Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Re: Roaccutan!

Post od Magistarka »

Dobro došao Nemanjaass...
Ja sam takođe u procesu :lol: ...Danas mi je tačno 2 mjeseca druženja sa lijekom :lol: ...
Vidim da ti je Mia_81 od pomoći, ali ako imaš neka pitanja, tu sam ako mogu šta pomoći sa svojim iskustvom :wink:.
Ja sam isto na maloj dozi, naizmjenično 20 i 30 mg dnevno.Vidim poboljšanje na licu, nadam se da će biti sve bolje i bolje u budućnosti. Slično kao i kod ostalih, usne su mi najveći problem...Ja ne znam šta više da koristim...Ja sam iz Sarajeva i nigdje ne mogu da nabavim Eucerun balzam...Molim pomoć gdje vi nabavljate?
Pozdrav
Nemanjaass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm

Post od Nemanjaass »

Ciaoss Magistarka, pa evo kad budem imao neko pitanje za tebe postavicu ga naravno meni je danas 12 dan i jos uvek nemam potrebe za eucerinom, stavljam samo labelo na usne posto su uvek suve ali ne bas da krene krv ujutru najvise, i nos polako pocinje da mi se peruta, kod mene je prvo doslo do mogu reci pogorsanja po obrazima, i po vratu, sada po vratu se br znatno smanjio a i po licu ima jos po koja i susi se koza sve vise nadam se da ce ubuduce biti jos cistije... a za Eucerin vidi ako mozes da narucis ili da ti neko kupi ako imas nekog u Srbiji ili u inostranstvu da ti nabavi ili pitaj u apoteci da narucis sigurno moze pa da sacekas da se to nabavi, meni je preporuceno i da mazem pantenol krem na usne i na lice ali tek kada dodjem u tu fazu... sada jos uvek nije toliko suva... ako te jos nesto interesuje pitaj a i ja cu obavestavati ovde kako mi bude tekla terapija... Cujemo se jos.. :)
Nemanjaass
Novi član
Novi član

Post od Nemanjaass »

da i samo bih jos dodao kome nije problem ili hoce mozemo i da na fb komuniciramo meni to nije nikakav problem ali samo oko crvenila se brinem jer hteo bih da izadjem sa jednom devojkom ali to mi je ternutno najveci problem dok se sese crvenilo slabi ali ove koje su izasle pa pukle ili se suse i crvene su jos ako neko ima odg za to bio bih zahvalan, i pitanje za hranu i to sve smem da jedem i pijem samo ne preterano i da treniram smem to mi je receno vama? Unapred hvala.. :)
Nemanjaass
Novi član
Novi član

Post od Nemanjaass »

i opet sam nesto zaboravi Srecan Bozic svima koji slave i Nova godina.. :)
DooMy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:07 pm

Post od DooMy »

Pitanje za ISKUSNE !

Da li trebam da se krijem i pazim i od ovog zimskog sunca, ili ono ne moze negativno da utice ?
Nevermore
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 08, 2011 2:03 pm

Post od Nevermore »

Dobar dan svima!

Do svoje 3 godine gimnazije nisam imao jednu jedinu tacku na faci,znaci kad su svima izlazile bubuljice meni je lice bilo prelepo i svi su mi se divili kozi i pitali kako bre svima izlaze a jedino meni ne,likovao sam godinama do pocetka 4. godine srednje...kad su pocele svima da prolaze,tu je pocela moja prica o bubuljicama.po licu imam neke mitisere uglavnom u predelu brkova,kod brade mi izlaze bolne velike kraste,nije bas fatalni slucaj niti bog zna kako ozbiljan,al svakako je primetno da imam problema sa bubuljicama

Tu je pocela moja borba,prvo sam otisao kod kozmeticara,bio sam na 3 tretmana na koje sam dao ukupno 4500 dinara plus 2000 dinara prirodnih preparata,nista mi se nije popravilo,cak stavise mi se lice jos vise upalilo i zapalilo,tu je kozmeticar nasao razlog u brijanju kao,ali prekasno,vec sam ga otkacio zbog neprofesionalnosti,onda sam promenio 3 dermatologa,probao sam sve moguce preparate,od benzoil peroxyda do adapalena,nisu uopste bili jeftini,jedino mi je pomogao losion klindomicin,koji mi je u jednom trenutku otklonio 90 posto bubuljica!medjutim moja radost je trajala oko 4,5 meseci,ubrzo su bakterije postale rezistentne i sve mi se vratilo jednom divnom upalom,tad sam zakljucio da kreme i losioni sluze da ti uzmu pare i daju nadu,ne znam coveka kome su ove stvari pomogle na dugi rok,a koje sam pare tu ostavio,ne zelim da brojim...elem

Svako ko ima bubuljice zna kolika je ovo muka,iako mislim za sebe da imam vrlo lepe crte lica i da sam lepo gradjen,bubuljice su razlog zasto mi je muka da se pogledam u ogledalo,svako jutro kako ustanem gledam da li mi je jos neka izasla,uvece cesto bdim na novim bubuljicama koje mi "tek tako" izadju i stavljam alkohol bezuspesno pokusavajuci da ih odvratim,a kad mi je drugarica izbrisala sliku iz diskoteke sa fotoaparata zato sto su mi bubuljice bile u prvom planu,dosta je bilo,rekao sam,ILI BUBULJICE,ILI JA,treceg nema,prihvaticu rado svaki nuz efekat,pa cak i da ima efekte na moju buducnost,posto zaista,ove 3 godine su mi bile vrlo frustrirajuce i teske....i ne mogu vise...

Sta ja zelim da pitam

1.)Da li je suvoca bas vidljiva?da li kad te drugi vide takvo suvog su u fazonu au brate sta to uzimas?sta ti je?ili se preparatima moze to ublaziti do granice gde ljudi to ne primecuju,da li ce to moja devojka primetiti?

2.)Aktivno treniram u teretani,pa kakav to uticaj ima na teretanu,cuo sam da ne smeju tegovi ali inace vecina vezbi u teretani su upravo u dizanju nekih tegova...uzimam takodje i preparate,radi se o gejneru...

3.)Molio bih nekoga da mi navede sve preparate koje je uzeo kako bi ublazio suvocu da se spremim na vreme,trebao bih uskoro da pocnem sa mojom kurom pa bolje na vreme da sve isplaniram

izvinjavam se na duzem postu i hvala unapred! ;)
Nesha90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 09, 2010 2:41 pm

Post od Nesha90 »

Nemanjaass napisao:I da hteo bih da te pitam posto sam aktivan sportista dali to skodi ili ne? Doktorka je rekla da mogo slobodno da treniram posto treniram kosarku samo tegove da ne uzimam.. ? :Dmislim zbog iritacije i to? :D
Pazi, roaccutan ti nece smanjiti sposobnosti i ucinak. Mozda ces imati bolove u ledjima i zglobovima, i to je na tebi kako ces se nositi sa bolom. Ako se aktivno bavis sportom verovatno uvek vuces neku povredu i treniras tako, ako ti to ne predstavlja problem, nece ti ni ovi bolovi. E sad pitanje je da li je vredno trpeti bolove zbog bubuljica, jedino ti znas odgovor na to pitanje.
Nesha90
Novi član
Novi član

Post od Nesha90 »

@Doomy

Ne moras

@Nevermore

1. Mozda i neces imati suvo lice, recimo ja nemam problema. Osusi se jedan dan u 3 nedelje recimo. Medjutim ispucale usne su bas vidljive, mene je ortak pitao nesto u fazonu ,,Brate sto se tako raspadas?" :lol:
Izmislis nesto i teras dalje, ko da ce se neko secati toga za par meseci.

2. Ja sam radio sa tegicima od 2 kg da bih ojacao rame posle povrede, i dobio neku nenormalnu upalu koja je trajala ne znam ni ja kolko. Pretpostavljam da je to razlog zasto se tegovi izbegavaju. Kalistetika (sklekovi, zgibovi itd.) je ok, makar ja nisam imao problema. Pomalo nema logike ali eto. Sto se tice gejnera, to je ionako glupost. :)
U sustini bi trebao da izbegavas sve sto moze da osteti jetru, znaci gazirano, alkohol itd.
Nemanjaass
Novi član
Novi član

Post od Nemanjaass »

Hvala na odgovoru i jos sam hteo da pitam da li znoj, utice na pojavu novih bubuljica? :) To sam hte o da pitam, i za ishranu takodje Sve normalno bez izbegavanja osim alkohola i gaziranog ili???
Nesha90
Novi član
Novi član

Post od Nesha90 »

Nemanjaass napisao:Hvala na odgovoru i jos sam hteo da pitam da li znoj, utice na pojavu novih bubuljica? :) To sam hte o da pitam, i za ishranu takodje Sve normalno bez izbegavanja osim alkohola i gaziranog ili???
Ne znoj, ali stres da, znaci i fizicki napor kad imas trening, utakmicu. Sve normalno osim alkohola i gaziranog.
Nemanjaass
Novi član
Novi član

Post od Nemanjaass »

Hvala puno na odgovoru znaci sve normalno i ishrana i teninzi samo da se ne stresiram jos jednom hvala.. ako budem imao jos nesto pitamm ;) :)
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 27, 2010 8:01 pm

Post od Jagodica Bobica ** »

Evo i ja da se javim :)))) Samo da znate da svaki dan citam nove postove :D
Pridoslicama srecan pocetak terapije, stojim vam na raspolaganju oko pitanja :)

Danas mi se navrsio treci mesec od pocetka terapije :)
I dalje je stanje 5 dana savrseno, 5 dana se pojave 3-4 nove i sve tako u krug . Bice bolje nadam se :)
Sto se tice krema, to je idalje Avene emulzija , a za usne pantenol mast i labelo :)

I tako... Ukratko moj izvestaj, ako jos nesto nekog zanima nek slobodno pita ^_^
Pozdrav za sve :lol:
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Upravo sam popio prvu tebletu Roaccutana. Trebao sam da počnem 5-og, ali sam odložio. Stanje definitivno nije za ovaj lek, čini mi se da se dosta i poboljšalo u zadnje vreme, od kada ne koristim ništa, ali opet znam da mi je sada ''zadnji voz'' da počnem, jer tokom leta nije preporučljivo piti, a ne bih da ''izgubim'' još jednu godinu. Obaveštavaću vas kako teče terapija...
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Urkee,budi siguran da si doneo ispravnu odluku,jer iako ti je mozda sada bolje nikad se ne zna kad lice moze da "poludi",tako da je svakako bolje da to sprecis na vreme,izbecices i eventualne posledice u vidu fleka i oziljaka.Sto se nekih nezeljenih efekata tice sve je individualno,nemoj da te plase price koje si mozda cuo.Svako razlicito podnosi lek.A i sto se stanja koze tokom terapije tice nekome se stanje brzo sredi,neko ima pogorsanja,neka te ni to ne brine jer je takodje individualno.Zelim ti da dobro podneses terapiju i brzo izlecenje :)
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Hvala Mia na podršci, nadam se da će biti ispravna odluka. :wink:

Inače interesuje me par stvari, pa ako neko može nek odgovori:

1. Jel bitno kada se pije roaccutan, ja sam recimo juče popio jednu u 12 posle doručka, a drugu u 22 časa posle večere. Da li je problem da sutra npr popijem u 9 ujutru, a uveče u 11... igra li to kakvu ulogu? I zna li se koliki treba da bude razmak između doza, da li je to 12 sati, ili nije toliko bitno?!

2. Da li neko može da mi preporuči kakav puder ili toniranu kremu koja ne isušuje košu, a koju bih inače stavljao veoma retko, recimo jednom nedeljno i to samo uveče?! U zadnje vreme sam stavljao ovaj SebaMed ali on baš isušuje, sve bubuljice koje sam imao mi je isušio.

Inače, ja sam danas tek 2 dan na leku i jedinu promenu koju vidim jeste da su mi sve bubuljice dobile beo vrh, a inače iskočila je jedna nova. I čini mi se da usne polako počinju da mi se suše, ali to možda i umišljam. :roll: Na njih trenutno stavljam samo običnu Niveu 2-3 puta dnevno.
Odgovori