Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Nesha90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 09, 2010 2:41 pm

Re: Roaccutan!

Post od Nesha90 »

Shomy napisao:
Magistarka napisao:Ja sam juče bila na kontroli i malo sam razočarana :( ...Doktorica mi je smanjila dozu...pila sam 30 mg dnevno a sada mi je naložila da pijem naizmjenično 20mg jedan dan, 30mg drugi...rekla sam joj da mi se jednom otvorila krv na nos i mislim da je to iniciralo tu njenu odluku...iako ne znam da li su tablete uzrok tome...
Ostalo, kaže da je zadovoljna...je pijem lijek tek mjesec dana i to prvih 15 dana 20mg, pa 15 dana 30mg i da je lijek počeo djelovati, da se vide rezultati..Šta drugo mi preostaje, već da slušam :lol: ..i da se nadam da će biti još,još bolje....
Pozdrav za sve!
I ja sam bio zabrinut zbog "male" doze koju mi je doktorka propisala,naime visok sam vise od 190 cm, i imam 80 i neki kg,d maximalna doza mi je bila 40 mg i to samo 15 dana.Kasnije mesec dana 30 i ostalo sve 20mg cak sam imao i male pauze tokom terapije.bio sam sumnjicav prea ovakvom doziranju,a doktorka mi je rekla da je skoro bila na kongresu,ne secam se vise gde i da su ove doze pokazale kao efikasne i da su vece doze potrebne kod najjacih oblika akni.Sto se tice mene,definitnvno poboljsanje mi je nastupilo u toku treceg meseca,a do tada malo se poboljsa pa opet bum.Samo optimisticno,ne lupajte mnogo glavu,jer ce sve biti dobro :))))
Doktorka Zorica? :)
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

Da,dr Zorica je moja doktorka:)
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

Shomy napisao:
Magistarka napisao:Ja sam juče bila na kontroli i malo sam razočarana :( ...Doktorica mi je smanjila dozu...pila sam 30 mg dnevno a sada mi je naložila da pijem naizmjenično 20mg jedan dan, 30mg drugi...rekla sam joj da mi se jednom otvorila krv na nos i mislim da je to iniciralo tu njenu odluku...iako ne znam da li su tablete uzrok tome...
Ostalo, kaže da je zadovoljna...je pijem lijek tek mjesec dana i to prvih 15 dana 20mg, pa 15 dana 30mg i da je lijek počeo djelovati, da se vide rezultati..Šta drugo mi preostaje, već da slušam :lol: ..i da se nadam da će biti još,još bolje....
Pozdrav za sve!
I ja sam bio zabrinut zbog "male" doze koju mi je doktorka propisala,naime visok sam vise od 190 cm, i imam 80 i neki kg,d maximalna doza mi je bila 40 mg i to samo 15 dana.Kasnije mesec dana 30 i ostalo sve 20mg cak sam imao i male pauze tokom terapije.bio sam sumnjicav prea ovakvom doziranju,a doktorka mi je rekla da je skoro bila na kongresu,ne secam se vise gde i da su ove doze pokazale kao efikasne i da su vece doze potrebne kod najjacih oblika akni.Sto se tice mene,definitnvno poboljsanje mi je nastupilo u toku treceg meseca,a do tada malo se poboljsa pa opet bum.Samo optimisticno,ne lupajte mnogo glavu,jer ce sve biti dobro :))))
Hvala puno na podršci...lijepo je znati da se još neko liječi na sličan način...prije sam samo čitala o terapijama sa velikim dozama, pa sam bila u velikoj dilemi i panici...pijem a neće mi biti bolje :( ...Sada se nadam da ću i ja uspjeti!
I ja sam visoka 179 cm...imam 70kg...i onda mi se na konto tvog iskustva, ove doze čine prihvatljivim.
P.S. Ja sam pacijen kod druge doktorice, živim u Republici Srpskoj!
Veliki pozdrav!
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 27, 2010 8:01 pm

Post od Jagodica Bobica ** »

:))) Vi ste svi na nekim manjim dozama , a ja sam na 50mg/kg (2ujutru 1uvece) na svojih 55kg :// Pa se pitam da li je to normalno?! :) Iako je moja doktorka dosta odgovorna .... Ali sta znam... Sta vi mislite o tome?
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Jagodice Bobice ne brini,i ja sam na 50mg a imamo istu tezinu.Moguce je da se i na osnovu stanja odredjuje doza.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Magistarka napisao:
Shomy napisao:
Pozdrav za sve!
Hvala puno na podršci...lijepo je znati da se još neko liječi na sličan način...prije sam samo čitala o terapijama sa velikim dozama, pa sam bila u velikoj dilemi i panici...pijem a neće mi biti bolje :( ...Sada se nadam da ću i ja uspjeti!
I ja sam visoka 179 cm...imam 70kg...i onda mi se na konto tvog iskustva, ove doze čine prihvatljivim.
Veliki pozdrav!
Samo se ne brini,znam jos nekoliko ljudi koji su se licili u istom preiodu kod moje doktorke,takodje na istim dozama,i evo i danas se ne zale,a proslo je prilicno vremena.Sta koristis od krema?
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član

Moguce... Jer kad mi je prepisivala prvii mesec rekla mi je da je tezi oblik :O
Ne znam koji si ti mesec, ali cu ti podeliti svoja iskustva mozda ti budu od koristi...
Prvi mesec mi se stanje uzasno pogorsalo, znaci duplo gore je bilo... Kao i u polovini drugog... Posle je pocelo polako da se smiruje, i onda se smirilo skroz.. Ali... Periodi su 5 dana potpuno cisto, 5 dana bukne... I tako... Sad sam 5 dan treceg meseca :) I trenutno na licu imam nekoliko ... ://
I da... Mazem samo Avene emulziju ... Eto... :))
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Uuu pa kod nas je potpuno identicna situacija,samo sto si ti pocela malo pre mene.Prvi mesec mi je isto buknulo i evo jos uvek mi je lose,a na polovini sam drugog.Ja zeljno cekam poboljsanje jer je sada stvarno grozno,ne pamtim ovako lose lice.Prve tri nedelje sam pila 30mg,a nakon toga mi je povecao na 50mg.Uskoro idem na kontolu pa cu videti kako ce terapija ici dalje.Samo se molim da mi rezlutati i dalje budu ok.Od krema koristim samo exfoliac rekonstruktivnu kremu,a za usne eucerin acute lip balm.
Da li si ti primala injekcije protiv pogorsanja?
Magistarka
Novi član
Novi član

Post od Magistarka »

[
I ja sam bio zabrinut zbog "male" doze koju mi je doktorka propisala,naime visok sam vise od 190 cm, i imam 80 i neki kg,d maximalna doza mi je bila 40 mg i to samo 15 dana.Kasnije mesec dana 30 i ostalo sve 20mg cak sam imao i male pauze tokom terapije.bio sam sumnjicav prea ovakvom doziranju,a doktorka mi je rekla da je skoro bila na kongresu,ne secam se vise gde i da su ove doze pokazale kao efikasne i da su vece doze potrebne kod najjacih oblika akni.Sto se tice mene,definitnvno poboljsanje mi je nastupilo u toku treceg meseca,a do tada malo se poboljsa pa opet bum.Samo optimisticno,ne lupajte mnogo glavu,jer ce sve biti dobro :))))[/quote]
Veliki pozdrav![/quote]

Samo se ne brini,znam jos nekoliko ljudi koji su se licili u istom preiodu kod moje doktorke,takodje na istim dozama,i evo i danas se ne zale,a proslo je prilicno vremena.Sta koristis od krema?[/quote]

Ja od krema koristim benzaken suspenziju od 5% dvije minute ujutro držim na licu pa se umijem, uveče ponegdje stavim skinoren kremu a za hidrataciju koristim samo Avene emulziju. Usne mažem bepanten kremom, prilično mi one stvaraju problem i ružan osjećaj...Mia_81 mi je preporučila da koristim Eucerin acute lip balm, ali još sam u fazi potrage za njim...apoteke kod mene ga nemaju, nadam se da će nabaviti.
Samo da već jednom bude bolje...danas mi je 39-ti dan.
Pozzz
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

Ja sam koristio eucerin i pantenol kremu za usne.mozes da probas i pantenol mast,dobra je skorz dok ne nadjes eucerin.Da i avene ima dobar stikic za usta.Negde oko 500 din je.
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član

@Mia_81
:))))))))))Jesam i ja sam primila dan pre pocetka terapije, al eto nista mi nije pomogla u sprecavanju pogorsanja ://
Ja sam mislila da ce se poboljsati definitivno... Jer mi je u drugom mesecu-zadnjih 10 dana bilo skroz cisto... Medjutim sad mi se mnogo pogorsalo opet.... A vec 6 dana sam treci... :( Tako da sam se skroz izbedacila... Jer svi kazu da im se u trecem sve sredi... Al' videcemo... Ne gubim nadu :) Al ne znam kad ce se poboljsati? :(
Magistarka
Novi član
Novi član

Post od Magistarka »

Jagodica Bobica ** napisao:@Mia_81
:))))))))))Jesam i ja sam primila dan pre pocetka terapije, al eto nista mi nije pomogla u sprecavanju pogorsanja ://
Ja sam mislila da ce se poboljsati definitivno... Jer mi je u drugom mesecu-zadnjih 10 dana bilo skroz cisto... Medjutim sad mi se mnogo pogorsalo opet.... A vec 6 dana sam treci... :( Tako da sam se skroz izbedacila... Jer svi kazu da im se u trecem sve sredi... Al' videcemo... Ne gubim nadu :) Al ne znam kad ce se poboljsati? :(

Samo polako...svi se nadamo samo najboljem ali valjda moramo biti strpljive :lol: ...Djevojke, vjerujem da ćemo uskoro na ovom forumu pisati o poboljšanju...živim za taj dan, kao i Vi naravno :wink:...Ja sam počela sa terapiom sedmicu nakon Mie_81, a ti si Jagodice Bobice i ispred nje, pa jedva čekam da pročitam vaše postove o poboljšanju...onda će i meni brzo doći :lol:
Teško je čekati i isčekivati...a još teže je gledati sebe sa ovim napastima na licu...doći ćemo mi njima glave :wink:
Pozdrav
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

To da se svima poboljsa u trecem mesecu ne mora da znaci.Ima slucajeva kojima se pravo poboljsanje vidi tek u petom mesecu ili cak pred kraj terapije.Jedino je sigurno to da se tokom terapije smenjuju losiji i bolji periodi.Ja sam licno mislila da ce sve biti lakse i imala sam puno elena i volje kada sam pocela terapiju.Medjutim,zaista nisam ocekicala ovakvo pogorsanje i ovakvo lice.Mislim da nikad nisam imala ovako lose stanje,jos mi je nekako i neprijatan osecaj,valjda sto je koza suva a upaljena,a kad mazem kremu neka mesta su bolna.
Injekciju protiv pogorsanja sam primila vec 2 puta ,prvi put na pocetku ,a drugi put posle prve kontrole koja je bila posle 3 nedelje od pocetka terapije.I primetila sam da ona ima dejstvo oko 2 nedelje ,a da posle dejstvo prestaje i lice bude mnogo vise upaljeno.
Pozdrav svima ,zelim vam puno strpljenja ,to nam je sada najpotrebnije :wink:
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član

Vas dve ste mi velika podrska :)))))) Mnogo mi je drago sto delimo iskustva ...
I meni je lice u nekom losem periodu.. To obe nema sta da vas iznenadi, Mia tako je i meni bilo, ali procice, znam kako ti je.. Stisni zube i izguraj... I ne primaj vise te injekcije meni je posle njih lice bilo ne daj boze nikom pu pu pu.. Lek radi za sebe, imacemo i poboljsanja i pogorsanja.. Sta cemo..
Valjda ce nam za novu godinu se potrefiti poboljsanje ! :D
Recite mi vas dve ja sam i dalje zabrinuta za svoju dozu koja je od pocetka 50mg/kg?
Veliki pozdrav za obe :)
Magistarka
Novi član
Novi član

Post od Magistarka »

Jagodica Bobica ** napisao:Vas dve ste mi velika podrska :)))))) Mnogo mi je drago sto delimo iskustva ...
I meni je lice u nekom losem periodu.. To obe nema sta da vas iznenadi, Mia tako je i meni bilo, ali procice, znam kako ti je.. Stisni zube i izguraj... I ne primaj vise te injekcije meni je posle njih lice bilo ne daj boze nikom pu pu pu.. Lek radi za sebe, imacemo i poboljsanja i pogorsanja.. Sta cemo..
Valjda ce nam za novu godinu se potrefiti poboljsanje ! :D
Recite mi vas dve ja sam i dalje zabrinuta za svoju dozu koja je od pocetka 50mg/kg?
Veliki pozdrav za obe :)
Moramo se držati skupa..tako je malo lakše :lol: ...Što se tiče doza mogu ti samo prenijeti šta je meni moja dr.rekla kada sam je pitala da mi poveća,smatrajući da mi je doza mal...Ona je rekla da je bolje i bezopasnije da idemo ovako i pitala me da li mi se negdje žuri,da se udam ili tako nešto :lol: ...I ostavila me ovako 30mg jedan, 20mg drugi dan...No,nemoj da se brineš zbog tvoje doze,svi smo mi poseban slučaj za sebe i treba nam nešto drugačije...Kada pročitaš evo i iskustva drugih sa foruma,svakome se različito manifestuje,svako je na nekoj svojoj terapiji,doziranu....razni su i simptomi i poboljšanja a i nus pojava...da ne dužim više...Ne brini se i vjerujmo da će nam biti puno,puno bolje...
Ja želim da pitam još sledeće..nešto što mene brine...Da li ove tablete mogu uticati i na menstrualni ciklus...?Meni je ovo prvi mjesec kako sam na terapiji i menstruacija mi kasni 9 dana...sve ostale uzroke tome isključujem...jedino sam malo promjenila način ishrane..manje masnoća,slatkiša i možda malo više brige kako će sve da prođ...?Šta znate o tome?
Pozdrav
Odgovori