Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
nemoj da diras lice,ni slucajno,ja sam nesto malo bila dirala jednu bubuljicu i ostala mi flekica,a pre toga krastica koja mi je stajala tu cak 8 dana,valjda sporije zarasta zbog leka...sad tu imam tamniju filekicu i ne znam kako da je se resim
na ledjima takodje imam jednu flekicu ogromnu ,a tu nisam ni dirala pa je opet ostala
Ne znam kako tebi,ali meni od lijeka brze zarasta ranica,nadam se da ce i sada to biti slucaj inace cu poluditi.stalno sebi govorim da ne smijem dirati a onda popustim na zivcima gledajuci to.inace i prije roakutana moj glavni problem je bio sto sam capkala lice,mislim da je to uzrokovalo i pojavu novih...sad sam se sa ove dvije rane zaklela nema vise diranja ni pod razno u pocetku terapije je sve bilo dobro,ne znam zasto se ovo sad desava...i kad pomislim da tako jos 6 mjeseci i pitanje hoce li i posle toga biti sve ok... sad mi se sve cini da nisam ni trebala poceti sa ovim lijekom,bar ne bih bila sva ovako gadno osuta..vrijeme ce pokazati,samo da nije uzalud bacen trud...
majamacabg napisao:Ja sam prezadovoljna!Pijem roakutan vec 33 dana i lice mi je stvarno mnogo mnogo bolje.Nemam vise mitisere na nosu i pore su mi se skroz suzile.Izadje mi po neka a i to brzo prolazi.Kad ja ne bih cackala lice verujem da bi bilo jos mnogo bolje al trudim se maksimalno da ga ne diram.Za ciscenje koristim aevene gel clearance i njihovu clean ac kremu i sve mi savrseno odgovara.Od nus pojava imam suva usta i to najvise u coskovima tako da mazem pantenol neprestano.Povremeno me ledja boluckaju, onako probadaju u lumbalnom delu al to brzo prodje.Meni to nije nista strasno posto inace imam problema sa kicmom pa sam navikla.:)Jedino sto me smara je to sto mi je doktor rekao da svedem vezbanje na minimum i ne znam sta da radim.Bila sam na skijanju za vikend jer to nema sanse da izostavim ali sam naravno zastitila celo lice.
Citam ove vase postove redovno i mislim da bi vam bilo mnogo lakse kad ne biste toliko obracali paznju na lice i stalno razmisljali o tome.Verujem da ce to sve doci na svoje i da ce svima na kraju biti uspesna terapija samo se opustite i uzivajte.;)Pozdrav
Ne mora da znaci da ako ti je do sada bilo dobro ili bolje da neces imati pogorsanja. Najverovatnije ces ih i imati. To vreme koje pijes je isuvise malo, i sada je mozda dobro ali bice sigurno i lose. Tako mora, to je roacutan. Tako da nemoj sad previse da se radujes, da se posle ne bi razocarala. I svi ovde koji sada imaju pogorsanja su imali i poboljsanja, ali se to smenjivalo. A sigurno ce obracati paznju, i to je normalno. I ti obracas paznju na lice cim vidis poboljsanje.
Ljudi, da li vam se lice vise susi od kada je zahladnelo???? meni je bas suvo poslednjih dana,mada ne znam da li je i dalje zbog leka ili nesto novo...
I zanima me da li neko od vas koristi Exfoliac rekonstruktivnu kremu za preko dana? meni je dr preporucio da pocnem da je koristim kad potrosim ovu koju sam do sada koristila(Eucerin)...
hvala svima unapred
kissseeesss...
evo danas sam bila na kontroli i bogami nije tako sjajno. doktor je rekao da nije zadovoljan, povecao mi je dozu na 60mg i dobila sam josh jednu ampulu diprofosa. takodje mi je rekao da cu verovatno ici na gornju kumulativnu dozu od 150mg/kg. jbg, taman kad je krenulo na bolje opet se pogorshalo. chak su mi i u prethodnih par dana i danas izashla 2-3 upaljena mitisera (vec su proshla osim jednog, tj iscedila sam ih). jedino shto su kod mene bubuljice potpuno iste kao i pre roakutana u smislu da mi ne izlaze neke teshke upaljene potkozhne u velikoj kolichini. takodje mi je rekao da je imao pacijentkinju kojoj je stalno dodavao steroid jer je imala mnogo tezhe pogorshanje tokom terapije (zvuchi poznato? ). ako mi terapija ne uspe ni nakon 150mg/kg, onda je opcija da se sacheka 2-3 meseca i ponovi cela terapija (nadam se i molim da se to ne desi). mada, kako sada stvari stoje i da se skroz ne izlechim, kada se nashminkam lice mi deluje super. bez shminke je dosta crveno i puno svezhih fleka (od skorijih pogorshanja) tako da je verovatno to razlog kada me doktor vidi da ne bude zadovoljan. naravno, poenta je da dodje do tolikog izlechenja da kozha zaista bude zdrava i bez ikakvog maskiranja. ne znam, videcemo... da sam se izbedachila jesam, ali sada me vec prolazi polako.
ja koristim exfoliac reconstructive cream nocu. super je, savrsheno hidrira ali je za mene bila malo premasna za preko dana ispod shminke. medjutim sad na hladnom vremenu mogu da je koristim i preko dana.
@arwena
probacu je,ne moze da mi skodi, pogotovo sada po ovom vremenu...
nemoj da se bedacis,nije strasno ako ti se ponovi terapija,ako ce to da ti potpuno pomogne...znas da ima dosta ljudi kojima se ponavljala terapija i nemaju losa iskustva,tako da glavu gore
meni evo 12. dan terapije!!! suši se lice i usta, suše se i bubuljice, izlaze nove, ali manje... ledja me sada više ne bole, ali me noga koju sam uganula pre 8 godina boli, a nije do sada! u suštini još je rano za prognoze, ali ja sam za sada zadovoljna!!!
imam pitanje!!! ljubice, arwena... ostali?
da li lice moram da mažem obavezno i da se trudim da bude što manje suvo ili to nije toliko neophodno, nego samo zbog sopstvenog osećaja?
i meni se tu zna guliti koza,samo namazi jekoderm galenikin ili zagrebacki melem,meni je to savrseno pomoglo,a ako je bas upaljeno crveno onda je bolji hidrokortizon mast,izvlaci crvenilo
zavisi kakva ti je inache bila kozha, pre roakutana. meni je npr. bila jako jako masna, terapiju sam pochela u septembru kada nije bilo hladno i tek na 18. danu je skroz prestalo da mi se masti lice. sve vreme sam mazala eucerin hydro protect preko dana, a exfoliac nocu. sada zna da mi na kraju dana bude malchice perutavo u uglovima nosa i usana ako ne namazhem dovoljno kreme ili preskochim da namazhem exfoliac uveche, ali to je minimalno. dakle, sve zavisi od tvog tipa kozhe, spoljnjih uslova i toga kako podnosish lek.
zao mi je sto cujem da moras da produzis lecenje do max kumulativne doze, tacno znam kako se osecas jer sam prosla kroz isto samo nedelju dana pre tebe.
Mene samo zanima, recimo i da se desi da terapija ne uspe sa max kumulativnom dozom, da li je onda sigurno da ce doci do izlecenja u drugom pokusaju?
Nadam se stvarno da nece biti potrebe, i za tebe i mene. Iz ove perspektive, nisam sigurna da bih ponovo prolazila kroz sve posle samo 2,3 meseca pauze, a da pritom nisam 10000% sigurna da ce mi lek pomoci onako kako treba...
Kako god, drzi se jos malo , pa cemo razmisljati o tome kada dodje vreme.
Pozdrav svima!
Uprvo sam se vratila iz bolnice i evo moram svoj ocaj da podelim sa vama.Naime,ja jos uvek nisam pocela sa terapijom,a ne znam ni da li cu uopste
Posle silnih muka oko dobijanja recepta mislila sam da je to to i da kad sam sve to zavrsila da problema vise nece biti.Medjutim,na moje zaprepascenje u apoteci nisu hteli da mi daju lek jer na poledjini recepta ne pise ...."nastavak bolnickog lecenja"...
Stvarno mi nije jasno odakle im da to treba da pise,da nece i broj sobe da mi traze...nebuloza!
Ja sam ipak,iako mi je jasno kolika je glupost to sto traze pokusala da ubedim doktorku da to napise,ali naravno od toga nije bilo nista
Eto...sad sam tako besna i ocajna,otplakala sam malo pre i razmisljam sta da radim ali zaista ne znam
Eto kako jedna apotekarka moze da vam upropasti zivot.
kayaaa napisao:Pozdrav svima!
Uprvo sam se vratila iz bolnice i evo moram svoj ocaj da podelim sa vama.Naime,ja jos uvek nisam pocela sa terapijom,a ne znam ni da li cu uopste
Posle silnih muka oko dobijanja recepta mislila sam da je to to i da kad sam sve to zavrsila da problema vise nece biti.Medjutim,na moje zaprepascenje u apoteci nisu hteli da mi daju lek jer na poledjini recepta ne pise ...."nastavak bolnickog lecenja"...
Stvarno mi nije jasno odakle im da to treba da pise,da nece i broj sobe da mi traze...nebuloza!
Ja sam ipak,iako mi je jasno kolika je glupost to sto traze pokusala da ubedim doktorku da to napise,ali naravno od toga nije bilo nista
Eto...sad sam tako besna i ocajna,otplakala sam malo pre i razmisljam sta da radim ali zaista ne znam
Eto kako jedna apotekarka moze da vam upropasti zivot.
Vec treci put citam tvoj koment i samo mogu da zamislim kako ti je..ne placi vise i opusti se..bitno je da si ocaj podelila sa nama...a i ima nas mnogo sa slicnim problemima ja sam uz tebe..ajde glavu gore!ljub