Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Sashka_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 2:58 pm

Re: Roaccutan!

Post od Sashka_ns »

e, da, josh neshto me interesuje,
depilacija toplim voskom? da li mozhe i koliko su strashne posledice?
kozha mi jeste suvlja, ali se ne peruta, a vosak koji moja depilatorka koristi je zaista dobar, ne kida se i ne mozhe da se poredi sa drugim...

verujem da ce kozha biti iziritirana, ali nekoliko meseci bez depilacije, zvuchi tako grozno.... :-?
Sashka_ns
Novi član
Novi član

Post od Sashka_ns »

mali_tuksi napisao:
etka napisao:Roacutan je stvarno cudo od leka, nemogu da verujem. Ja zavrsavam terapiju za nedelju dana i divno se osecam, nisam imala nikakvih nus pojava osim suve usne. Zanima me dali i posle terapije treba da koristim hidrantan krem. Za vreme terapije koristila sam Avene hidrantna krema. Trebalo li da nastavim sa njom? Molim neka mi odgovori neko iz iskustva. Pozdrav.
Pa trebaš 30tak dana od prestanka zadnjeg uzimanja tj. dok ti je koža suva. Meni je dr. propisao Zorac gel, iskreno skoro da ga ne koristim, koža mi se peruta od njega...

ja sam koristila zorac 2 godine, tj do pre neki dan, dok nisam pochela sa roacc.

moj topli savet ti je da ga koristish onako kako ti je dr prepisao, [ja sam npr svako veche pre spavanja mazala]
zaista je dobar gel i normalno je da ti kozha reaguje [peruta] na zorac, meni je perutanje trajalo skoro mesec dana, ali posle se lice naviklo i sve je bilo normalno.
Ako ga ne koristish redovno, nishta ti nece znachiti, preporuchujem da poslushash lekara, sigurno ce se videti promena.
ali obavezno pritom koristi i kremu sa fotogenom zashtitom kad izlazish na sunce. ja sam za vreme terapije koristila eucerin sun protection faktor 30, koristim je i dalje jer je zaista lagana i hidratantna.
sbbkbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 5:26 am

Post od sbbkbb »

etka napisao:Roacutan je stvarno cudo od leka, nemogu da verujem. Ja zavrsavam terapiju za nedelju dana i divno se osecam, nisam imala nikakvih nus pojava osim suve usne. Zanima me dali i posle terapije treba da koristim hidrantan krem. Za vreme terapije koristila sam Avene hidrantna krema. Trebalo li da nastavim sa njom? Molim neka mi odgovori neko iz iskustva. Pozdrav.
Treba da ides na vadjenje krvi, trazi da ti izmere jetrine enzime (ALT, AST, Gama-GT), holesterol i trigliceride.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Naravno da je vadjenje krvi obavezno pred svaku kontrolu i rezultati se nose doktoru koji vodi terapiju.Ovaj lek jeste ozbiljan,ali mislim da mesta za strah nema ukoliko je sve pod nadozrom lekara.
etka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 23, 2010 3:50 pm

Post od etka »

Vadim krv svaki mesec, sve mi je u redu, zato i kazem da nisam imala bas nikakvih nus pojava osim suve usne i negde oko treceg meseca suvoca u ocima ali to je proslo za manje od mjesec dana. Zato is iskustva preporucujem ga svima koje se jos dvoume dali da pocnu sa roacutanom. Zasad promenio mi se zuvot, a naravno pisacu i kasnije posle dva, tri i vise mjeseca, kakvo ce mi biti stanje.
Pozdrav svima.
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 08, 2010 8:44 pm

Post od mali_tuksi »

@Sashka_ns
jesi li sigurna da treba za Zorac zaštitni faktor ?
life is life !
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Mislim da uz Zorac treba veci zastitni faktor u slucaju da se radi o periodu godine kada ima suncevih zraka.Nisam sigurna da je obavezan u zimskom periodu,mada je bolje da jos neko napise svoje misljenje.
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

Ja sam juče bila na kontroli i malo sam razočarana :( ...Doktorica mi je smanjila dozu...pila sam 30 mg dnevno a sada mi je naložila da pijem naizmjenično 20mg jedan dan, 30mg drugi...rekla sam joj da mi se jednom otvorila krv na nos i mislim da je to iniciralo tu njenu odluku...iako ne znam da li su tablete uzrok tome...
Ostalo, kaže da je zadovoljna...je pijem lijek tek mjesec dana i to prvih 15 dana 20mg, pa 15 dana 30mg i da je lijek počeo djelovati, da se vide rezultati..Šta drugo mi preostaje, već da slušam :lol: ..i da se nadam da će biti još,još bolje....
Pozdrav za sve!
Sashka_ns
Novi član
Novi član

Post od Sashka_ns »

@mali_tuksi
treba treba obavezno, pre izlaska napolje, jer je zorac poprilichno agresivan, tako da ce kozha reagovati i na najmanji zrachak sunca [naruchito u pochetku terapije]
znam shta pricham, kao shto rekoh, 2 godine sam ga koristila :D

nego meni niko ne govori nishta
za depiliranje toplim voskom i roaccutanom? :lol:
zhene bi trebalo da znaju makar... :)
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Depiliranje voskom nazalost nije dozvoljeno! :( Moze doci do oziljavanja jer je koza osetljiva .Bilo kakve traume za kozu treba izbegavati tokom terapije i najmanje 6 meseci nakon zavrsetka iste.
sommer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 2:41 pm

Post od sommer »

Već neko vreme imam konstantne bolove u leđima, koji lek bih mogla da pijem za to?
Inače pobolšanje je koliko toliko vidljivo, ali dolazi do upale s vremena na vreme. Od nedelje idem na kontrolu, pa ću se javiti.
Jedvaaa čeeekam da svee ovo prođe, i naravno da rezultati budu pozitivni!;)
Mandarinizza89
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 7:28 pm

Post od Mandarinizza89 »

dragi roaccutanci,
zeljela bih da pocnem sa roakutanom, poslije silnih premisljanja i bojazni od nus pojava, i poslije silnih preparata i antibiotika koji nisu pomogli. pretpostavljam da znate situaciju, pa da ne duzim:)
ono sto me interesuje jeste to, da li neko od djevojaka koje uzimaju roakutan imaju problema sa ciklusom? ja sam jedna od tih, pa sam i na toj terapiji (trenutno biljnoj i vitaminskoj, bila na kontracepivnim pilulama do prije pola godine, ali nisu pomogle ni kozi ni ciklusu), pa me zanima da li bi roaccutan kontraprodukovao istu, i da li ja uopste smijem uzeti roakutan ako imam problema toga tipa? jer, iskreno me strah da ne presudim sebi za kasnije i budem imala problema sa neplodnoscu i sl.,jer sam cula da ne utice povoljno na ginekolosku sferu. a uz to, imam i prirodno povisen holesterol. :( (ima li i takvih?)
i da li moze neko ko je prestao da uzima roakutan , da mi kaze svoje utiske, jer sam cula za posljedice-cesto se akne vracaju, ostecena jetra, zeludac..? iskreno se bojim , samo zbog ovog ginekoloskog dizbalansa da ga uzmem, jer ako su hormoni u pitanju ( a provjericu ovih dana) da mi se poslije roakutana ne stvore isti problemi. ali ja svoje lice ( koje je najgore u podrucju-vrat-brada) ne mogu vise da gledam.

pozdrav od pocetno-nervno labine osobe :PPP i izvinite na opsirnosti,ali bi mi necija slicna situacija i misljenje VEOMA dobro dosli :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Evo ovako,nisam devojka,ali da pokusam da ti pomognem.:)Sto se tice ginekoloske sfere,roakutan nije kontraidikovan u takvim slucajevima,cak sta vise cesto se koristi sa kontraceptivnim pilulama,sto je i preporucljivo zbog trudnoce.Ne utice na neplodnost,jedino u toku terapije i neko vreme posle ne bi smela da se planira trudnoca.to vreme je razlicito prema lekarima,od jednog meseca do godinu dana.Zvanicno je mesec dana.Sto se tice povisenog holesterola,ako iskusan lekar vodi terapiju moze da prodje bez problema,u krajnjem slucaju terapija se konstantno prati i ako bilo sta podje kako ne treba terapija se prekida i opet prolazi bez problema.
Ja sam inace bio na terapiji roakutanom i posle skoro 2 godine mogu da kazem da je to sigurno najpametnija stvar koju sam uradio za svoju kozu:)
Roakutan,kao i svaki lek ima svoje kontraindikacije.Obican brufen koji svi pijemo ima itekako nepozeljne kontraindikcije.A da ne pricam o poslednicama dugotrajne upotrebe antibiotika u terapiji akni.
I jos jedan savet,ako se odlucis za terapiju roakutanom,rasitaj se samo za dobrog dermatologa u tvom gradu(ne znam odakle si) koji ima iskustva za ovom vrstom terapije.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Magistarka napisao:Ja sam juče bila na kontroli i malo sam razočarana :( ...Doktorica mi je smanjila dozu...pila sam 30 mg dnevno a sada mi je naložila da pijem naizmjenično 20mg jedan dan, 30mg drugi...rekla sam joj da mi se jednom otvorila krv na nos i mislim da je to iniciralo tu njenu odluku...iako ne znam da li su tablete uzrok tome...
Ostalo, kaže da je zadovoljna...je pijem lijek tek mjesec dana i to prvih 15 dana 20mg, pa 15 dana 30mg i da je lijek počeo djelovati, da se vide rezultati..Šta drugo mi preostaje, već da slušam :lol: ..i da se nadam da će biti još,još bolje....
Pozdrav za sve!
I ja sam bio zabrinut zbog "male" doze koju mi je doktorka propisala,naime visok sam vise od 190 cm, i imam 80 i neki kg,d maximalna doza mi je bila 40 mg i to samo 15 dana.Kasnije mesec dana 30 i ostalo sve 20mg cak sam imao i male pauze tokom terapije.bio sam sumnjicav prea ovakvom doziranju,a doktorka mi je rekla da je skoro bila na kongresu,ne secam se vise gde i da su ove doze pokazale kao efikasne i da su vece doze potrebne kod najjacih oblika akni.Sto se tice mene,definitnvno poboljsanje mi je nastupilo u toku treceg meseca,a do tada malo se poboljsa pa opet bum.Samo optimisticno,ne lupajte mnogo glavu,jer ce sve biti dobro :))))
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Sashka_ns napisao:
mali_tuksi napisao:
Pa trebaš 30tak dana od prestanka zadnjeg uzimanja tj. dok ti je koža suva. Meni je dr. propisao Zorac gel, iskreno skoro da ga ne koristim, koža mi se peruta od njega...

ja sam koristila zorac 2 godine, tj do pre neki dan, dok nisam pochela sa roacc.

moj topli savet ti je da ga koristish onako kako ti je dr prepisao, [ja sam npr svako veche pre spavanja mazala]
zaista je dobar gel i normalno je da ti kozha reaguje [peruta] na zorac, meni je perutanje trajalo skoro mesec dana, ali posle se lice naviklo i sve je bilo normalno.
Ako ga ne koristish redovno, nishta ti nece znachiti, preporuchujem da poslushash lekara, sigurno ce se videti promena.
ali obavezno pritom koristi i kremu sa fotogenom zashtitom kad izlazish na sunce. ja sam za vreme terapije koristila eucerin sun protection faktor 30, koristim je i dalje jer je zaista lagana i hidratantna.
dok se koza ne privikne na zorak,moze da se koristi svako drugo vece,a kasnije svako vece.
hidratanta krema je potrebna dok koristis zorac.recimo meni je normaderm posle zavrsene terapije najvise odgovarao i eventualno po potrebi pantenol.Samo nikako novi normaderm triaktiv jer ima glikolnu kiselinu,nego onaj prethodni.
slusajte svoje lekare i po zavrsenoj terapiji,jer koza treba da nastavi da se odrzava da se akne ne bi vratile.
Odgovori