. Međutim u zadnje vreme mi se ponekad ispod kože stvara kao velika akna, ali ne izađe na površinu, već za dan-dva prođe i pod rukom ne osećam ništa na tom mestu..

Plašim se da posle terapije ne počnu opet...
I što se teretane tiče, ja ne idem, niti sam išao pre terapije, ali redovno radim sklekove, zgibove (i to dosta) i nemam nikakvih problema.