Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
Magistarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 06, 2010 12:20 am

Re: Roaccutan!

Post od Magistarka »

Vojislava...a naravno i drugi,

Molim ako može još malo za pojašnjenje moga problema :cry: !
Mene brine to da sa ovom malom terapiom neću imati poboljšanje :cry: , a tako mu se nadam!
Doktorica je meni bila rekla da sa dozom 20 mg idemo 15-20 dana i onda prelazimo na 30mg, ali pošto sam joj ja javila nalaze(da imam povećan holestero) i prije početka terapije, rekla je da ne smijemo povećavati i da idem mjesec da ovom dozom.
Ja razmišljam da uradim sledeće...guram mjesec ovako,izvadim nalaz holesterola...ako se ne bude povećao,kada odem na kontrolu za mjesec dana,ponesem nalaz i zahtjevam da mi poveća na tih 30 mg...
Nadam se da ću i sa ovih 20mg u mjesec primjetiti bar nešto...neko poboljšanje :wink: ...malo možda optimistično previše, ali...samo da se neko poboljšanje ukaže već!
Pišite ljudi, nismo se svi od napasti zvanih AKNE izliječili, ima nas još koji trebamo pomoć. i podršku...tek smo na početku.
Hvala
vojislava
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 01, 2008 10:06 pm

Post od vojislava »

20 mg je malo za tezinu koju imate.
Ili nastavite lecenje kod koleginice kod koje ste zapoceli, ili promenite dermatologa. Nemojte sami menjati terapiju.
Ja bih i dalje ostala pri stavu, a tako mi izgleda, da koleginica nije imala prilike da cesto daje Roaccutane.
Magistarka
Novi član
Novi član

Post od Magistarka »

Hvala puno na brzom odgovoru-mišljenju!
Ja ću nastaviti mjesec sa ovom dozom,glupo bi bilo,a takođe i neodgovorno mješati se u posao stručnih ljudi...u stvari oni nama trebaju :wink: ...Kada prođe mjesec,vadim nalaz holesterola,zakazujem pregled i onda ću vidjeti šta dalje...Doktorica mi izgleda skroz ok.
Čujemo se...pišite narode svoja iskustva!
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Drago mi je sto vidim Vojislavu posle duzeg vremena,pogotovo sto sam pocela sa terapijom pre 10 dana i znacice mi neko strucan na forumu ukoliko budem imala nekih pitanja.Jos prosle godine mi je preporucila mog sadasnjeg doktora i sada se kajem sto je jos tada nisam poslusala.
Magistarka,mislim da je doza mala,ne znam zasto ti je dr odredila takvu dozu,verovatno ona zna razlog.Ja recimo na 56 kg tezine pijem 30mg,za 10 dana idem na kontrolu pa cu videti da li ce mi dr povecati dozu.Za sada nemam nikakve nus pojave,mozda malo suve usne ,ali vrlo malo,a sto se tice lica nikakvo znacajno poboljsanje, a ni pogorsanje.
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 27, 2010 8:01 pm

Post od Jagodica Bobica ** »

Ja da se nadovezem :)
Na svojih 55kg pijem 50mg ... i to u prvom mesecu :o takodje doktorka mi je rekla da tako nastavim i u drugom.. pa ce mi povecati u 3-cem...
Ja iskreno mislim da nije bitno kako pijes nego da se ispuni ta kumulativna doza... Ne znam sta vi mislite o tome? :roll: :)
sommer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 2:41 pm

Post od sommer »

Oko tri nedelje sam na ovoj terapiji.
Lice mi je trenutno pod upalom, katastrofa, ali se nadam da će uskoro proći. Javljaju se i neke ranice..
U početku sam pila 30mg na svojih 55kg, a sada pijem 50mg.
Usne mi se baš suše, tako da preko noći mažem vazelin.
Nadam se skorijem poboljšanju. ;)
Korisnikov avatar
mali_tuksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 08, 2010 8:44 pm

Post od mali_tuksi »

Jagodica Bobica ** napisao:Ja da se nadovezem :)
Na svojih 55kg pijem 50mg ... i to u prvom mesecu :o takodje doktorka mi je rekla da tako nastavim i u drugom.. pa ce mi povecati u 3-cem...
Ja iskreno mislim da nije bitno kako pijes nego da se ispuni ta kumulativna doza... Ne znam sta vi mislite o tome? :roll: :)
pa da, 150 mg po kg je bitno da popiješ, kako piješ to nije tako bitno, ali kažu da terapija ne smije da traje duže od 7 mjeseci.
life is life !
Magistarka
Novi član
Novi član

Post od Magistarka »

Hvala Vam na infu...
Ne znam ni ja,zašto sam čini mi se jedina usamljena na ovoj dozi,ali slušati ću je ovaj mjesec, pa ću za dalje vidjeti šta mi kaže...Da bih došla do te kumulativne doze,ja ću morati u nekom periodu hraniti se tabletama samo :wink: ..naravno mala šala.
Meni je 4-ti dan,ništa ne osjećam...
Još bih imala jedno pitanje za djevojke naravno-koji puder ili toniranu kremu koriste u periodu dok su na terapiji?
Hvala,čujemo se i dalje!
sommer
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 2:41 pm

Post od sommer »

Ja već par godina koristim VICHY za mešovitu kožu i veoma sam zadovoljna, a nastavila sam da ga koristim i za vreme terapije.
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Nije bitna samo kumulativna doza leka. Veoma je vazno i koliku dnevnu dozu pacijent uzima.
Doza od 20 mg ima smisla, ali ne u lecenju akni, a pogovo ne kod osobe koja ima 70 kg. Ja bih rekla da je i 30 mg dnevno malo u Vasem slucaju, cak i za pocetak.
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član

I meni deluje da je mala doza... Moje misljenje je da ti u drugom mesecu treb odma preci na 50mg , naravno ja nisam lekar da odredjujem.. ali mislim da je to ok za tvoju tezinu...
mia_81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 5:28 pm

Post od mia_81 »

Na 70kg trebalo je da pocnes sa 40mg, ali ja svakako nisam strucna da o tome pricam ,ali zato Vojislava jeste .Porazgovaraj sa doktorkom i otvoreno joj iznesi svoje razmisljanje.

Sto se tice kozmetike doktor mi je savetovao exfoliac rekonstruktivnu kremu,a preko stavljam toniranu kremu i malo bronzera kao rumenilo.Ne vredi,nikako sada ne mogu bez sminke dok traje terapija jer stvarno ne mogu na posao takva.Zato mi je zao sto ranije nisam izgurala terapiju dok nisam radila i dok sam ionako bila u kuci danima upravo zbog akni. :(
Magistarka
Novi član
Novi član

Post od Magistarka »

Hvala Vam cure u svakom slučaju,iako ste me sada baš zabrinule,da će mi uzaludno proći vrijeme na ovoj terapiji,a da neće biti pomaka!Mjesec dana ću biti ovako,a onda ću reagovati kod doktorice,i nadam se da će mi nešto promjeniti...nemam izbora za drugu doktoricu,jedva sam pronašla i ovu :wink: !
Poštovana Vojislava,ako mi možete malo pojasniti to što ste rekli da ova doza ima smisla u nekim slučajevima,a ne u liječenju akni...koji su to slučajevi,da me doktorica tu negdje nije pronašla :( ?
Ja sada koristim Avene Couvrance-Fluid foundation coorector,piše da je oil fre,ali bih trebala uzeti i neki puder ili toniranu koji bolje prekriva,a da je oil free i da ne začeplja pore?
Pozdrav
vojislava
Aktivan član
Aktivan član

Post od vojislava »

Male doze Roaccutane daju se za neke druge bolesti, npr rosacea. Ako se lece akne, ne daju se ovako niske doze. Sto se tice kozmetike, mozete nastaviti s dosadasnjom.
Ja veceras idem za Beograd, jer sutra pocinje dermatoloski kongres, tako da necu odgovarati do nedelje. Osim ako u hotelu nemaju konekciju.
Mozete mi poslati kao post ili kao PP ime koleginice koja Vas leci.
Pozdrav
Jagodica Bobica **
Novi član
Novi član

Draga Vojislava,

jako mi je drago sto odgovaras na nasa pitanja na forumu, i sto nam pomazes da izguramo sve ovo.. :)
Jel bi mi mogla reci nesto vise o tome , da li se vracaju akne nakon nekog vremena? To me iskreno najvise plasi :/
Odgovori