Roaccutan!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, goranai
Re: Roaccutan!
Imam dva pitanja za Vojislavu.Prvo,da li ce terapija uticati i na mitesere,posto mi se cini da mi je skoro svaka pora puna i imam veliki problem da se suzdrzim od stiskanja tih crnih tackica
,a imam i dosta sitnih belih u predelu vilicne kosti i slepoocnica?A drugo pitanje je da li makar i u najmanjoj meri roaccutane utice na smanjenje nekih oziljaka nastalih pre pocetka terapije ?

Za Jagodicu Bobicu.
Akne se mogu vratiti posle zavrsetka lecenja, ali znatno redje kod osoba koje su lecene na pravi nacin. Ako se lecite kod dobrog dermatologa kome verujete, nemate razloga za strah.
Akne se mogu vratiti posle zavrsetka lecenja, ali znatno redje kod osoba koje su lecene na pravi nacin. Ako se lecite kod dobrog dermatologa kome verujete, nemate razloga za strah.
Za mia_81
Roaccutane deluje i na mitisere, ali nema znacajan uticaj na oziljke. Mitisere i druge promene na licu za sada nemojte dirati, vec taj problem objasnite vasem dermatologu. Nadam se da on ili ona imaju razumevanja za vas problem i da ste odabrali dobrog dermatologa.
Roaccutane deluje i na mitisere, ali nema znacajan uticaj na oziljke. Mitisere i druge promene na licu za sada nemojte dirati, vec taj problem objasnite vasem dermatologu. Nadam se da on ili ona imaju razumevanja za vas problem i da ste odabrali dobrog dermatologa.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am
Ćao ljudi,kako ste,kakvo je vaše stanje?
Meni je danas 10 dan,na mojoj dozi (o kojoj sam vas dovoljno gnjavila
).Čini mi se da mi je terapija već počela davati neke rezultate-imam veći broj nekih ispupčenja,koja su crvena...na dodir mnoga i bole...u njima se stvara nakon nekog vremena i gnoj,a neka tako traju i traju...nigdje ne namjeravaju otići...čine me nesrećmom!Baš sam nekako u bjedaku,hoće li biti ikada bolje,odnosno prije svega sada da saznam, da li je moguće da mi je terapija počela djelovati i da li je riječ o pogoršanju prouzrokavanom terapiom?
Meni je danas 10 dan,na mojoj dozi (o kojoj sam vas dovoljno gnjavila

Imam jedno hitno pitanje za Vojislavu. Pijem roaccutan vec 5 mjeseca i nekoliko dana i moram priznati da sam prezadololna, konecno sam pocela ziveti zivot kako ja hocu i dobila posao koji volim, a na koga sam se bojala prijaviti radi akne. Sad su mi rekli da trebaju mi uraditi narko test. Htela bi znati dali od roaccutana moze taj test da mi bude pozitivan. Inace ne pijem, ne pusim i ne drogiram se. Molim te Vojislava odgovori mi, vrlo mi je hitno. Pozdrav.
Imam jedno hitno pitanje za Vojislavu. Pijem roaccutan vec 5 mjeseca i nekoliko dana i moram priznati da sam prezadololna, konecno sam pocela ziveti zivot kako ja hocu i dobila posao koji volim, a na koga sam se bojala prijaviti radi akne. Sad su mi rekli da trebaju mi uraditi narko test. Htela bi znati dali od roaccutana moze taj test da mi bude pozitivan. Inace ne pijem, ne pusim i ne drogiram se. Molim te Vojislava odgovori mi, vrlo mi je hitno. Pozdrav.
Koliko znam, Roaccutane nema takav uticaj
R
samo cu da vas pozdravim zelim vam brzo izlecenje znam kako vam je 7god se borim sa bubuljicama ne aknama ali ipak je tesko i zelim da vas pitam imate li nekog dermatologa dobrog br posto planiram u bg na pregled da dodjem jer nasi ovamo pojma nemajukneginja napisao:@SARAH
...htela sam samo da cujem kako ide sa daljom primenom...posto imam fore do jeseni ozbiljno da razmislim o primeni roacc....naime, meni se stanje nesto pogorsalo.zapravo to ne mora da znaci pogorsanje...jer moja doktorka kaze da sve mora da se izdrenira...ali ja se osecam gore...cak mi postaje i vrlo bolno...
eto tolko
pozdrav

na zalost

Pijem roacuutane 15 dana,sutra idem na kontrolu,vadila sma krv i holesterol mi je malo povecan,normalne vrednosti su 3-5.2 ,a ja imam 5.6. Sve ostalo mi je u granicama normalnih vrednosti.Da li ce mi zbog toga mozda prekinuti terapiju?Samo da se to ne desi,ja ne znam onda sta bih stvarno.A pored toga primecujem polako prvo pogorsanje ,nekako su bubuljice crvenije,upaljenije ,a ima i novih.Molim Vojislavu za odgovor vezan za povecanje holesterola .Hvala
Ukoliko je dermatolog koji vodi terapiju dovoljno iskusan, ne verujem da ce zbog vrednosti holesterola koju ste napisali prekinuti terapiju.
-
- Novi član
Mia_81...
Ti si u sličnoj situaciji kao i ja...takođe smo u približno vrijeme i počele sa terapiom...Meni je 10 a tebi 15 dan, a takođe i ja imam malo povećan nivo holesterola,ali i prije primjene roaccutana...I ja se bojim kada za mjesec uradim nalaze da mi ne bude veliko povećanje istog i da budem primorana prekinuti terapiju..to bi stvarno bilo poražavajuće za mene...I ja primjetim pogoršanje,ako je ono moguće posle 10 dana terapije i to na maloj dozi!
Želim ti uspješnu kontrolu,da nastaviš sa terapiom i da što prije dođu pozitivni rezultati...Samo jedno pitanje za tebe:koja je tvoja dijagnoza akni?
Pozdrav i čujemo se...drži se!!!
Ti si u sličnoj situaciji kao i ja...takođe smo u približno vrijeme i počele sa terapiom...Meni je 10 a tebi 15 dan, a takođe i ja imam malo povećan nivo holesterola,ali i prije primjene roaccutana...I ja se bojim kada za mjesec uradim nalaze da mi ne bude veliko povećanje istog i da budem primorana prekinuti terapiju..to bi stvarno bilo poražavajuće za mene...I ja primjetim pogoršanje,ako je ono moguće posle 10 dana terapije i to na maloj dozi!
Želim ti uspješnu kontrolu,da nastaviš sa terapiom i da što prije dođu pozitivni rezultati...Samo jedno pitanje za tebe:koja je tvoja dijagnoza akni?
Pozdrav i čujemo se...drži se!!!
Koristio sam roakutan pre otprilike 11 godina. Dosta dobar lek,bar je meni pomogao,skup,jer sam ga nabavljao iz Svajcarske i dosta dugo sam ga pio,nepunih 6 meseci. Imao sam vise ne znam ni kako se tacno zvalo,neke izrasline na glavi poput masnog tkiva koje su rasle i na tim mestima mi nije rasla kosa. Kada narastu iz njih iscuri gnoj i povuku se i kosa ponovo raste. Imao sam ih po celoj glavi. Roakutan ih je unistio. Dok se pije mora se redovno kontrolisati masnoca u krvi jer je on smanjuje,pa sam uporedo pio i neke tablete da se masnoca u krvi stabilizuje. Koliko se secam koza mi se isusivala,pa sam koristio neku kremu i usne su mi ispucale.Mada su rezultati odlicni.
Vojislava,
hvala na odgovoru,izabrala sam doktora upravo po Vasoj preporuci od prosle godine,verujem da je dobar ,za mene je najbolji
,divan je covek i potpuno mu verujem,a vidim i da je dosta ljudi sa foruma zadovoljno.
Magistarka,
Sto se tice moje dijagnoze ,doktor je napisao djagnozu za tezak oblik akni na koju lek ide na recept,a ja inace nemam taj najtezi oblik akni. Pogorsanje je nastupilo tek poslednja 2-3 dana,a do tada je sve bilo isto kao na pocetku.Najpre su mi usne bile suve,negde posle nedelju dana,a sada je vec i koza lica malo suvlja,nije mnogo suva,ali nema vise one prekomerne masnoce.
hvala na odgovoru,izabrala sam doktora upravo po Vasoj preporuci od prosle godine,verujem da je dobar ,za mene je najbolji

Magistarka,
Sto se tice moje dijagnoze ,doktor je napisao djagnozu za tezak oblik akni na koju lek ide na recept,a ja inace nemam taj najtezi oblik akni. Pogorsanje je nastupilo tek poslednja 2-3 dana,a do tada je sve bilo isto kao na pocetku.Najpre su mi usne bile suve,negde posle nedelju dana,a sada je vec i koza lica malo suvlja,nije mnogo suva,ali nema vise one prekomerne masnoce.
-
- Novi član
mia_81 napisao:Vojislava,
hvala na odgovoru,izabrala sam doktora upravo po Vasoj preporuci od prosle godine,verujem da je dobar ,za mene je najbolji,divan je covek i potpuno mu verujem,a vidim i da je dosta ljudi sa foruma zadovoljno.
Magistarka,
Meni je dr.napisala dijagnozu nodulocistične akne,( kod mene inače lijek ne ide na recept ), pa ne znam koliko je to teško oboljenje,ako ko ima iskustava sa ovom dijagnozom,dobro bi mi došlo da ih čujem.
Meni se baš ćini mi se postojeće izrasline brže gnoje od kada pijem lijek...pri samom umivanju,iz njih samo od sebe počne curiti gnoj..joj,užas...

Čujemo se!
Nodulocisticne akne se trebaju leciti sa Roaccutane. Na pocetku lecenja dolazi do pogorsanja, sto nije iznenadjenje.
Treba oko 2 meseca da bi se video veci efekat.
Treba oko 2 meseca da bi se video veci efekat.