Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
dzooni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 26, 2010 7:51 pm

Re: Roaccutan!

Post od dzooni »

oj oj ljuudi :))

evo juce je bio prvi mesec terapije roaccutane-om, i mogu vam reci da sam zadovoljan. nestali su mi mitiseri sa nosa i one veeelike upaljene bubuljice na obrazima. sada jos imam upaljenih bubuljica na bradi ali.. proci ce :)

do sad sam pio 30mg ujutro i 20mg uvece. juce mi je dermatolog povecao dozu na 50mg ujutro i 40mg uvece. hhehe :D malo mi to cudno, ali valjda ona zna pos'o :D.

od nus pojava ima svega i svacega: suva koza, kosa, usne (to sam sve uspeo da saniram), ondaa bol u ledjima (prolazan, nije veoma jak, ali smeta malo), i u drugoj nedelji terapije sam imao krvarenje iz nosa.

eto bracoo po muci, nadam se da sam vam bar malo pomogao. samo vi gutajte roacc. i unesite optimizam u sebe i sve ce biti ok ;)))

do sledeceg pisanja ;)
DooMy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:07 pm

Post od DooMy »

spotaknuta napisao: Je li bolje krenuti odmha sa jacom dozom ili sa slabijom pa pojacavati?
Meni je jako vazno da rezultati putu sto brzi jer radim kao model i propustam mnogo poslova zbog akni.
Hvala unapred!
Pazi, koliko ce ti biti brzi rezultati zavisi od toga koliko brzo dostignes kumulativnu dozu. Sto vecu dozu pijes pre ces je dostici. Ali ja ti iskreno, ali ISKRENO ne bih preporucio to. S razlogom se pocinje sa malom dozom, jer svako drugacije reaguje na ovaj lek, a veruj mi ima na sta da se reaguje. Lek je veoma snazan i ima MNOGO nus pojava. Pocinje se sa manjom dozom kako bi moglo da se vidi kako pojedinac reaguje na lek i kako bi moglo na vreme da se preduzmu mere ili prestane sa uzimanjem leka ako se primeti pojava neke od ozbiljnijih nus pojava. Ja ti iskreno savetujem da ides polako, sa manjim dozama, umerenim, jer to ce ti mozda produziti terapiju za samo nekih mesec-dva, a u suprotnom, moze da dodje do vecih komplikacija. Ako si cekala do sada, strpi se jos malo, za tvoje dobro.

Pozdrav
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Hvala ti puno! U sustini, meni je lice negde na pola sanirano od tih Murad kiselina pa nemam one bas velike akne te necu ureti ako lice ne bude kao papir za 3 meseca. Na kraju, ako ne budem reagovala, otici cu posle 2 nedelje kod lekara pa ce mi povecati dozu na 30 mg. Inace sam malo u panici jer doktorka nema pojma o leku, labo je informisana i mahom joj ja dajem sugestije a sve sto treba citam ovde. Nadam se da ce u skorije vreme naleteti neki strucniji doktor konsultacije radi.
Hvala jos jednom! ;)
DooMy
Novi član
Novi član

Post od DooMy »

spotaknuta napisao:Hvala ti puno! U sustini, meni je lice negde na pola sanirano od tih Murad kiselina pa nemam one bas velike akne te necu ureti ako lice ne bude kao papir za 3 meseca. Na kraju, ako ne budem reagovala, otici cu posle 2 nedelje kod lekara pa ce mi povecati dozu na 30 mg. Inace sam malo u panici jer doktorka nema pojma o leku, labo je informisana i mahom joj ja dajem sugestije a sve sto treba citam ovde. Nadam se da ce u skorije vreme naleteti neki strucniji doktor konsultacije radi.
Hvala jos jednom! ;)
Nema na cemu, zato smo tu.

To sam tom doktorkom je malo zabrinjavajuce, posto je lek zaista ozbiljan, a informacije odavde su razlicite, bas zato sto razliciti ljudi imaju razlicitu reakciju, tako da ako se ugledas na neciju tudju terapiju mozes grdno da se predjes. Mozda imate isti problem, isti tip bubuljica, ali ne reagujete isto na lek.

Odakle sii ?
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Ja sam iz Nisa, grada u kome je zdravstvo na najgorem naivou mogucem, potvrdjeno! :)
Idem na preglem sutra kod nekog sto predaje na fakultetu, valjda ce on znati nesto bolje o svemu.
Ti isto koristis Roac.?
Nemanjaass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm

Post od Nemanjaass »

cao ljudi ja sam danas 23 dan na roakutanu i broj se bubuljica polako smanjuje, javlja se suva koza itd, hteo bih da pitam sta mogu da koristim za crvenilo,posto bubuljica kada se osusi ostane crvenilo na njenom mestu i to ostaje tako nekoliko dana i tesko spada pitam da li postoji neka krema za to da se ublazi posto je meni doktorka prepisala samo pantenol kremu po potrebi kad se mnogo osuse usta i koza lica, i to je to ili ce i lek eliminisati crvenilo ili da uzmem neku kremu i da 1 mesec pijem 40 mg 20 ujutro i popodne 20 isto pa ce videti doktorka za 7 dana da li povecavam dozu ili istu ide i dalje hvala unapred na odgovoru.. :)
DooMy
Novi član
Novi član

Post od DooMy »

spotaknuta napisao:Ja sam iz Nisa, grada u kome je zdravstvo na najgorem naivou mogucem, potvrdjeno! :)
Idem na preglem sutra kod nekog sto predaje na fakultetu, valjda ce on znati nesto bolje o svemu.
Ti isto koristis Roac.?
Znam to za Nish, ja sam rodom iz Prokuplja ! :D
Kod nas zdravstveni radnici padaju u otvorena okna od lifta, a mozes da pogadjas na koga smo se ugledali. Kazi mi imena, znam ih sve (nazalost).

Koristim.
Urkee
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 1:52 pm

Post od Urkee »

Pozdrav. :wink: Danas mi je deveti dan od kako koristim Roaccutan, za sada 20mg dnevno. Što se tiče promena, crvene upaljene bubuljice koje sam imao po čelu su se sasušile i pitanje je dana kada će potpuno nestati, ali mi se pojavljuju nove bubuljice, međutim dosta manjeg obima nego do sada, čini mi se da više liče na mitisere, sa belim vrhom... Na bradi je takođe iskočilo par, iako sam tu držao kakvu takvu kontrolu u poslednje vreme, tako da mislim da mi je lice za nijansu lošije nego pre početka uzimanja. Međutim to ne bi trebalo da čudi...

E sad, što se tiče nus pojava, prvo što sam primetio jeste sušenje usana, koje je počelo več drugi dan, ali je odjednom nestalo :o (nemojte misliti da sam umišljao da mi se suše na početku, jer sam jasno osećao da me peku). Trenutno na njih mažem par puta dnevno običnu Niveu, ali čini mi se da je sušenje potpuno prestalo... zbog čega, nije mi najjasnije. E sada, ono što mene najviše zabrinjava, jeste što osećam promene na očima :-? Ne znam kako bih opisao te promene, ali često me malo peckaju oči, ujutru kada ustanem treba mi više vremena da ''progledam'', čak mi se čini da je i vid malo zamućen. Neko je davno na ovoj temi napisao da ima osećaj u očima kao kada dugo vremena provede pred monitorom, e mislim da je kod mene slična situacija. Molim nekoga da mi odgovori šta je to, da li to znači da se oči suše, i da li treba da koristim veštačke suze?! Ako da, koje su najbolje? Inače imam kontrolu za 6 dana, gde ću doktorki predočiti problem, ali bih voleo da čujem i ovde da li je neko imao slična iskustva.

Što se tiče bolova u leđima, glavobolja, mučnine i sličnog, do sada nisam osetio tako nešto.
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član

Post od spotaknuta »

Ja sam bila na studentskoj poliklinici gde radi ljubazna zena koja je spremna da saradjuje i nedovoljno je strucna, te mi je preporucila da se konslutlujem sa dr. Milenkom koji je diirektor kozne klinike ili sa dr. Spalevic, ali kod nje sam vec ranije bila i nisam bila zadovoljna. Tako da negde do pola ja sama sebi vodim terapiju! Bizarija.

Sto se toce ociju, to je jedna od nus pojava, da se suse oci. Preporuka je otici u apoteku i uzeti neke a da nisu Visine, jer one samo resavaju problem crvenila. Ja koristim posebne vestacke suze jer nosim sociva.
Nesha90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 09, 2010 2:41 pm

Post od Nesha90 »

Danas sam zavrsio 4. mesec akutana. Polako napreduje, jos uvek izadje po neka, ali je ok. Od nezeljenih efekata nista novo, ponekad bole ledja i suve usne...
nidza23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 18, 2010 1:42 am

Post od nidza23 »

Evo i ja da se javim :) 10-og su me primili u bolnicu dermatovenerolosku kliniku u Beogradu. Na preporuku doktorke, inace dobre prijateljice moje tetke koja je takodje doktor. 13-tog sam poceo da pijem roaccutan, i zadovoljan sam vec sad kako deluje. Znatno se smanjio broj mitisera, koza je suvlja ali se jos ne peruta, usne jos se ne suse, nikakvih tegoba nemam sve je ok. Inace juce sam izaso iz bolnice. Data mi je dijeta, ne smem da jedem svinjsko meso, nista masno, pohovano, przeno... Imam kontrolu za 10 dana pa cu se javiti kako je prosla. Ako hocete mogu da vam otkucam i otpusnu listu :)
DooMy
Novi član
Novi član

Post od DooMy »

LJUDI, AJMO DA UNESEMO MALO HUMORA, A ??? :DDDD

http://vukajlija.com/zabava/posteri/63507
jaca08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 11:44 am

Post od jaca08 »

Evo i mene,juce mi je bilo 2.meseca terapije i kao sto ste vec imali priliku da procitate o mom problemu bubuljice su mi za ova dva meseca buknule da nisam prepoznavala moje obraze,pila sam 10ml.ujutru i 10ml uvece ali sta se desilo,da nije bilo vas nebi pocela da sumnjam i mozda nebi saznala da pijem pogresno,jer mi je doktro lek prepisao 20ml ujutru i 20ml.uvece,naravno doktor opste prakse koji mi pise recept po izvestaju nije napisao kako da pijem tako da ni u apoteci mi nisu napisali na kutiji i ja dragi drugari pila 2 meseca upola doze i posto sam citala vase poruke ovde ja sam pitala u ponedeljak dermatologa jel postoji razlog sto pijem samo 20ml.dnevno,da bi se onda otkrilo kako ja nisam pila lek u pravoj dozi kako je napisao nego sam pila upola i eto zalosno je jer sam dva meseca potrosila na maloj dozi a evo cim sam pocela da pijem onako kako mi je i dao terapiju bubuljice smanjuju onaj veliki oblik i polako nestaju,tako da mnogo znaci jaca doza ali nikako na svoju ruku da uzimate mora dermatolog da vam je napise jer on prati vase stanje.sto se tice krvi jeste imam promena holesterol mi je najkriticniji je jer blizu da predje normalu,ostalo jeste se uvecalo ali je sve u normali.malo se plasim da sad ova veca doza ne poveca jos vise promene u krvi jer mi je i ova mala doza promenila dosta ali u februaru radicu analize pa videcu sta ce da se desi.kako je vama bila krvna slika da li vam se desavale promene svaki put kad ste vadili nove analize?e super ste,razmenjujemo desavanja i da znate koliko mi to znaci,caos
jaca08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 11:44 am

Post od jaca08 »

mia_81:Ja sam pogresno pila,prepisana doza mi je bila 40ml.dnevno,ali meni nije lekar opste prakse napisao na recept niti mi je reko kako da pijem i onda posto sam citala ovde pitala sam dermatologa u ponedeljak jer sam bila na kontrolu zasto pijem 20ml.i onda je istina izasla na videlo he he.Ja idem u Pozarevac u bolnicu kod dermatologa.kazi mi sobzirom da pijes 60ml.dnevno imas li promene u krvi?ja imam sve mi se povecalo ali je sve jos u normali,holesterol je najvise sa 4.4 otisla sam na 5.60 a notmala je 5.71 blizu sam,to je sve bilo dok sam pila ovu manju dozu,medjutim sad sam pocela 40ml.i plasim se da mi se sad ne dese jos vece promene jer pijem duplo vise.u februar radim analize pa cu da vidim
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Pa meni se nisu povecali,i ja sma mnogo brinula da ce skociti jer je doza visoka,ali nisu.Budi pozitivna,bice sve ok :wink:
Odgovori