Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Re: Roaccutan!

Post od mia_81 »

Bila sma na prvoj kontroli,sve je super proslo,doza mi je povecana na 50mg i primicu ponovo injekciju da mi malo smiri upalu.Nemam nekih problema osim suvih usana ,inace se dobro osecam i guram dalje sa terapijom. :wink:
Korisnikov avatar
Chokito
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Avg 20, 2008 11:10 am

Post od Chokito »

sa roakutanom je najbitnije strpljenje ljudi. i samo strpljenje. ako prvih par meseci nema rezultata nemojte klonuti i nervirati se uzalud. samo nastavite sa terapijom kako i koliko vam doktor kaze. umivajte se koliko god mozete, ne dirajte lice bespotrebno, pantenol krema u prvom planu i sve najbolje vam zelim, meni je lek pomogao puno a to zelim i svima sa slicnim problemima.
pozdrav
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Potpuno se slazem da je strpljenje najvaznije i ja sam se naoruzala istim,Cak sma sebi zacrtala da do pred kraj terapije ne ocekujem nista,tako da ni malo ne ocajavam, niti se nerviram oko pogorsanja jer znam da je to put do uspeha.Pregledala sam dosta snimaka na youtube-u gde su ljudi ostavljali svoje snimke tokom terapije i videla sam da tek pred kraj terapije vecina ima znacajno poboljsanje ,kao i u 2 meseca nakon prestanka uzimanja leka.
etka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 23, 2010 3:50 pm

Post od etka »

Pitanje za Vojislava:
Smem li da uzimam tablete sa zeljezo i C-vitamin, dok sam na terapija sa roakutanom? Pitam jer sam hronicno anemicna i patim od nedostatka zeljeza u krvi.
Hvala unapred i veliki pozdrav iz Makedonije. :(
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

mia_81 napisao:Bila sma na prvoj kontroli,sve je super proslo,doza mi je povecana na 50mg i primicu ponovo injekciju da mi malo smiri upalu.Nemam nekih problema osim suvih usana ,inace se dobro osecam i guram dalje sa terapijom. :wink:

Mia_81, drago mi je što ti je dobro prošla kontrola...Nadam se da ćeš i veću dozu dobro podnijeti.
I ja sam sada na većoj dozi-30 mg...Nakon 15 dana što budem pila ovu dozu doktorica je rekla da izvadim nalaze, pa da vidimo kako ćemo dalje.I ja se nadam poboljšanju stanja kod sviju nas, a dan kada to konačno znatno poboljšanje ugledam na svom licu, biće jedan od najsretnijih dana u mom životu.
Veliki pozdrav,guramo dalje... i čujemo se!
P.S.Meni je danas16-ti dan!
Nesha90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 09, 2010 2:41 pm

Post od Nesha90 »

Dva meseca gotovo! Uf, sporo prolazi. Picu 20 mg i sledeca 2 meseca. Dobra vest je da pocinjem da vidim poboljsanja. Losa je da kolena i ledja i dalje bole. Poceo sam da pijem Diclofenac za bolove, al ne verujem da to smem da pijem duzi period, nemam pojma, trazicu drugo resenje. Imam jedno pitanje za vas devojke, posto vi to znate bolje, koja mi je alternativa za pantenol kremu, po mogucnoscu da je nemasna. I jel postoji neka krema za ogrebotine i modrice, kimono mi nenormalno dere kozu i sav sam izranjavan, i inace mi lakse ostaju ogrebotine, a sad na leku je to triput gore.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Post od Shomy »

A zasto ti pantenol ne odgovara?Imas naravno alnernative,avenove kreme,odes u apoteku pa probas uzorak koja bi ti najvise odgovarala imas varijante od izuzetno lagane do jako hidratantne,sve su nekomedogene.Imas i cristal derma pantenol,on je laganiji od galenikinog,mada posto ide hladno vreme,a na roakutanu sto hidratantnija krema to bolje.
A za holesterol,ne bi vam sigurno skodilo da pijete preparate na bazi omega masnih kislelina i tinkturu articoke.Totalno je prirodno,nema nikakvih kontraidikacija sa roakutanom i krajnje bezopasno,moze samo da pomogne,a uglavnom pomogne:).
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

a za ogrebotine,da bi manje nastajale,a ne da bih ih lecio mozes da uzmes eucerinov losion za telo sa ureom.takodje vichy ima dobar losion za telo,onako masniji je pa bi lepo zastitio kozu.
sommer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 2:41 pm

Post od sommer »

Oko mesec i nedelju dana, lice mi je i dalje po upalom i dalje se stvaraju ranice. :(
Kada bi trebalo da dođe do prvih poboljšanja?
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

to zavisi od doze,stanja lica,organizma itd..nemoj samo da gubis nadu,jer ce se srediti,meni je prva tri meseca taman krene nabolje,kada opet bum o tako,i onda posle treceg je nastupilo definitivno poboljsanje.Mada ja sam pio relativno blagu dozu,pretpostavljam da je doza bila jaca da bi to islo malo brze.
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Meni je skoro mesec dana kako sam na roaccutanu,od pre nedelju dana sam na dozi od 50mg,i za sada nema nikakvog poboljsanja i cini mi se da neki dan teze podnesem pogorsanje ,a neki dan lakse.Evo juce sam bas bila u bedaku,a danas sam vec mnogo bolje,iako realno stanje nije moglo da se promeni za dan.Tako da svima preporucujem da kad vas uhvati depresija samo pustite da prodje,pokusajte da budete stpljivi.I setite se samo kako vreme leti i da ce tih par meseci proci dok trepnete ,a onda sledeceg leta svi cemo konacno imati lepo lice :wink:
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Post od Magistarka »

Meni je danas 24-ti dan...ukupno stanje pa ne znam šta da kažem-kao da vidim neki pomak,ali opet mi je stanje čudno...nastaju neke gnojanice,pa onda one puknu (nekada same,a nekada malo ih ja dohvatim),pa onda ranice...sve u svemu,malo mi se lice i ljušti,iako ga hidratiziram.Usne su mi takođe suve,koristim pantenol i bepanten...a molim za info koje labelo da uzmem da koristim,ili nešto tako, jer ne mogu uvijek da vadim pantenol i mažem...posebno ne na poslu???Do sada mi se jednom ujutro otvorila krv na nos i to kada sam prešla na 30 mg.Još jednu nedelju,pa ću izvaditi nalaze i zakazati kontrolu kod doktorice...Sve u svemu,nadan se samo da će biti bolje.
Pozdrav i podrška svima!
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Magistarka,

Predlazem ti eucerin acute lip balm,mozda je malo skuplji (600 din),ali je odlican.Meni je doktor preporucio taj,a i ovde na forumu su ga svi hvalili.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član

Post od Shomy »

i ja sam ga koristio dok sa bio na roakutanu,ali bio je oko 250 din...dobar je
mia_81
Aktivan član
Aktivan član

Post od mia_81 »

Postoje dva eucerinova balzama,jedan je eucerin acute lip balm,a drugi je eucerin repair lip balm.Verovatno si ti koristio ovaj drugi,on je jeftiniji.
Odgovori