@Dragi777
Ja se izvinjavam, greska je u pisanju u nacinu primene kod Avece- Clean Ac kreme.
Ovako vidi, Avene Clean-Ac Cleansing Cream, tj ovo pod brojem 1. ti je za ciscenje lica. Dakle, ako njega koristis sapun ti nije potreban. Koristis ga ujutru i uvece, stavis na vlazno lice, operes, osusis i to je to. Kod njega je dobro sto je namenjen za kozu pod roacom, sto znaci da je blag, ne isusuje, nema sapuna u sebi, ne iritira i pomaze da koza bude meka i smanjuje iritaciju koze od samog roaca. Nekomedogen je, i antialergijski.
E, kada ujutru time operes lice, ostavis da se osusi, ili utapkas maramicom/peskirom i naneses Avene Clean - Ac kremu normalno.

To mozes da ponovis i uvece, a kremu mozes dodavati u toku dana ukoliko ti je potrebno.
@mia_81
To je tacno, skroz si upravu. Meni je upocetku eucerin sa ureom bila ok, medjutim kada sam je kupila drugi put pocela je koza jako da me pece kada je namazem

tako da sam odmah prestala da je koristim i odlucila da je dosta i da je vreme da promenim kremu i tako sam sama pronasla najbolju za ovu terapiju.

Istina je da je slabo ima kod nas.. Ona je vise zastupljena na americkom trzistu (naravno tamo je sve najbolje i najjeftinije i izbor je ogroman). Hvala bogu ima internet pa sam tako saznala za nju!
Ja sam je prvi put kupila u apoteci u Uscu. Kad sam pitala za nju rekli su mi da nemaju, ali da mogu da mi nabave i tako sam im ostavila broj telefona i kad im je za koji dan stigla oni su me pozvali i ja je kupila. Kasnije sam je nalazila i u drugim apotekama (bolje opremljenim) npr. u Knez Mihajlovoj. Ali, i ako apoteka u kojoj budes trazila nema, slobodno pitaj da ti poruce ako mogu, takodje i ovaj Clean-Ac Cleansing Cream. Njega isto slabije ima, a cesto apoteke imaju druge Avene proizvode kreme ili losione koje pokusaju da vam uvale, posto vecina njih nije cula za roac ali ko jeste zna za sta su ovi proizvodi namenjeni, tako da ces naci ne brini.
I molim te, ali molim te koliko god sada bilo tesko, nemoj da te glupi komentari i glupi ljudi sputavaju i bacaju u depru. To su sve idioti koji guraju nos gde im nije mesto, i gledaju u druge mesto da prvo pogledaju sebe!

Znam kako ti je, veruj mi. Znam da si citala moje postove ovde, i znas da te razumem jer si videla kroz sta sam i sama sve prosla. Ja sam pre roaca bila na jednoj terapiji koja me je bukvalno upropastila i koja mi je izvukla na povrsinu sve ono sto nikada nisam imala i sto sam roac za 6 meseci nije. Takodje suvoca koze tokom te terapije nije mogla ni da se poredi sa onom za vreme roaca. Moj dr se slogirao kad me je video i rekao mi da sa tim odmah prestanem. Ali do tada ja sam tako isla skoro god dana, oljustene, perutave koze, neujednacenog odvratnog tena na koji sminka nije mogla ni da pridje i da sam ne znam kako pokusala da je stavim. I takva sam isla na fax gde su me ljudi svakih 5 minuta ili pitali sta je ili se gadili. Od kad sam pocela da koristim roac sve je krenulo na bolje. Koristila sam normalno Clinique puder u prahu koji i dan danas koristim, jer mi tecni ne treba a i ne zelim ga. I znam da ce vam biti smesno, ali kada sam bila tako u drugom, trecem mesecu kao i vi sada, sa istim problemom i strahovima, ljudi oko mene uglavnom nisu primecivali da ja uopste imam neki problem, cak su me i u apoteci pitali kao a sta ce vama. Tada sam ja pocela da shvatam da moje stanje ide na bolje, iako se kuci crvenim, imam fleke i tako dalje. Nista se ne brini, sve ce biti ok. Zavrsetak mora da bude dobar. I slobodno koristi sminku preko kreme. Licno preporucila bih ti puder u prahu jer on ok prekriva, i prakticno je vise zastita za lice, a manje sminka. A tonirane kreme i tecnih se kloni. To ti je moj savet. A slazem se sa spotaknutom oko ove seljacke logike.

Tako je meni bilo samo u terapiji pre roaca. Toliko mi je lice bilo lose tada da ja nisam znala odakle sve to sto nikada pre nisam imala. Kasnije su te upale prosle ali je ta terapija bila mnogo losa i unistila mi lice sa flekama i oziljcima. Od roaca je toga ostalo mozda 3%. Neverovatno.. Sve negativno i lose je nanela ta terapija pre, a roac samo dobro. Ne znam kakvo je stanje bilo kod tebe do roaca? Ako hoces opisi malo svoje prethodno iskustvo pa mozemo da uporedimo. U svakom slucaju, roac radi, i ne treba da se obeshrabrujes da ti nece kasnije biti dobro. Samo polako i bice ok, videces.
@Shomy
Hahahahahaha realno!