Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
Shomy, koliko vidim ti si ovde najbolji poznavalac Roaccutana, imaš i sam iskustvo sa njim, pa bih želeo nešto da te pitam. Recimo nakon što se završi terapija, i ukoliko su za vreme nje jedina neželjena dejstva suve usne, suva koža i slične (beznačajne) nus pojave, da li se onda može reći za osobu koja je prošla terapiju da nije imala, kao i da neće imati neke teže posledice? Mene brine što sam nailzio na tekstove gde se govori o tome da se neželjena dejstva Roaccutana manifestuju tek nakon terapije, nekad čak i godinama posle nje. Međutim, savršeno sam svestan da Rocc. ima veliku konkurenciju i da ''farmaceutska mafija'' verovatno preuveličava celu priču, al opet kako kažu ''gde ima dima, ima i vatre''. Voleo bih da mi kažeš nešto više o tome, ako znaš.
Inače, ja nisam prošao baš sve ''metode lečenja'' pre nego što sam se odlučio za Roaccutan (recimo od antibiotika sam bio samo Himomicin, i to kratko), niti sam koristio neke kreme koje su zamena za Rocc. (čitao sam ovde o njima, stvarno ne mogu da se setim kako se zovu). Međutim, išao sam logikom da je bolje da odmah krenem sa Roaccutanom, koji će mi verovatno odmah rešiti problem, nego da izgubim mesece ili čak godine u isprobavanju raznih antibiotika i drugih gluposti (za koje verujem da nisu ništa manje štetni od samog roakutana). Inače, ja ovaj lek koristim već nešto više od mesec dana i već se pokazuje da je itetako delotvoran i po svemu sudeći ću rešiti ovaj višegodišnji problem, ali ipak želim da budem siguran da nakon terapije neću imati težih neželjenih pojava. Takođe, interesuje me hoće li koža zauvek ostati osetljivija na sunce ili će se nakon određenog vremena vratiti u normalu?
Hvala ti unapred na odgovorima.
Inače, ja nisam prošao baš sve ''metode lečenja'' pre nego što sam se odlučio za Roaccutan (recimo od antibiotika sam bio samo Himomicin, i to kratko), niti sam koristio neke kreme koje su zamena za Rocc. (čitao sam ovde o njima, stvarno ne mogu da se setim kako se zovu). Međutim, išao sam logikom da je bolje da odmah krenem sa Roaccutanom, koji će mi verovatno odmah rešiti problem, nego da izgubim mesece ili čak godine u isprobavanju raznih antibiotika i drugih gluposti (za koje verujem da nisu ništa manje štetni od samog roakutana). Inače, ja ovaj lek koristim već nešto više od mesec dana i već se pokazuje da je itetako delotvoran i po svemu sudeći ću rešiti ovaj višegodišnji problem, ali ipak želim da budem siguran da nakon terapije neću imati težih neželjenih pojava. Takođe, interesuje me hoće li koža zauvek ostati osetljivija na sunce ili će se nakon određenog vremena vratiti u normalu?
Hvala ti unapred na odgovorima.
Slazem se upotpunosti sa Shomyem. Ali evo i ja da se nadovezem na sve.. Ja sam takodje sve zivo probala i nabrojacu nesto od toga: kozmeticare, struju (da struju), razlicite antibiotike, kontraceptivna sredstva, differin, o kremama losionima, kiselinama i da ne pricam.. I sve to kad se skupi trajalo je skoro deceniju. Dakle, bila sam kod mnogo dermatologa i sve ovo su mi oni prepisali. Nista nisam uzimala na svoju ruku. I cak iako npr nemam policisticne jajnike, posle uradjenih analiza dr mi je prepisala kontracepciju.. Sad kada mislim o tome najezim se.
A ne znam koliko znate o tome da kontacpcija po mnogim lekarima izaziva i urok je vise malignih oboljenja i rakova. Pa posle svega toga i dalje je prepisuju. Tako da o tome necu ni da pisem na ovoj temi jer zaista ali zaista svaki lek ima indikacije i kontraidikacije. To je prva stvar koji mi je moj dr rekao. Sa svakim lekom je tako. I ja sam imala slican stav povodom roaca godinama, iz straha iz clanaka po novinama gde su pisali kako mora da se kontrolisu analize, kako ovo kako ono. I onda kazem, pa cekajte i dok uzimate kontracepciju odredjene analize se kontrolisu. Krv, hormoni.. I to cak vise njih nego tokom roaca. Ali nazalost zivimo u takvom svetu i zemlji gde je profit na prvom mestu. I to cesto po svaku cenu. I ova oblast medicine je vrlo pogodna za to jer je ovaj problem ''bezopasan'' a cesto vrlo vrlo uporan i teko se leci, i tako se od cele stvari na kraju samo pravi odlican posao. U to sam se i sama bezbroj puta uverila, a verujem i vi. I takodje mislim da mnogima u ovoj prici zato i odgovara da roac miniraju i stalno ponavljaju kao pa da da pomocice ali je jako opasan! Mislim boze, najveca ''fama'' oko celog leka je zapravo bila o tome kako je zena koja ga je uzela dok je bila trudna izgubila dete. Ali onda umesto da panicimo treba da kazemo, dobro, cekajte, i kada bi uzimali antibiotik tokom trudnoce verovatno bi se isto i desilo kao i sa mnogim drugim lekovima. Pa pogledajte samo sta pise u uputstvima lekova koje uzimate a gde na to ni ne obracate paznju. Na svakom pise ne uzimati tokom trudnoce. Pa samo za onaj ferveks na tv-u u reklami kazu o svemu se konsultujte sa lekarom. Sve se uzima na sopstvenu odgovornost, pa ako neko zeli trudan da uzima bilo koji lek to je njegov izbor. Zao mi je, ali svako mora biti svestan i odgovoran. A pogotovu lekar kod koga idemo.
I ako mi se išta ikada desi od roaca kao posledica, onda ce po toj logici sigurno i od gomile drugih stvari koje sam uzimala jer sam ih uzimala mnogo duze. Ponavljam, svi lekovi su isti. To morate shvatiti.
@Shomy
Meni se vecina fleka koja sam imala tokom roaca povukla. E sad, oziljci koje sam imala od pre nisu jer su izazvani godina pre od strane prokleto losih terapija..
Medjutim sada to sve fino izgleda i ja sam zadovoljna. Konsultovala sam se sa dr-om i rekao mi je da misli da apsolutno nema potrebe za pilingom i da je rezultat nadmasio sva njegova ocekivanja (a to je bilo pred kraj terapije kada sve jos nije bilo ni blizu kao sada)
da bi nakom par meseci sve postalo divno, i ja sam zadovoljna i srecna.
Ponekad se malo zacrvenim od hladnoce ili tako nesto pa se vide flekice, ili pred pms, ali sam svesna da mi je koza sad osetljivija, ustvari ne osetljivija koliko je prakticno iz masne/mesovite presla u normalnu. 

I ako mi se išta ikada desi od roaca kao posledica, onda ce po toj logici sigurno i od gomile drugih stvari koje sam uzimala jer sam ih uzimala mnogo duze. Ponavljam, svi lekovi su isti. To morate shvatiti.
@Shomy
Meni se vecina fleka koja sam imala tokom roaca povukla. E sad, oziljci koje sam imala od pre nisu jer su izazvani godina pre od strane prokleto losih terapija..

Pa ne moze se tako nesto reci,ali ako je tokom terapije sve bilo normalno,onda sigurno nema potrebe misliti o tome da li ce i posle,jer hoce.Tokom terapije se prate lab analize i ako bilo sta krene onako kako ne treba,terapija ce se korigovati ili retko prekinuti.Po zavrsenoj terapiji roakutana,ako je bilo nekoh problema,oni izcezavaju.Ne mozemo pricati da ce roakutan tokom sledecih godina izazvati neke probleme,kada lek iscezava tri meseca po zavrsenoj terapiji.Te price poticu o lekara i farmaceuta koji su nesto naculi,a ne znaju o cemu se radi,ne znaju sta je lek,ne znaju njegove mehanizme delovanja i tok terapije,ali i pored toga daju sebi za pravo da lupaju gluposti koje ne stoje..Nazalost,dobar deo nasih dermatologa jos uvek ne primenjuje ni topijske retinoide,a kamoli rokautan.Lek se koristi godinama unazad i da je toliko opasan bio bi davno povucen.
Ljubica je pomenula zenu koja je bila trudna.U upustvu jasno stoji da se trudnoca tokom terapije i medec dana posle,odnosno tri, ne moze planirati,te preduzeti metode kontracepicije.Takodje je pomenula da se u trudnoci vecina lekova ne moze primenjivati,i apsolutno je upravu.Npr ako je zena bila brufen duze vreme,a nije znala da je trudna to je indikacija da se urade perovere ploda i eventualni prekid trudnoce.Ako pricamo o tome sta bi bilo kada bi bilo,ja mogu tim lekarima da kazem sledece
draga gospodo kada toliko dobro poznajete nezeljene efekte rokautana,ja onda mogu da vam preporucim da se lecite iskljucivo travama i predjete u nadri lekare,jer ako proucite nezeljene efekete bilo kog leka,po toj logici njecete ga primenjivati,Obican aspirin moze da dovede do smrti znog iskrvarenja,ali ga opet 90 posto ljudi cesto uzima kao i svi srcani bolesnici.Znaci to je obican aspirin, a sta cemo sa ostalim lekovima?gde su alfa i beta blokatori,ace inhibitori,analgetici,antiinflamatori,antibiotici i mnogi drugi?
Ako odemo jos dublje u problematiku,mnogi lekari ne prepisuju nove terapije i svim oblastim medicine,zasto?pa kada su oni studirali stvari su bile drugacije i oni ne znaju beneficije novih lekova,a samim tim nanose direktnu stetu iskljucivo pacijentu kome se moze olaksati zivot i prodizuti.Ali daju sebi za pravo da pricaju da je to lose.
JOS JEDNOM ZA SVE ROAKUTANCE,NE BRINI TE SE,APSOLUTNO NEMA RAZLOGA,TERAPIJA SE KONTROLISE I NEMA RAZLOGA ZA BRIGU.
Da pomenem jos i kontracepciju,kontracepcija nije isto sto je nekada bila,sada su upitanju nisko molekularni derivati i nema razloga za brigu,cak se pominju i mnoge beneficije prilikom uzimanja oralnih kontraceptiva..E sada tu faramceuti svasta lupetaju i stvaraju predrasude,ali ne mozemo ispravljati sve krive drine.
Ljubice,ja sam cuo za bakarne peptide,retko ko ih jos uvek daje u terpiji oziljaka,ja sam kupio pa cu da probam na jednom oziljku ,pa cu ti javiti efekat kroz par meseci.
Urkee ,pitao si za sastitu od sunca,koze se vremenom regenerise i sledece leto ce sve biti kao i obicno sto se osetljivosti na sunce tice.Ali SPF zastita bi treblo uvek da se primenjuje leti,nevezano za roakutan,zbog svih nezeljenih dejstava sunca,pocevsi od unistavanja kolagenih vlakana do mnogo ozbiljnijih stvari,ali to nema veze sa roakutanom,nego inace je tako.
Ljubica je pomenula zenu koja je bila trudna.U upustvu jasno stoji da se trudnoca tokom terapije i medec dana posle,odnosno tri, ne moze planirati,te preduzeti metode kontracepicije.Takodje je pomenula da se u trudnoci vecina lekova ne moze primenjivati,i apsolutno je upravu.Npr ako je zena bila brufen duze vreme,a nije znala da je trudna to je indikacija da se urade perovere ploda i eventualni prekid trudnoce.Ako pricamo o tome sta bi bilo kada bi bilo,ja mogu tim lekarima da kazem sledece
draga gospodo kada toliko dobro poznajete nezeljene efekte rokautana,ja onda mogu da vam preporucim da se lecite iskljucivo travama i predjete u nadri lekare,jer ako proucite nezeljene efekete bilo kog leka,po toj logici njecete ga primenjivati,Obican aspirin moze da dovede do smrti znog iskrvarenja,ali ga opet 90 posto ljudi cesto uzima kao i svi srcani bolesnici.Znaci to je obican aspirin, a sta cemo sa ostalim lekovima?gde su alfa i beta blokatori,ace inhibitori,analgetici,antiinflamatori,antibiotici i mnogi drugi?
Ako odemo jos dublje u problematiku,mnogi lekari ne prepisuju nove terapije i svim oblastim medicine,zasto?pa kada su oni studirali stvari su bile drugacije i oni ne znaju beneficije novih lekova,a samim tim nanose direktnu stetu iskljucivo pacijentu kome se moze olaksati zivot i prodizuti.Ali daju sebi za pravo da pricaju da je to lose.
JOS JEDNOM ZA SVE ROAKUTANCE,NE BRINI TE SE,APSOLUTNO NEMA RAZLOGA,TERAPIJA SE KONTROLISE I NEMA RAZLOGA ZA BRIGU.
Da pomenem jos i kontracepciju,kontracepcija nije isto sto je nekada bila,sada su upitanju nisko molekularni derivati i nema razloga za brigu,cak se pominju i mnoge beneficije prilikom uzimanja oralnih kontraceptiva..E sada tu faramceuti svasta lupetaju i stvaraju predrasude,ali ne mozemo ispravljati sve krive drine.
Ljubice,ja sam cuo za bakarne peptide,retko ko ih jos uvek daje u terpiji oziljaka,ja sam kupio pa cu da probam na jednom oziljku ,pa cu ti javiti efekat kroz par meseci.
Urkee ,pitao si za sastitu od sunca,koze se vremenom regenerise i sledece leto ce sve biti kao i obicno sto se osetljivosti na sunce tice.Ali SPF zastita bi treblo uvek da se primenjuje leti,nevezano za roakutan,zbog svih nezeljenih dejstava sunca,pocevsi od unistavanja kolagenih vlakana do mnogo ozbiljnijih stvari,ali to nema veze sa roakutanom,nego inace je tako.
I da pomenem jos nesto,u kozmetickom salonu,gde su mi pare uzmili 2 godine,pregledao me je dermatolog i uputio kozmeticarku sta da radi,a muz od pomenute se lecio roakutnaom,pa sad vi razmislite o cemu se radi.A nezeljeni efekti te terapije su bili oziljci,fleke,i na kraju sam zavrsio u hitnoj zbog alergijske reakcije.Dakle veoma ozbiljni nezljeni efekti bez rokutana.
Ej Shomy nisam cula za to? U kom su oni obliku, tj kakvog su sastava i kako se koriste?
U svakom slucaju ces nas obavestiti o napretku!
Inace kako ti stojis sa oziljcima/flekama? Dobro, tebi je sad vec dosta vremena proslo od terapije, ne znam kad si tacno zavrsio? Meni su fleke sad zaista ok, znaci izbledele su, ne vide se, mozda ima par rozkastih gde su pre bile jake upale, a oziljaka ima od ranijih terapija mada oni se samo vide na odredjenom svetlu kad se gleda iz odredjenog ugla, znas kako to vec ide..
Crni Shomy pa tebe su zivog namucili..
Secam se da si ranije to ovde pominjao, mislim i pre nego sto si poceo sa roacom ako se ne varam. Cini mi se da sam se ja tek prikljucila forumu kad si ti ovde vec neko vreme pisao. Mada sam ja vec par godina bila ovde dok jos nisam pila roac, bila sam na drugim temama, a ujedno sam se informisala i citala one pocetne stranice o roacu pa tako se secam i tvojih postova.
Pa kako je doslo do alergijske reakcije? Jer si isao pre toga kod kozmeticara? Mogu misliti samo kako si se od toga posle oporavljao..
Ja sam isla godinama kod relativno ok kozmeticarke, ali sam pre toga isla kod nekog ludog Lazarevica na Slaviji mozda si cuo za njega
, bila tamo par meseci, lecio me nekim njegovim preskupim kremama i ''ciscenjem'' lica sto cedjenjem od strane njega rucno, a sto od neke igle kojom mi je przio lice.. Boze samo kad se setim.. Pobegla sam odande ali naravno i dan danas znam koji su mi oziljci od toga ostali iako je to bilo pre 7,8 godina 

Crni Shomy pa tebe su zivog namucili..

Pa kako je doslo do alergijske reakcije? Jer si isao pre toga kod kozmeticara? Mogu misliti samo kako si se od toga posle oporavljao..
Ja sam isla godinama kod relativno ok kozmeticarke, ali sam pre toga isla kod nekog ludog Lazarevica na Slaviji mozda si cuo za njega

Kod nas samo u vidu kreme,u inostranstvu ima i seruma i raznih vidova i kombinuje se, izuzetno uspesno,sa dermarolerom.Bas su dobri rezultati,e sad ne znam kakva je ova nasa,posto se kod nas i proizvodi.Princip je da se bakarni peptidi stvaraju pri ostecenju koze i daju signal imunom sistemu da regenerise kozu.Navodno je isti efekat i kada se nanesu na kozu.
Fleke nemam,a sto se oziljaka tice imam 2-3 rupice i malo neravnina.Doktorka mi je rekla da mi piling nece trebati i dala kremu,cicatrix.Ja sam to mazao mesec dana i odustao(mada su se efekti videli),maze se nekoliko puta dnevno i imaju neki pokreti kada se utrljava i mrzelo me i ovako stavljam kreme,pa nemam zivaca:)a nije mi pre ni smetalo,sad me nesto uhvatilo:)
pa sam poceo muradove kiseline 40 posto,3 serije na tri nedelje.Blage su,nema nikakvih nezeljenih efekata,cak ni perutanje,a crvenila nema cak ni dok se nanosenja,jer se neutralisu.Bar kod mene.
A u tom kozmetickom salonu su mi radili otrpilike sto i tebi taj doktor,havarija,a alergija se javila kada mi je stavljala tca kiselinu,pa joj otislo,slucajno na kapak,pa sam osav otekao,i zavrsio na anti sok terapiji,kortikosteroidi i antihistaminici,injekcije pa tabletice,ma milina.hehehe i onda mi je pukao film.
Fleke nemam,a sto se oziljaka tice imam 2-3 rupice i malo neravnina.Doktorka mi je rekla da mi piling nece trebati i dala kremu,cicatrix.Ja sam to mazao mesec dana i odustao(mada su se efekti videli),maze se nekoliko puta dnevno i imaju neki pokreti kada se utrljava i mrzelo me i ovako stavljam kreme,pa nemam zivaca:)a nije mi pre ni smetalo,sad me nesto uhvatilo:)
pa sam poceo muradove kiseline 40 posto,3 serije na tri nedelje.Blage su,nema nikakvih nezeljenih efekata,cak ni perutanje,a crvenila nema cak ni dok se nanosenja,jer se neutralisu.Bar kod mene.
A u tom kozmetickom salonu su mi radili otrpilike sto i tebi taj doktor,havarija,a alergija se javila kada mi je stavljala tca kiselinu,pa joj otislo,slucajno na kapak,pa sam osav otekao,i zavrsio na anti sok terapiji,kortikosteroidi i antihistaminici,injekcije pa tabletice,ma milina.hehehe i onda mi je pukao film.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am
Drugari, uputite me. J a sam prvog meseca pila 20 mg dnevno i bilo je ok, ona faza pogorsanja nije bila strasna, sem u vidu nekih novih potkoznih akni ali se vec posle mesec dana stanje popravilo. Sad treba da krenem da pijem 30 mg dnevno i zanima me moze li sada doci do pogorsanja, kada se poveca doza? Ono da se razbukti lice jer reaguje na lek itd. iako je meni ta prva faza prosla i sad se popravlja lice... Putujem u inozemstvo pa se brinem da tamo ne krenu da izbijaju nove...
@Shomy: Ja sam isla na Muradove vocne kiseline od 40% 2 godine, naravno sa onim pauzama koje moras da imas, i meni su sredile koliko toliko stanje tada, poravnale lice, izbledele fleke i bilo je mnogo manje upala, mada sam ja imala druge okidace pa se lice nijepotpuno sredilo, kao sto su mi rekli da hoce. Ali, ako nemas vecih problema sa kozom, sigurno ce biti mnogo efikasne, one kao sto vec znas, imaju kumulativan efekat, pa ces tek tamo pred leto videti kako sve to deluje. Murad ima inace jako kvalitetne projzvode ali su preskupi i jaki, pa se uzimajusamo u konsultaciji sa lekarom. Jesi cicalfate kremu mazao na akne u toku terapije lekom, jer je ja imam a ne znam sta da mazem na akne. Predlagani su mi Klindamicin rastvor ili Hloramfenikol gel i oba su mi prejaka, kao da mi gori koza kad ih mazem a cinkova pasta i Cicalfate su mi bolji.
@Shomy: Ja sam isla na Muradove vocne kiseline od 40% 2 godine, naravno sa onim pauzama koje moras da imas, i meni su sredile koliko toliko stanje tada, poravnale lice, izbledele fleke i bilo je mnogo manje upala, mada sam ja imala druge okidace pa se lice nijepotpuno sredilo, kao sto su mi rekli da hoce. Ali, ako nemas vecih problema sa kozom, sigurno ce biti mnogo efikasne, one kao sto vec znas, imaju kumulativan efekat, pa ces tek tamo pred leto videti kako sve to deluje. Murad ima inace jako kvalitetne projzvode ali su preskupi i jaki, pa se uzimajusamo u konsultaciji sa lekarom. Jesi cicalfate kremu mazao na akne u toku terapije lekom, jer je ja imam a ne znam sta da mazem na akne. Predlagani su mi Klindamicin rastvor ili Hloramfenikol gel i oba su mi prejaka, kao da mi gori koza kad ih mazem a cinkova pasta i Cicalfate su mi bolji.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 11, 2011 3:11 pm
Ljubice, ja bila i kod tog doktora i moram priznati da je to bila kap koja je prelila chashu. To je nesto najbolnije sto sam dozivela u zivotu. A ponasanje prema pacijentima necju ni da pominjem narochito od strane njegovog osoblja. Samo kad se setim da uvaljuju ljudima ten san sapun koji shatro nema svuda da se kupi pa je kod njih 30 dinara skuplji. A da ne pricam o prodaji preparata preskupih koje bi i ja mogla kod kucje da smucjkam a koje prodaju na crno, zaista je strashno.
Opet ponavljam sa roaccutanom nemam iskustva ali zaista svashta mozhe da se prochita i chuje, shto na internetu shto od doktora, ali kada bih bash bila u situaciji da imam, uslovno receno, tezi slucaj akni verovatno bih i o tome razmishljala.
Trenutno uzimam autovakcinu sa torlaka, vecj sam negde na pola puta i napredak je sve vidljiviji, moja iskrena preporuka je da se pre svega tamo urade bakterioloske analize pa onda sve ostalo. Otpirlike 50% ljudi ima za uzrocnik ovu ili onu vrstu bakterija i njima se mogu napraviti autovakcine, ovim ostalima je neshto drugo uzrochnik. Odluchila sam se na taj korak kada sam srela druga iz osnovne koji je bukvalno jos od osnovne skole imao bash dosta bubuljica, a sad dechku lice ko bebina guza, da se tako popularno izrazim, ja u chudu shta mu se desilo i on mi preporuchi torlak. Nishta ne koshta da se proba. A onda mi tata kaze da je josh njegov drug dobio tu vakcinu i tako se ratosiljao gamadi a imao ih je svuda po telu, to je bilo pre nekih 30 godina pa vi sad vidite koliko to postoji a niko nas o tome ne obavestava, pa makar da postoji kao opcija.Ovca za sisanje, eto tako sam se osecjala. Vakcina nema nikakve sporedne efekte, zamislite tek to.
Opet ponavljam sa roaccutanom nemam iskustva ali zaista svashta mozhe da se prochita i chuje, shto na internetu shto od doktora, ali kada bih bash bila u situaciji da imam, uslovno receno, tezi slucaj akni verovatno bih i o tome razmishljala.
Trenutno uzimam autovakcinu sa torlaka, vecj sam negde na pola puta i napredak je sve vidljiviji, moja iskrena preporuka je da se pre svega tamo urade bakterioloske analize pa onda sve ostalo. Otpirlike 50% ljudi ima za uzrocnik ovu ili onu vrstu bakterija i njima se mogu napraviti autovakcine, ovim ostalima je neshto drugo uzrochnik. Odluchila sam se na taj korak kada sam srela druga iz osnovne koji je bukvalno jos od osnovne skole imao bash dosta bubuljica, a sad dechku lice ko bebina guza, da se tako popularno izrazim, ja u chudu shta mu se desilo i on mi preporuchi torlak. Nishta ne koshta da se proba. A onda mi tata kaze da je josh njegov drug dobio tu vakcinu i tako se ratosiljao gamadi a imao ih je svuda po telu, to je bilo pre nekih 30 godina pa vi sad vidite koliko to postoji a niko nas o tome ne obavestava, pa makar da postoji kao opcija.Ovca za sisanje, eto tako sam se osecjala. Vakcina nema nikakve sporedne efekte, zamislite tek to.
@ajdemaloija
Sve si objasnila za Lazarevica.
Ja sam tamo bukvalno prosla pakao.
Drago mi je zbog tebe! Svaka terapija je dobra, samo ako deluje. Iskreno prvi put cujem za to. Volela bih samo kada bi malo detaljnije opisala tu terapiju, dakle sta je to konkretno i na koji nacin deluje.
Sve si objasnila za Lazarevica.

Drago mi je zbog tebe! Svaka terapija je dobra, samo ako deluje. Iskreno prvi put cujem za to. Volela bih samo kada bi malo detaljnije opisala tu terapiju, dakle sta je to konkretno i na koji nacin deluje.
spotaknuta
Za pogorsanje ne moze niko da ti tvrdi,citao sam iskustva gde pogorsanja nije bilo uopste,a meni recimo je desavalo par puta.Mislim da i ako bude da nece biti drasticno,posto ti ni to prvo nije bilo prejako,ali opet kazem ne moze ti niko to tvrditi.
Sto se Muradovih kiselina tice,nemam upale niti fleke,nego te oziljke,a radim ih kod dermatologa koja mi je i volila terapiju roakutanom.Zanima me gde si ti radila i na koji nacin?Koliko sam citao obicno rade 6-9 serija u razmacima od nedelju do dve.Ja radim tri serije u razmacima od tri nedelje.
Sta koristis od nege?Ja mislim da antibiotska terapije nije potrebna i ne savetujem ti to,jer jeste agresivo za terpiaju roakutanom.Znaci treba ti dobra hidratantna krema i blag sapun odnosno gel.Sve ostalo moze,a nije obavezno.Meni je cikafalte bio spas posle brijanja,ali ti tih problema nemas:))).Takodje mi je bio dobar kada sam zimi bio dosta napolju,posto je kao neka pasta.Mozes da ga naneses kada osetis potrebu,ali nemoj svaki dan,ipak je malo tezak.Na ubrzanje lecenja akni nece puno uticati,jer je pre svega regenerativna krema.mada ima i antibakterijsko dejstvo.Ja sam na pocetku na upale stavljao muradov koncentrat,ali nije bilo nikakvog dejstva.Onda mi je doktorka napisala recept
Rp. mixtura.(ammomi sulfogyrodalatis 5.0 mixtura alba ad 100.0).Nadam se da sam dobro napisao
.Stavlja se uvece na upale,moze i danju ako si sama,braonkaste je boje i ne mirise bas najlepse,kao benzin,ali je jako blago,cak umirujuce i ubrzava povlacenje akni.Nije nesto spektakularno,ali je meni bilo bolje od svih lokalnih preparata,a cena je smena oko 200 din.Pravi se u apotekama. Sad ti se konsultuj sa dermatologom,ali ova mixtura ti nece naskoditi.
ajdemaloija
Nisam cuo za tu terapiju,ako te ne mrzi napisi nam nesto vise i javljaj nam rezultate
Drzim ti palceve:)
Za pogorsanje ne moze niko da ti tvrdi,citao sam iskustva gde pogorsanja nije bilo uopste,a meni recimo je desavalo par puta.Mislim da i ako bude da nece biti drasticno,posto ti ni to prvo nije bilo prejako,ali opet kazem ne moze ti niko to tvrditi.
Sto se Muradovih kiselina tice,nemam upale niti fleke,nego te oziljke,a radim ih kod dermatologa koja mi je i volila terapiju roakutanom.Zanima me gde si ti radila i na koji nacin?Koliko sam citao obicno rade 6-9 serija u razmacima od nedelju do dve.Ja radim tri serije u razmacima od tri nedelje.
Sta koristis od nege?Ja mislim da antibiotska terapije nije potrebna i ne savetujem ti to,jer jeste agresivo za terpiaju roakutanom.Znaci treba ti dobra hidratantna krema i blag sapun odnosno gel.Sve ostalo moze,a nije obavezno.Meni je cikafalte bio spas posle brijanja,ali ti tih problema nemas:))).Takodje mi je bio dobar kada sam zimi bio dosta napolju,posto je kao neka pasta.Mozes da ga naneses kada osetis potrebu,ali nemoj svaki dan,ipak je malo tezak.Na ubrzanje lecenja akni nece puno uticati,jer je pre svega regenerativna krema.mada ima i antibakterijsko dejstvo.Ja sam na pocetku na upale stavljao muradov koncentrat,ali nije bilo nikakvog dejstva.Onda mi je doktorka napisala recept
Rp. mixtura.(ammomi sulfogyrodalatis 5.0 mixtura alba ad 100.0).Nadam se da sam dobro napisao

ajdemaloija
Nisam cuo za tu terapiju,ako te ne mrzi napisi nam nesto vise i javljaj nam rezultate
Drzim ti palceve:)
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 11, 2011 3:11 pm
Vrlo je jednostavna procedura, ode se na Torlak gde vam uzmu iscedak iz bubuljice, odmah sutradan stignu rezultati da li u uzorku ima bakterija ili nema, a za dva tri dana se izoluje tachno koja je bakterija u pitanju. Otprilike po njihovom iskustvu oko 50% ljudi ima neku bakteriju ostali nemaju. Ako imate pravi vam se autovakcina na osnovu vaseg uzorka, dakle nema univerzalne vakcine. Za oko mesec dana vakcina je gotova. Postoje tri razlicite bochice, pocinje se sa bochicom broj jedan, pa dva, pa tri, s tim sto se uzima oralno na parche hleba ili kocku shecjera, i svaki dan se uzima jedna kap vise, 1 bochica-15 dana, kad se zavrsi 3x15 dana prelazi se na produzenu terapiju - 2 puta nedeljeno po 15 kapi iz bochice br. 3. Stvar je u sticanju imuniteta i otpornosti na bakteriju neprijatelja. Dok se pije vakcina nema nikakvih zabrana, sem sto ne sme da se pije alkohol (a ja jako volim pivo
). Desi se da lice u jednom trenutku bukne ali oni vam kazu koji antibiotik tada da se popije i to je to. Ja sam na kraju 3. bochice (ostalo mi jos 5 dana) pa onda na produzenu terapiju 2 puta nedeljno. Ne znam tachno koliko ce da traje jer ne znam koliko ima kapi po bochici, al bice to bar jos jedno dva meseca. uf ne znam da li sam dobro objkasnila cini mi se da sam iskomplikovala, ali ustvari je jako jednostavno jedino sto mi se sve to oduzilo. Mojoj sestri nisu nasli nikakve bakterije ali su joj ipak napravili neku vakcinu za pojacavanje otpornosti. Obema dosta manje izlaze nove bubuljice i kada izadju nisu vise tako bolne i upalne i mnogo brze prodju.
Koliko sam ja kao laik uspela sama da skapiram, mislim da je prilicno slichno principu homeopatije.
Vakcina kosta oko 8 hiljada (nisam tachno sigurna) ali sa beogradskim osiguranjem dobija se uz uput besplatno. Tako da sam je ja besplatno dobila.
Uclanila sam se na forum jer sam htela barem nekom da ispricam za ovo jer mi nije bilo jasno kako ama bash nigde nishta ne pishe o tome na celom celcatom netu.
To je ukratko to.
Hvala na podrshci, ja se nadam da cje konachno sve biti ok.
Pozdrav!

Koliko sam ja kao laik uspela sama da skapiram, mislim da je prilicno slichno principu homeopatije.
Vakcina kosta oko 8 hiljada (nisam tachno sigurna) ali sa beogradskim osiguranjem dobija se uz uput besplatno. Tako da sam je ja besplatno dobila.
Uclanila sam se na forum jer sam htela barem nekom da ispricam za ovo jer mi nije bilo jasno kako ama bash nigde nishta ne pishe o tome na celom celcatom netu.
To je ukratko to.
Hvala na podrshci, ja se nadam da cje konachno sve biti ok.
Pozdrav!
Evo i ja da se javim
Juce sam bio na kontroli,posto mi je padalo 2 meseca,tj popio sam 4 kutije Roaccutana namenjene za drugi mesec,a tacno 2 meseca terapije bice 18.2.
Lice je bolje,obrazi su se ocistili skroz,nos isto,regija iznad usana.. Celo i brada su takodje mnogo cistiji samo sto uvek iskoci po neka bubuljica..
Na vratu isto imam par bubuljica ali sve one brzo prodju,iskoce nove ali mnogo manje i tako :DDD Jako sam zadovoljan..jedino sto su sad na obrazima ostale flekice,pa cekam da one izblede tj prodju (STRPLJENJEEEEEEEEEE
)
E to je sto se stanja tice nakon 2 meseca terapije
Sada,pitao sam doktorku za AVENE kolekciju o kojoj smo pricali na ovom sajtu..ona je rekla da mogu to da koristim,ali da je sve to isto RENERGIQUE,AVENE i ostale kolekcije,tj da imaju sve istu funkciju,tonik za ciscenje lica i krema da vlazi kozu i obnavlja epiderm ili kako se vec zove
U konsultaciji sa doktorkom odlucili smo da nastavim sa koriscenjem RENERGIQUE kolekcije,koju sam pronasao na internetu pa cu vam sada pokazati kako izgleda i koju funkciju tacno imaju ovi proizvodi
http://www.renergique.com/person_nega.p ... ticna_koza
-RENERGIQUE HYDRACURE FACIAL WASH je namenjem svakodnevnom čišćenju lica i uklanjanju prekomerne masnoće kod problematične i kože sklone aknama. Sprečava prekomerno isušivanje kože lica,čisti,neguje i osvežava kožu lica. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i antiseptičkim komponentama dubinski čisti pore od mikroorganizama, bakterija i gljivica koje izazivaju pojavu akni. Nežan je i blag, bez sapuna, čisti dubinski, čisti pore, i ne iritira oči.
Upotreba: ruke oprati a potom naneti facial wash na lice i temeljno isprati vodom.
-RENERGIQUE HIDRACURE CLEANSING TONIC-tonik na bazi prirodnog ekstrakta nežnog bilja, za savršeno čistu, nežnu i gipku kožu. Ovaj antibakterijski tonik sa svojim bioaktivnim sastojcima (ekstraktom ruže,triclosan,alantionom i Provitaminom B5) blago dezinfikuje kožu, sužava raširene pore i skida ostatke masnoće. RENERGIQUE HYDRACURE hidratiše i tonira problematičnu, aknoznu kožu i uskladjuje pH vrednost.
Upotreba: RENERGIQUE HYDRACURE antibakterijski tonik naneti na kožu lica ujutru i uveče kružnim pokretima.
-HYDRACURE je lagana gel-krema trostrukog dejstva-antiseptičkog,antibakterijskog i regenerativnog. Reguliše rad lojnih žlezda i regeneriše oštećenu kožu.
-Triclosan 0,2% antiseptik glavna aktivna komponenta HYDRACURE kreme zaustavlja rast bakterija koje prouzrokuju nastanak akni.
- Mlečna kiselina daje glatkoću koži, vrši blagi piling i na taj način odstranjuje odumrle ćelije, nečistoću i suvišnu masnoću.
- Aloja Vera, Hamamelis i provitamin B5 umiruju kožu.smanjuju crvenilo,regulišu vlagu i pomažu u izgradnji novih ćelija.
- Alantoin vraća nežnosti daje bolji tonus koži.
- Mineralno-vitaminski kompleks aktivno reguliše prirodnu vlažnost kože i štiti je od štetnih spoljašnjih uticaja (sunce,vetar)
- UVA/UVB filtri i Vitamin E štite kožu od prevremenog starenja koje nastaje usled štetnog dejstva sunca.
Upotreba: HYDRACURE gel kremu lagano nanesite na dobro očišćenu kožu lica zahvaćenu aknama kružnim pokretima na gore. Najbolji efekat se postiže uporednim korišćenjem preparata za čišćenje i toniranje lica HYDRACURE koje i koristim...
U petak uvece probao sam da lice umivam DOVE sapunom koji je ljubica spomenula,i nije mi odgovarao... Pocele su da mi iskacu nove bubuljice,i to puno njih
Mislim da taj sapun treba da se koristi tek kada dodjemo u period skroz ciste koze,bar u mom slučaju,ja cu tako raditi
Tako da,ostali su mi Renergique gel i tonik,kupio sam i tu kremu Renergique a izbacio HYSEAC hidromatiracjucu kremu. Doktorka mi je takodje rekla da jedno vreme ne koristim melem JOMELOP,pa sam i njega izbacio. Rekla mi je da stavljam Skinoren,a ja sam na to odgovorio da me pece jako,dok je ona rekla da stavljam samo na bubuljice a ne na celu kozu jer ce pre osusiti,i da istrpim malo pa ce brze nestati bubuljice
JEdno vece to da mazem,a drugo SCAR ZONE kremu protiv oziljaka..Pa da kombinujem,jedno vece Skinoren,drugo Scarzone ili kada sam kuci ceo dan da mazem nesto od ta 2 preparata
Koristim i dalje kapi za nos MARISOL,za ruke koristim RENERGIQUE UREA Y3 koja mi supeeeeeer pomaze,ruke mi uopste nisu suve,i usta mazem danju EUCERIN balsamom a noću pantenol mašću
Toliko od mene
I da zeleo bih da cujem NEMANJASSSS kakvo je njemu stanje,posto smo poceli otprilike u isto vreme da pijemo Roaccutan
POZDRAV!

E to je sto se stanja tice nakon 2 meseca terapije

Sada,pitao sam doktorku za AVENE kolekciju o kojoj smo pricali na ovom sajtu..ona je rekla da mogu to da koristim,ali da je sve to isto RENERGIQUE,AVENE i ostale kolekcije,tj da imaju sve istu funkciju,tonik za ciscenje lica i krema da vlazi kozu i obnavlja epiderm ili kako se vec zove

U konsultaciji sa doktorkom odlucili smo da nastavim sa koriscenjem RENERGIQUE kolekcije,koju sam pronasao na internetu pa cu vam sada pokazati kako izgleda i koju funkciju tacno imaju ovi proizvodi

http://www.renergique.com/person_nega.p ... ticna_koza
-RENERGIQUE HYDRACURE FACIAL WASH je namenjem svakodnevnom čišćenju lica i uklanjanju prekomerne masnoće kod problematične i kože sklone aknama. Sprečava prekomerno isušivanje kože lica,čisti,neguje i osvežava kožu lica. Zahvaljujući svojim antibakterijskim i antiseptičkim komponentama dubinski čisti pore od mikroorganizama, bakterija i gljivica koje izazivaju pojavu akni. Nežan je i blag, bez sapuna, čisti dubinski, čisti pore, i ne iritira oči.
Upotreba: ruke oprati a potom naneti facial wash na lice i temeljno isprati vodom.
-RENERGIQUE HIDRACURE CLEANSING TONIC-tonik na bazi prirodnog ekstrakta nežnog bilja, za savršeno čistu, nežnu i gipku kožu. Ovaj antibakterijski tonik sa svojim bioaktivnim sastojcima (ekstraktom ruže,triclosan,alantionom i Provitaminom B5) blago dezinfikuje kožu, sužava raširene pore i skida ostatke masnoće. RENERGIQUE HYDRACURE hidratiše i tonira problematičnu, aknoznu kožu i uskladjuje pH vrednost.
Upotreba: RENERGIQUE HYDRACURE antibakterijski tonik naneti na kožu lica ujutru i uveče kružnim pokretima.
-HYDRACURE je lagana gel-krema trostrukog dejstva-antiseptičkog,antibakterijskog i regenerativnog. Reguliše rad lojnih žlezda i regeneriše oštećenu kožu.
-Triclosan 0,2% antiseptik glavna aktivna komponenta HYDRACURE kreme zaustavlja rast bakterija koje prouzrokuju nastanak akni.
- Mlečna kiselina daje glatkoću koži, vrši blagi piling i na taj način odstranjuje odumrle ćelije, nečistoću i suvišnu masnoću.
- Aloja Vera, Hamamelis i provitamin B5 umiruju kožu.smanjuju crvenilo,regulišu vlagu i pomažu u izgradnji novih ćelija.
- Alantoin vraća nežnosti daje bolji tonus koži.
- Mineralno-vitaminski kompleks aktivno reguliše prirodnu vlažnost kože i štiti je od štetnih spoljašnjih uticaja (sunce,vetar)
- UVA/UVB filtri i Vitamin E štite kožu od prevremenog starenja koje nastaje usled štetnog dejstva sunca.
Upotreba: HYDRACURE gel kremu lagano nanesite na dobro očišćenu kožu lica zahvaćenu aknama kružnim pokretima na gore. Najbolji efekat se postiže uporednim korišćenjem preparata za čišćenje i toniranje lica HYDRACURE koje i koristim...

U petak uvece probao sam da lice umivam DOVE sapunom koji je ljubica spomenula,i nije mi odgovarao... Pocele su da mi iskacu nove bubuljice,i to puno njih

MORAM DA KZEM DA SAM POKUSAO DA SE UBIJEM MADA NESVESNO A MISLIM DA JE MOZDA I POLAMALO SVEZNO ZNACI OTISO SAM DA SE KUPAM SA UKLJUCENIM BOJLEROM DA LI JE TO NORMALNO I DA LI SE JOZ NEKOM DESILO????? ZVO SAM POLICIJU I REKLI SU MI DA SE OBRADIM PSIHOTERAPIJATRU
Cekaj, ti si otisao da se kupas sa upaljenim bojlerom namerno misleci da ce on tako eksplodirati..?
Nadam se da se nista nije desilo! Mislim ja se cesto kupam sa upaljenim bojlerom ali nikad ne mislim da ce on eksplodirati ili nesto slicno, vec ga drzim upaljenog da bih imala vise tople vode..
Zasto si to podelio sa nama i sto bas ovde?
Nadam se da se nista nije desilo! Mislim ja se cesto kupam sa upaljenim bojlerom ali nikad ne mislim da ce on eksplodirati ili nesto slicno, vec ga drzim upaljenog da bih imala vise tople vode..
Zasto si to podelio sa nama i sto bas ovde?
ZATO STO JE OVO TEMA ZA ROKAKUTAN??????????