Roaccutan!
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Re: Roaccutan!
Urkee,
Nemoj dodatno opterecivati jetru alkoholom.Potrebni su ti dobri rezultati,odnosno jetrene probe da bi mogao da izguras terapiju do kraja.Pokusaj da se odreknes alkohola,ja ne pijem inace tako da meni to nije problem,ali i da pijem zrtvovala bih se tih 6 meseci zarad uspesnog lecenja.
Nemoj dodatno opterecivati jetru alkoholom.Potrebni su ti dobri rezultati,odnosno jetrene probe da bi mogao da izguras terapiju do kraja.Pokusaj da se odreknes alkohola,ja ne pijem inace tako da meni to nije problem,ali i da pijem zrtvovala bih se tih 6 meseci zarad uspesnog lecenja.
LiKEmia_81 napisao:Urkee,

Ne bavim se aktivno ni jednim sportom, ali planiram da tokom terapije radim redovno sklekove, zgibove, trbušnjake itd., znači uglavnom kućne vežbe. Nadam se da to nije problem?
Što se tiče alkohola, iskreno ne planiram da ga se skroz odreknem, ali ću ga piti u znatno manjim količinama, a ukoliko nalazi to budu zahtevali, onda ću potpuno prestati.
E sad od propratnih preparata mi je preporučeno da koristim Exfoliac penasti gel za čišćenje i Exfoliac Acnomega 200 krema, kao i Eucerin za regeneraciju i negu usana. Da li je neko imao iskustva sa korišćenjem ovih preparata, naročito me interesuje Exfoliac krema, odnosno da li je dobra za hidrataciju kože?!
Inače definitivno sam odlučio pa počem 4 januara sa terapijom, tako da se čujemo još, sa nadam se lepim vestima po sve nas.
Što se tiče alkohola, iskreno ne planiram da ga se skroz odreknem, ali ću ga piti u znatno manjim količinama, a ukoliko nalazi to budu zahtevali, onda ću potpuno prestati.
E sad od propratnih preparata mi je preporučeno da koristim Exfoliac penasti gel za čišćenje i Exfoliac Acnomega 200 krema, kao i Eucerin za regeneraciju i negu usana. Da li je neko imao iskustva sa korišćenjem ovih preparata, naročito me interesuje Exfoliac krema, odnosno da li je dobra za hidrataciju kože?!
Inače definitivno sam odlučio pa počem 4 januara sa terapijom, tako da se čujemo još, sa nadam se lepim vestima po sve nas.

Da li si siguran da ti je dr rekao exfoliac aknomega 200?Da nije exfoliac reconstructive ?Cudno mi je da je ta posto je to krema sa vocnim kiselinama,obicno se samo koriste lagane hidrantne kreme da nadoknade vlaznost koze.
Siguran sam, jer mi je na Exfoliac flajeru zaokružila ta dva preparata koja sam naveo. Obzirom da još ne počinjem, raspitaću se, možda je greška, pa ću promeniti. Inače ja imam Murad Vitalic Hydrate, možda bih mogao nju da koristim za vreme roaccutana?!mia_81 napisao:Da li si siguran da ti je dr rekao exfoliac aknomega 200?Da nije exfoliac reconstructive ?Cudno mi je da je ta posto je to krema sa vocnim kiselinama,obicno se samo koriste lagane hidrantne kreme da nadoknade vlaznost koze.
Kakva je situacija kod tebe, napreduješ li?
Urkee napisao:Ne bavim se aktivno ni jednim sportom, ali planiram da tokom terapije radim redovno sklekove, zgibove, trbušnjake itd., znači uglavnom kućne vežbe. Nadam se da to nije problem?
Nije problem, mozes normalno da vezbas. Meni je doktorka samo rekla da izbegavam tegove, i to sam i radio. Doduse, u pocetku terapije sam radio malo sa tegovima od 2kg, da ojacam rame posle povrede. Par dana nisam imao problema i onda sam odjednom dobio nenormalnu upalu koja me je drzala jedno nedelju dana. U uputstvu i pise tako nesto kao nuspojava, tako da izbegavaj tegice.
Danas je tacno 2 meseca od kako sam na terapiji,situacija je ok,naravno da sam i dalje nezadovoljna svojom kozom,ali nema vise upale koja je bila dosta jaka usled pogorsanja.S obzirom da sam ja sada na dozi od 60mg,mogu reci da je dobro podnosim,jedino su mi usne jako suve,cak su mi je i puklo sa obe strane,tako da tesko mogu jace da otvaram ustaUrkee napisao:Siguran sam, jer mi je na Exfoliac flajeru zaokružila ta dva preparata koja sam naveo. Obzirom da još ne počinjem, raspitaću se, možda je greška, pa ću promeniti. Inače ja imam Murad Vitalic Hydrate, možda bih mogao nju da koristim za vreme roaccutana?!mia_81 napisao:Da li si siguran da ti je dr rekao exfoliac aknomega 200?Da nije exfoliac reconstructive ?Cudno mi je da je ta posto je to krema sa vocnim kiselinama,obicno se samo koriste lagane hidrantne kreme da nadoknade vlaznost koze.
Kakva je situacija kod tebe, napreduješ li?

Pozdrav svima i srećna Nova godina!
Dakle, sutra treba da počnem da pijem roaccutan. Iskreno nije mi svejedno, osećam strah, ali odlučio sam pa šta bude. Ja realno nisam slučaj za roaccutan, ali mi je stvarno preko glave ova dugogodišnja borba sa aknama i rešio sam da to presečem jednom za svagda, nadam se. Počinjem sa 20 mg na svojih 70-ak kila.
Čujemo se i dalje, opisivaću kako teče terapija.
Dakle, sutra treba da počnem da pijem roaccutan. Iskreno nije mi svejedno, osećam strah, ali odlučio sam pa šta bude. Ja realno nisam slučaj za roaccutan, ali mi je stvarno preko glave ova dugogodišnja borba sa aknama i rešio sam da to presečem jednom za svagda, nadam se. Počinjem sa 20 mg na svojih 70-ak kila.
Čujemo se i dalje, opisivaću kako teče terapija.
Nemoj se plasiti,nije uopste nista tako strasno,malo duze traje lecenje,ali kada pomislim koliko godina sam pokusavala sa drugim stvarima uzalud zao mi je sto odmah nisam pila roaccutane.Tako da ti savetujem da budes uporan i srecan sto uopste pocinjes,nemoj cekati i odlagati da ti jednog dana ne bude zao kada shvatis koliko si vremena izgubio uzalud.Ja pijem puna dva meseca i evo nekoliko dana sam u trecem,lice mi je grozno,ali tako valjda mora da bude 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm
Pozz svima i ja sam poceo sa roakutanom 27 decembra da pijem i sada sam 10 dan pod terapijom meni je se prvih par dana malo pogorsalo stanje na licu i vratu, ali polako se smanjuje taj br, nadam se da ce u daljem lecenju biti bolje, dakle ja vec 4 god vucem ovaj problem bio sam preko lekara, kozmeticara i ciscenja i krema i svacega i nista nije uspelo pa sam od dermatologa sa vma krenuo sa ovom terapijom krenuo i nadam se da cu uspeti jednom da se spasem vise... jedno vreme sam lice ciscenjem i preko leta ocisto 90 posto i opet se sada to malo vratilo i resio sam da resim vise taj problem i krenuo sam sa roakutanom i to pijem 2 caps od 10 mg posle dorucka i rucka, pa bih voleo da sa drugim komentarisem malo o delovanju leka i to, posto usta polako pocinju da mi se suse, i nos mi se peruta pomalo kakova je reakcija koze dalje.... unapred hvala na odgovorima citao sam razna iskustva i voleo bih sa nekim da nastavim da pricam o svojoj terapiji i da vidim kako kod drugih to napreduje i kod mene kako bude napredovalo obavestavam jos jednom hvala unapred
Nemanjaass prvo dobrodosao
Ja sam takodje na terapiji koju vodi doktor sa WMA pa me zanima ko je tvoj doktor?Inace s obzorom da si tek 10 dana na terapiji mislim da nista jos ne mozes da ocekujes,ima vremena videces,verovatno ce biti i pogorsanja ,ali sve se nekako izgura kad imas cilj.Ja pijem lek 2 meseca i 10 dana,i otprilike usne pocinju da se suse oko 10 dana,tako da ti preporucujem eucerin acute balm,a uzmi i pantenol mast.Eucerin ce ti sluziti kada si napolju,a pantenol mast mozes kada si kuci i uvece kad legnes nacapaj dosta pantenol masti i onda ces izbeci da ti usne ujutru kad ustanes budu suve i crvene.Ovo provereno pomaze,a posto je ova mast bele boje ne mozes je nanositi kada si u javnosti,onda za ulicu imas eucerinov balzam koji je odlican.Lice kasnije malo pocinje da se susi,mozda negde oko 2 nedelje od pocetka tarapije,za to uzmi neku od sledecih krema:exfoliac rekonstruktivnu,avene regenerativnu ili mozes cak i najobicniji pantenol krem.Ima jos krema koje dolaze u obzir,prelistaj malo temu pa ces naci.Mada doktori kazu da nisu toliko bitne kreme,one ne uticu na lecenje,vec su neophodne za vlazenje suve koze kakva ce ti biti tokom terapije.
Ono sto je jako vazno pored kontole krvi i saradnje sa lekarom,to je strpljenje.Dobro se naoruzaj istim i srecno u daljem lecenju.

Ono sto je jako vazno pored kontole krvi i saradnje sa lekarom,to je strpljenje.Dobro se naoruzaj istim i srecno u daljem lecenju.

-
- Novi član
Hvala mnogo na savetima i na ohrabrenju znaci tokom ovog perioda, a naprimer jel prepuruceno nesto uzimati za crvenilo tokom terapije posto mi je doktorka rekla da u toku terapije samo se umivam cistom vodom i da pijem lek, a kada koza pocne da se bas dosta susi samo pantenol da koristim...??? Jer pre ove terapije koristio sam penu neku za umivanje posto imam izrazito masnu kozu, i ona je drzala stvar pod kontrolom, izadje po koja ali nista strasno i sada kada sam na terapiji u prvih par dana pojavile su se u vececem br pre terapije, ali kako dani prolaze polako svako jutro sve manje ih ima i koza se sve vise susi, Nadam se da ce i u buduce ovako ostati..
Odakle si ti Mia koliko imas god i koliko imas problema vec sa ovim?

-
- Novi član
I da hteo bih da te pitam posto sam aktivan sportista dali to skodi ili ne? Doktorka je rekla da mogo slobodno da treniram posto treniram kosarku samo tegove da ne uzimam.. ? :Dmislim zbog iritacije i to? 

Sto se tice crvenila nista mi nije preporuceno,osim kremice koja vlazi kozu marke Exfoliac,tako da je to u tvom slucaju samo pantenol krema.Za umivanje koristim blagi gel,jer se ja sminkam,ali videces da se vremenom koza susi i da ti vise ne treba neko sredstvo za ciscenje koje ce ti skinuti masnocu.Sto se vezbanja tice ja sam pitala doktora i rekao mi je da mogu slobodno da vezbam.E sad vidim da su neki imali bolove tokom terapije tako da ces vec sam videti da li ti odgovara da vezbas ili ne.Ja na svu srecu nemam nekih problema,osim suvih usana,lice je ok,nije jako suvo,ali ja sam imala bas masnu kozu.Kosa mi je isto suva,u smislu da sam ranije prala svaki drugi dan,tako da mi odgovara sto sada mogu da perem redje.
Sto se tice mog problema sa aknama,ja ih imam vec 10 godina.Sada kada pomislim koliko sam vremena izgubila na terapije bez rezultata zao mi je sto ranije nisam pila roaccutan.Naravno u tih 10 godina bilo je perioda kada je lice bilo manje vise ok,uglavnom leti je stanje bilo bolje.Medjutim,stalno bi se akne vracale,uglavnom u jesen.Inace imam tezi oblik akni.Pocela sam sa dozom 30mg,zatim mi je povecana na 50mg,a sada sam na 60mg i i dalje dobro podnosim lek,osim sto su usne jako suve,ali kao sto sam ti rekla uvece kad legnem nanesem u debljem sloju pantenol mast,a preko dana eucerun acute balzam i sve je ok.
Sto se tice mog problema sa aknama,ja ih imam vec 10 godina.Sada kada pomislim koliko sam vremena izgubila na terapije bez rezultata zao mi je sto ranije nisam pila roaccutan.Naravno u tih 10 godina bilo je perioda kada je lice bilo manje vise ok,uglavnom leti je stanje bilo bolje.Medjutim,stalno bi se akne vracale,uglavnom u jesen.Inace imam tezi oblik akni.Pocela sam sa dozom 30mg,zatim mi je povecana na 50mg,a sada sam na 60mg i i dalje dobro podnosim lek,osim sto su usne jako suve,ali kao sto sam ti rekla uvece kad legnem nanesem u debljem sloju pantenol mast,a preko dana eucerun acute balzam i sve je ok.
-
- Novi član
Mia hvala na odgovorima, voleo bih da se i ovih dana cujemo i da komentarisemo na ovu temu kako bude napredovala terapije reakciju i prosto da komuniciramo i komentarisemo na ovu temu ima dosta vrednih saveta koje cujem od tebe..