Slobodno pitaj doktorku, ali nemoj da se zacudis ako ne zna koja je i kakva je krema.

Posto dr-i uglavnom preporucuju nesto sto znaju da je ok, i ne znaju nuzno za druge proizvode kakvi su. Tako da sto se Avena tice, ti je pitaj, ne moras konkretno za ovu kremu jer mozda ne zna, ali ako ti kaze da su Aven proizvodi dobri (a jesu) ti je kupi. Ali, moj savet ti je da je sve jedno uzmes jer stvarno zaista jako dobro deluje na crvenilo i fleke. Ja sam jedno dobra dva tri meseca trazila kremu koja ce mi odgovarati, koja nece biti premasna, lepljiva i slicno. Ovu kad stavis prosto kao da te hladi, hidrira i umiruje sve ono sto roac izaziva.
Evo napisacu specijalno za tebe i opis linije gde spadaju losion za ciscenje i krema:
CLEAN - AC LINIJA
-olakšava podnošenje nuspojava agresivne anti-akne terapije.
U liječenje teškog oblika akne uključuje se i oralna terapija jer sredstva koja se nanose na kožu nisu dovoljna. Kako ovakva terapija snažno isušuje kožu, određuje je isključivo liječnik, specijalist dermatolog. Primjer takve terapije su derivati retioničke kiseline (tretinoin, izotretinoin, adapalen) ili je u pitanju opća terapija (npr. antibiotici, hormonska terapija) koja zahtijeva temeljit prethodni pregled pacijenta s obzirom na to da ima učinke na cijeli organizam. Podnošljivost ove agresivne terapije poboljšat će se u kombinaciji s neutralnim proizvodima za svakodnevnu njegu. koji ujedino smanjuju broj pacijenata koji odustaju od terapije zbog jako izraženih nuspojava, kao što su iritacija, crvenilo i suhoća kože te suhoća i ispucalost kože usana.
1. Clean - AC Derma Cleanser (ovo sam ja trazila dugo dok sam bila na terapiji ali nisu ga imali u apotekama)
sa termalnom vodom Avène Ovako izgleda:
http://www.maineskinshop.com/ProductIma ... /20796.jpg
Pakiranje: 200ml
Aktivni sastojci: Avène termalna voda, cink glukonat, glicerol, trigliceridi kokosa i šafranike, karite maslac, ulje jojobe, blagi surfaktant.
Svojstva:
Avène Clean AC Derma-Cleanser čisti kožu bez isušivanja, čuva hidrolipidni sloj kože i vraća mekoću.
Sadrži visok postotak termalne vode Avène koja ublažava iritaciju i umiruje kožu, te blago sredstvo za pranje.
NAČIN PRIMJENE
Nanijeti ujutro i navečer na vlažno lice, isprati i osušiti kožu.
Detaljniji opis na engleskom:
Skin Type: Oily/Blemish-Prone/Sensitive.
Avène Clean-Ac Cleansing Cream Description:
Gently cleanse and comfort skin that’s been compromised by irritating acne products. Avène Clean-Ac Cleansing Cream is a soap-free formulation that carefully removes daily buildup as it helps diminish the dehydrating and irritating effects of acne medications such as oral Isotretinoin, Retin-A Micro and Tazorac. This calming cleanser leaves skin moisturized, nourished and re-hydrated.
Avène Clean-Ac Cleansing Cream Features & Benefits:
• Specially designed to comfort skin that have been irritated by use of acne medications.
• Removes daily buildup and cleanses without drying skin out.
• Helps maintain the hydrolipidic film.
• Assists in reducing skin irritation.
• Anti-inflammatory, no-soap, moisturizing, nourishing formulation.
• Clinically established results.
• Soothing Avène Thermal Spring Water comforts and softens skin.
• Hypoallergenic.
• Non-comedogenic. Use morning and night for best results. Moisten face. Gently work Avene Clean-Ac Cleansing Cream into a lather. Rinse completely and pat dry.
2. Clean - AC Hidratantna umirujuća krema
Pakiranje: 40ml
Aktivni sastojci: Avène termalna voda, cink glukonat, glicerol, trigliceridi kokosa i šafranike, karite maslac, ulje jojobe
Svojstva:
Avène Clean -AC krema predstavlja dodatnu njegu za kožu iziritiranu i suhu zbog djelovanja lijekova za lokalnu primjenu ili izotretinona u terapiji akna. Nježna, nemasna krema hidratizira i njeguje kožu te joj vraća osječaj ugode. Redovitom upotrebom izbrisati će se negativni učinci lijekova kao što su suhoća, peckanje, zategnutost i ljuskanje kože, te će se lakše podnositi medicinski tretman.
NAČIN PRIMJENE
Nanijeti ujutro i/ili navečer na prethodno očošćeno lice, isprati i osušiti kožu.
Opis na engleskom:
Indications: skin that has been iritated or dehydrated by acne treatments.
Properties: This rich yet non-greasy cream compensates for irritating and dehydrating effects of acne treatments while respecting skin sensitivity.
It’s hydrating and nourishing active agents help the skin regain a hydrolipidic barrier often altered by acne treatments thus restoring skin comfort.
With a very high concentration of Avene thermal spring water, your skin will benefit from all its soothing and anti-irritating properties.