Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
Evo i ja da se javim, sad sam na 24. danu drugog meseca, prosto ne mogu da verujem da je toliko vremena proslo. Evo sad sam u situaciji koji su mnogi od vas u skorije vreme opisivali, stanje trenutno i nije bas najbolje, lice mi je bilo skoro cisto i neposredno nakon povecanja doze akne su pocele da izlaze, evo vuku se skoro vec 2 nedelje i cini mi se da ce im trebati min. jos toliko da potpuno prodju; nekako mi na momente sad deluje da je stanje gore nego kad sam krenula sa terapijom . Ali ja se eto ipak uzdam da ce posle ovoga sve ici na bolje, sto isto zelim i svima vama! Pozdrav.
roacc deluje i 2meseca posle terapije,tad pokazuje pravo lice,zato,bez sumnje,ili verovanja u neuspeh,4 meseca posle završetka terapije,treba se nervirati ako nema rezultata
Inače,kao što se u uputstvu navodi,minimalna sigurna doza,sa kojom se postižu rezultati je 1mg/kg,manje samo ako zdravstveno stanje ne dozvoljava tu dozu....tako kazu strucnjaci...jer ako pijemo 2godine po 10mg dnevno,i dostignemo kumulativnu dozu od 200,necemo nista uraditi,a ako pijemo 140mg 3 meseca,i imamo i 150 kumulativnu resavamo problem,tako bar navode(to sam i ja probao,i sve je nestalo(mozda sreća))
najbolje da namazes Hidrokortizon mast,kad je vec tako crveno,to je antibiotska mast koja izvlaci upale i crvenilo.provjereno,mama mi je dermatolog
a ja otkad ne razmisljam o licu,stanje je mnogo bolje,ipak je vecim djelom sve psihicki,pogotovo ako se svaki minut gleda u ogledalo
@wucko,piti 140mg dnevno?? to nema smisla ukoliko nemas priblizno 140kg................imaj u vidu da su ovde na terapiji trenutno devojke za koje bi ta doza bila i vise nego duplo veca sto ce sigurno za posledicu imati sve nuspojave...........skoro svi dermatolozi zapocinju terapiju sa 0.5mg/kg i posle povecavaju do 1mg/kg jel je dokazano da ovaj nacin vodi do izlecenja sa minimalnim nuspojavama .......bolje 7 meseci sa manjim dozama i da ostanes potpuno zdrav (kao ja) nego da se za 3 meseca resis akni,a upropastis oci,jetru i ko zna sta sve ne....
Ti meni ovo nije bas najjasnije? Ja sam razumela mog dr-a kao i pre toga naravno da treba 0,5 mg po kg do 1 mg maximum. Sto onda znaci da bi to 140 mg bilo uzimanje na svoju ruku, pa cak i da neko ima 100 kg..
Mislim da je teoretski moguce piti 140mg, jer u u uputstvu pise: "In patients with very severe acne or truncal acne a higher daily dose of up to 2 mg/kg body weigth may be needed".
mari13 napisao:ljubice... kako je od kad si povećala dozu? koliko sad beše piješ mg?
ja imam osećaj da sve bubuljice koje sam ikada imala izlaze polako na površinu!
pijem evo 17 dana...
Meni je danas 94. dan, 50 mg pijem 11 dana i za sada je ok. Nemam nekih vecih kontraindikacija. Mozda me malo bole ledja, i telo generalno kada ustanem ujutru. I mozda malo zglobovi ponekad, onako sevne malo ostriji bol, ali sve to isto je bilo i kada sam pila 40 mg. Ekcem se povukao od onda kada je krenulo otopljenje i kad sam pocela da ga mazem redovnije. Jer cim ne mazem izadje.
Ne brini se, pogorsanje mora da dodje, ali isto tako i da ode. Nemoj se nervirati, samo budi pozitivna i misli da si na pravom putu!
Evo mene opet, posle duzeg poboljsanja i cistog lica danas je vec vidno nastupilo manje pogorsanje sa crvenilom lica..
Juce je to bila jedna mala bubuljica i upaljeni miteser, da bi danas izasla jedna potkozna i jos par manjih bubuljica. Jedino je ok to sto one nisu mnogo crvene.
ljubice... ne diraj i proćiće te pogoršanje!
eto ljubice ja idem tvojim stopama.... meni se pojavio ekcem po rukama... na zglobovima ruku... crvene tačkice... kada namažem smire se, ali pri kraju dana se jače pojave. moram češće mazati!
da vas pitam devojke... da li se vi depilirate tj. epilirate? ja da... valjda mi neće ništa biti!
još jedno pitanje za sve... smem li da se kupam u bazenu par dana?
ja sam negdje procitala da nije preporuceno kupati se u bazenu za vrijeme roakutana zbog hlora koji negativno utice na akne,dok depilacija voskom moze ostaviti oziljke i fleke,jer je koza tada izuzetno osjetljiva...najbolji je Venus,ionako je zima... samo za ruke koristim elek.epilator jednom u mjesec.