Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Re: Roaccutan!

Post od Urkee »

E ljudi, dosadih vam sa mojim problemom, al ajde još jednom da se posavetujem pre nego što krenem da koristim... :D Znači, uzeo sam danas ovaj Exfoliac gel i ono što mene buni jeste što piše ''penasti gel za čišćenje lica sa AHA kiselinama namenjen je za održavanje higijene masne i problematične kože''. E sad, koliko znam, nije preporučljivo koristiti preparate sa kiselinama za vreme terapije roaccutanom?! Dobio sam i Exfoliac katalog, u kome za isti ovaj gel piše ''nežno čisti kožu i otkanja sve nečistoće. Svojim adekvatnim pH štiti hidrolipidu barijeru, čak i kada je koža oštećena agresivnim tretmanima.'' Da li smem ovo da koritim, mislim predpostavljam da nije problem, al bolje da proverim, da ne zakomplikujem nešto bezveze.

Inače, u ovom katalogu ima u ponudi i Exfoliac matirajuća krema u boji - matira i ujednačava ten. Šta mislite dal se to može koristiti kao neka vrsta pudera? Inače ja bih to veoma retko, uveče nanosio... Mada iskreno, krenula je situacija na bolje, tako da možda uskoro neće ni biti potrebe, al da ne ureknem. :D

Izvnite ako smorih, al mi je veoma važno ovo oko gela, jer nisam koristio ništa do sada.
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

@Urkee
Nema na cemu, hvala tebi na divnim zeljama! :D I tebi zelim isto!
Vidi, gel apsolutno ne moze da ti naskodi. Ali taj koji je za jako masnu kozu podrazumeva da je koza problematicna i da ce sadrzaj kiselina (blag procenat) doprineti ciscenju. I mnogi dermatolozi to daju kao terapiju. Ja sam je cak dobila od dermatologa koja je ovde moderator, necu da imenujem :) u pitanju je bio neostratin foaming glycolic acid wash i bio je veoma agresivan, i mojoj osetljivoj kozi nikako nije odgovarao vec je samo pogorsavao stanje i crvenilo, tekstura koze je bila uzasna. E npr, takav neki losion (pena) nikako nije za koriscenje tokom roaca. Takodje ti ne bih preporucila tu matirajucu kremu u boji, pre svega jer si muskarac :) i bilo bi bezveze da ti lice bude drugacije boje i da bespotrebno kamufliras kozu i zatvaras pore. Ja ostajem pri svojim i Shomyjevim savetima. Veruj nam, svasta smo prosli, svasta probali sto od preparata sto od terapija. Naravno ja nikako ne zelim da namecem svoje misljenje. Ovde sam samo da dam savet. Svako treba da koristi ono sto mu odgovara. Ali, ipak postoje odredjene stvari koje su pre za terapiju tokom roaca i to je sigurno.

@Shomy
Drago mi je ako ti je nekad neki moj savet za preparat pomogao! :D
U pravu si skorz sto se gelova tice.. Ako te ne mrzi stavi link tog roche gela. Jesi ga koristio?
A mislim da nema onog eucerin gentle cleansing gel-a kod nas.. :( Ja bih ga bas probala. Mozda si ga ti negde video?
Mislim da bi taj zeleni za mene bio prejak jer imam i dalje dosta osetljivu kozu, ponekad podloznu crvenjenju, i mascenje lica mi je da kucnem u drvo na minimumu, i blagim sapunom je skroz pod kontrolom. :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Exfoliac gel ima odredjeni procenat aha,medjutim one se spiraju,tako da je ok.Ali kada ga iskoristis,onda uzmi drugi.Primetio sam da mnogi dermatolozi daju exfoliac u toku terapije roakutanom,meni se to ne svidja ali ok.Tu matirajucu kremu nemoj.Mozes da uzmes avene korektor,on ima dve strane zelenu koja leci i drugu u boji koze,znaci naneses tu zelenu,pa onda ovo drugu. Imas isti efekat kao korektor(puder),a pri tom ubrzava povlacenje upale i sto je najvaznije nije komedogen i nece zacepiti pore.

Ljubice ovo je link za celu efaklar liniju,pa tu imas i gel http://www.effaclar-duo.com.hr/.
Tesko se nalazi,ja sam kupio u apoteci u Uscu,ali mislim da ima i u Delti.Za osetljivu kozu je dobar avene gel za umivanje,bas je nezan i koze je lepa posle njega,a imas i avenove testere u apoteci.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Zelim da se zahvalim Shomyu i Ljubici sto su u pravo vreme dosli i postavili ovakve tekstoveee !! :D Zato sto sam vec poceo da gubim veru i nadu..a oni me vratili u zivot !! Hvala vam puno..e sad video sam mnogo toga u vasim postovima,ali zelim konkretno da postavim par pitanja sto se mog problema tice :
1. LJUBICE,SHOMY I OSTALI koji su zavrsili sa terapijom,da li ste imali problema sa flekicama koje su ostale od cedjenja bubuljica kod kozmeticara,da li vam je to tokom vremena izbledelo tj dali se povuklo?? Nisu to oziljci ni udubljenja,vec samo vidne flekice.

2. Hteo bih da pitam Shomiya koje je on kreme koristio,tj koja mu je najvise pomogla??? Vidim da je Ljubica zadovoljna sa ovim DOVE sapunom i http://www.maineskinshop.com/ProductIma ... /20795.jpg (ovom kremom) ali ipak ona je zensko,a mislim da mi je bitnije da se konsultujem sa muskarcima..ipak zbog brijanja i ostalih stvari? Dakle Shomy koje su tebi kreme,sapuni i ostali preparati najvise odgovarali tokom terapije?

3. Ja trenutno koristim:
- RENERGIQUE HIDRACURE FACIAL WASH kao gel za umivanje ujutru i uvece,zatim posle njega nanosim
-RENERGIQUE HIDRACURE CELANSING TONIC,tonik na vatu stavim i prebrisem lice isto ujutru i uvece,posle toga namazem
-URIAGE HYSEAC EMULSION HYDRA MATIRANTE..matirajucu kremu da mi hidrira lice tokom dana,to samo ujutru mazem,a uvece mazem
-Melem JOMELOP E,koji mi dosta pomaze,hrani mi kozu..i stavljam SKINOREN KREM na bubuljice da ih isusi...:P
DA LI JE IMAO NEKO ISKUSTVA SA OVIM PREPARATIMA KOJE SAM NAVEO?? URIAGE hidro matirajuca krema koju mazem ujutru mi odgovara,kao i melem Jomelop e... Dok me Skinoren pece.. :P RENERGIQUE kolekciju(gel za ciscenje i tonik) poceo sam da koristim pre 2,3 dana pa ne mogu tacno da presudim da li mi odgovara ili ne,ali mi ne deluje poznato ova kolekcije jer je niko do sada nije spominjao.

ETO TO SU TA 3 PITANJA PA AKO BIH MOGAO DA DOBIJEM KONKRETNE ODGOVORE NA NJIH,BIO BI VAM MNOGO ZAHVALAN :)
Inace ja pijem Roaccutan tablete vec mesec dana i 3 nedelje,jos nedelju dana i tu je drugi mesec!! Jeeeeeee :)))) Iskacu nove bubuljice,ali zato sam ovde da se konsultujem sa svima i da vidim sta bi mi najbolje bilo da koristim.. Lice mi ide na bolje,ali ja mislim da to moze jos puno brze i bolje da se cisti :) Vratili ste mi optimizam,veru i nadu i zato vam zahvaljujem na tome ! :*
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Ja sam koristila Exfoliac gel za pranje lica u vreme kada nisam pila zlatni lek i bio je odlican. Stavila bih ga na 3. mesto po kvalitetu. Na drugom je LRP Effaclair gel za masnu i osetljivu kozu, potpuno je blag i ne susi kozu a cisti. Sjajan je i ima ga i u nasim apotekama. Na prvom mestu je LRP Effaclair H pena za pranje lica za kozu koja je bila masna a susi se u toku unutrasnje teraopije, tj. bas za stanje u kome je neko ko pije Roacc. To je nesto sto najvise prija mojoj kozi, nema mirisa i potpuno je blago, bas savrseno. Nisam sigurna ima li ga kod nas, ako ne, mozete poruciti iz inozemstva, kosta 12 evra a traje i do 5 meseci. Ja sam neko koe je oprobao sve- od Dove do Clinique i time sam najzadovoljnija ;)
One
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 08, 2011 11:06 pm

Post od One »

Cao svima. Molio bi sve koji koriste Roaccutan da me upute kod kojeg dermatologa (u BGu) da idem. Imam problem sa aknama od svoje 16te godine ,a sad mi je 22ga. Najnovija dijagnoza od pre 7 dana mi je acne vulgaris... Sve isto.. Svaki dermatolog mi je dao istu dijagnozu i prepisao iste kreme.. Exfoliac...Eucerin...Vichy..Uriage..Avene.. ,a promenio sam 6 dermatologa. Svakom od njih kazem da mi kreme ne deluju i da sam ih vec koristio ali me oni ne slusaju... Kazu:Budi uporan! Poslednjeg dermatologa sam ZAMOLIO da mi prepise Roaccutanne na sta mi je on odgovorio da nikad do sada nije nikome prepisao roacutane i da mi on to nikad ne bi prepisao zbog velikog broja nezeljenih dejstava. Isao sam kod dermatologa u Raski i NP..jedan je bio i iz Kraljeva.. Isao sam i kod kozmeticara..mikrodermoabrazija..svasta nesto i to mesecima. Dodje do poboljsanja ali se brzo vrati na staro. Naredne nedelje cu biti u BGu i zamolio bi vas da mi kazete kojem dermatologu da se obratim. Znaci dermatolog koji vec ima iskustva sa Roacutanom. Molim vas da odgovorite. Hvala
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ovaj forum nam je svima puno pomogao tokom terepije :).

Pitao si za flekice,meni su spontano nestale posle terapije.Ukoliko ti ipak ostanu,vrlo lako se uklone kremama na bazi aha kiselina ili aha pilingom od 40%.Ja sam ga radio(jer su meni ostale neravnine),nema crvenila niti nekih drugih problema,odmah po zarsenom pilingu nastavljas sve normlano.Naravno radi se nekoliko meseci po zavrsenoj terapiji i u odgovarajuce godisnje doba,ne treba leti.Znaci za fleke se ne brini,resices ih se lakse nego bubuljica,veruj mi :).

2. pitanje ti je sta sam koristio
Gelove za umivanje sam menjao,to sam vec pisao
Od krema ujutru normaderm i dalje ga koristim
Uvece sam koristio diferin,a sada koristim efaklar duo.
Pantenol sam uvek po potrebi,posle brijanja,kada je koza bila suva itd.
Imao sam veliki problem posle brijanja,jer imam jako jaku bradu,pa sam posle brijanja koristio avene cicafalte i za to mi je bila odlicna(moje drustvo se primilo na nju i dalje je koriste:) ),a ja sam je sada zamenio pantenolom.Prilicno je masna,ali nije komedogena,ali opet ne treba preterivati sa njom.

3. tu negu,pretpostavljam da ti je propisao dermatolog.u sustini bitno je da se lice cisti adekvatno,da se koza konstantno hidrita i uz roakutan to je i vise nego dovoljno.Taj melem koji koristis ce ti pomoci u otklanjaju fleka,cuo sam da je dobar,nisam ga koristio,ali cini mi se da je masniji,te ga recimo mozes staviti posle brijanja(nesto slicno kao sto sam ja stavljao cicafalte koji je isto regenerativna krema).Znaco eventualno ako imas potrebu na sve to mozes da dodas pantenol kada ti je koza suva i posle brijanja ,nece ti naskoditi sigurno.
Drzie se i nemas razloga da gubis nadu pogorsanja prolaze:)))))) a tih nekoliko meseci da se istrpeti zarad cistog lica
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

One napisao:Cao svima. Molio bi sve koji koriste Roaccutan da me upute kod kojeg dermatologa (u BGu) da idem. Imam problem sa aknama od svoje 16te godine ,a sad mi je 22ga. Najnovija dijagnoza od pre 7 dana mi je acne vulgaris... Sve isto.. Svaki dermatolog mi je dao istu dijagnozu i prepisao iste kreme.. Exfoliac...Eucerin...Vichy..Uriage..Avene.. ,a promenio sam 6 dermatologa. Svakom od njih kazem da mi kreme ne deluju i da sam ih vec koristio ali me oni ne slusaju... Kazu:Budi uporan! Poslednjeg dermatologa sam ZAMOLIO da mi prepise Roaccutanne na sta mi je on odgovorio da nikad do sada nije nikome prepisao roacutane i da mi on to nikad ne bi prepisao zbog velikog broja nezeljenih dejstava. Isao sam kod dermatologa u Raski i NP..jedan je bio i iz Kraljeva.. Isao sam i kod kozmeticara..mikrodermoabrazija..svasta nesto i to mesecima. Dodje do poboljsanja ali se brzo vrati na staro. Naredne nedelje cu biti u BGu i zamolio bi vas da mi kazete kojem dermatologu da se obratim. Znaci dermatolog koji vec ima iskustva sa Roacutanom. Molim vas da odgovorite. Hvala
Ja mogu toplo da ti preporucim moju doktorku,Zoricu Peric Hajzler,radi na vma,meni je vodila terpaiju i ima dosta iskustva sa roakutanom.Ili mozes da pitas i Ljubicu,koja ima takodje lepo iskustvo sa svojim lekarom.
One
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 08, 2011 11:06 pm

Post od One »

Odlicno. Zeleo sam da to bude neko sa WMA. Mozes li da mi objasnis kako da zakazem pregled tamo? Ja nisam iz BGa i ne znam kako to ide.. Imas li broj telefona od te doktorke?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

@Dragi777
Nema na cemu! Tu sam sta god da ti zatreba! Nemas pojma koliko mi drago sto se sada tako osecas, i mnogo mi je drago sto svojim iskustvom mogu da pomognem. Treba da znate, da pomoc nas koji smo zavrsili nije najvaznija i najbolja onda kada vam prporucimo neku kremu ili slicno, dobro to jeste vazno, ali verujte da je najvaznija ona psihicka podrska, da znate da mozete, da znate da cete uspeti i da ce sve biti uredu. Bila sam na vasem mestu i delila sam iste strahove, i na kraju se sama uverila da je sve doslo na svoje kako mi je i lekar a i drugi koji su zavrsili terapije govorili. Samo budite optimisti, cak i kada ide na gore, to je znak da lek deluje, da sledi boljitak i da ce se sve srediti.
Verujte, samo verujte to vam je moj najbolji savet.

Dakle Dragi777, iako je Shomy vec odgovorio na tvoja tri pitanja i iako se sa njim skroz slazem, napisacu i ja nesto.. :)

1. Ovako, ne znam koliko si ovde citao moje postove koje sam slala tokom svoje terapije, ako jesi onda znas da je moj primaran problem i najveci bio upravo sa flekama. Znaci bubuljice i upale nisu bile strasne- diagnoza je bila acne vulgaris, ali su posle upala uvek ostajale fleke koje jednostavno nisu nestajale. Nista mi nije pomoglo. Pritom, ja sam takodje isla kod kozmeticara oko 4 godine. I to mi je pomoglo malo, ali samo za upale, u smislu da ne budu vece i da se sprece, ne za fleke, one su bivale sve gore i kada sam konacno prestala da idem problem je samo postajao sve gori i gori. Ali to je samo jedan segment mog lecenja.. Dakle, fleke su mi bile najveci problem. Jer kada kod svih sa normalnom kozom upala prodje, prodje i fleka vrlo brzo, sto kod mene nikada ali nikada nije bio slucaj. Isto sam se pitala kao i ti, sta ce biti sa njima? Ali sada, posle godinu dana po zavrsetku terapije mogu da ti kazem da su one nestale onda kada i crvenilo, a to je drugi i treci mesec po zavrsetku terapije. Kod mene se lek tek tada pokazao u potpunosti. Plus leto i sunce ono sto je kod njega pozitivno je da je pomoglo u njihovom nestajanju, ali i naravno sama sposobnost regeneracije koze, i vreme koje je za njih najbolji lek..
Jer kada prestanu da vam se prave nove upale, tada ce i fleke konacno dobiti svoju priliku da prodju, nestanu i zarastu.

2. i 3. Ahahaha ovamo kao ja sam zensko, ne treba tebi to sto i meni, a ti koristis tri puta vise preparata od mene! :wink: :lol: Salim se malo naravno, skroz podravljam tvoj nacin nege. :D Iako nisam probala preparate mislim da treba da se drzis toga dokle god ti odgovara. Slicno ramisljas kao ja, isto sam u to vreme kupila skinoren (najvise zbog nekog straha) i shvatila sam da mi uopste nije potreban i evo i dan danas mi stoji u fioci totalno netaknut.. :lol: Na kraju mi je i dermatolog potvrdio da je on tu suvisan, i da cu se sama u to uveriti. Tako je i bilo. :)
I samo jos da dodam, za Avene- Clean Ac sam zapravo saznala od decka iz Amerike koji je uzimao roac.. :lol: Tako da nema apsolutno veze da li si musko ili zensko. :D Roac utice na svaku kozu isto u smislu da je isusuje, crveni i dovodi do jos veceg crvenila fleka. Ova krema je bas tu da to spreci, ujedno hidrira kozu i na sve deluje umirujuce. On ju je toliko hvalio da sam sa prosto morala da je probam, i posle toga nisam je vise menjala. :D

@One
Ja sam bila u vrlo slicnoj situaciji. Tacno znam kako ti je sada i kako se osecas. Ja ti stvarno toplo preporucujem svog dermatologa dr Zeljka Mijuskovica koji radi na Vma. Ovako, oni ti rade na zakazivanje. Znaci, pozoves telefon za zakazivanje i zakazes kod dermatologa Zeljka Mijuskovica pregled. Ako si u Bg-u mozes i licno tamo na salteru gde se zakazuje, mislim da je samo zakazivanje do 15h. Pitacete u svakom slucaju koji datum, vreme i to. Videces, nije komplikovano. Mislim da kosta 1600 din ako nisu poskupeli u medjuvremenu. Sve detaljnije mozes naci na njihovom sajtu. Telefone, biografije doktora, sve. Sajt ti je: http://www.vma.mod.gov.rs/

@Shomy
Hvala puno! Da, ta apoteka u Uscu je dosta dobro snabdevena. Tamo sam kupovala ovu avene clean ac kremu kad je niko nije imao. :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ljubica ti je odgovorila,zakazivanje je isto, kod oboje,tako da za koga kod se odlucis neces pogresiti to je sigurno.I da napomenem,rezultati nece doci preko noci, budi uporan,znam da si to cuo sto puta,ali ovo je stvarno :).

Ljubice,potpuno si upravu,meni je ovaj forum upravo psihicki i pomogao da ne odustanem i slicno,jer kada god nisam verovao citao sam poruke zadovoljnih ljudi i verovao u to.
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

@spotaknuta Hvala na predlozima sto se tice gelova za umivanje,konsultovacu se sa doktorkom pa cemo videti da li bi mi jedan od ta 3 odgovarao :)

@Shomy E hvala ti puno sto si mi objasnio to sto se tice flekica,znaci ako se ne uklone do leta (a uklonice se :) ) u septembru cu raditi te pilinge da dovedem kozu do savrsenstva :)
Aha,ok za ovo sto ti koristis..predlozicu i to doktorki pa cemo videti sta bi bilo najbolje za mene :) Znam za pantenol da je fantasticna krema,ja je isto koristim posle brijanja,a pantenol mast stavljam na usta nocu i u potpunosti mi pomaze :) Probacu jednom posle brijanja da stavim JOMELOP E bas da vidim kako ce mi koza reagovati,a mislim da ne moze doci do pogorsanja jer taj melem samo smiruje kozu i hrani je :) Jooj istrpecu i jos ta 3,4 meseca..kad god padnem u bedak,docicu na ovaj sajt i citati tvoje postove i ostalih koji su zavrsili sa terapijom :)

@ljubica E super to za flekice,necu da se opterecujem onda time..posto sam sada 100% siguran da ce i one proci :)
Hahahahaha :) Veruj mi ja bih voleo da sto manje preparata koristim :) E super onda za taj skinoren,izbacicu ga i ja iz upotrebe jer mi ne prija,a vidim da se moze bez njega..

E sada,nekako me je najvise privukla ta AVENE-CLEAN AC krema koju mi je ljubica preporucila,pa cu doktorku pitati bas za tu kremu,i najverovatnije cu nju koristiti :) Za uvece cu ostaviti melem Jomelop E,a razmisljao sam ako vec koristim avene kremu da uz nju uzmem i neki avene gel za ciscenje posto sam video da se i to ovde spominje kao dobro sredstvo :) Sve u svemu,hvala vam punooo :))) Idem na kontrolu za nedelju dana,preporucicu doktorki sve ove preparate koje ste vi koristili pa cemo videti sta bi meni odgovaralo :) Javljam vam se za nedelju dana :*
OPTIMIZAM NA NIVOU :) http://www.youtube.com/watch?v=xT4nheVTLyM :)))
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član

Post od ljubica_ »

Slobodno pitaj doktorku, ali nemoj da se zacudis ako ne zna koja je i kakva je krema. :lol: Posto dr-i uglavnom preporucuju nesto sto znaju da je ok, i ne znaju nuzno za druge proizvode kakvi su. Tako da sto se Avena tice, ti je pitaj, ne moras konkretno za ovu kremu jer mozda ne zna, ali ako ti kaze da su Aven proizvodi dobri (a jesu) ti je kupi. Ali, moj savet ti je da je sve jedno uzmes jer stvarno zaista jako dobro deluje na crvenilo i fleke. Ja sam jedno dobra dva tri meseca trazila kremu koja ce mi odgovarati, koja nece biti premasna, lepljiva i slicno. Ovu kad stavis prosto kao da te hladi, hidrira i umiruje sve ono sto roac izaziva.

Evo napisacu specijalno za tebe i opis linije gde spadaju losion za ciscenje i krema: :D

CLEAN - AC LINIJA
-olakšava podnošenje nuspojava agresivne anti-akne terapije.

U liječenje teškog oblika akne uključuje se i oralna terapija jer sredstva koja se nanose na kožu nisu dovoljna. Kako ovakva terapija snažno isušuje kožu, određuje je isključivo liječnik, specijalist dermatolog. Primjer takve terapije su derivati retioničke kiseline (tretinoin, izotretinoin, adapalen) ili je u pitanju opća terapija (npr. antibiotici, hormonska terapija) koja zahtijeva temeljit prethodni pregled pacijenta s obzirom na to da ima učinke na cijeli organizam. Podnošljivost ove agresivne terapije poboljšat će se u kombinaciji s neutralnim proizvodima za svakodnevnu njegu. koji ujedino smanjuju broj pacijenata koji odustaju od terapije zbog jako izraženih nuspojava, kao što su iritacija, crvenilo i suhoća kože te suhoća i ispucalost kože usana.

1. Clean - AC Derma Cleanser (ovo sam ja trazila dugo dok sam bila na terapiji ali nisu ga imali u apotekama)
sa termalnom vodom Avène Ovako izgleda: http://www.maineskinshop.com/ProductIma ... /20796.jpg

Pakiranje: 200ml

Aktivni sastojci: Avène termalna voda, cink glukonat, glicerol, trigliceridi kokosa i šafranike, karite maslac, ulje jojobe, blagi surfaktant.

Svojstva:
Avène Clean AC Derma-Cleanser čisti kožu bez isušivanja, čuva hidrolipidni sloj kože i vraća mekoću.
Sadrži visok postotak termalne vode Avène koja ublažava iritaciju i umiruje kožu, te blago sredstvo za pranje.

NAČIN PRIMJENE

Nanijeti ujutro i navečer na vlažno lice, isprati i osušiti kožu.

Detaljniji opis na engleskom:

Skin Type: Oily/Blemish-Prone/Sensitive.

Avène Clean-Ac Cleansing Cream Description:
Gently cleanse and comfort skin that’s been compromised by irritating acne products. Avène Clean-Ac Cleansing Cream is a soap-free formulation that carefully removes daily buildup as it helps diminish the dehydrating and irritating effects of acne medications such as oral Isotretinoin, Retin-A Micro and Tazorac. This calming cleanser leaves skin moisturized, nourished and re-hydrated.

Avène Clean-Ac Cleansing Cream Features & Benefits:

• Specially designed to comfort skin that have been irritated by use of acne medications.
• Removes daily buildup and cleanses without drying skin out.
• Helps maintain the hydrolipidic film.
• Assists in reducing skin irritation.
• Anti-inflammatory, no-soap, moisturizing, nourishing formulation.
• Clinically established results.
• Soothing Avène Thermal Spring Water comforts and softens skin.
• Hypoallergenic.
• Non-comedogenic. Use morning and night for best results. Moisten face. Gently work Avene Clean-Ac Cleansing Cream into a lather. Rinse completely and pat dry.

2. Clean - AC Hidratantna umirujuća krema

Pakiranje: 40ml

Aktivni sastojci: Avène termalna voda, cink glukonat, glicerol, trigliceridi kokosa i šafranike, karite maslac, ulje jojobe

Svojstva:
Avène Clean -AC krema predstavlja dodatnu njegu za kožu iziritiranu i suhu zbog djelovanja lijekova za lokalnu primjenu ili izotretinona u terapiji akna. Nježna, nemasna krema hidratizira i njeguje kožu te joj vraća osječaj ugode. Redovitom upotrebom izbrisati će se negativni učinci lijekova kao što su suhoća, peckanje, zategnutost i ljuskanje kože, te će se lakše podnositi medicinski tretman.

NAČIN PRIMJENE

Nanijeti ujutro i/ili navečer na prethodno očošćeno lice, isprati i osušiti kožu.

Opis na engleskom:

Indications: skin that has been iritated or dehydrated by acne treatments.

Properties: This rich yet non-greasy cream compensates for irritating and dehydrating effects of acne treatments while respecting skin sensitivity.

It’s hydrating and nourishing active agents help the skin regain a hydrolipidic barrier often altered by acne treatments thus restoring skin comfort.

With a very high concentration of Avene thermal spring water, your skin will benefit from all its soothing and anti-irritating properties.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Ljubice,hvala puno.Ja sam do sada koristila exfoliac po preporuci dr-a,a kada sam je potrosila nisam je mogla naci pa sam uzela eucerin sa 5% uree koja mi nije nesto.Tako da cu uzeti ovu avene,vec sam je trazila ali je nema bas po apotekama.
Inace,mene je danas jedna zena pitala "Jesu li ti to boginje?" Kad sam joj rekla da nisu pitala me sta sam to radila i kaze nisi ti imala takvo lice :( Eto,onda znate kako mi je,meni je stvarno uzas i pogorsanje mi traje non stop i sve je gore,a akne krupne ma uzas,ni sminka ne pomaze :-?
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Ok,Ljubice hvala ti punoo sto si mi se ovako posvetila..:) Najverovatnije cu poceti da koristim tu Avene kolekciju,samo mi nesto nije jasno :

1. Clean - AC Derma Cleanser
NAČIN PRIMJENE

Nanijeti ujutro i navečer na vlažno lice, isprati i osušiti kožu. Znaci umijem se,istrljam tim losionom lice,i ponovo se umirem i onda obrisem lice peskirom? Da li tako ili nekako drugacije,nisam bas najbolje razumeo..posto sam do sada losion stavljao posle gela za umivanje na vec ociscenu kozu..

2.Clean - AC Hidratantna umirujuća krema
NAČIN PRIMJENE

Nanijeti ujutro i/ili navečer na prethodno očošćeno lice, isprati i osušiti kožu.
Zasto pise isprati?? Da li tu kremu samo dobro namazem i utrljam,ili je namazem pa isperem vodom i obrisem peskirom lice??

Jel mozes konkretno da mi objasnis kako se koristi ova kolekcija? :) Znaci da li je to losion za umivanje,ili da koristim nesto za umivanje(gel ili sapun) pre tog losiona? I za ovu kremu,nekako mi nije logicno da isperem kremu a pise u ovom nacinu primene...:) Jel mozes jos samo to da mi objasnis kako si ti koristila ove preparate? :) Hvala unapred :)
Odgovori