Pozdrav.

Danas mi je deveti dan od kako koristim Roaccutan, za sada 20mg dnevno. Što se tiče promena, crvene upaljene bubuljice koje sam imao po čelu su se sasušile i pitanje je dana kada će potpuno nestati, ali mi se pojavljuju nove bubuljice, međutim dosta manjeg obima nego do sada, čini mi se da više liče na mitisere, sa belim vrhom... Na bradi je takođe iskočilo par, iako sam tu držao kakvu takvu kontrolu u poslednje vreme, tako da mislim da mi je lice za nijansu lošije nego pre početka uzimanja. Međutim to ne bi trebalo da čudi...
E sad, što se tiče nus pojava, prvo što sam primetio jeste sušenje usana, koje je počelo več drugi dan, ali je odjednom nestalo

(nemojte misliti da sam umišljao da mi se suše na početku, jer sam jasno osećao da me peku). Trenutno na njih mažem par puta dnevno običnu Niveu, ali čini mi se da je sušenje potpuno prestalo... zbog čega, nije mi najjasnije. E sada, ono što mene najviše zabrinjava, jeste što osećam promene na očima

Ne znam kako bih opisao te promene, ali često me malo peckaju oči, ujutru kada ustanem treba mi više vremena da ''progledam'', čak mi se čini da je i vid malo zamućen. Neko je davno na ovoj temi napisao da ima osećaj u očima kao kada dugo vremena provede pred monitorom, e mislim da je kod mene slična situacija. Molim nekoga da mi odgovori šta je to, da li to znači da se oči suše, i da li treba da koristim veštačke suze?! Ako da, koje su najbolje? Inače imam kontrolu za 6 dana, gde ću doktorki predočiti problem, ali bih voleo da čujem i ovde da li je neko imao slična iskustva.
Što se tiče bolova u leđima, glavobolja, mučnine i sličnog, do sada nisam osetio tako nešto.