Hvala na odgovoru. Čitao sam celu ovu temu pre početka terapije, ali sam zaboravio na ove tvoje postove.
Nego, sad mi treba pomoć... Za nekih 15-ak dana mi je matura i želeo bih da bar tad imam potpuno normalnu kožu. Možda ste na osnovu mojih ranijih poruka mislili da mi je sada koža super, međutim još je dosta daleko od toga. Tačno je da akni skoro više da nemam (mada uvek se nađe tu i tamo po koja, istina mala), ali flekice su i dalje prisutne, a poznato je da se one i ne razlikuju mnogo od samih akni... Pored toga, tu je za mene najgora nus pojava - crvenilo, koje je nekad manje, nekad više izraženo, ali prosto je neverovatno koliko se lako zacrvenim u nekim uslovima. Ima situacija kada se gledam u ogledalo i ne mogu da verujem koliko sam crven, bukvalno nerealno izgleda, međutim nekad to i nije toliko izraženo, mada ni tad ne mogu reći da crvenila uopšte nema. E sad, moje pitanje je da li je moguće kako to (crvenilo i flekice) prekriti, a da to ne bude nekim puderom koji bi mi zamaskirao ten, u smislu da se vidi da sam ga stavio? Znači ne želim da promenim boju tena ili nešto slično, već samo da prikrijem fleke i crvenilo!? Da imam još uvek akne verovatno bih se pomirio sa tim, kao što sam se borio svih ovih godina, ali mi je teško da idem sa lošim tenom, kada znam da mi baš malo fali da sve bude ok. Još kad se uzmu u obzir sve okolnosti koje prate maturu, ako ne uradim nešto da to prikrijem, biću crven ko bulka.

Molim nekoga da mi pomogne nekim savetom, išao bih čak i u kozmetički salon ako treba, pa da oni procene šta bi bilo adekvatno, jer stvarno mi je glupo da idem toliko crven na maturu.. Da li uopšte postoji neki preparat koji može na pravi način da prikrije loš ten, a da ne bude primećeno? Mislim, pre bih išao ovako crven, nego našminkan...
P.S. Nije mi jasno što je baš mene moralo da pogodi sve ovo, ova dugogodišnja borba sa aknama, pa sad kada njih nema crvenilo itd... Svi ovde mučite istu muku (ili ste je nekad mučili) tako da znate o čemu pričam, ali ne mogu da verujem da moram da mislim o tome kako da prikrijem crvenilo i loš ten, to mi je daleko važnije i od odela itd., dok je drugima to glavna ''muka''.
Al opet, ako uspem sad da pobedim sve ovo (a sva je prilika da hoću) mislim da će to biti jedno veliko iskustvo za mene, jer dobro je neko rekao da ''običan'' čovek nema pojma koliko je srećan što ima normalnu kožu, a ja ću spoznati taj osećaj kada posle dosta godina imaš normalan ten, i onda kad se setim perioda sa aknama, svi ostali ''svakodnevni'' problemi izledaće smešni.
E da, zaboravih još da pitam, jel problem da preskočim uzimanje Roaccutana na dan ozvučenja, i par dana kasnije mature, jer ipak će tad mnogo da se pije? Mislim, iskren da budem, pijem ja i ovako dosta, ali se trudim da napravim bar neki razmak između večernje doze i počeka konzumiranja, od nekih par sati, a to neće biti moguće onih dana (jer će da se pije ceo dan

). Naravno, ovim nikoga ne želim da podstaknem da pije alkohol dok je na terapiji, ali ja sam mic po mic počeo da pijem svakog petka, kao i pre terapije, i nalazi su mi skroz dobri.
Pozdrav