dragi roaccutanci,
zeljela bih da pocnem sa roakutanom, poslije silnih premisljanja i bojazni od nus pojava, i poslije silnih preparata i antibiotika koji nisu pomogli. pretpostavljam da znate situaciju, pa da ne duzim:)
ono sto me interesuje jeste to, da li neko od djevojaka koje uzimaju roakutan imaju problema sa ciklusom? ja sam jedna od tih, pa sam i na toj terapiji (trenutno biljnoj i vitaminskoj, bila na kontracepivnim pilulama do prije pola godine, ali nisu pomogle ni kozi ni ciklusu), pa me zanima da li bi roaccutan kontraprodukovao istu, i da li ja uopste smijem uzeti roakutan ako imam problema toga tipa? jer, iskreno me strah da ne presudim sebi za kasnije i budem imala problema sa neplodnoscu i sl.,jer sam cula da ne utice povoljno na ginekolosku sferu. a uz to, imam i prirodno povisen holesterol.

(ima li i takvih?)
i da li moze neko ko je prestao da uzima roakutan , da mi kaze svoje utiske, jer sam cula za posljedice-cesto se akne vracaju, ostecena jetra, zeludac..? iskreno se bojim , samo zbog ovog ginekoloskog dizbalansa da ga uzmem, jer ako su hormoni u pitanju ( a provjericu ovih dana) da mi se poslije roakutana ne stvore isti problemi. ali ja svoje lice ( koje je najgore u podrucju-vrat-brada) ne mogu vise da gledam.
pozdrav od pocetno-nervno labine osobe :PPP i izvinite na opsirnosti,ali bi mi necija slicna situacija i misljenje VEOMA dobro dosli