Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Re: Roaccutan!

Post od mia_81 »

Popila sam gornju kumulativnu dozu,150mg/kg tt.Cak mi je dr rekao da mozda i necu piti ponovo na jesen.Videcu sta ce reci na kontroli ovaj put jer je sad stvarno dosta bolje.Naravno da je spf obavezan,cak i sa njim zna da me malo svrbucka koza na rukama. :o
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Влада napisao:E sad ste i meni malo digli nadu, meni je trenutno 5 meseci i nedelju dana terapije i zaista mi je mirno ali od pre neki dan su mi izasle 2-3 sitne ,crvene i tvrde i to jedna na celu koja uzasno nervira pomalo i boli, jer taman mi bude dobro pojavi se jedna ili dve koje su dosadne kao prethodne 10 sto sam imao(vise nikad nadam se necu) i pitam se aman da li ce ovo prestati ikad da izlazi da znam fizički da nesto u organizmu postoji sto izaziva pojavu ako ga nebi odstranio pa evo...Sutra idem na kontrolu pitacu i doktorku za ove nekoliko bubuljice da li treba da mozda malo povecamo dozu pred kraj ili sta.....

ISTO SE I MENI DESAVA !!!!!!!!!!! Sve je super,lice mi ide na bolje i sve,i taman dobijem snagu i volju,i onda mi iskoci 4,5 malih bubuljicica-mitisera , i OBAVEZNO JEDNA VELIKA KOJA BOLI KAO DJAVO ! :( Ne nerviraju mene te male,nego me ta velika ubija !Ne znam zasto to... ali jako se razocaram kada mi iskoci tako ogromna bubuljica,jer sam ja takodje na ovom leku 5 meseci i nedelju dana,svaki dan pijem lekove(ne postoji dan kada sam preskocio),mazem kreme ujutru i uvece..PERFEKCIONISTA SAM,i onda kad mi iskoci tako ogromna bubuljica dodje mi da... ! UF !!!!!!! PO MOM MISLJENJU UOPSTE NEBI TREBALE DA MI ISKACU BUBULJICE,BAR NE TE VELIKE jer pijem lek vec 5 meseci i nedelju dana! Ne znam sta da vam kazem..sada sam upao u tesku depresiju,i ovo me strasno lomi... :P
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Meni su te bolne izlazile skoro do samog kraja terapije.To me je mnogo brinulo,jer takve akne nisam imala pre roacc.Bile su uzasne,bolne,velike,upaljene,jako sam se lose osecala zbog njih.Ali ne brini,ja kao tezak slucaj mogu da ti kazem da ce proci,meni se cak najvise sredilo po prestanku terapije.Evo sad mi je moze se reci skroz ok,a proslo je mesec dana od kada sam prestala da pijem lek.

Glavu gore i ne brini,samo nastavi sa terapijom i bice sve ok. :wink:
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Spotaknuta- ja sem leka nemam nikakvu posebnu spoljnu negu, tj. mazem samo pantenol, i to ne redovno i ne na celo lice. Koristim i neku svoju Eveline kremu(15 SPF) pred puder. Poslednjih dana i ja stavim samo korektor na desni obraz jer sve ostalo je meni skroz cisto. Hvala na predlogu za taj korektor.
Sutra idem na kontrolu, zavrsavam 4.mesec. A posto pijem 60mg dnevno po mom nekom racunanju trebalo bi da prestanem sa terapijom. A doktorka mi nikad nista posebno ne govori, no dobro... Bas mi znaci da ovde citam komentar ljudi ui da pricamo, okolina me ubija sa komentarima sta ce ti to, prsetani itd... Jer zaista i meni je lice u toku terapije gore nego sto je bilo. Poslednjih dana jeste bolje i bledje.
Ma sve ce to biti nekada- govorim sebi 8)
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Pitanje za devojke,a mozda i nekog muskarca :wink: :Koliko dugo posle terapije ste radile depilaciju?Meni je dr rekao da ne bi trebalo tokom terapije kao ni 6 meseci nakon zavrsetka iste,ali ja ne mogu vise da izdrzim,a povrh svega idem na more za mesec dana i stvarno ne mogu da se druzim sa ziletom :oops:
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Mia, ja redovno radim depilaciju, znam da pise u uputstvu da ne bi trebalo ali ja sam probala i nisam imala nikakvih posledica tako da vec evo 4 meseca depilacija sto hladnim, sto toplim voskom.
Danas sam bila na kontroli, smanjila mi je dozu na 50 mg, a sledece nedelje cu ici da mi opet malo izbusi onim radiotalasima, stvarno mi je posle toga bilo bolje prosli put.
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Ja se takodje depiliram sve vreme tokom terapije i nikakvih posledica nemam, samo redovno mazem mleko za telo zbog suvoce i to je to.

Ana, drago mi je da ti je bolje i zavidim ti sto imas mogucnosti da ides na te radiotalase. Ovde to nepostoji a za neke stvari na momlicu osecam da je tako nesto neophodno jer npr. vec mesecima mi na isto mestu izlazi bubuljica i ne prolazi nikako. Sto se korektora tie, ja sam jako zadovoljna, mislim da dugo i traje, kvalitetan je a opet kosta manje nego puder, a i idu vrucine, ja tad puder ne trpim i zato sam zahvalna bogu sto ne moram i ovog leta da ga stavljam. Samo mazite kreme sa spf jer ja jean dan nisam namazala i odmah mi se zacrvenelo lice. Inace ja nemam problema sa crvenilom na koje se vecina zali.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Devojke ,sad ste me obradovale.Ja sam se inace cupkala mojim elektricnim depilatorom tokom terapijei sve je bilo ok,ali ne mogu sa njim da sredim prepone a to mi je neophodno za more i to radim toplim voskom,zato sam bila u nedoumici.
Hvala Vam puno
Nemanjaass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm

Post od Nemanjaass »

Evo i mene da se javim za 2 dana mi je 5 meseci terapije i da kucnem u drvo ide sve bolje i bolje, samo mi je ostalo jos malo mitisera oko usta i malo po stomaku inace ih vise nigde nemama izadje jos po koja po vratu ali brzzo prodje tako i za lice, nadam se da cu oziljke i flekice sto brze uspeti da resim jer mi je pocetkom jula punolestvo!!!!! i ovom prilikom bih se zahvalio Shomyju za savete, i za preporuku uspeh u daljem lecenju meni i svima zelim od <3 :DDDDD
tamarilos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 18, 2011 12:39 am

Post od tamarilos »

Ljudi mene zanima da li bi ja mogla ovo leto u solarijum pre nego sto izadjem na sunce, tj odem na adu ili tako nesto? Jun mi je 5 mesec kako pijem lek, pri kraju sam, lice je ok, ali imam flekice. To nije problem, ali ne bih da mi ovo leto propadne, pa me zanim da li je neko isao u solariju u toku terapije tj. krajem i da li je bilo sve ok ili ne??? :))))))
Влада
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 11:29 am

Post od Влада »

Tamarilos mislim da u toku terapije sigurno ne bi smela u solarijum koza ti je sada previse osetljiva tako da se ne preporucuje a posle takodje mislim da je rizicno mozda ce se neko javiti pa ti vise nesto reci o tome...
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Suncanje nije preporucljivo tokom terapije kao ni 6 meseci nakon zavrsetka iste.
DooMy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:07 pm

Post od DooMy »

hey ljudi, sta koristite za zastitu protiv sunca ?

Upravo zavrsavam sa terapijom, pa kad budem nasao vremena mogu da vam kazem svoje misljenje nakon svega, ako vas zanima.

Pozdrav
NisamAndjeo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 27, 2011 11:57 pm

Post od NisamAndjeo »

Zdravo svima! Imam 17 godina, i vec 3 godine imam bubuljice. U pocetku nisam shvatala problem ozbiljno, jer sam imala samo po celu.. Kasnije, pocele su da izlaze i po obrazima, uzasno je bilo. Mada, kad pogledam sad kakvo mi je, tad mi je bilo zlatno. Koristila sam sve i svasta..ali u stvarno SVE I SVASTA. Naravno, koristim puder, ne mogu bez toga..jer mi je lice haos! Pre 2-3 nedelje otisla sam na VMA, i dokor mi je preporucio Roacautan. Ali posto sad ide letnji perod, moram da ga pijem od septembra. JEDVA CEKAM!
Moja poznanica je pila taj lek, rekla mi je da ima razne nus-pojave..ali da su se njoj samo susila usta i perutalo lice. Citala sam na netu razne postove o tom leku, stvarno da se najezis..uh...ali ja sam odlucna da ga pijem, pa ne znam sta.. pise..izaziva depresiju...pa ja cu pre da padnem u depresiju ako mi brzooooo nesto ne pomogne, a ne od leka koji moze da mi pomogne! e da, dokto mi je rekao da trudnice nikako ne smeju da ga piju! vidim da je ovde vec receno, ali nije na odmet da i ja ponovim.. Sad ide leto.. dok svi uzivaju, ja moram da stavljam puder i da se mucim, mucim i mucim! Mnogi mi kazu da ne pijem to jer sta sve moze da izazove nije nista u odnosu na bubuljice..ali jednostavno ljudi koji nemaju to, ne mogu da shvate! :( pozz svima....
DooMy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:07 pm

Post od DooMy »

Djavolice, znamo svi kako ti je. Svi smo pocinjali sa Roaccutanom i svi smo imali isti problem i isto dvoumljenje kao i ti . Mislim da sam ja po tome najgori, zato sto pored problema sa bubuljicama imam nekih drugih ozbiljnih zdravstvenih problema, koji se bas kose sa upotrebom Roaccutana, tako da ako je neko trebao da oseti neke ozbiljne nus pojave, to sam sigurno ja. Roaccutan se skroz kosi sa terapijom lekova koju pijem, ali sam ipak odlucio da uzimam Roacc. Susenje usana i perutanje koze ne mozes da izbegnes, ali uz kremice i labelo, to nije uopste veliki problem. Samo je uzasno vazno da radis ANALIZE KRVI REDOVNO. Jer opasne nus pojave stvarno postoje, ali ako redovno pratis analizu krvi, mozes da izvalis da li nesto ide po zlu i da prestanes na vreme. Nikako nemoj da pocinjes da pijes roacc sad, jer je stvarno frka zbog sunca. Ne bi smela da izlazis makar od 11 do 4 i bila bi kao u zatvoru. Sto se tice depresije, ja iskreno mislim da su to ciste gluposti. Jedini razlog zbog koga moze da izazove depresiju jeste zbog toga sto u prvih nekoliko meseci roacc stvarno ume da pogorsa stvari sa bubuljicama, da ti lice bude 3 puta veci haos nego pre nego sto si pocela da pijes. Ali to ide u periodima, kod mene je bilo na nekih dve nedelje. Dve nedelje uzasno a dve nedelje odlicno. Ali kada znas da ce NA KRAJU SVE BITI SUPER, nije tesko ni to da preguras.

Da ne duzim vise, ako imas nekih pitanja, javi se, zato smo tu !

Roaccutane for PRESIDENT !

Pozz
Odgovori