Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
nidza23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 18, 2010 1:42 am

Re: Roaccutan!

Post od nidza23 »

Pozz, dosta sam citao na samom forumu o vasim iskustvima. Vec neko vreme se premisljam da li da pocnem da uzimam roaccutan. Interesuje me za koje tipove akni se najvise preporucuje, i koje su vase dijagnoze? Sto se mene tice moja je dijagnoza acne vulgaris, vec 3, 4 godine se borim raznim preparatima, isao sam i na neke tretmane, dosta mi je bolje kako je bilo, ali i dalje izlaze nove :(
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 27, 2010 8:01 pm

Post od Jagodica Bobica ** »

@Magistarka
Sto se tice ciklusa, neverujem utice... Jer to mogu da ti kazem iz iskustva vec tri meseca je normalno sve... Ali ne mora to da te brine jer moze mnogo razlicitih faktora da utice na to... Prehlada, stres, pa mozda cak i promena ishrane :) Sta ti mislis opada li kosa tokom terapije? Jer ja se samo toga plasim :D

@nidza23

Roaccutan se prepisuje kod tezih oblika akni, ili onih na koje ne utice nikakvi tretmani, preparati i slicno, pa se to postavlja kao poslednje resenje :) Moj licni savet ti je da pocnes da pijes dok se ne stvore oziljci, a i musko si kod vas je to mnogo bezopasnije :)
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

Jagodice Bobice *
Hvala na tvom odgovoru...Ne znam,ali kod mene postoji neki uticaj nečega...inače nisam imala problema!
E ovako...ja sam malo čitala da terapija može uticati na opadanje kose,ali ne u nekoj baš znatnoj mjeri...a i dr.mi to nije navela kao nus pojavu...Ono što je kod mene indikativno je sledeće.kosa mi je suva i naelektrisana...ne moram da je perem tako često kao prije,pa šta će biti dalje...ko zna :lol: .Još da te nešto pitam,da li si ti možda imala glavobolje početkom terapije ili tako nešto?
Hvala!!!
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Samo da vam se javim posle kontrole.Rezultati krvi su mi uredni,doza mi je povecana na 60mg dnevno,primila sma jos jednu injekciju diprophosa.
Definitivno pretpostavljam da doza zavisi od tezine akni jer mi je doktor rekao da imam tezi oblik.Inace,stanje mi nije bas zadovoljavajuce,imam upalu i dosta veliko pogorsanje,ali drzim se nekako.
Imam pitanje za sve,da li vam se ,posto se koza susi, stvaraju ljuskice ,odnosno akne se sasusuju i otpadaju u ljuskicama.Imam problem da se obuzdam i da ne skidam te ljuskice sama,jednostavno povucem i oljustim pa mi ispod nekako ostaju jos crvenije akne (ne znam koliko sam ovo dobro objasnila :D )?
sbbkbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 5:26 am

Post od sbbkbb »

nidza23 napisao:Pozz, dosta sam citao na samom forumu o vasim iskustvima. Vec neko vreme se premisljam da li da pocnem da uzimam roaccutan. Interesuje me za koje tipove akni se najvise preporucuje, i koje su vase dijagnoze? Sto se mene tice moja je dijagnoza acne vulgaris, vec 3, 4 godine se borim raznim preparatima, isao sam i na neke tretmane, dosta mi je bolje kako je bilo, ali i dalje izlaze nove :(
Bolje prvo pokusaj Differin kremu (a sto je u stvari nesto kao - Roaccutane krema) ili terapiju na bazi plave svetlosti koja je isto vrlo efikasna (ako zivis u Beogradu), inace nece ti nista lose biti od Roaccutanea, jedino ce da ti porastu jetrini enzimi ALT, AST, Gama GT, holesterol u krvi i trigliceridi, zato ako se odlucis za Roaccutane obavezno prvo idi na vadjenje krvi da ti izmere ALT, AST, Gama GT, holesterol i trigliceride pa tek onda kreni sa Roaccutaneom i svakog meseca vadi krv i prati rezultate.
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član

@Magistarka
Sto se tice glavobolja desavalo se, ali nisu bile neke nepodnosljive i dugotrajne... Ali to je sve nus pojava leka :/ Ali se secam da su me ledja bolela -donji deo ... Usput, meni su usta veliki problem jer se NENORMALNO ljuste :D Bukvalno se oljuste cela 3 puta dnevno :o Mazem na njih pantenol mast, al nista posebno to ne utice :/ I takoo... :)

@Mia_81
Drago mi je zbog tvojih dobrih rezultata :) Sigurna sam da ce se i stanje sa licem ubrzo popraviti :)
A sto se "ljuspica" tice... Isti problem sam imala, krastice se neke naprave bukvalno, ne mozes odoleti da ih ne skines :lol: A kad skines samo problem napravis :O zAto se suzdrzimo bolje nam je 8) :D
nidza23
Novi član
Novi član

Post od nidza23 »

Hvala vam.... bas sam pre neki dan vadio krv, cisto radi provere i imao sam ukupni holesterol 5.80 i povecan ALP 122, ne znam sta je ovo ALP. Inace nista ne pijem od lekova... Zakazao sam juce kod nekog dermatologa, videcu sta ce reci. Vec imam neke oziljke vise u vidu nekih belih flekica nego neravnina, ali ima i njih na vratu i ledjima. Za to mislim da se pobrinem cim zaustavim izlazenje ovih napasti :) Za sad koristim samo scare zone onaj mali zeleni i retinol.
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

Da ima i ALP, to sam zaboravio, evo ti ovde svi moguci jetrini enzimi i sve ostalo u vezi krvi na sta Roaccutane moze dosta da utice:

jetrini enzimi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Reference_ ... r_function

masti u krvi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Reference_ ... sts#Lipids

Znaci ALP od 122 je OK, pise da je za muskarce normalno do 128, i hotelsterol 5,8 je isto Ok, ali ce od Roaccutanea da porastu, to treba da pratis sa lekarom.
Nesha90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 09, 2010 2:41 pm

Post od Nesha90 »

Zavrsio sam treci mesec. Od zadnjeg upisa imam malo pogorsanje na licu, ali nije strasno, kontam da ce se do kraja cetvrtog meseca sve iscistiti. Od nuspojava imam suve usne i crvenilo oko usana, sto je malo nezgodno, ponekad izgledam ko da su me nasminkali za klovna. :D
Bol u ledjima je jos prisutan, ali nije toliki problem, makar ne kao u pocetku terapije kad je bio skoro neizdrziv. Za sada je sve prilicno dobro, idemo dalje...
nidza23
Novi član
Novi član

Post od nidza23 »

Hvala "sbbkbb" u petak idem da mi prepisu roaccutan. Samo me plase vase price o pogorsanjima na pocetku i tokom terapije, jer moje stanje uopste nije lose, kako je bilo pre godinu dana. Akne mi sada izlaze samo u zadnjem delu vrata i po ledjima Ne znam kakva su vasa stanja bila sto se tice akni, da li ste bili pod velikim upalama pre pocetka terapije?
DooMy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:07 pm

Post od DooMy »

Pozdrav ljudi . Ja imam problema sa aknama (acne vulgaris ) kako ih oni zovu, vec ko zna kolkilo dugo. Mislim da je 6 godina vec. Odlucio sam da uzimam roaccutane, ma sta bilo, vidim da ima brdo slucajeva pogorsanja do katastrofalnog i bedaka, ali prosao sam to i bez roaccutana. Vazno mi je samo jedno ... To sto vidim da niko nije rekao da mu NA KRAJU nije pomogao ! Nisam bas pazljivo citao svaki post ovde (ipak ima 168 stranica ), ali ako je neko primetio da nekome na kraju rouaccutane nije pomogao, neka mi javi, please.

Znam da se ovo ponavljalo milion puta, ali da li bi neko mogao u jednoj poruci da mi kaze sta mi je od ostalih kremica potrebno, sto se tice usana i susenja koze. Cuo sam za eucerin i Avenue. Ako mi neko mogao da mi to potvrdi i da mi da tacan naziv. Hvala puno.

Nadam se da cu ovde naci podrsku, koja mi je preko potrebna, jer kad imam nekog ko ce da me podrzava, imam osecaj da mogu na mesec pesaka da odem. :)

Hvala jos jednom . :)
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član

@Doomy

Ja te podrzavam... Mozes da me pitas sta god te zanima :)
Ja sam sada 3 mesec... Istina, bude i pogorsanja i poboljsanja ali sve je to lako kad znas da vodi ka izlecenju.... :) Realno, ja sve koje poznajem su se izlecili, a znam dosta njih.... A teoretski 5% njih treba da ponovi terapiju da bi se izlecilo... Ali, ne treba gledati to... Ne treba misliti da si bas ti medju tih 5% ... Ako si resio, pocni sto pre da bi do leta resio problem :)

Sto se kremica tice ja koristim Avene emulziju, a za usta Pantenol mast posto se extremno suse... mada znam masu njih koji u toku terapije za lice koriste pantenol kremu, a za usta pantenol mast... :) I sad po zavrsetku terapije im je lice savrseno :) I tako... Sta da ti kazem... Sta god te zanima pitaj... Znam kako ti je :) Pozz
DooMy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 6:07 pm

Post od DooMy »

Za pocetak, kako se koristi ovaj PP. Mislim da radim sve ok, ali mi ih on postavlja u poruke za slanje, a ne u poslate poruke . :////
sbbkbb
Novi član
Novi član

Post od sbbkbb »

nidza23 napisao:Hvala "sbbkbb" u petak idem da mi prepisu roaccutan. Samo me plase vase price o pogorsanjima na pocetku i tokom terapije, jer moje stanje uopste nije lose, kako je bilo pre godinu dana. Akne mi sada izlaze samo u zadnjem delu vrata i po ledjima Ne znam kakva su vasa stanja bila sto se tice akni, da li ste bili pod velikim upalama pre pocetka terapije?
Ako si u BG-u ja ti preporucujem da bolje pokusas sa terapijom pomocu plave svetlosti, u BG-u mnoge privatne klinike i kozmeticki saloni imaju opremu za svetlosnu terapiju na bazi plave (i crvene) svetlosti, to je noviji metod lecenja akni od Roaccutana a navodno je jednako efikasan a nema nezeljenih efekata uopste, pogledaj recimo ovaj video:
http://www.youtube.com/watch?v=JmoeC7PA ... re=related
Ja sam ranije koristio Roaccutane ali sam bio umereniji slucaj i moja dnevna doza nikad nije bila vise 20mg dnevno tako da su mi jetrini enzimi, holesteroli i trigliceridi porali samo malo, holesterol ako se dobro secam 6,5 ALT i AST - valjda oko 75, ostalo mozda oko 20% iznad limita ili tako nesto i pio sam Roaccutane uvek sa hranom i sa jogurtom, verovao sam da je jogurt kao neka vrsta "zastite" untrasnjih "zidova" jetre i creva od Roaccutanea, mozda jeste tako, a mozda i nije, ne znam. :D
sommer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 2:41 pm

Post od sommer »

Sa terapijom sam počela sredinom oktobra. Juče sam bila na kontroli, krvna slika se nije promenila, sve je ok. Lek su mi prepisali za naredna četiri meseca, kao i kontrolu krajem četvrtog. Od nus pojava imam jedino veoma jake bolove u leđima. Usta mi se suše ali ih mažem tečnim labelom. Stanje lice se menja na periode, trenutno je opet očajno, a do pre neki dan je bilo odlično. Sve me to veoma nervira i deprimira, ali verujem da će uskoro nastupiti trajno poboljšanje.
Pozdrav, i želim vam brz oporavak. ;)
Odgovori