Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Re: Roaccutan!

Post od Dragi777 »

Shomy
Rekao si da prvo stavimo spf zastitni faktor pa onda kremu koju svakodnevno mazemo,a meni je doktorica rekla da stavim prvo kremu (avene clean-ac) pa na to onda da namazem spf zastitni faktor 50...:D Kako sad to? :)

Ljubica
Hvala ti puno Ljubice,najvise zbog tebe sam poceo da koristim Avene kolekciju i mogu svima da kazem da se nisam pokajao!!! :) HVala ti jos jednom :)

Jaca08
Ja ti nebi preporucio da koristis scarzone,posto ti ta krema struze lice,jaka je... Ona mozda dobro deluje na oziljke,ali ostetice ti zdravi deo koze,znam zato sto sam je ja koristio :P
a i ovako nam je koza omeksala od Rokutana,tako da ti nebi to preporucio.

Meni je lice super,i to za flekice sto pisete,manite se lasera i scarzonea i ostalih .... :D Meni su fleke izbledele skoro 50% i kontam da ce do kraja terapije izbledeti skroz ! Tako da budite strpljivi do kraja terapije,a ako vam ostanu flekice onda idite na neke pilinge (sad se ja ne razumem nesto najbolje u to) ali NEMOJTE ICI POD LASERE !!! Vratice sve ono sto smo imali pre rokutaana :P I DA OD DANAS CU POCETI DA KORISTIM SPF ZAS.FAKTOR 50 OD AVENA KAD GOD SAM NA SUNCU,I ZANIMA ME SAMO DA LI DA TAJ SPF FAKTOR MAZEM POSLE AVENE CLEAN AC KREME,ILI CIM OCISTIM LICE?
POZDRAV !!! :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

U pricipu nije presudno koju ces kremu prvo staviti,ali je meni doktorka rekla ovim redoslednom koji sam naveo.Logicki razmisljano takav redosled i jeste ispravniji,jer se kreme sa spf zastitom malo teze upijaju i treba im vremena da razviju film.Takav redosled je dobro koristiti prilikom terapije roakutanom ili hemijskih pilinga radi sto vece zastite.Ali ljudi koji spf faktore koriste da bi cuvali svoju vec zdravu kozu,mogu slobodno da stave svoju redovnu kremu i ukoliko ona nema spf zastitu da dodaju i malo antisolarne kreme.
Sto se tice scar zone kreme,ona ne bi trebala da osteti kozu,silikon obicno regenerise kozu,tako da je tebi to verovatno bilo zbog nekog drugog faktora.E sad pitanje je koliko je scar zone efikasna,a ako se radi samo o flekama,mislim da bi skinoren bio efikasniji.
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

Shomy napisao:
Magistarka napisao:Ćao svima...Ja sam juče bila na kontroli, prestajem da uzimam tablete, ukupno sam pila 6 mjeseci i popila 4100mg na svojih 70 kg...Stanje na licu , je slično kao i kod Mie i Jece, nema nekih akni ali ima crvenih fleka..neujednačen ten, opet bez pudera je nezamislivo :( ...Sada se stvarno bojim kako će ići dalje sve, da se ne počnu opet napasti vraćati...a i brine me ukupna doza (da li je nedovoljna :( )...ma vrzma mi se svašta po glavi...
Dalja terapija mi je diferin gel i skinoren krema naizmjenično uveče, a pošto sam već pisala da su mi se i prije terapije pojavile fleke ispod očiju (koje su sada još više više primjetne) i koje me sada baš bacaju u bjedak, preko dana mi je doktorica naložila da koristim melascreen emulziju i to tako dva mjeseca, do mora pa se onda opet javim njoj....Ništa mi više nije dala za hidrataciju, iako sam do sada koristila Avene ac kremu. Baš sam i sada u nekoj nezavidnoj situaciji, sve jedno na drugo...doktorica kaže da su mi fleke izraženije jer mi je roakutan izbijelio ten, a inače sam i svijetla baš...
Izvinite, malo duži post...ali eto, lakše je malo kada podjelim sa vama :wink:
Svima uspjeh u daljoj terapiji, a mi koji smo završili...želim nam još bolje rezultate u predstojećem periodu i naravno, ostajem na forumu i dalje :wink:

Magistarka,ja sam popio leka otprilike koliko i ti.
Diferin i skonoren ce ti ublazavati flekice.Ali posto si vec sklona nastanku flekica obavezno na sucnu koristi jak zastitini faktor.Za nasa lica bih rekao da je la roshe posey filud najbolji izbor.
Sto se tice hidratacije ako ima potrebe ti uvek u toku dana mozes dodati pantenol krem gel,on nece sigurno skoditi.
Hvala puno na pomoći...brine me količina lijeka koju sam popila,ali nadam se da će biti ok :wink: !Kupila sam neki zaštitni faktor od 50, izbjegavam sunce a nadam se da će fleke biti ublažene tokom vremena.Sada za sada je stanje isto,iako lijek ne koristim 10 dana,osjetim da se usne manje suše. Kako će sve dalje da teče,vidjeti ću i naravno podijeliti sa vama dragi roakutanci...a nadamo se svi najboljem :wink: ...Na kontrolu idem za mjesec ipo.
Pozdrav
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Urkee napisao:Ljubice, mene interesuje jesi li imala flekice na kraju terapije i ako jesi kada su onda u potpunosti izbledele?! I drugo, jel ti se crvenilo počelo povlačiti kako si terapiju prvodila kraju ili si sve do kraja bila crvena, pa je tek kasnije počelo da popušta? I koliko je trebalo vremena da crvenilo skroz nestane?

Hvala :wink:

Ovako, mislim da je najbolja slika ona koju sam dala posle terapije ovde na forumu posle zavrsetka terapije, tako da cu kopirati da tacno vidis kako je bilo stanje. :)

Od terapije je proslo tacno 7 nedelja i sto se mog stanja konkretno tice, moram reci da za razliku od ostalih koji su zavrsili terapiju meni nazalost nisu upotpunosti prestale da izlaze nove bubuljice. Necu da kazem da mi se stanje vratilo na staro ili nesto, ali jedna stvar je ostala ista kao i pre, a to je pogorsanje desetak dana pre pms-a u vidu uzdignutih mitesera i manjih potkoznih bubuljica. Doduse to je kod mene uvek bilo prisutno, bukvalno od kad znam za sebe.
Ali sada je ipak to pogorsanje mnogo manje nego . I mogu da kazem da, masnoca se u nekopre.
Samo sam se ja nadala da ce roac to kod mene mozda promeniti, ali nazalost nije. Inace bez toga moje lice je da kucnem u drvo solidno. Fleke se povace, i neke skoro skroz izblede ali kada krene pogorsanje pred pms, krenem da crvenim tako da su fleke izrazenije i da mi izlaze nove bubuljice, koje nisu toliko strasne i duboke- vecinom su uzdignuti miteseri, ali moram priznati da mi je u skorije vreme izaslo par, da kazem akni, koje su ostavile jace fleke. Ove ostale do pocetka pms-a nestanu i boja lica se izjednacava, tako da su fleke minimalne i sa korktorom sve izgleda pristojno.
Ali dobro, ja sam to menjanje i pogorsanje lica sa pms-om oduvek imala tako da predpostavljam da je lice mnogo mirnije i cistije onima koji taj problem nisu imali.
E sad, ima jos jedna stvar, a to je da mi crvenjenje lica nije skroz prestalo. Ne mislim na ono generalno kao sto je tokom terapije. Nego mi se desava da odjednom osetim kako krecem da crvenim od toplote, feniranja ili kada se uzrujam oko necega npr. kad sam polagala ispit zacrvenela sam se zestoko i slicno. U svakom slucaju mnogo vise sam se crvenela tokom terapije nego sada. Pitala sam dr-a za to ali je on rekao da je to obican flushing sto je meni bilo cudno, jer se nikada u zivotu nisam zacrvenela ni u jednoj situaciji. Nadam se da je to samo trenutno i da ce prestati vremenom.
Inace sto se masnoce lica tice, nije se skroz vratila za sada. Jeste pomalo u T zoni, ali ne kao pre. Izgleda da ona i nema tolike veze sa bubuljicama jer npr. arweni se skroz vratila, ali bubuljice joj ne izlaze, dok je kod mene obrnuto.
Sta jos.. suvoca usana je prestala, mada su ponekad suve pa ih mazem labelom. Ruke su se skroz vratile u normalu. Jedino mi je kosa zaista dosta suva i jace opada sto me brine. To je to otprilike.
Moja ukupna doza je bila 130mg/kg iako mi je dr rekao da je 120 dovoljno, ja sam izela i tih dodatnih 10. Mada sada kad pogledam krivo mi je sto nisam isla do 150mg/kg.. Mozda bi mi to pomoglo dodatno.

Od zavrsetka moje terapije sad ima oko tri meseca. I mogu da kazem da, masnoca se u nekoj meri vratila. Tacno znam na sta mislis, jer sam i ja u to vreme dakle posle mesec-mesec ipo posle terapije pomisljala sad ce mi se sve vratiti jer mi koza nije glatka kao tokom terapije. To nekako prvo primetim po nosu. Sve u svemu, bitno je samo da nemas upale i dalje, tj akne. Masnoca se u nekoj meri mora vratiti, a crvenilo sam ja npr uvek imala, znaci i pre roaca, jos vise tokom, da bi se ono sada posle dva ipo, tri meseca povuklo. I mene je ono plasilo, mislila sam da se nece povuci jer sam ga stalno dobijala cak i preko sminke se videlo npr u toku dana odjednom skroz pocrvenim kada se iznerviram oko necega, ili ako je mnogo toplo i slicno. Mislim da ce ti kao i meni ono vremenom proci. U to sam skoro sigurna. Jer je ono upravo rezultat suve koze.
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Hvala na odgovoru. Čitao sam celu ovu temu pre početka terapije, ali sam zaboravio na ove tvoje postove.

Nego, sad mi treba pomoć... Za nekih 15-ak dana mi je matura i želeo bih da bar tad imam potpuno normalnu kožu. Možda ste na osnovu mojih ranijih poruka mislili da mi je sada koža super, međutim još je dosta daleko od toga. Tačno je da akni skoro više da nemam (mada uvek se nađe tu i tamo po koja, istina mala), ali flekice su i dalje prisutne, a poznato je da se one i ne razlikuju mnogo od samih akni... Pored toga, tu je za mene najgora nus pojava - crvenilo, koje je nekad manje, nekad više izraženo, ali prosto je neverovatno koliko se lako zacrvenim u nekim uslovima. Ima situacija kada se gledam u ogledalo i ne mogu da verujem koliko sam crven, bukvalno nerealno izgleda, međutim nekad to i nije toliko izraženo, mada ni tad ne mogu reći da crvenila uopšte nema. E sad, moje pitanje je da li je moguće kako to (crvenilo i flekice) prekriti, a da to ne bude nekim puderom koji bi mi zamaskirao ten, u smislu da se vidi da sam ga stavio? Znači ne želim da promenim boju tena ili nešto slično, već samo da prikrijem fleke i crvenilo!? Da imam još uvek akne verovatno bih se pomirio sa tim, kao što sam se borio svih ovih godina, ali mi je teško da idem sa lošim tenom, kada znam da mi baš malo fali da sve bude ok. Još kad se uzmu u obzir sve okolnosti koje prate maturu, ako ne uradim nešto da to prikrijem, biću crven ko bulka. :oops: Molim nekoga da mi pomogne nekim savetom, išao bih čak i u kozmetički salon ako treba, pa da oni procene šta bi bilo adekvatno, jer stvarno mi je glupo da idem toliko crven na maturu.. Da li uopšte postoji neki preparat koji može na pravi način da prikrije loš ten, a da ne bude primećeno? Mislim, pre bih išao ovako crven, nego našminkan... :-?

P.S. Nije mi jasno što je baš mene moralo da pogodi sve ovo, ova dugogodišnja borba sa aknama, pa sad kada njih nema crvenilo itd... Svi ovde mučite istu muku (ili ste je nekad mučili) tako da znate o čemu pričam, ali ne mogu da verujem da moram da mislim o tome kako da prikrijem crvenilo i loš ten, to mi je daleko važnije i od odela itd., dok je drugima to glavna ''muka''. :roll:

Al opet, ako uspem sad da pobedim sve ovo (a sva je prilika da hoću) mislim da će to biti jedno veliko iskustvo za mene, jer dobro je neko rekao da ''običan'' čovek nema pojma koliko je srećan što ima normalnu kožu, a ja ću spoznati taj osećaj kada posle dosta godina imaš normalan ten, i onda kad se setim perioda sa aknama, svi ostali ''svakodnevni'' problemi izledaće smešni.

E da, zaboravih još da pitam, jel problem da preskočim uzimanje Roaccutana na dan ozvučenja, i par dana kasnije mature, jer ipak će tad mnogo da se pije? Mislim, iskren da budem, pijem ja i ovako dosta, ali se trudim da napravim bar neki razmak između večernje doze i počeka konzumiranja, od nekih par sati, a to neće biti moguće onih dana (jer će da se pije ceo dan :lol: ). Naravno, ovim nikoga ne želim da podstaknem da pije alkohol dok je na terapiji, ali ja sam mic po mic počeo da pijem svakog petka, kao i pre terapije, i nalazi su mi skroz dobri.

Pozdrav :wink:
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Urke,
Ja ti mogu dati preporuke sto se prikrivanja tice, valjda ce ti bar nesto koristiti :)
Jesi ti bese pisao da si koristio exfoliac toniranu kremu? Ne znam kako ina prekriva, ali Avene tonirana krema sasvim solidno to radi. Imas i Vichy Normateint puder koji ne skodi kozi a prikriva ok, premda je meni nekako bio suv. E sad, ako ti uzimas taj puder samo za maturu, onda se ne isplati da dajes 1000 dinara samo za to jedno vece te slobodbo uzmi neki tipa Rimmel ili Maybeline ili bilo koji tecni puder jer ce ti te fleke svaki prekriti samo je vazno da pogodis nijansu. A to radis tako sto puder probas prvo na zglobu ruke, pa ako se stapa sa bojom koze, to je to. Izbegavaj crvene nijanse! Ja sam preko dana izbacila koriscene hidrantne kreme, koristim samo antisolarnu sa spf 50 a ranije sam prvo hidrantnu pa solarnu stavljala pa sam ukapirala da mi je to previse a ni sa cim ne valja preterivati, bar kad se radi o mojoj kozi.

Ljubice, hvala za preporuku za CLinique korektor, mnogo je dobar! I delotvoran! Ja malo preteram sa kolicinom pa izgleda kao da ima silikona, ali boze moj. Koristis li ti neki puder preko sem onog u prahu Clinique? Ja pijem lek 4 meseca vec i stanje mi je poput tvog: povremeno imam bele mitisere i neke potkozne akne pre nego sto dobijem i mislim da ce to zauvek izlaziti u tok periodu.

Ako vam, drgari, bilo sta bude potrebno (narocito ako se tice sminke hahaha), vi pitajte. Ja od kozmetike koristim antisolarnu kremu i effaclair k od la roche posay, lice perem sapunom od kozjeg mleka kojim sam fascinirana, koza mi je mnogo meksa, svezija i skroz je blag i odgovara mi vise od svega sto sam koristila do sada, a koristila sma svasta. pritom kosta 90ak dinara, tako da preporucujem makar da probate. Pozdrav
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Drustvo,evo i ja da se javim.Zavrsila sam terapiju pre mesec dana,od tada se nista nije pogorsalo.Koristim Zorac gel,u pocetku me je peklo kad ga nanesem i cak mislim da mi se malo pogorsalo od njega,ali sada se koza privikla i skroz je ok,lepo pegla lice.U sustini nisam prezadovoljna svojim stanjem ,ali nisam ni nezadovoljna jer se secam kako je bilo i kakve upale sam imala.Daleko od toga da mi je lice divno,i dalje bez sminke nigde ne idem,narocito jer sam bleda,pa fleke kojih ima dosta jos vise dolaze do izrazaja.
Uskoro idem na kontrolu pa cemo videti sta dalje.Za manje od mesec dana idem na more,pa moram da vidim sa dr sta je najbolje od kremica i kako najbolje da se zastitim od sunca.Ne planiram naravno uopste da se suncam,jedino u vodi sto ne znam kako da me sunce ne uhvati. :wink:
Urkee
Stalni član
Stalni  član

Post od Urkee »

spotaknuta,

Jesam koristio Exfoliac matirajuću kremu, ali kako je vreme odmicalo sve mi je nekako manje odgovarala. U početku mi se činila idealnom, dok je kasnije koža bila nekako žućkasta kad je stavim... a pored toga, sve je manje bilo potrebe za njom. Ne mogu da prihvatim da prikrivam lice svaki dan, a sada, Bogu hvala, nema više ni tolike potrebe. Stavim je ponekad uveče i to je to. Hvala ti na ovim preporukama, ali ne želim da koristim klasičan puder, ipak mi je glupo da se vidi da imam šminku... Meni sada koža ne izgleda toliko loše kada nema crvenila, tako da ne želim da napravim više štete nego koristi. Razmisliću još, pa javljam kako je sve ispalo :wink:

Mia,

Izgleda da je tačno da ključno poboljšanje sledi nakon terapije, nadam se da će ti ići konstantno na bolje. :wink:
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Urkee mozda bi mogao da stavis samo korektor na ta kriticna mesta, u istoj boji kao koza da to natapkas, prekrijes problematicne delove i onda neces biti zamaskiran, niko to nece ni primetiti bre! :)
Meni ce sledece nedelje biti 4 meseca da pijem, mozda mi je poslednja dva dana malo bledje ali idalje na tom desnom obrazu stoje sitne kao podkozne ili sta li je. A imala sam neke ogromne dve pre neki dan, isto podkozne pa sam ih sama busila, poludela sam nacisto. :cry:
Ono sto bih zamolila devojke jeste da mi predloze neki dobar puder, hitno mi treba za subotu, a do sad sam koristila Max Factor i Bourjois HM... a doktorka mi tako nesto u prici pomenula Dior prosli put, da je on dobar. DIOR :roll: Necu ni da zamisljam cenu njega... Pa ako vi devojke mozete da mi predlozit neki, da fino pokriva... Cak sam mislila da se prebcim i na toniranu kremu, ali ne znam...
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Ana, meni je stanje identicno bilo kao tebi i zadnjih 15 dana se kao popravlja, povukle su mi se potkozne koje mesecima prave haos. Pre toga, cak i prosle nedelje imama sam 3 katastrofe na tom problematicnom obrazu, ne mogu da ti opisem velicinu toga. I odjednom je pocelo da se sredjuje, tj. da se smiruje ali ja sam sve u strahu da ce opet da krenu tu da izbijaju jer mi je zariste :9 :( nema kraja :(
sto se pudera tice, ja znam da max factor onaj sa zvezdicom, tecni pokriva jako dobro, ako je samo do pokrivanja. mada meni vise nista ne pokriva pa ga i ne koristim. kupila sma clinique korektor bas protiv akni, kosta 2600 i odlicno pokriva, ako ti je to mnogo, onda uzmi onaj od max factora pan stick. masan je i grozan ali odlicno pokriva. i preko toga mozes puder u prahu ili kameni isto njihov, i kamuflaza na mestu :) premda meni kao da nista nece da pokrije taj crvenu krug na obrazu :(
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Devojke,ne brinite se.Secate se kako sam ja kukala ovde danima.Cak i na samom kraju terapije sam bila nezadovoljna i pitala se da li sam se kljukala lekom uzalud.Ali verovale ili ne,svakim danom je sve bolje,pogotovo nakon zavrsetka terapije.Videcete da koza postaje normalnija,fleke polako blede,ali nista naravno ne dodje bas preko noci.Ja sam zavrsila terapiju pre meseca dana i od tada koristim zorac gel ,svakim danom je sve bolje i bolje,cak i pred ciklus nisam buknula kao nekada.Naravno nemam jos uvek idealnu kozu,jos uvek se sminkam kad idem napolje,ali sad je to zato sto sam bleda a jos imam flekice pa to ne izgleda lepo.Kod mene je problem sa aknama trajao vise od 10 godina,pa je naravno ostalo i nekih oziljaka,ali za to me ceka TCA :wink:

Srecno devojke,izdrzite jos malo :wink:
Влада
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 28, 2011 11:29 am

Post od Влада »

E sad ste i meni malo digli nadu, meni je trenutno 5 meseci i nedelju dana terapije i zaista mi je mirno ali od pre neki dan su mi izasle 2-3 sitne ,crvene i tvrde i to jedna na celu koja uzasno nervira pomalo i boli, jer taman mi bude dobro pojavi se jedna ili dve koje su dosadne kao prethodne 10 sto sam imao(vise nikad nadam se necu) i pitam se aman da li ce ovo prestati ikad da izlazi da znam fizički da nesto u organizmu postoji sto izaziva pojavu ako ga nebi odstranio pa evo...Sutra idem na kontrolu pitacu i doktorku za ove nekoliko bubuljice da li treba da mozda malo povecamo dozu pred kraj ili sta.....
Urkee
Stalni član
Stalni  član

Post od Urkee »

Ljudi, meni lice na dodir glatko ko papir, nemam više akni, ali crvenilo me ubi... j*** ga znam da imam beo ten, al evo danas sam pio malo i bio na suncu i opet sam crven ko bulka, poludeću više dok to ne prođe... Imao sam ja crvenila i pre Roaccutana ali nije bilo toliko izraženo, ipak su akne bile ubedljivo najveći problem, ali šta znam sad mi je koža osetljiva i još ovo sunce tako da ne znam šta ću s crvenilom... mada sam siguran da će proći kad prestanem da pijem tablete, ali sve sam nestrpljiviji...

Ali ono, sve u smemu, Roaccutan je odličan lek, ne slušajte bezvezne priče koje kruže... aj uzdravlje 8)
secerlema.ana2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Mar 12, 2011 10:07 pm

Post od secerlema.ana2 »

Super Spotaknuta sto ti je bolje, i meni je malo bolje ali nije to to. Meni su akne cini mi se krenule kad sam pocela da pijem lek(inace nisu bile velike, nego sitne,bas bas sitne!) dakle kraj januara, tako da se nadam da necu imati te oziljke, zapravo ja vise ne znam sta su akne, sta fleke, sta oziljci :evil: Ne razlikujem i ne razaznajem ih. Ali evo ljudi nas tese.
Imam ja taj pan stik, u nekim zaostalim kolicinama, imala sam i taj Max Factor sto kazes sa zvezdicom, dobar je ali uzasno tezak. Inace sam citala da je sva ta kozmetika losa, i moracu da odvojim pare za neki dobar puder, ali sve zelim da se resim pudera pa nikako ga ni ne kupujem. Zamaskiracu se sutra vec nekako, ali uzasno mi je to da moram malo malo pa da tapkam desni obraz :roll:
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Takodje vise ne znam sta su oziljci a sta fleke a sta akne u nastajanju! Mene brine ono sto ce doci posle leka, sve ono lecenje pa kad ti kazu da ides na laser na milion tretmana a svaki kosta milion dinara :evil: a sta koristis Ana, sem leka, kao spoljnu terapiju? Kad budes skupila pare, moj save ti je taj CLinique korektor, jako dobro prekriva i isusuje akne, ja se nisam uopste pokajala. A so se pudra tice, nekima odgovara Vichy Normateint ali ne i meni, ne pokriva lose ali je suv u vidi se kad ga namazes. Ja vise ne koristim puder i to namerno jer jedno 7 godina nisam bez njega izasla iz kuce.

Mia, drago mi je da ti se situacija sredjuje, vidis kako je to kod tebe pocelo da odradjuje svoje tek nakon terapije. Plus ako na jesen opet ispijes mali dozu ima sve to savrseno da bude. Koliko si popila u prvoj turi grama? Samo mazi spf redovno i bice sve super.
Odgovori