Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Sashka_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 01, 2010 2:58 pm

Re: Roaccutan!

Post od Sashka_ns »

Pochela sam da pijem roaccutan pre 5 dana i interesuje me s obzirom da ce uskoro nova godina, da li sme alkohol u manjim kolichinama?
i koje su posledice?
sommer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 2:41 pm

Post od sommer »

Jel ste išli u solarijum za vreme terapije?
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 27, 2010 8:01 pm

Post od Jagodica Bobica ** »

I mene zanima to za alkohol :P
Jednom sam samo popila malo vina za vreme terapije... I nista,, normalni su rezultati... Ali se dosta uzdrzavam... Jel moze bar, jednom mesecno? :)
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Ne smes u solarijum nikako!
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 08, 2010 8:44 pm

Post od mali_tuksi »

kakav solarijum ljudi, možete li bar 6 mjeseci biti suzdržani tih nekih sitnica.
ja sam završio terapiju početkom oktobra, za sad sve najbolje, ništa ne izlazi novo, lice se maksimalno očistilo, još mi se ponekad desi da su mi usne suve, ali sve je došlo na normalu već odavno.

Slika
life is life !
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Jaoooo ljudi kad ce biti bolje?Non stop izlaze i nekako su bolne,imam problema i da se nasminkam.Znam da je rano,danas mi je tek 38 dan terapije,imam ja jos puno do kraja i svesna sam toga,ali samo kad bih znala kada da ocekujem bar nekakvo poboljsanje i smirenje .
Nesha90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 09, 2010 2:41 pm

Post od Nesha90 »

Danas mi je 15. dan treceg meseca. Vidim ogromna poboljsanja u ovih poslednjih 15 dana, ledja su cista, ostale su samo fleke, kao i jedna strana lica, dok se na drugoj sve povuklo u kozu, znaci koza je glatka, ali osecam neke grudvice u dubini. Koliko sam ja ukapirao, bez obzira na dozu, potrebno je najmanje 2 meseca za poboljsanja.
Kolena me vise ne bole sto je super, ledja manje (valjda). Imao sam pre par dana neku infekciju oka, ne znam dal je to od akutana, u uputstvu pise da je moguce. Uglavnom nije lose.
sbbkbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 5:26 am

Post od sbbkbb »

Super ako vam je dobro a jer proveravate redovno holesterol u krvi, trigliceride i jetrine enzime?
Mozda je bolji izbor terapija na bazi plave svetlosti, navodno je jednako efektivna kao i Roaccutane a nema nezeljenih efekata posto Roaccutane pravi dar-mar u krvi sto se tice holesterola, triglicerida i jetrinih enzima.
Pogledajte video:
http://www.youtube.com/watch?v=JmoeC7PA ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Y1eWasg5Ips
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

mia_81 napisao:Jaoooo ljudi kad ce biti bolje?Non stop izlaze i nekako su bolne,imam problema i da se nasminkam.Znam da je rano,danas mi je tek 38 dan terapije,imam ja jos puno do kraja i svesna sam toga,ali samo kad bih znala kada da ocekujem bar nekakvo poboljsanje i smirenje .
Jao mia_81...i kod mene je slično stanje..ne znam više šta da radim,ali moramo smoći snage da vjerujemo u poboljašnje..Čini mi se da bi bilo mnogo lakše gurati dalje,samo da se pokaže znatno poboljšanje.I kod mene izlaze nove,meni je danas 30 dan.Sutra idem na kontrolu,pa ko zna šta će dr.reći,hoće dozu povećati ili nešto drugo?Valjda nam do Nove godine bude bolje :lol: !
P.S.Naručila sam onaj labelo od Eucerina, pa će valjda i meni pomoći,hvala na prijedlogu šta da kupim.
Jeste teško,ali šta da radimo...Pozdrav za sve!
sommer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 2:41 pm

Post od sommer »

Ja sam išla na terapije laserom, i to je stvarno odlično. Međutim za vreme terapije i posle nje mora da se koristi neka krema, i naravno to je samo privremeno poboljšanje..
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Hvala puno na podrsci.Znam i ja da moram biti strpljiva,ali jednostavno neki dan malo "padnem",mada sam realno ok.Da nisam na terapiji,a da mi ovako bukne verovatno bih poludela.Najveci mi je problem sto radim,a tesko mi je da se nasminkam jer su bubuljice bolne i upaljene,i to sve izgleda grozno cak i sa sminkom.Ali bez obzira na to,da kucnem u drvo, osim tog pogorsanja i suvih usana lek mi ne izaziva druge nus pojave i prilicno ga dobro podnosim za sada.Mene vise brine sto mi je lice nekako grozno,imam utisak da sam puna oziljaka,mada i ne mogu da imam realnu sliku od svih tih bubuljica i crvenila.Znam da je period od 6 meseci dug i da se koza regenerise,ali nisma sigurna da uc ikada imati lepo lice :(

Magistarka,
Eucerin balzam ce ti sigurno pomoci,ja ne znam sta bih bez njega.Nisam probala taj jeftiniji-repair balm,mada sam citala ovde da nije nesto i da je mnogo bolji ovaj acute balm.Drago mi je da mozemo da razmenjujemo iskustva,pogotovo sto smo terapiju pocelo u isto vreme.Hvala ti na podrsci i drzi se .
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član

Post od mali_tuksi »

mia_81 napisao:Hvala puno na podrsci.Znam i ja da moram biti strpljiva,ali jednostavno neki dan malo "padnem",mada sam realno ok.Da nisam na terapiji,a da mi ovako bukne verovatno bih poludela.Najveci mi je problem sto radim,a tesko mi je da se nasminkam jer su bubuljice bolne i upaljene,i to sve izgleda grozno cak i sa sminkom.Ali bez obzira na to,da kucnem u drvo, osim tog pogorsanja i suvih usana lek mi ne izaziva druge nus pojave i prilicno ga dobro podnosim za sada.Mene vise brine sto mi je lice nekako grozno,imam utisak da sam puna oziljaka,mada i ne mogu da imam realnu sliku od svih tih bubuljica i crvenila.Znam da je period od 6 meseci dug i da se koza regenerise,ali nisma sigurna da uc ikada imati lepo lice :(
I sam sam bio takav, ali žrtvuj se 4-5 mjeseci i isplatiće se. Ja sam bio na terapiji kad nije niko, celo leto nisam izlazio iz kuće, nisam išao ni na matursko veče zato što sam izgledao katastrofa (ali ništa gore od standardnog).
Sve je to sada past tense, zato izdrži još malo i počeće se popravljati.
Kod svakog' je različito, ali ja već krajem trećeg mjeseca korišćenja skoro pa nisam imao akne po licu. Znači još toliko (30tak dana) i biće mnogo bolje...i DISCIPLINA, ostavi se šminkanja i momaka sad, biće za to vremena na proleće :D
life is life !
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Ma koji momci,zivot mi se sveo na kuca-poso',poso'-kuca,ali ne mogu ni na poslu da plasim ljude :D
etka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 23, 2010 3:50 pm

Post od etka »

Roacutan je stvarno cudo od leka, nemogu da verujem. Ja zavrsavam terapiju za nedelju dana i divno se osecam, nisam imala nikakvih nus pojava osim suve usne. Zanima me dali i posle terapije treba da koristim hidrantan krem. Za vreme terapije koristila sam Avene hidrantna krema. Trebalo li da nastavim sa njom? Molim neka mi odgovori neko iz iskustva. Pozdrav.
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član

Post od mali_tuksi »

etka napisao:Roacutan je stvarno cudo od leka, nemogu da verujem. Ja zavrsavam terapiju za nedelju dana i divno se osecam, nisam imala nikakvih nus pojava osim suve usne. Zanima me dali i posle terapije treba da koristim hidrantan krem. Za vreme terapije koristila sam Avene hidrantna krema. Trebalo li da nastavim sa njom? Molim neka mi odgovori neko iz iskustva. Pozdrav.
Pa trebaš 30tak dana od prestanka zadnjeg uzimanja tj. dok ti je koža suva. Meni je dr. propisao Zorac gel, iskreno skoro da ga ne koristim, koža mi se peruta od njega...
life is life !
Odgovori