Roaccutan!

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Re: Roaccutan!

Post od arwena »

@succesm

pretpostavljam da je sa drugom terapijom veca shansa da dodje do konachnog izlechenja, iako nikada to nije 100% da ce biti uspeshna i sve na kraju zavisi od sluchaja do sluchaja. ja nemam nekih posebnih smetnji, krvna slika mi je super i mogla bih da nastavim da pijem, uz kontrole, i ponovo ako treba, ali jedino shto ne mogu da podnesem to je cimanje za recept za roakutan, to bi me dotuklo. a sa druge strane je onda tu finansijski momenat, tako da zaista vishe od svega zhelim da se u sledeca dva meseca reshi to.
kako je tebi sada? da li su prestale da izlaze ili ih josh imash? meni od kontrole nishta novo nije izashlo, samo da se ne ureknem sad...

@kayaa

chula sam josh negde da trazhe tu naznaku "produzhetak bolnichkog lechenja", meni nikada nisu pravili problem oko toga, a ni ljubici koliko znam, koja isto uzima na recept, tako da mozhda pokushaj u drugoj apoteci ili kod druge apotekarke. ne znam da li zavisi iz kog si grada, mislim da je josh jedan dechko ovde, strale85, spominjao da je imao takvih problema u svom gradu. ili pokushaj da nadjesh drugu lekarku opshte prakse koja ce imati vishe razumevanja da ti to napishe i pomogne da dobijesh lek. ili podigni kredit da finansirash terapiju kad su tolki kreteni :lol: inache, razumem te skroz, meni su pravili problem oko shifre i joh me tu neshto optuzhivala da hocu da je prevarim, apotekarke stvarno znaju da budu odvratne matore veshtice.
kayaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 19, 2009 11:25 am

Post od kayaaa »

Maki_Milica i arwena

kao prvo hvala vam na podrsci...malo sam se smirila,shvatam da je bzv da se nerviram zbog tamo neke apotekarke...
Inace sto se tice apoteka bila sam u svim drzavnim apotekama koje postoje u mom gradu i svi su me upucivali na tu jednu jedinu koja drzi taj lek.Za sada sam kupila dve kutije,jer ne mogu vise da odlazem,ali moram nesto smisliti.Da li mozda neko zna jel mogu da dobijem lek na recept u nekom drugom gradu?

Jedno pitanje za sve...da li smem da koristim nesto za ciljano uklanjanje i sta mi preporucujete?
Sutra konacno pocinjem :) javljacu se o toku terapije...

Pozdrav svima!
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 10, 2009 10:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od igor90 »

nesecam se tacno ali na poledjini recepta mora nesto da pise i da ima pecat da bi ga uzeli u apoteci.........promeni lekara opste prakse ili ''objasni'' tvom lekaru kako stoje stvari (nekad je stvarno potrebno pokazti zube lekarima jer neki umeju da preteraju)
arwena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 12:41 am

Post od arwena »

meni do sada nisu to trazhili, ali bude li se tako neshto desilo sutra kada idem po recept i lek - poludecu!

igore, kakvo je tebi stanje u prvim mesecima posle terapije? da li si imao pre masnu kozhu i da li se masnoca vratila?
anonimnaizbg
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jun 14, 2009 5:34 pm

Post od anonimnaizbg »

meni je strasno crveno i suvo ovo ispod usana...sta da radim? da idem kod doktroke ili da mazem pantenol i jekoderm i pricekam koji dan?
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

Kod mene je procedura da dr. napise izvestaj, onda odnesem kod dr opste prakse, ona napise na recept tu sifru i koliko kutija, a pre toga izracuna koliko mi treba za recimo mesec dana. Nadam se da mi to nece trebati to sto kayaaa kaze, ali sta god bude potrebo ucinicu kad sam vec dovde dosla.

Nego ono sto mene trenutno brine je to da mi se poslednjih dana desavalo da mi se zesce zavrti u glavi, i da me uhvati nesvestica kao da cu da padnem jer gubim ravnotezu. Jako je neprijatan osecaj. Par puta mi se to desilo, mozda dvaput. I naravno odmah sam se upasila da nije od roaca i to. Jer koliko znam od njega se moze dobiti umor i iscrpljenost. Mada sam ja imala takav osecaj i pre, pred pms-a i to. Ali ni ne znam da li je od roaca, moze da bude svasta, tipa od toga sto spavam malo, stalno lezem kasno, iscrpljenost, stres..
Pitao me je dr.na kontroli kako sam psihicki, kako sam raspolozena i rekla sam mu da u sustini jesam i da vidim dobro. A on kao ne ne nema to veze sa vidom. Mada ona moja drugarica je imala problema sa vidom dok je pila roac, slabije je videla na daljinu u jednom trenutku, ali je posle bilo ok. A dr. kaze prvi put to cujem. Tako da opet je verovatno sve individualno..
Igore90 jel ti se desavalo nesto slicno?
nnevveennaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 09, 2009 12:47 am

Post od nnevveennaa »

@ljubice
meni se u poslednje vreme desava da mi se malo vrti u glavi i da mi se povremeno muti pogled,tako da je moguce da je od roac. meni sta god da zafali dok sam na terapiji ja krivim roac. :lol: mada,ne bi trebalo da ima tako izrazen nus pojave...
mene zanima sta je tebi dr rekao da je uzrok celom problemu? ja nikako da provalim sta mi je tacno prouzrokovalo pojavu tih velikih bubuljica i crvenila,jer dr kaze da je u pitanju vise stvari ali mene stvarno zanima sta je konkretno...
sta ti mislis?
kissess
mari13
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 24, 2009 8:30 pm

Post od mari13 »

meni doktorica opšte prakse nije htela da prepise roakutan na osnovu izveštaja privatnog lekara!!!
kupujem lek, šta ću!!!

ja sam ovih dana vrlo nervozna... prepisujem to malo i Roakutanu.... najgore što sam malo čačkala lice pa se sada jedem živa što sam to uradila!!!! :evil:

jedva čekam da prođe par dana.... da otpadnu kraste!!!
od sada više ne diram!!!

molim vas, podsećajte me da sam ovo obećala!!!!
pozdrav svima....
nevena.r
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 25, 2009 12:31 pm

Post od nevena.r »

Cao i moje iskustvo sa aknama je grozno.Vec 10 god. se lijecim i nista.Bila sam i kod dermatologa,kozmeticara,travara.... ali nista.Onda sam cula za jednu dobru dr i otisla kod nje.Propisala mi je Roaccutan i jos neku kremu koja se pravi u apoteci (pantenol,jekoderm,didermal,vitamin A,cinkova pasta).To sam koristila 15 dana i lice je bilo crveno,upaljeno ali nekako bolje.Znala sam da su takve reakcije.Taman sam se obradovala da ce i od mene nesto biti,pocinje djelovati.Kad ono,baksuz,zatrudni.Ne znam kako.Cim sam ginekologu spomenula Roaccutan rekao je da je to bas rizicno i da mi savjetuje da prekinem trudnocu.Potrazila sam i druga misljenja i svi su rekli isto.Tako sam i uradila.Od tada je proslo mjesec i po dana.Lice mi je grozno.Nista vise ne koristim.Cekam jos nekoliko mjeseci pa da opet zatrudnim i kad to sve prodje,to ce mi biti drugo dijete,ponovo krecem sa Roaccutanom.
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

@ljubica,roacutan moze uticati na slabljenje vida,ja nisam imao problema sem sto mi je smetala jaka svetlost i sporije prilagodjavanje ociju pri prelasku sa tame na svetlost i obrnuto (sve je nestalo po zavrsetku terapije)
vrtoglavice nisam imao,ali ni tvoje nemoraju biti posledica roacutana vec vremena,neispavanosti ili nekog drugog faktora....
@mari13,nediraj lice jel ce ti ostati najpre kao masnice a kasnije oziljci (dok pijes roacutan koza netrpi stiskanje i vrlo sporo regenerise stetu koju pravis)
@nevena.r trudnocu odlazi maksimalno da budes 100% sigurana da u tvom organizmu nema roacutana ni u tragovima jel nezelis to ni sebi ni detetu koje bi rodila
misoa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 25, 2009 8:16 pm

Post od misoa »

Cao svima.Ja pijem roakutan evo vec 45dana,prvi mesec sam pio 20+20 dnevno a ovaj mesec 30+30.,a imam 92kg.Posle 2-3 nedelje je koza postala bas suva, i previse i perutala se dosta,medjutim to je proslo za 2-3 nedelje.Ja sam koristio samo pantenol za usta,na lice nisam nista mazao(odustao sam od toga pre par god).Koza mi je sada sasvim suva ali ne previse da puca sem mozda oko usta i mogu da kazem da se vidi napredak iako izadje poneka podkozna bubuljica,mitiseri reekao bih vise i ne izlaze.Nisam imao nikakvih nuspojava.
Hteo sam da pitam 2 stvari:
1.Jel normalno da ne treba nista da mazem na lice,posto vidim da svi mazu,a meni izgleda ne treba
2.Jel moze neko da mi kaze sta treba da uradi u krvnoj slici posto ja doktorov rukopis ne mogu da procitam
poz i hvala
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

trebalo bi da hidriras kozu da izbegnes ostecenja (ako nastavis da nemazes nista primetices kasnije da ti nece biti prijatan dodir koze,brijanje sa ekstremno suvom kozom moze biti problem,i kada je napolju izrazito hladno koza ce ti pocrveneti)
izvestaj dermatologa das lekaru opste prakse i on ce ti napisati uput da vidis krv i tamo ce on napisati sta labaratorija treba da uradi
misoa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 25, 2009 8:16 pm

Post od misoa »

igor90 napisao:trebalo bi da hidriras kozu da izbegnes ostecenja (ako nastavis da nemazes nista primetices kasnije da ti nece biti prijatan dodir koze,brijanje sa ekstremno suvom kozom moze biti problem,i kada je napolju izrazito hladno koza ce ti pocrveneti)
izvestaj dermatologa das lekaru opste prakse i on ce ti napisati uput da vidis krv i tamo ce on napisati sta labaratorija treba da uradi
OK,sta bih mogao da koristim kao hidrataciju a da nije bas skupo.Upravu si,jel mi se nekada(ne znam kada,izgleda nasumicno)lice zacrveni kada je hladno ili trcim,ali prodje za 10ak min.Gornji deo sake mi je konstantno ispucao i nekad crven i pece,pa ga mazem BEKUTANOM.
Sto se tice analize krvi,prvo mi je lekar opste prakse napisao uput za analizu krvi,a onda sam otisao kod dermatologa i on je napisao sta da uradim u analizi krvi.Ja sam mislio da sam zaokruzim sam sta treba posto se kod lekara opste prakse PUNO ceka.
pozz
igor90
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od igor90 »

hmmm,neznam bas za ovo da nebude skupo.......ja sam koristio eucerin hydro protect fluid koji kosata oko 1400rsd ali traje oko 2 meseca ..................za prvu ruku probaj bar nocu pre nego sto legnes da namazes lice tanko pantenolom da bar jednom dnevno hidriras kozu lica.To na rukama je verovatno veoma isusena koza (desavalo mi se i to),to resi bilo kojom kremom za ruke ili mlekom za telom (opet kad si kuci i neradis nista namazi par puta to crvenilo dobro,nek bude i masno i brzo ce proci)
Onda odnesi u labaratoriju i uput i izvestaj pa neka oni to popune,ako ti nesto znaci moj dermatolog je trazio AST,ALT,gama GT,alkalna fosfataza i lipidni status
ljubica_
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 14, 2008 2:09 pm

Post od ljubica_ »

igor90 napisao: Onda odnesi u labaratoriju i uput i izvestaj pa neka oni to popune,ako ti nesto znaci moj dermatolog je trazio AST,ALT,gama GT,alkalna fosfataza i lipidni status
Igore, meni je trazeno samo bilirubin, holesterol, trigliceridi, ALT, AST i gamaGT. Alkalnu fosfatazu i lipidni status nije. Jel si uvek te nalaze vadio?
Odgovori