Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.
@mala_plava2009
Ijao, verujem da te je to skroz to ubedacilo.. Ali jesu to ono standardne bubuljice, posto si napisala plikovi. Jer bi u sustini pogorsanje trebalo da budu bubuljice koje izgledaju kao one koje i inace imamo.. Ne brini se nista, jel ce sigurno proci.Ti u svakom slucaju obavezno idi kod dr-a sad, iako ti je jos nije kontrola.
@Chokito
Stavlja se po potrbi, tj uvek kada su usne suve. A za tu infekciju ne znam. Jel to nije suvoca od roaca?
@igor90
Slazem se sa tobom. Mislim da to ima malo veze sa svim sto si pomenuo, jel mi do sada nisu oupste toliko izasle. A i kad izadju to nije nista strasno. Mislim, nije ni sad, ali sam primetila da su malo vise izlazile nego do sad, pa sam se zabrinula. Mislim da je prolazno..
@Maki_Milica
Hvala na lepim zeljama!
Ako imas srednji problem koji je uporan vec godinama (kao ja naprimer ) konsultuj se obavezno i sa drugim dr-om oko roaca da vidis sta ce reci. Nece ti skoditi jos neko misljenje. Pogotovu ako ne uspes zeljeno da sredis trenutni problem.
samo nedirajte lice i pijte mnooogo vode........u 4-5 mesecu se moze videti efikasnost R......pojavi se bubuljica i ako je nediras prodje vrlo brzo,ali ako je diras,malo zakakas,stisnes ili joj bilo sta uradis ona vrlo sporo nestaje a posle nje ostanje tamna fleka
@mala plava,ako je stanje bas toliko lose idi na kontrolu i vidi jel mozes dobiti tu inekciju da smanjis pogorsanje
@mari13
E, prestala sam na najgori moguci nacin.. Ajde da kazem da je zahvaljujuci terapiji od prosle godine. Ali ona je bila uzasna i stvorila mi samo vise problema nego poboljsanja. Ali od citave te grozote su ispale dve dobre stvari, a to su:
Ne koriscenje tecnog pudera i ne diranje lica.
Ovo prvo za puder je zato sto mi je dr rekao da nesmem, ali me nije toliko on sprecio naravno, vec to sto koza jednostavno nije bila u stanju da primi taj puder jer se toliko ljusitila, krastala i ostalo da prosto ne mozes da ga stavis. Tako da sam tada koristila samo prah i to stalno bez ikakvog korektora jer nije mogao ni on da se nanese.
Jednostavno to je bio haos. Na kraju, posle 8,9 meseci mi se malo sve to smirilo, tako da je i moglo da se malo bolje prekrije puderom u prahu ali sa takvim ogromnim perutanjem kakvo ne mozes ni da zamislis. Fleke su se videle i bubuljice isto pogotovo jer nisam nikako nalazila odgovarajuci prah. Kasnije sam nasla klinik i bila zadovoljna ali i dalje mi je koza bila losa, suva, hrapava, flekava i crvena, tako da sam shvatila da nije problem toliko puder vec ta prokleta terapija, trgla se i odlucila da prestanem sa njom. Tad sam ozbiljno pocela da razmisljam o roacu.
A cedjenje.. isto je i meni bila opsesija dok sam isla na tretmane kod kozmeticarke. Tad sam stalno dirala lice, toliko da mi je bilo crveno danima i samo je bivalo jos gore. Kad sam shvatila da je lakse prekriti miteser nego krv, krastu i crvenilo odlucila sam malo po malo da prestanem, nije to bilo odjednom. Najvise tokom proslogodisnje terapije, jer sam se plasila bilo sta da diram jer sam na pocetku htela kao nesto da iscedim (a koza nikad osetljivija i iziritiranija nije bila) i kada mi je pola obraza ostalo ne crveno, vec modro, (toliko da nijedan puder to nije mogao da prekrije) ostala sam kuci 4 dana i rekla sebi to je to vise nista neces dirati. Toliko sam se tada upaslila da sam mislila da nikad nece proci. I od tog straha sam prestala.
Ma ne znam sta mi je u poslednjih godinu dana,imam 20 godina,do pre recimo godinu -dve,izadje mi neka bubuljica,obicno kada trebam da dobijem..sada bre,vise nisu bubuljice koje nestanu za dva dana nego neke dzombe,nema tog pudera koji moze da je sakrije,a o povlacenju i flekama posle njih da ne pricam..znas,sredi se,pa opet u krug..i to ih imam ispod brade,na obrazima i ispod njih..na celu i bradi mi ne izlaze uopste..a tvoje stanje kakvo je?i stanje ostalih?e ljudi,mozda vam postavljam glupa pitanja ali me zanima..uputite me malo,jel se roaccutan prepisuje samo za one koji imaju srednji i tezak oblik akni?i kako da znam koji oblik akni ja imam? procitala sam negde da se roacc.prepisuje onima kojima je dijagnoza acne conglobata..tako nesto,nisam sigurna..?sad mi je lice ok,mozda ako imam dve upaljene a ovo ostalo samo neke flekice koje su sve bledje..?bila sam danas kod dermatologa,sumnja na policisticne jajnike,ali kaze da mi je lice sada super..zakazali mi ultrazvuk 20-og..pa cemo videti..pozz svima..
hvala svima na podrsci,to bas puno znaci...evo ovi moji plikovi se vec povlace,spricala sam aktivni kiseonik u spreju pa je na tom mjestu koza pocela da se ljusti i one se povlace.za inekciju nisam bas sigurna,jer se bojim da bilo sta uzimam uz roakutan,da se nesto jos vise ne iskomplikuje,a doktor koji mi vodi terapiju je u BG tako da ga nazovem jer ne mogu tako cesto ici zbog posla.lice sam prestala dirati,jer je koza bas hiperosjetljiva i cim je malo stisnem ostane podliv,kao sto ljubica rece lakse je prekriti aknu nego krv i krastu.i cim na to pomislim nisam ga vise ni pipnula.
Roakutan uzimam vec mjesec i po i nemam nikakvih nuspojava osim usana koje me izludjuju jer sam navikla da uvijek imam neki sjaj ili ruz a sada to komicno izgleda na ovakvim usnama.u pocetku se cak lice pocelo smirivati,pore su postale mnogo ljepse,ali sam ja to stalno dirala sitne mitesere.kao da perfekt ocistim pa samo gore,onda je pocelo pravo pogorsanje od prije mozda pola mjeseca,ali eto slusajuci vas tjeram se da pozitivno razmisljam.moracu poceti piti zeleni caj i caj od koprive u ogromnim kolicinama,to cisti krv i ten,i malo pripaziti na ishranu,mozda je i od previse masne hrane i tolikih secera,sve su to toksini...
Chokito,
ja sam na par mjesta procitala da se bazen uopste ne preporucuje jer je taj hlor uzasan,kao i umivanje vodom iz cesme,radije svi pravite kamilicu pa se njom umivajte,lice je stvarno mnogo ljepse i mirnije od toga.
Reci mi molim te koliko kosta taj klinik puder,da li ima neki poseban naziv i da li je rezultat prekrivanje,matiranje...
Poslednjih par meseci imam osecaj kao da moje lice vise ne podnosi puder(a stavljam ga godinama i nije mi pre smetao)pa sam u potrazi za nekim koji mi nece stvarati osecaj tezine.
Inace danas sam stavila neku niveinu kremu u boji i mnogo mi je vise prijala ali ne znam koliko mi je pametno da to koristim...
Reci mi molim te koliko kosta taj klinik puder,da li ima neki poseban naziv i da li je rezultat prekrivanje,matiranje...
Poslednjih par meseci imam osecaj kao da moje lice vise ne podnosi puder(a stavljam ga godinama i nije mi pre smetao)pa sam u potrazi za nekim koji mi nece stvarati osecaj tezine.
Inace danas sam stavila neku niveinu kremu u boji i mnogo mi je vise prijala ali ne znam koliko mi je pametno da to koristim...
Zove se Clinique blended face powder and brush (ide i cetka uz njega) kosta 3300 din ali ima 35 gr i meni odgovara.
Cena jeste veca sobzirom da je do pre par meseci kostao skoro 1000 din manje, i da u inostranstvu kosta oko 20 dolara, ali naravno ovo je Srbija.. Mada traje dosta, ja sam poslednji kupila letos i jos ga imam.
Moze da se koristi sam ali i preko tecnog. Ali mislim da je najbolje da se koristi sam. Naravno prekrivna moc bilo kog pudera u prahu nije kao kod tecnih masnih pudera, ali i ne treba da bude posto ja smatram da oni samo stete kozi i doprinose stvaranju mitesera i bubuljica. Dakle, on ce ti prekriti lice ali onako prirodno i nece izgledati kao maska koju stvara tecni.
Niveu ne bih koristila jer ne mislim da je dobra, a cula sam isto od par dermatologa. A za jace fleke ili bubuljce kupi korektor za nijansu svetlije boje za ispod pudera. Kupila sam skoro isto u clinique-u jedan koji je protiv bubuljica a i oil free je i bas je dobar.
ja ću kada potrošim ovaj moj puder probati taj clinique.... samo vidim da postoje nijanse... uvek se zeznem kod boje!
ja evo pijem mesec dana R.... u globalu lice je glaće, nežnije i čistije, ali se pale mitiseri... nonstop imam neke bubuljice koje su tako grbave da ni ne mogu da se pokriju, a da se ne vide!
nadam se da moje pogoršanje neće biti jako strašno!
da li su svi imali pogoršanja što su pili? kakva su vam sećanja dok ste čitali ove silne stranice?
bojim se da mi ne bude kao nekima... u početku super bolje, a onda posle mesec dana nikad gore! nadam se da mi neće biti tako, ali ako i bude, izdržaću!
sto se tice toga sto kazes ''u početku super bolje, a onda posle mesec dana nikad gore'' ----mnogo puta je ponovljeno da to neshvatite kao efekat roacutana i da neocekujeta prva dva a mozda i tri meseca nikakvo trajno poboljsanje vec naprotiv treba da ocekujete pogorsanje
da nepisem ponovo kako su prolazile faze imas vec sve na forumu,ja sam od prvog dana od kako sam poceo da uzimam roacutan pisao,mislim da sam se ukljucio u diskusiju negde tek na 80oj stranici
Hvala puno na odgovoru.Moram priznati da je skuplji nego sto sam ocekivala,ali dobro...u sustini ne mogu ni od jednog pudera ocekivati apsolutno prekrivanje jer mi je lice uzasno.
ja bih svima preporucila Avene couverance kompaktni puder ali za suvu kozu,izuzetno je postojan,ima zastitni faktor 30 i lice izgleda savrseno sa njim,nekako sija,ja koristim nijansu 02 najprirodnija je.i cijena mu je oko 15 eura