Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
DooMy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:07 pm

Re: Roaccutan!

Post od DooMy »

Evo jednog generalnog odgovora za sve...

Vi kojima je uzasno lice, bice bolje (ali ne zadugo).
Vi kojima je odlicno lice, bice gore (ali ne zadugo).

To su ciklusi, super-uzas ...

Nikome ne traju isto, i nikome nisu istog intenziteta.

Jedino je jedno sigurno !

Posle 4-5-6 meseci, sve ce se konacno srediti i svi cemo postati modeli u reklamama za kreme protiv starenja i svi ce da nas vole i obozavaju ! :DDD
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Ok Nemanjasss mi smo tu negde u isto vreme poceli sa terapijom,pa mogu sa tobom da uporedjujem :) Ja sutra idem kod doktorke na pregled..pa cemo videti sta ce reci,mozda mi neka krema nije odgovarala ili nzm ni ja sta.. Javljam vam se uskoro ;)
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Pozdrav. :wink: Imam par pitanja. Prvo, da li je tačno da je moguće dobiti samo 3 kutije na recept mesečno? Meni je tako rekla doktorka opšte prakse, a obzirom da sam ja na dozi od 60mg, to znači da mi treba 6 kutija na mesečnom nivou, dakle 3 ću morati sam da platim. Da li i vi dokupljujete, ili je ipak nekako moguće dobiti sve na recept? I takođe, zna li neko kolika je cena kutije Roaccutana?
Druga stvar, je nisam vadio krv od početka terapije (ne računajući rezultate koje sam izvadio pre početka i koji su dobri). Kada sam bio na prvoj kontroli, 15 dana od početka terapije, doktorke su mi rekle da mi je sledeća kontrola za mesec dana (dakle to će već biti 45 dana od početka) i da tada donesem rezultate. Ja sam hteo i sada da izvadim, ali su mi rekli da nije potrebno. I pored toga, na svoju ruku sam hteo da vadim krv, ali mi doktorka opšte praske nije napisala uput i rekla je da vadim onda kada mi je i rečeno. Ono što mene brine jeste da već par dana osećam bol u leđima, ali čini mi se, i u predelu rebara. Nije to neki veliki i neprestan bol, al opet je neprijatno. Bojim se da nije nešto u vezi jetre. :-?

Takođe, zna li neko dal je ok da mažem Exfoliac Rekonstruktivnu kremu posle brijanja ili ipak da kupim nešto drugo? I koja je pena najbolja za osetljivu kožu?

I na kraju, voleo bih da mi neko kaže da li je tacno da Roaccutan utice na testosteron i smanjenje libida? :/

Puno sreće svima u nastavku terapije! :D
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Na smanjenje libida utice, ja sam to cula od drugih a ja pijem kratko pa cu ti rci za mesec dana. Ja sam uzela 4 kutije ui sve su isle na recept. Posle brijanja nemoj mazati Exfoliac, ona ima one vocne kiseline i mozda ti to nije pogodno, moglo bi ti iziritrati. Mazi pantenol, provereno sredstvo i najbolje.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Samo da vas ispravim,exfoliac rekonstruktivna nema vocne kiseline i moze se slobodno mazati posle brijanja.To i jeste krema upravo za kozu koja je na terapiji roaccutanom.Vocne kiseline sadrze exfoliac kreme aknomega 100 i aknomega 200 i one se i ne preporucuju za koriscenje dok ste na roacc.
Sto se tice recepata,ja takodje pijem dozu od 60mg dnevno i svih 6 kutija dobijam na recept.Nije mi jasno zasto ti dr pise samo 3 kutije mesecno :-?
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

E hteo sam još nešto da pitam, jel normalno da se koža crveni u predelu gde postoje bubuljice? Meni su čelo i brada (mesta gde i imam najviše akni) baš dosta crveni...
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Evo da se javim,bio sam na kontroli. Meni je doktorka malo promenila kreme,ja sada koristim URIAGE HYSEAC hidro matirajucu kremu ujutru,i melem JOMELOP E uvece. Uriage Hyseac je super krema,vlazi mi kozu i ne sija mi se lice,lepo upije koza :) A melem JOMELOP E mi je isto fantastican,to je inace melem protiv oziljaka i opekotina,i smanjuje upalne procese :)
Koristim ove preparate samo 2 dana a vec vidim blagi boljitak.

E sad,Jel moze neko da mi kaze..ujutru kad ustanete,da li se samo umijete vodom i prebrisete lice peskirom i onda stavite neku kremu..ili koristite neki sapun (npr. Baby,sebamed) ili neki gel za umivanje? Jako me to zanima,posto sam ja koristio neki gel za umivanje,i nije mi prijao kozi..sad cu da ga izbacim iz upotrebe.. Pa da li moze neko da mi preporuci nesto za umivanje,kao npr sto sam gore naveo,a da mu je prijalo i da i dalje koristi.???? :) Hvala unapred.. :*
winkler
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 5:34 pm

Post od winkler »

Dragi777 napisao:Evo da se javim,bio sam na kontroli. Meni je doktorka malo promenila kreme,ja sada koristim URIAGE HYSEAC hidro matirajucu kremu ujutru,i melem JOMELOP E uvece. Uriage Hyseac je super krema,vlazi mi kozu i ne sija mi se lice,lepo upije koza :) A melem JOMELOP E mi je isto fantastican,to je inace melem protiv oziljaka i opekotina,i smanjuje upalne procese :)
Koristim ove preparate samo 2 dana a vec vidim blagi boljitak.

E sad,Jel moze neko da mi kaze..ujutru kad ustanete,da li se samo umijete vodom i prebrisete lice peskirom i onda stavite neku kremu..ili koristite neki sapun (npr. Baby,sebamed) ili neki gel za umivanje? Jako me to zanima,posto sam ja koristio neki gel za umivanje,i nije mi prijao kozi..sad cu da ga izbacim iz upotrebe.. Pa da li moze neko da mi preporuci nesto za umivanje,kao npr sto sam gore naveo,a da mu je prijalo i da i dalje koristi.???? :) Hvala unapred.. :*
Preporuka dermatologa je da se koriste sapuni za čišćenje lica, a ne gelovi.Ujutro kad ustanete umijete lice sapunom(može i Sebamed), peškirom osušite(tapkanjem peškirom po licu.Nikako strugati lice peškirom jer tako iritirate kožu koja se inače peruta) i lagano utrljate kremu do potpune apsorpcije u kožu(ne ostavljati da koža sama apsorbuje kremu jer se to neće desiti u potpunosti,zalepiće vam se prljavština,začepiti pore i eto novih akni).
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Ljudi ne razumem zasto moramo da se krijemo od sunca??? Kako uopste da se krijem,jel postoje neke zastitne kreme koje mogu da mazem? Ili da celo prolece nosim kacket... Jel postoji neko ko je pio Roaccutan tokom proleca i leta,i jel moze da mi kaze kako je uspeo da se krije od suncevih zraka? Ne planiram naravno da celo prolece provedem u kuci...:p
winkler
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Sep 11, 2010 5:34 pm

Post od winkler »

Dragi777 napisao:Ljudi ne razumem zasto moramo da se krijemo od sunca??? Kako uopste da se krijem,jel postoje neke zastitne kreme koje mogu da mazem? Ili da celo prolece nosim kacket... Jel postoji neko ko je pio Roaccutan tokom proleca i leta,i jel moze da mi kaze kako je uspeo da se krije od suncevih zraka? Ne planiram naravno da celo prolece provedem u kuci...:p
Koža ti postaje fotosenzitivna i možeš imati ozbiljne posledice tipa. dugotrajnih fleka na licu ako se izlažeš suncu bez potrebne zaštite.Kupi neku kvalitetnu kremu sa visokim zaštitnim faktorom.Dobra je La Roche-Posay 50+ zaštitni faktor.Valjalo bi da tražiš kremu za osetljivu i masnu kožu jer nećeš imati problem sa začepljavanjem pora usled nekvalitetnih sastojaka tipa tečnog parafina ili nekih vrsta ulja.
Pozdrav
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Okej,hvala puno :)
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 08, 2010 8:44 pm

Post od mali_tuksi »

ja završio terapiju u oktobru, usne mi bile suve još 30tak dana nakon toga ... onda je sve došlo manje-više u normalu i onda ponovo krajem decembra krenula suvoća, sad ne mogu bez eucerina bar 3x dnevno. :o
life is life !
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Mali_tuksi ,mozes li mi reci kada ti je tacno pocelo definitivno poboljsanje ,odnosno kada je pocelo da se cisti lice i prestale da izlaze nove akne?Ja sam jako razocarana trenutno svojim stanjem,lek pijem 3 meseca i nedelju dana i izlaze mi nove,i to bolne akne.Nikada mi lice nije bilo ovakvo otkad znam za akne :-? Ja jesam tezi slucaj,ali sam za ovaj period terapije ipak ocekivala vise :(
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 08, 2010 8:44 pm

Post od mali_tuksi »

Ne možeš mene uzimat za primjer, ja sam bio u toliko lošem stanju da u toku terapije nisam imao nekih pogoršanja, a poglavboljšanja su krenula baš vidljivo nakon nekih 2 mjeseca.
Uglavnom terapija svima uspije. Pogledaj moje poruke i vidjećeš kako je sve teklo što se tiče terapije.
life is life !
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Hvala ti puno,procitala sam sve i vidim da si se lecio kod istog doktora kod koga ja idem,tako da se nadam da ce i kod mene biti sve ok na kraju. :wink: Zanima me samo da li mozda znas kada se terapija zavrsava?Kada se ispuni max.kumulativna doza da li je tada kraj terapije?
Odgovori