Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
jaca08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 11:44 am

Re: Roaccutan!

Post od jaca08 »

Ja sam pocela piti roaccutan 19.novembra,naravno usta mi se suse od prve nedelje koriscenja,krvna slika mi je ok malo holesterol se uvecao ali jos uvek je u granici normale,ali lice mi katastrofa znaci ovo je uzas koliko akni imam i to su velike i bolne,medjutim doktor mi je reko da tako mora biti prva 3 meseca koriscenja i da ne ocajavam.Da li se jojs nekom od vas ovo isto desilo da vam je gore lice nego sto je bilo ili je odma na pocetku pocelo da se cisti.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Jao i meni je tako,lice mi je katastrofa,nikad nisam imala ovakve akne,bolne su jako,velike i crvene i ima ih mnogo vise nego na pocetku.Mislim da mi lice nikad nije bilo ovakvo.Inace,pijem lek skoro 2,5 meseca i uzasno se osecam jer je lice stvarno grozno :( Pocinjem da se plasim da meni lek nece pomoci :o
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

mia_81 napisao:Jao i meni je tako,lice mi je katastrofa,nikad nisam imala ovakve akne,bolne su jako,velike i crvene i ima ih mnogo vise nego na pocetku.Mislim da mi lice nikad nije bilo ovakvo.Inace,pijem lek skoro 2,5 meseca i uzasno se osecam jer je lice stvarno grozno :( Pocinjem da se plasim da meni lek nece pomoci :o

Ćao ljudi :lol: ...Nedaj se Mia_81 nisi sama...u sličnoj smo svi situaciji :lol: . Ja sa terapiom zaostajem za tobom 7 dana a i kod mene je slično stanje. Jest da imam pobošljanje u odnosu na ono početno pogoršanje kada je bilo nemoguće kritično ali danas imam neke crvene fleke i na mjestima gdje i nisam imala akne...vidljive su fleke baš nekako puno...Što se tiče upaljenih akni nemam sada neki veći broj takvih ali ima po koja, ma šta bi bez njih :lol: ...mala šala naravno, valjda konačno nekada bude bolje! Lice mi se onako suši...a usne su kritične :( . Problem mi je i što idem na posao pa moram i da se šminkam...da sam kući bolje bi bilo, ali život i realnost je prvo...što se mora, mora se :wink: . Eto tako pa se čujemo. Želim vam svima sve najbolje i konačno da budemo svi srećni :wink: .

Pozdrav!
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

E i meni je problem sto idem na posao i moram da se sminkam preko takvog lica sto nije ni malo jednostavno i lako.Inace mi koza nije toliko suva,a usne jesu,ali to drzim pod kontrolom eucerin balzamom preko dana,a uvece pred spavanje namazem pantenol mast u debljem sloju.
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 27, 2010 8:01 pm

Post od Jagodica Bobica ** »

I meni je lice uzasnooo :( A 3 meseca vec pijem , tacnije 3 meseca i 5 dana O.o
Imam 4 upaljene bubuljice na jednom obrazu ! Mislim da to nije normalno, s obzirom da se posle treceg meseca svima poboljsa
jaca08
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 13, 2011 11:44 am

Post od jaca08 »

Neznam ljudi sta da vam kazem,cak sam na drugom sajtu od jednog doktora dobila odgovor da pijem mnogo malu dozu roaccutana i da bi trebala dobiti jacu dozu,ja pijem 10ml ujutru i 10ml. uvece,sto znaci da na dan unesem 20ml.leka,a imam 52kg.da li ima neko slican mojoj kilazi i koliko je pio ml.?cisto da znam kad idem na kontrolu da pitam dermatologa za misljenje za povecanje doze leka.....
Nesha90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 09, 2010 2:41 pm

Post od Nesha90 »

Ja pijem istu dozu, a imam 20 kila vise. Ljudi opustite se, lecenje traje 6 meseci i tada cete videti napredak. Ionako se niko nece ni secati kako vam je lice izgledalo.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Jaco08,slazem se da treba slusati lekara,verovatno on zna zasto ti je prepisao tu dozu.Ja imam 55kg,a na dozi sam sada od 60mg.Pretpostavljam da zavisi i od stanja,ja recimo imam tezi oblik,a ti si mozda laksi slucaj :wink: .Gde se lecis,kod kod doktora?Da li su ti rezultati krvi dobri sve vreme?Da li je doktor pominjao uopste povecavanje doze?
Nemanjaass
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 5:24 pm

Post od Nemanjaass »

Cao drustvo da se javim samo sada sam 21 dan na terapiji, broj bubuljica se znatno smanjio tek po koja iskoci ali lice mi je skroz suvo i koza se ljusti skroz, poceo sam sa pantenol kremom pa cu videti rezultate inace jos malo iamm kontrolu kod doktora redocnu i krv pa se javljam da javim sta se dalje desava.. poZz.. :)
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

jaca08 napisao:Neznam ljudi sta da vam kazem,cak sam na drugom sajtu od jednog doktora dobila odgovor da pijem mnogo malu dozu roaccutana i da bi trebala dobiti jacu dozu,ja pijem 10ml ujutru i 10ml. uvece,sto znaci da na dan unesem 20ml.leka,a imam 52kg.da li ima neko slican mojoj kilazi i koliko je pio ml.?cisto da znam kad idem na kontrolu da pitam dermatologa za misljenje za povecanje doze leka.....

Ja imam 70 kg i pijem naizmjenično 20 i 30mg dnevno...i ja sam bila na stanovištu o maloj dozi, ali kada sam to doktorici spomenula rekla je jednostavno : "gdje ti se žuri i to je to...ove doze su dovoljne ", pa poštujem rečeno :wink: ! Počela sam sa terapiom 6 novembra...nije da sam prezadovoljna učincima do sada, ali poboljšanja ima i nadam se biće još vidljivijih u budućnosti :lol: . Ovako guram dalje, na kontrolu ću tek u prvoj sedmici februara, pa do tada i ostaje ova doza, a nadam se da će mnogo bolje biti stanje na licu :lol: .
Pozzzz
Dragi777
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jan 16, 2011 7:47 pm

Post od Dragi777 »

Pozdrav :) Imam problema vec 4 godine sa bubuljicama. Isao sam kod raznih kozmeticara i dermatologa ali niko mi nije pomogao. Naprotiv,ostali su crveni oziljci u predelu obraza i cela. Poceo sam da pijem Roaccutan pre tacno mesec dana,i vidim mala poboljsanja na odredjenim mestima,ali mi i dalje iskacu bubuljice. Jako bole,velike su i crvene. Sve te bubuljice i oziljci mi stvaraju odredjenu dozu tako nazovi ,,kompleksa" pa izbegavam da se druzim sa ljudima,sto mi jako smeta. Veoma sam depresivan. :P Koristim akne fug gel, preko dana i skinoren nocu. Procitao sam na ovom sajtu sta ste koristili za usne kada ispucaju,pantenol mast uvece (koju sam odmah namazao :) ) i eucerin acute balm u toku dana koju cu sutra da kupim. Prve dve nedelje imao sam problema,curila mi je krv iz nosa,pa sam kupio marisol kapi,i super su mi pomogle. Osvezile su nos i kapilari u nosu mi vise ne pucaju,ne suse se,nos mi ne krvari. Eto to sam spomenuo ako neko ima tih problema,da kupi istog trena marisol kapi za nos. :) Imam pitanja:
1.Da li postoji neki puder ili neka matirajuca krema koju bih mogao da namazem pre izlaska,da se ne vide toliko bubuljice?? Mislim,ionako ne izlazim zbog bubuljica..ali opet ne mozes uvek da izbegnes vazne dogadjaje :) Ali ne puder da mi,kada ga namazem,vrat bude bele boje a lice mnogo crnje u odnosu na vrat :D Nego samo malo da ublazi ili matira crvenilo.
2.Da li Roaccutan resi problem samo bubuljica,ili resava i problem oziljaka?? :( Oziljci su povrsinski,crvene boje..nisu udubljeni oziljci od naglog stiskanja kozmeticara.

Molio bih da mi neko,ko ima dovoljno iskustva,odgovori na ova pitanja,i da mi da malo podrske,jer mi je to najvaznije u ovom trenutku. Hvala unapred :*
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Sto se tice oziljaka tu roaccutane ne deluje nesto posebno,ali kako si ih opisao moguce da su to fleke tako da ce one vremenom izbledeti.U svakom slicaju,nemoj se njima opterecivati,kada resis problem akni mozes se pozabaviti oziljcima,postoje pilinzi koji su u tom slucaju vrlo efikasni.Jedino sto moras cekati 6 meseci nakon zavrsetka terapije roaccutanom.
Sto se tice tonirane tu ti bas ne mogu puno pomoci jer znam samo tamnije varijante.Mozda mozes da probas sa nekim korektorom za bubuljuce ukoliko nije potrebno da pokrivas celo lice vec pojedine regije.
Gde se lecis?Na kojoj si dozi?
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

Ok,hvala :D Bolnica na Limanu u Novom Sadu,Dr Vera Mrkajic :) Pijem 4 kapsule dnevno od po 10 mg, dve posle dorucka i dve posle vecere...:)
Dragi777
Stalni član
Stalni  član

Post od Dragi777 »

ZELIM SAMO DA SE ZAHVALIM SVIMA KOJI SU OPISALI SVOJE ZIVOTNO ISKUSTVO SA OVIM CUDIMA(BUBULJICAMA :) ) I TO DA IM JE ROACCUTAN POMOGAO,JER JA KADA GOD SAM DEPRESIVAN I NERVOZAN..DODJEM NA OVAJ SAJT,PROCITAM KOLIKO JE LJUDI ZADOVOLJNO OVIM LEKOM,TJ KOLIKO NJIH JE RESILO OVAJ PROBLEM,I VRATIM SE U ZIVOT !!!! :) VRATE MI VERU I NADU,I OPET POCINJEM DA VERUJEM DA CU I JA KONACNO RESITI OVAJ PROBLEM ! :) Hvala vam <3
spotaknuta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jan 18, 2011 12:32 am

Post od spotaknuta »

Ja sam ovde novi clan koji je citao vecinu stranica ovde.
Ja pocinjem sutra da pijem Rac. ali sa dozom od 20 mg dnevno (10 mg ujutru i 10 mg uvece)
Oblik akni noji imam spada u blaze, imam akne po obrazima i smatram da mi lice nije "zrelo" za Roac. ali ja lecim akne vec 10 godina i nikako da ih izlecim a ptobala sam kontraceptive (Diane 35, Yazz) i vocne kiseline Murad, na koje sam isla 2 godine i retinoide it. stabdardna prica. Imam 58 kila i dala mi je doktorka napisanu dozu. Inace, nije bas mnogo informisana o leku, mahom je sledila moja uputstva, ja sam pre nje posetila lekara u Austriji koji mi je ovaj lek takodje preporucio. Zanima me je li doza prava i mozda je potrebno povecati je? Je li bolje krenuti odmha sa jacom dozom ili sa slabijom pa pojacavati?
Meni je jako vazno da rezultati putu sto brzi jer radim kao model i propustam mnogo poslova zbog akni. Po telu ih nemam niti sam ih ikad imala. Dakle, poceti sa vecom dozom ili ne? Predlog sto se kozmetike tice je La Roche Posay. Apslolutno najbolji proizvodi koje sam koristila do sada, a koristila sam sve sto se nalazi u nasim apotekama i sto deluje na nase probleme :)
Jos me zanima, koje pudere cure koriste? I koliko se cesto nanosi krema na lice?
Hvala unapred!
Odgovori